Crypto Market Daily (2.21) | Sekiranya dapat stabil pada $ 9,500 dalam sehari, BTC mempunyai peluang untuk menguji kawasan rintangan $ 9,700 ~ $ 9,850 pada hujung minggu.

Kontrak berkekalan BTC:

Watak Tahap:Penyatuan 1H

Disokong oleh kawasan antara $ 9,200 dan $ 9,500, BTC stabil sementara pada $ 9,500. Walau bagaimanapun, pemulihan pada waktu pagi lemah dan gagal menembusi tahap rintangan $ 9,700 secara berkesan. Penganalisis OKEx Neo percaya bahawa sejak panggilan balik BTC dari $ 10,500, pengeluaran aktif dana menguntungkan terus meningkat, dan kedudukan panjang di atas $ 9,500 secara beransur-ansur ditutup. Sebilangan besar posisi beli dibuka di bawah $ 9,000 sudah wujud antara $ 9,200 dan $ 9,500. Oleh itu, dana yang menguntungkan dalam lingkungan $ 9,500 hingga $ 10,500 secara beransur-ansur tersisa dalam panggilan balik baru-baru ini. Sekiranya tidak ada penurunan dengan jumlah yang besar pada hujung minggu ini, ini mungkin bermaksud bahawa pembetulan akan berakhir. Namun, pelabur perlu memperhatikan bahawa bull masih memerlukan jangka masa untuk menyerap kaunter. Oleh itu, kebarangkalian kenaikan tahap harian dalam jangka pendek adalah rendah. Trend hujung minggu mungkin bergerak dalam jarak sempit $ 9,500 ~ $, 9850 dan perhatikan risiko yang disebabkan oleh turun naik yang teruk.

Watak Tahap:1D – penyatuan

Ini adalah carta 1-hari BTC, seperti yang telah saya katakan kepada anda dalam strategi harian yang lalu, trend kenaikan tidak akan hancur kecuali purata bergerak jangka pendek dipecahkan, dan carta menunjukkan bahawa semasa tempoh panggilan balik pertama, bahagian bawahnya stabil pada MA (30), dan walaupun harga terendah sekali jatuh di bawahnya tetapi padat kandil harian tetap.

Isyarat ini bermaksud bahawa kenaikkan harga mungkin berterusan pada masa hadapan. Pelabur harus mengingatkan bahawa kenaikkan harga boleh terus berlaku jika trend dapat menembus $ 9700 atau bahkan $ 9850 pada hujung minggu, jika tidak jika harga tidak stabil pada MA (30) atau bahkan turun di bawahnya, tahap sokongan $ 9150 harus dipertimbangkan kerana ia adalah pertahanan terakhir tahap kenaikkan ini. Selain itu, harga mungkin untuk turun ke bawah terlebih dahulu kemudian menarik kembali dengan cepat dalam jangka masa yang pendek, oleh itu penting untuk menilai pecah yang salah pada masa ini, menonton lebih banyak dan melakukan lebih sedikit adalah pilihan terbaik.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan Jangka Pendek:$ 9700 Rintangan jangka sederhana:$ 9850

Sokongan Jangka Pendek:$ 9550 Sokongan jangka sederhana:$ 9150

Kontrak berkekalan ETH

Watak Tahap: 4H-pemuliharaan

Ini adalah carta 4 jam ETH, ETH mendapat sokongan kuat hampir $ 245, dan juga tertakluk kepada jumlah dagangan tahap rendah, kenaikan semula berada di bawah tekanan pada rintangan keras $ 264, jika harga tidak dapat menembus dan stabil di sini dalam sehari, trend akan terus bertambah pada hujung minggu. Pelabur perlu berwaspada untuk corak penembusan palsu jangka pendek. Dianjurkan untuk menggunakan poin penting sebagai rujukan untuk menunggu pilihan yang baik.

Jumlah penjualan menunjukkan bahawa dalam dua jangka masa terakhir, penjualan dana secara aktif masih berada pada tahap tinggi, dan jika ia menjadi lebih rendah pada panggilan balik berikutnya, ini adalah isyarat bahawa dana yang menguntungkan hampir meninggalkan pasaran, dan pemulihan akan berlaku.

Walaupun $ 264 boleh pecah pada hujung minggu, tren mungkin jatuh lagi jika menyentuh tahap $ 290, dan kenaikan baru mungkin muncul setelah kenaikan selesai untuk menyerap kaunter yang cukup, oleh itu volum kenaikan harus diperhatikan dalam jangka pendek.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan Jangka Pendek:$ 264 Rintangan jangka sederhana:$ 272

Sokongan Jangka Pendek:$ 254 Sokongan jangka sederhana:$ 245

Kontrak berkekalan XRP

Watak Tahap:Penyatuan 1H

Kontrak kekal OKEx XRP: Dari carta, kita dapat melihat dengan jelas bahawa trend sedang membentuk corak kepala dan bahu pada masa ini, dan tidak sukar untuk menilai bahawa ia telah terbentuk atau tidak di masa depan. Kecuali tahap sokongan $ 0.2670 dipecahkan, atau ini bermaksud bahawa corak ini gagal dibentuk kerana ini adalah isyarat penurunan harga.

Gabungkan MACD dan carta harga, kita dapat mengetahui bahawa perbezaan jangka pendek telah terbentuk, bukti lain kelemahan beruang adalah bahawa jumlah penjualan semakin rendah, sehingga $ 0.2670 dapat menjadi sokongan yang sangat kuat saat ini. Penembusan $ 0.2885 bermaksud bahawa pemulihan akan berterusan, atau arah aliran mungkin terus menyatu pada hujung minggu.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan Jangka Pendek: $ 0.2885 Rintangan Jangka Menengah: $ 0.3090

Sokongan Jangka Pendek: $0.2670 Sokongan jangka menengah:$0.2450

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me