BTC Melemah Lagi Setelah Gagal Melebihi $ 7K, Kemungkinan Bawah Dua Kali: Pasaran Crypto Setiap Hari

Isnin, 23 Mac: Pasaran mata wang kripto menjadi merah pagi ini, dengan kesemua sepuluh syiling teratas turun sekurang-kurangnya 5 peratus pada hari itu.

Bitcoin (BTC) telah kehilangan hampir 7 peratus dalam tempoh 24 jam terakhir, kehilangan pegangan pada tanda $ 6,000 semalam untuk diperdagangkan sekitar $ 5,800 mengikut waktu akhbar.

Ether (ETH) telah merosot sekitar 7 peratus juga pada hari itu, diperdagangkan lebih dari $ 120 hingga waktu tekan.

XRP Ripple telah kehilangan nilai yang sedikit kurang pada hari itu, turun 5 peratus untuk diperdagangkan sekitar $ 0.15.

BTC jatuh di bawah tepi atas segitiga, mencari sokongan edger bawah

Carta 1H Data pertukaran kekal BTC / USD. Souce: OKEx.com

Pada hujung minggu, BTC dengan cepat jatuh kembali setelah gagal menembusi rintangan hampir $ 7,000, mencapai $ 6,800 pada hari Jumaat, 20 Mac. Harga kini telah jatuh di bawah pinggir atas segitiga gabungan sebelumnya $ 6,000.

Kenaikan harga saham disertai dengan jumlah tertentu ketika harga menembus julat penyatuan minggu lalu, tetapi mereka gagal mengekalkan jumlah dagangan berikutan.

Oleh kerana harganya perlahan-lahan naik ke $ 7,000, jumlah dagangan rendah. Sebagai tambahan, beberapa lembu jantan yang telah membuka posisi di atas $ 4,000 memperoleh keuntungan dan meninggalkan pasaran, menyebabkan kejatuhan setelah ujian gagal.

Hari ini, para pelabur juga boleh menganggap pinggir bawah corak segitiga sebagai garis arah aliran menaik. Sekiranya harganya dapat disokong ketika menyentuh pinggir bawah, ini bermaksud bahawa garis ini telah terbukti efektif dan kemungkinan pergerakan menaik akan lebih tinggi. Jika tidak, bahagian bawahnya akan meningkat sekitar $ 5,000.

Carta 1D Data Pertukaran Kekal BTC / USD. Souce: OKEx.com

Carta 1 hari Bitcoin juga menunjukkan kepentingan garis arah aliran menaik yang disebutkan di atas. Masa depan akan ditentukan oleh sama ada harganya boleh disokong hampir atau tidak. Ini tidak bermakna bahawa fakta bahawa ia telah terbukti berkesan pada masa ini bermaksud bahawa trend harian berada dalam tahap bullish – garis trend yang sah selalu harus membuktikan keberkesanannya sekurang-kurangnya tiga kali.

Pada tahap ini, sentimen pasaran masih didominasi oleh kedudukan pendek, dan kedua sisi panjang dan pendek memerlukan lebih banyak masa untuk mengumpulkan kaunter. Oleh itu, kemungkinan bahagian bawah akan dibina sekitar $ 5,000 minggu ini. Pola turun naik yang sempit dan tidak stabil masih mempunyai kebarangkalian yang tinggi untuk kerap berlaku.

Pelabur jangka pendek harus diingatkan untuk tidak memegang posisi terlalu lama sementara tren rintangan atau sokongan yang kuat belum dipatahkan, untuk mengelakkan risiko ledakan yang disebabkan oleh kebalikan trend yang tiba-tiba.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 6,000
 • Rintangan jangka sederhana: $ 6,450
 • Sokongan jangka pendek: $ 5,600
 • Sokongan jangka sederhana: $ 5,000

ETH berada di zon ujian bear-bull yang kukuh $ 120

Data Pertukaran Kekal 1H ETH / USD Sumber: OKEx.com

Setelah gagal menembusi rintangan kuat $ 155, ETH kini jatuh di atas tahap sokongan $ 120. Terdapat banyak kekuatan penjualan antara $ 137 dan $ 155.

Risiko jatuh akan lebih tinggi jika sokongan $ 120 dipatahkan kerana itu adalah kedudukan yang baik untuk menilai kekuatan bull dan bear. Di samping itu, kawasan antara $ 110- $ 120 dapat dilihat sebagai kawasan sokongan secara keseluruhan, di mana penembusan di bawah $ 120 hanyalah isyarat lemah, dan hanya pecah $ 110 menunjukkan bahawa $ 100 akan diuji.

Pelabur harus menyedari bahawa jika harga dapat bertahan di atas $ 120, ia dijangka menguji $ 155 lagi pada separuh kedua minggu ini.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 120
 • Rintangan jangka sederhana: $ 134
 • Sokongan jangka pendek: $ 120
 • Sokongan jangka sederhana: $ 110

Pedagang XRP melihat sokongan jangka pendek

Data Pertukaran Kekal 1H XRP / USD Sumber: OKEx.com

Tidak ada banyak kedudukan sokongan untuk XRP seperti ETH. XRP hanya mempunyai tiga tahap sokongan berkesan yang terbukti sebelum mencapai tahap rendah baru, iaitu sekitar $ 0.1400, $ 0.1270 dan $ 0.1028.

Lantunan pada minggu lalu lemah: setelah harga meningkat hanya satu jam, jumlah pembelian segera dikurangkan ke tahap rendah dan tidak mengalami pertumbuhan yang kukuh selepas itu. Sebaliknya, aktiviti penjualan meningkat, yang bermaksud bull menunjukkan kelemahan dan tidak mungkin menembus $ 0.1750 dalam jangka pendek.

Pelabur harus lebih peduli tahap sokongan sekitar $ 0.1400, memecah di bawah ini bermaksud bahawa dua sokongan seterusnya dapat disentuh dengan banyak.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 0.1620
 • Rintangan jangka sederhana: $ 0.1750
 • Sokongan jangka pendek: $ 0.1400
 • Sokongan jangka sederhana: $ 0.1270

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda benar-benar memahami risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Ikuti OKEx pada:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me