BTC Pullback Bottom Terus Bergerak Ke Atas, tetapi Bulls Masih Kekurangan Tenaga untuk Memecahkan Corak Penyatuan: Crypto Market Daily

Hari ini, 2 April, pasaran mata wang kripto melantun sederhana, dengan syiling teratas meningkat antara 2-5 peratus pada waktu tekan.

Bitcoin (BTC) telah menyaksikan pertumbuhan harian paling banyak di antara dua puluh syiling teratas, meningkat lebih dari 5 peratus dalam tempoh 24 jam yang lalu. Koin itu akhirnya dapat keluar dari julat $ 6,300 di mana ia tersekat, mendorong lebih dari $ 6,600 hari ini.

Ether (ETH) telah meningkat hampir 4 peratus pada hari itu, menembusi tahap rintangan keras $ 134- $ 135. Duit syiling ini diperdagangkan sekitar $ 138 pada waktu akhbar.

XRP Ripple menyaksikan pertumbuhan yang agak kurang – naik hanya di bawah 2 peratus hari ini – tetapi juga berjaya menembusi tahap rintangannya $ 0.175.

Bahagian bawah tarik balik BTC bergerak di atas $ 6,000

Carta 1H Data pertukaran kekal BTC / USD. Souce: OKEx.com

Pagi ini, BTC memulakan pemulihan kuat pada tahap jam di atas $ 6,150. Trend itu disekat ketika mencecah $ 6,800, yang merupakan kawasan perdagangan intensif minggu lalu. Oleh kerana penurunan harga, harga kini stabil di atas $ 6,600.

Pasukan analisis pasaran OKEx percaya bahawa ketika tren tiga minggu terakhir memasuki tempoh kestabilan, penarikan balik tahap jam secara beransur-ansur bergerak dari $ 5,650 menjadi sekitar $ 5,850, dan kemudian ke $ 6,150 semalam.

Namun, kegagalan untuk menguji $ 6,800 bermaksud bahawa terdapat kekuatan kenaikan yang terhad dan sukar untuk meneruskan momentum. Oleh itu, jika harganya boleh stabil di atas $ 6,500- $ 6,600 hari ini, adalah mungkin untuk menguji kawasan teratas sekali lagi.

Jika tidak, pelabur perlu memperhatikan sama ada bahagian bawah setelah penarikan balik sebenarnya dapat terus naik. Penyatuan mungkin berlanjutan sekiranya harga jatuh di bawah $ 6,150.

Bitcoin menguji rintangan MA (30)

Carta 1 hari Bitcoin di atas menunjukkan bahawa kenaikan hari ini adalah yang paling kuat minggu ini, dan sekarang harganya menguji rintangan purata bergerak 30 hari (MA (30)).

Walau bagaimanapun, pelabur harus memperhatikan bahawa jumlah pembelian untuk hari ini setakat ini belum menunjukkan tanda yang jelas untuk meningkat, tetapi secara amnya turun naik besar berlaku pada waktu malam (HKT). Oleh itu, jika kelantangan masih tidak mempunyai isyarat kenaikan pada hari ini, memang sukar untuk memecahkan MA (30).

Perkara lain yang perlu diperhatikan oleh para pelabur adalah bahawa walaupun trend menembus MA (30), ada kemungkinan penembusan palsu, jika harganya tetap ditekan sebanyak $ 7,000.

Trend harian kini beralih ke penyatuan, kerana $ 6,000 nampaknya merupakan tahap sokongan yang kuat pada masa ini. Ada kemungkinan tren bergerak seiring dengan MA (30), dan, setelah sebagian besar dana perdagangan siap, sudah waktunya untuk memilih arah.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 6,800
 • Rintangan jangka sederhana: $ 6,900
 • Sokongan jangka pendek: $ 6,500
 • Sokongan jangka sederhana: $ 6,300

ETH menguji $ 135 sebagai tahap sokongan yang berkesan

Data Pertukaran Kekal 1H ETH / USD Sumber: OKEx.com

Setelah terus ditekan sebanyak $ 135, ETH akhirnya menerobos titik harga pagi ini dan menunjukkan tanda-tanda penstabilan. Sekiranya harganya dapat terus disokong oleh $ 135, ada kemungkinan tertentu bahawa pasaran akan terus menerobos $ 140 dan bahkan menguji rintangan keras $ 145. Jika tidak, ETH mungkin mencari sokongan hampir $ 130.

Dari sudut kekuatan sokongan, $ 135 adalah tahap rintangan dan sokongan yang kuat selama beberapa hari terakhir. Sekiranya tahap ini tidak berkesan, ini bermaksud risiko penurunan harga di bawahnya meningkat, dan $ 130 dan $ 123 akan menjadi dua posisi pertahanan berikutnya. Hampir mustahil untuk membuat rendah baru dengan segera.

Jumlah pemulihan ini sedikit lebih berat daripada yang terakhir, adalah wajar untuk menjangkakan pemulihan yang lebih lama.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 139
 • Rintangan jangka sederhana: $ 144
 • Sokongan jangka pendek: $ 135
 • Sokongan jangka sederhana: $ 129

XRP dapat melihat pemulihan berterusan

Data Pertukaran Kekal 1H XRP / USD Sumber: OKEx.com

Momentum pemulihan XRP tidak berkurang setelah menembusi $ 0.1750. Walaupun sementara ini berada di bawah tekanan pada $ 0.1785, para pelabur perlu memperhatikan apakah penarikan balik dapat terus disokong oleh $ 0.1785. Tren ini diharapkan dapat membuat pemulihan lebih lanjut jika dapat stabil.

Pelabur juga harus memperhatikan bahawa jumlah pam hari ini sedikit lebih rendah daripada pada masa lalu. Di samping itu, harga telah berhenti naik dua kali setelah mencecah $ 0.1785. Ini bermakna tidak mudah untuk keluar dari kawasan semasa dengan tahap kelantangan yang kita lihat sekarang.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 0.1785
 • Rintangan jangka sederhana: $ 0.1820
 • Sokongan jangka pendek: $ 0.1750
 • Sokongan jangka sederhana: $ 0.1710

Penafian: Materi ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda benar-benar memahami risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Ikuti OKEx pada:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me