Crypto Market Daily (2.25) | BTC terus berubah-ubah, kawasan sokongan $ 9,150 ~ $ 9,500 mungkin memenuhi ujian.

Kontrak berkekalan BTC:

Watak Tahap:Penyatuan 1H

Ini adalah carta 1 jam BTC, walaupun aktiviti perdagangan tidak positif pada hari-hari ini, puncak setiap pemulihan semakin rendah, ini adalah isyarat untuk panggilan balik yang lebih lama. Trend yang digunakan untuk menguji kawasan sokongan antara $ 9150 dan $ 9500 lebih dari 3 kali baru-baru ini, pemulihan selalu berlaku setelah memasuki kawasan ini, ini bermakna masih terdapat sebilangan besar posisi panjang yang masuk di sini. Mereka tidak akan membiarkan harga turun dengan mudah di bawahnya, oleh itu, digabungkan dengan jumlah penjualan semasa, tidak mungkin jatuh di bawah kawasan ini dalam jangka pendek.

Pelabur diingatkan bahawa walaupun harga dapat mendapat sokongan sekitar $ 9500, pemulihan hanya dapat diteruskan jika dapat memecahkan MA (30) terlebih dahulu. Sekiranya MA (30) menjadi rintangan keras dalam sehari, trend boleh merosot lebih jauh dari sekarang.

Watak Tahap:1D – penyatuan

Semalam, BTC jatuh di bawah $ 9,700 dengan cepat setelah gagal menembus $ 10,000 dan sementara disokong oleh kelebihan atas kawasan perdagangan intensif sebelumnya $ 9,150 ~ $ 9,500. Penganalisis OKEx Neo percaya bahawa aktiviti perdagangan pasaran BTC baru-baru ini tidak positif, dan dana utama berada di tahap penyerapan kaunter berterusan. Kecuali sebilangan kecil peniaga frekuensi tinggi yang masih aktif di pasaran, sebilangan besar peniaga konservatif sedang menunggu pelancaran kekuatan utama. Oleh itu, sukar untuk timbul trend berskala besar sebelum dana utama belum bermula. Walaupun BTC pada masa ini disokong hampir $ 9,500, harganya baru-baru ini telah turun di bawah tahap ini dan berulang. Oleh itu, $ 9,150 hingga $ 9,500 harus dianggap sebagai kawasan sokongan. Penstabilan kedudukan apa pun di kawasan ini adalah untuk mendapatkan sokongan Berkesan, $ 9,500 hanyalah bahagian atas kawasan sokongan. Walaupun pecah, ia tidak menunjukkan pembalikan arah aliran. Pelabur harus mengambil berat tentang risiko pecah palsu lagi dalam jangka pendek.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan Jangka Pendek:$ 9700 Rintangan jangka sederhana:$ 9850

Sokongan Jangka Pendek:$ 9500 Sokongan jangka sederhana:$ 9400

Kontrak berkekalan ETH

Watak Tahap: Pemuliharaan 1H

Ini adalah carta 1 jam ETH, ia memasuki arah aliran yang lemah setelah menembusi kawasan sokongan $ 262 ~ $ 264. Selama beberapa jam terakhir, harga mendapat sokongan sekitar $ 255 dan kedudukan ini digunakan untuk menguji sebagai sokongan yang berkesan dalam sejarah, carta menunjukkan dua bahagian bawah telah terbentuk di sana dan kemudian mula pulih. Walau bagaimanapun, jika kenaikan tidak dapat disertai dengan kenaikan harga yang meningkat, harga mungkin tidak mudah untuk kembali pada $ 264, dan pelabur harus perhatikan bahawa MA (30) berubah menjadi rintangan keras pada masa ini, hanya memecahkan MA (30) pertama mungkin mempunyai peluang untuk menguji $ 280 sekali lagi.

Tahap volume penjualan jelas lebih besar daripada tahap volume beli pada masa ini, pelabur harus menunggu waktu masuk untuk masuk tetapi tidak sekarang.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan Jangka Pendek:$ 264 Rintangan jangka sederhana:$ 270

Sokongan Jangka Pendek:$ 255 Sokongan jangka sederhana:$ 245

Kontrak berkekalan XRP

Watak Tahap:Penyatuan 1H

Kontrak kekal OKEx XRP: Carta menunjukkan kepada kita bahawa garis leher corak kepala dan bahu baru-baru ini telah rosak dan harga disokong oleh $ 0.2615 yang merupakan titik rendah sebelumnya. Dari tahap penjualan yang rendah, kita dapat dengan mudah menilai bahawa ruang ke bawah adalah kecil walaupun sokongan pentingnya adalah tidak berkesan.

Sekarang pelabur harus memperhatikan kekuatan rintangan $ s0.2670 kerana ia berubah menjadi rintangan dari sokongan beberapa jam yang lalu. Sekiranya harga tidak dapat menembusnya dalam beberapa jam akan datang, ini bermakna MA (30) juga mustahil untuk diuji. Menstabilkan pada MA (30) adalah isyarat untuk pemulihan yang lebih lama pada masa akan datang, atau trend boleh menurun lebih banyak untuk menguji $ 0.2465.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan Jangka Pendek: $ 0.2670 Rintangan Jangka Menengah: $ 0.2885

Sokongan Jangka Pendek:  $0.2615 Sokongan jangka menengah:$0.2465

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berdagang aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda benar-benar memahami risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me