BTC Terus Berjuang Mendekati $ 10K tetapi Bulls Tidak Menyerah: Market Watch Weekly

Pasar Mingguan Crypto

Walaupun bermula minggu lalu dengan kad $ 10,000, Bitcoin (BTC) harga tetap tidak tegas kerana lonjakan Isnin sepenuhnya dibatalkan pada hari Selasa, diikuti oleh perdagangan antara sehingga akhir minggu.

Walau bagaimanapun, penutupan Ahad pada $ 9,746, mengikut harga Spot OKEx, adalah penutupan mingguan tertinggi sejak pertengahan Februari, menandakan kenaikan 3.3 peratus untuk mata wang digital terkemuka, walaupun tekanan penjualan yang kuat ditunjukkan oleh sumbu panjang di bahagian atas.

Sementara itu, Cardano (ADA) adalah untung terbesar di antara 10 altcoin teratas berdasarkan permodalan, mencatat pulangan 17.39 peratus. Pada $ 0,086 ADA mendekati paras tertinggi 52 minggu pada $ 0,098, sebagai jangkaan positif Kemas kini Shelley Testnet Development.

Ethereum (ETH), mata wang digital kedua terbesar, selesai minggu ini dengan kenaikan harga 5.48 peratus. The ETH / BTC pasangan telah meningkat 17 peratus dalam tiga minggu terakhir, menunjukkan momentum kenaikkan harga menuju pertukaran bukti-sahamnya, yang dijangka pada Q3. EOS meningkat lebih daripada 3.4 peratus pada hari Jumaat disebabkan oleh berita bahawa rangkaian sosial yang dikuasakan oleh EOSIO SUARA akan dilancarkan secara rasmi pada 4 Julai. VOICE telah menerima sekurang-kurangnya $ 150 juta pelaburan dari Block.one, syarikat di belakang EOS.

crypto mingguan kembali pada 7 JunPulangan mingguan cryptocurrency utama 6/1 – 6/7. Sumber: Tradingview

Bitcoin Hashrate melonjak setelah penyesuaian kesukaran

The Bitcoin (BTC) rangkaian mengalami penyesuaian kesukaran lain di blok 633,025 minggu lalu. Kesukaran kini turun ke 13.73T – penurunan sebanyak 9.29 peratus Bitinfocharts data. Seperti yang kita maklum pada hari Jumaat Pasar Harian kemas kini, penyesuaian kesukaran masa lalu dan pergerakan harga menunjukkan bahawa penurunan sembilan peratus atau lebih biasanya menandakan bahagian bawah.

Bitcoin hashrate dan kesukaranBitcoin bermaksud kadar hash dan kesukaran. Sumber: Coinmetrik

Namun, setelah penyesuaian kesukaran, hashrate melonjak ke paras tertinggi sepanjang masa, mengakibatkan blok Bitcoin dihasilkan di Selang 7 minit, berbanding dengan masa sasaran 10 minit. Sekiranya trend ini berterusan, kita akan melihat lonjakan kesukaran pada cap waktu penyesuaian seterusnya, sembilan hari kemudian.

Sekarang ini, tidak jelas apakah lonjakan kadar hash ini secara langsung berkaitan dengan kedatangan musim banjir di Barat Daya China, tetapi kos elektrik semasa musim banjir dijangka turun 40 persen dari 0.25 Yuan ($ 0.035) per KWH hingga 0.15 Yuan ($ 0,021) mengikut BeatleNews data.

Tinjauan Bitcoin

Kami perhatikan pada minggu terakhir kami Market Watch Mingguan sentimen itu meningkat pada pasaran opsyen kerana panggilan lebih mahal daripada harga, dan risiko turun naik lebih cenderung ke arah kenaikan – trend itu berterusan sehingga sekarang.

Bull naik secara menyeluruh dan berjaya mempertahankan tahap sokongan kritikal $ 9,300 hingga $ 9,400 pada petang Ahad (UTC). Penutupan mingguan pada $ 9,746 telah berada di atas paras tertinggi mingguan sebelumnya pada 17 Mei, yang merupakan petunjuk yang baik bahawa momentum kenaikan boleh berterusan.

Walau bagaimanapun, jika kita dapat melihat penutupan harian di atas paras tertinggi $ 10,502 setiap tahun, itu akan memberi Bitcoin banyak ruang di bahagian atas. Tetapi dalam jangka pendek, rintangan yang kuat pada $ 10,200 telah berulang kali memainkan peranan penting dalam menekan sebarang tindakan menaik.

Tempat BTC OKExHarga Spot OKEx BTC. Carta 1H. Sumber: OKEx

Melihat ke hadapan minggu ini

The Nasdaq mencapai tahap tertinggi sepanjang masa pada hari Jumaat, memecahkan rekod tertinggi sebelumnya sebanyak 9,838 mata, berjaya mencapai pembalikan berbentuk v. S&Niaga hadapan P 500 juga melonjak lebih tinggi pada pembukaan Isnin.

Federal Reserve akan mengumumkan hasilnya Mesyuarat FOMC pada hari Rabu. Walaupun terdapat jangkaan yang meluas bahawa kadar faedah tidak akan berubah, keputusan Fed dapat mempengaruhi pasaran.

Dalam crypto, Tron (TRX) mempunyai pengumuman projek pada hari Isnin, di samping Pembuat (MKR) disenaraikan di Coinbase Pro. The Kesan penyenaraian Coinbase boleh mendorong harga MKR lebih tinggi minggu ini. Sementara itu, Zilliqa (ZIL) akan melengkapkan sokongan penuh pada bulan ini.

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu

OKEx Insights menyajikan analisis pasaran, ciri mendalam dan berita yang disusun daripada profesional crypto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me