Crypto Market Daily (2.13) | Sentimen bullish masih tinggi, dan sama ada ia boleh menembus $ 10,500 akan menjadi kunci bagi BTC untuk memulakan pusingan kenaikan seterusnya.

Kontrak berkekalan BTC:

Watak Tahap:Penyatuan 1H

Ini adalah carta 1 jam BTC, seperti yang ditunjukkan oleh carta, trend akhirnya bertentangan setelah gagal menembusi $ 10500 dalam sehari. Kita dapat melihat dengan jelas bahawa harga sekarang menembusi tepi bawah saluran penggabungan ke atas, ini bermaksud bahawa trend kenaikan jangka pendek telah dipecahkan, dan ini adalah syarat kedua yang saya nyatakan semalam.

Kini pelabur harus menumpukan pada keberkesanan kawasan sokongan $ 10200. Sekiranya harga dapat menstabilkannya untuk hari ini dan esok, $ 10500 dapat diuji lagi pada hujung minggu. Jika tidak, kawasan sokongan cahaya seterusnya adalah antara $ 10000 dan $ 10050, bandingkan dengan tahap ini, $ 9700 mungkin menjadi lebih kuat jika panggilan balik tidak akan berhenti dalam jangka pendek.

Jumlah penjualan baru-baru ini masih belum mencapai tahap yang relatif tinggi dengan jumlah pembelian, oleh itu jika jumlah penjualan mempunyai isyarat untuk menjadi lemah, ini bermakna sekitar $ 10200 akan berpeluang memasuki pelabur.

Watak Tahap:1D – kenaikkan

Baru-baru ini, BTC telah muncul untuk sementara waktu setelah mencapai tahap $ 10,500. Berkaitan dengan penembusan tahap rintangan $ 10,200, kekuatan bull telah menurun dengan ketara. Penganalisis OKEx Neo percaya bahawa tahap $ 10,500 telah diuji sebagai rintangan dan sokongan yang kuat untuk beberapa kali setelah pasaran beruang bermula pada bulan Jun tahun lalu, ia juga merupakan kawasan rintangan terkuat yang dihadapi oleh BTC baru-baru ini. Sekiranya harganya dapat menerobos dan bertahan pada harga $ 10,500, ini mungkin bermaksud pasaran bull bull yang baru. Dari carta, saya menunjukkan dua keadaan tren masa depan, keadaan satu bermaksud kekuatan kenaikkan yang lebih kuat dapat menghentikan panggilan balik mendekati $ 10200 kemudian memulakan tahap kenaikan seterusnya hingga $ 11000, keadaan 2 bermaksud arah aliran memerlukan lebih banyak masa untuk membetulkan dan pemulihan akan berlaku berhampiran $ 10000 atau bahkan $ 9700. Bahagian bawah panggilan balik adalah peluang yang baik untuk masuk. Pelabur diingatkan bahawa selagi harganya tidak turun di bawah $ 10,200 dan tingkah laku penjualan aktif pada masa akan datang tidak aktif, ini menunjukkan bahawa trend kenaikan tidak berubah.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan Jangka Pendek:$ 10050 Rintangan jangka sederhana:$ 10930

Sokongan Jangka Pendek:$ 10200 Sokongan jangka sederhana:$ 9700

ETH berkekalan kontrak

Watak Tahap: Pemuliharaan 1H

Ini adalah carta 1 jam ETH, walaupun ETH juga memasuki tahap panggilan balik, kekuatannya akan lebih lemah daripada BTC, sebenarnya, kawasan rintangan $ 280 adalah pertahanan terakhir dari beruang, melanggar kawasan ini harganya mungkin secara langsung sentuh $ 300 pada masa akan datang.

Namun, sudah lama trend tidak mendapat pembetulan sejak menggabungkan sekitar $ 220. Tiga kali gagal menguji $ 276 bermaksud bahawa panggilan balik ini diperlukan. $ 260 akan menjadi tahap sokongan efektif pertama dalam sehari, jika panggilan balik memerlukan lebih banyak, harga mungkin turun untuk menguji $ 250.

Pelabur harus mengingatkan bahawa dalam tahap emosi pasaran yang tinggi, panggilan balik ini tidak akan bertahan lama, tahap kenaikan seterusnya akan datang sekiranya dana beli cukup.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan Jangka Pendek:$ 276 Rintangan jangka sederhana:$ 280

Sokongan Jangka Pendek:$ 260 Sokongan jangka sederhana:$ 250

Kontrak suku tahunan BSV

Watak Tahap:Penyatuan 1H

Kontrak suku tahunan OKEx BSV: bandingkan dengan altcoin lain, BSV telah menunjukkan keadaan yang agak lemah. $ 406 telah gagal diuji dua kali dalam 2 hari, dan sekarang BSV mengikuti pasaran untuk merosot dan jatuh di bawah rintangan $ 380 pada masa ini, seperti yang dapat kita lihat bahawa selama satu jam terakhir, bayangan candlestick yang lebih rendah sekali menyentuh kawasan sokongan $ 360 lalu harga kembali, ini bermakna kekuatan sokongan di sana cukup kuat dalam jangka pendek.

Saya percaya bahawa harga akan menyatukan antara $ 360 dan $ 380 pada keesokan harinya, dan jika kenaikan mula dihasilkan setelah penggabungan, $ 380 akan mudah pecah dan kemungkinan untuk menguji $ 406 lagi pada masa akan datang.

Ingatkan pelabur bahawa trend tidak akan berubah menjadi menurun sehingga tahap sokongan $ 350 ditembusi.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan jangka pendek: $ 380 Rintangan jangka sederhana: $406

Sokongan Jangka Pendek: $360 Sokongan jangka sederhana:$350

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berdagang aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda benar-benar memahami risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me