Crypto Market Daily (1.7) | Dana baru BTC mendorong sejumlah besar pembelian, dengan harga tetap pada $ 8,000 dapat menjangkakan kenaikan tahap harian.

Kontrak berkekalan BTC:

Watak Tahap:Kenaikkan 1H

Ini adalah carta 1 jam BTC, jelas bahawa walaupun jumlah pembelian meningkat kepada jumlah yang sangat besar semalam, $ 8000 masih merupakan rintangan yang sangat kuat pada masa ini kerana kedudukan ini adalah kelebihan bawah kejutan pada bulan Oktober, secara umum , kawasan berintensifkan kaunter seperti ini akan memberikan ketahanan yang cukup terhadap harga, dan inilah sebabnya mengapa harga masih bergerak dalam arah aliran balik dalam sehari. Isyarat lain yang harus kita perhatikan adalah bahawa panggilan balik telah disokong oleh $ 7830, bermaksud posisi jual aktif rendah, lebih banyak kenaikan harga pada masa ini.

Gabungkan carta lilin dengan MACD, kita dapat menjumpai bentuk divergensi teratas pada masa ini, walaupun tahap divergen ringan, ini juga bermaksud bahawa rebound mungkin berehat dalam sehari.

Watak Tahap:1D – penyatuan

Semalam, sejumlah besar dana beli membantu BTC menembusi rintangan purata bergerak 60 hari dan menaikkan harga hingga sekitar $ 8,000, kini ditekan oleh purata bergerak suku (90 hari).

Penganalisis OKEx Neo percaya bahawa menembusi titik pemulihan tertinggi pada $ 7,850 dengan jumlah BTC yang tinggi sehingga tahap tertentu bermaksud bahawa tahap penggabungan tahap harian sudah berakhir, pusingan pemulihan harian akan bermula. Memandangkan kelajuan dan jumlah terobosan yang cukup kuat $ 7,850, kemungkinan penembusan yang salah telah dikurangkan. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa ia adalah kawasan intensif kaunter berhampiran $ 8,000 pada bulan Oktober. Pada masa yang sama, purata bergerak 90 hari juga memberikan ketahanan terhadap harga. Kekuatan dua rintangan digabungkan memberikan penekanan sementara terhadap kenaikan harga. Pelabur harus perhatikan bahawa jika panggilan balik setiap jam boleh berada di atas $ 7,800, ini menunjukkan bahawa terdapat jumlah penjualan aktif yang lebih sedikit dan sentimen kenaikan harga yang kuat. Sebaliknya, jika harga jatuh di bawah kedudukan ini, kita harus memperhatikan sama ada purata bergerak 30 jam pada tahap 1 jam dapat membentuk sokongan yang berkesan. Sekiranya ia berlaku, masih ada ruang untuk pemulihan pada masa akan datang, jika tidak, ini bermakna bahawa kejayaan ini adalah salah.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan Jangka Pendek:$ 7940 Rintangan jangka sederhana:$ 8010

Sokongan Jangka Pendek:$ 7830 Sokongan jangka sederhana:$ 7700

Kontrak berkekalan ETH

Watak Tahap: Kenaikkan 4H

ETH bergerak ke atas garis tren atas sejak mencapai tahap bawah $ 116, dari carta 4 jam, kita dapat melihat bahawa ETH meningkat dalam arah aliran standard, bahagian bawah semakin tinggi dan bahagian atas juga semakin tinggi. Kerana pemulihan pasaran, ETH akhirnya menembusi rintangan $ 140, dan sekarang harga ditekan oleh $ 145.

Carta menunjukkan kepada kami bahawa $ 145 ~ $ 150 adalah kawasan penyatuan sebelumnya, kawasan ini telah dipenuhi dengan banyak kaunter sehingga dapat diramalkan bahawa rintangan akan kuat.

Pelabur harus memperhatikan panggilan balik dalam sehari, jika $ 140 boleh menjadi sokongan yang berkesan dalam jangka pendek, dapat dijangkakan bahawa $ 145 ~ $ 150 akan berpeluang untuk memecahkan pada masa akan datang.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan Jangka Pendek:$ 145 Rintangan jangka sederhana:$ 150

Sokongan Jangka Pendek:$ 140 Sokongan jangka sederhana:$ 135

Kontrak berkekalan EOS

Watak Tahap:Kenaikkan 4H

Kontrak abadi OKEx EOS: Pada tahap 4 jam, EOS bergerak ke kedudukan penting kerana carta menunjukkan sekitar $ 2.85. Kedudukan ini dulu merupakan pinggir bawah dari bahagian bawah ganda sebelumnya, pada masa yang sama, harga juga menyentuh rel atas saluran ke atas, biasanya, sukar untuk ditembusi tanpa jumlah pembelian yang besar, digabungkan dengan jumlah baru-baru ini, itu kemungkinan tren boleh berubah menjadi penggabungan dalam jangka pendek, dan rata-rata bergerak sepanjang jangka masa juga naik ke atas pada masa ini, ini adalah trend kenaikan 4 jam yang stabil.

Pelabur harus memperhatikan kawasan sokongan $ 2.78 dan $ 2.72, jika stabil pada $ 2.78 bererti kemungkinan kenaikan semula semakin tinggi.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan Jangka Pendek: $ 2.86 Rintangan jangka sederhana: $2.90

Sokongan Jangka Pendek: $2.78 Sokongan jangka sederhana:$2.72

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me