Crypto Market Daily (2.17) | BTC membentuk corak kepala dan bahu tahap satu lagi, dan bimbang sama ada harganya boleh pulih di garis leher.

Kontrak berkekalan BTC:

Watak Tahap:Penyatuan 1H

Ini adalah carta BTC 1 jam. BTC memasuki pasaran callback pada hujung minggu lalu, dan harga dengan cepat turun di bawah $ 10,000, pada masa ini ia mengekalkan di atas $ 9,700. Penganalisis OKEx Neo percaya bahawa jumlah dagangan terus menyusut setelah menembus $ 10,000 baru-baru ini, dan kenaikan juga melambat berbanding sebelumnya. Dengan kawasan rintangan yang kuat hampir $ 10,000, risiko pembalikan akan selalu ada, oleh itu, fasa panggilan balik setelah gagal dalam ujian berterusan $ 10,500 sesuai dengan jangkaan. Pada masa ini, tahap setiap jam membentuk corak kepala dan bahu. Garis leher di bahagian bawah bahu hampir $ 9700. Terdapat kebarangkalian tinggi bahawa harga akan berhenti jatuh pada kedudukan ini. Walau bagaimanapun, pemulihan dalam beberapa jam terakhir lemah, dan banyak bayang-bayang panjang lilin terus terbentuk. Kemungkinan untuk bertahan di atas $ 10,000 dalam jangka pendek adalah kecil, dan bull masih memerlukan masa untuk mengumpulkan tenaga. Ingatkan pelabur bahawa trend baru-baru ini cenderung menembusi $ 9700 pada masa akan datang dan terus menguji kawasan di atas $ 9,500.

Watak Tahap:1D – kenaikkan

Ini adalah carta harian BTC, jelas untuk melihat bahawa ada garis biru yang saya tambahkan pada carta, dan ini adalah purata bergerak 30 hari yang dapat dinilai kerana trend kenaikan telah pecah atau tidak.

Secara umum, callback setelah setiap tahap kenaikan harus disokong oleh MA (30) jika tahap kenaikan yang besar dapat terus berlanjut. Oleh itu, pelabur dapat memberi perhatian lebih banyak di sekitar kawasan itu yang hampir $ 9500 seolah-olah $ 9700 pecah, jika harga dapat mendapat sokongan bererti pasaran selepas itu mungkin akan pulih, tetapi jika menerobos MA (30), panggilan balik yang lebih lama yang bernilai sekitar $ 9000 mungkin berlaku dalam keadaan itu.

Bullish dapat bertahan lebih lama jika tenaganya cukup kuat kerana gelombang ke-5 saat ini harus menjadi lanjutan, jika tidak, ini bermakna tahap 5 gelombang bullish setiap hari berakhir, trend memerlukan lebih banyak panggilan balik.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan Jangka Pendek:$ 9850 Rintangan jangka sederhana:$ 10050

Sokongan Jangka Pendek:$ 9700 Sokongan jangka sederhana:$ 9550

Kontrak berkekalan ETH

Watak Tahap: Pemuliharaan 1H

Ini adalah carta 1 jam ETH, pada pendapat saya, pemulihan mungkin berlaku di atas $ 235 dalam keadaan semasa, seperti yang ditunjukkan oleh carta, sebenarnya panggilan balik pada hujung minggu lalu hampir mencerna jumlah kaunter yang sekitar $ 260 ~ $ 275 diserap sebelumnya.

Carta juga menunjukkan bahawa pada masa akan datang, tren perlu mencerna pam antara $ 235 ~ $ 260, oleh itu, kawasan berhampiran $ 235 boleh menjadi bahagian bawah yang keras dan kenaikan yang lain mungkin bermula.

Ingatkan pelabur bahawa trend semasa masih dalam penyatuan, MA (30) menjadi rintangan keras ketika dalam penurunan, jika pemulihan tidak dapat menembusinya, lebih perlu mengambil berat tentang risiko jatuh.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan Jangka Pendek:$ 252 Rintangan jangka sederhana:$ 260

Sokongan Jangka Pendek:$ 245 Sokongan jangka sederhana:$ 235

Kontrak berkekalan XRP

Watak Tahap:Penyatuan 1H

Kontrak berkekalan OKEx: XRP banyak menurun pada hujung minggu lalu, hampir naik hampir sepanjang minggu lalu, dan keadaan XRP semasa adalah dalam jangkaan saya kerana ia adalah duit syiling yang dapat mengepam lebih banyak ketika pasaran stabil dan merosot lebih banyak ketika pasaran berada jatuh.

Oleh kerana sokongan keras sekitar $ 0,2670, tren mungkin berhenti menurun tetapi sukar untuk pulih lebih lama dalam jangka pendek kerana jumlah belian lemah kembali, $ 0.2884 dan MA (30) akan menjadi penentangan efektif pada masa yang sama. Trend memerlukan lebih banyak masa untuk menyatukan dan mendapatkan lebih banyak kaunter untuk bersiap sedia untuk pecah, oleh itu corak bahu kanan dapat terbentuk jika dapat stabil pada $ 0.2670.

Pelabur harus mengingatkan bahawa menerobos MA (30) hanya bermaksud bahawa harga tidak akan menurun lebih banyak dalam jangka pendek tetapi tidak bermaksud kenaikan harga yang lain, saya menyebutnya pemulihan sebelum memecahkan puncak yang jelas.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan Jangka Pendek: $ 0.2840 Rintangan Jangka Menengah: 0.2884

Sokongan Jangka Pendek: $0.2770 Sokongan jangka menengah:$0.2670

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berdagang aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda benar-benar memahami risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me