BTC Kenaikan Kekurangan Isi Penting, Pantulan Lanjut Memerlukan Penahanan Mantap pada $ 6,3- $ 6,4K: Crypto Market Daily

Pasaran cryptocurrency menyaksikan sedikit turun naik pagi ini, Selasa, 31 Mac. Bitcoin cryptocurrency teratas (BTC) naik sekitar 3 peratus pada hari itu, memegang keuntungan semalam setelah goyah pada hujung minggu. Duit syiling ini diperdagangkan sekitar $ 6,500.

Ether (ETH) diniagakan dalam 24 jam terakhir, dengan hanya pertumbuhan 1 peratus untuk diperdagangkan sekitar $ 130 mengikut waktu akhbar.

XRP Ripple telah menyaksikan perubahan yang lebih sedikit pada hari itu, turun hanya sebahagian kecil daripada peratus, diperdagangkan sekitar $ 0.173.

BTC stagnan dengan isipadu yang lemah

Carta 1H Data pertukaran kekal BTC / USD. Souce: OKEx.com

Semalam, 30 Mac, BTC memulakan pemulihan tahap satu jam setelah penggabungan jangka pendek di atas $ 5,800. Oleh kerana harganya mencecah $ 6,600, terdapat isyarat stagnasi yang jelas, dan sekarang harganya bergerak di sekitar julat $ 6,500.

Pasukan analisis pasaran OKEx percaya bahawa pemulihan dari malam tadi hingga pagi ini tidak disertai oleh peningkatan jumlah yang ketara; tren kenaikan berterusan selama beberapa jam sehingga terdapat rintangan yang jelas pada $ 6,500. Ini membuktikan bahawa kawasan $ 6,000- $ 6,400 mempunyai kedudukan lock-in yang lebih sedikit, dan sejumlah kecil dana pembelian aktif dapat menaikkan harga.

Walau bagaimanapun, corak tukul terbalik satu jam pada pukul 4 pagi HKT menunjukkan bahawa kekuatan rintangan kawasan perdagangan intensif sekitar $ 6,500- $ 6,900 masih kuat.

$ 5.8K terbukti sebagai jangka pendek bawah

Carta 1 hari Bitcoin di atas menunjukkan bahawa $ 5,800 telah terbukti menjadi terendah jangka pendek. Walaupun kenaikan harga menaikkan harga hingga MA (30), iaitu sekitar $ 7,000, jumlah dagangan tidak mencukupi untuk mencapai tahap semasa.

Kedua-dua keadaan yang ditunjukkan pada carta di atas adalah laluan bergerak yang paling mungkin untuk harga pada masa akan datang. Walau bagaimanapun, pasukan OKEx percaya bahawa tidak mudah untuk memecahkan $ 7,000 secara langsung kerana pasaran memerlukan lebih banyak dana baru. Yang dikatakan, satu perkara yang tidak pernah berubah di pasaran ini ialah ia sentiasa berubah.

Keadaan dua pada carta adalah kemungkinan besar kerana memberi lebih banyak masa untuk menyatukan, yang bermaksud kekuatan putus akan lebih kuat.

Pelabur diingatkan bahawa jika trend tidak dapat menembus dan berdiri teguh pada $ 6,500, ia perlu berhati-hati terhadap risiko jatuh kembali. Memandangkan aktiviti menjual semasa juga agak lemah, sokongan di bawah ini dapat memberi tumpuan sementara pada $ 5,850.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 6,500
 • Rintangan jangka sederhana: $ 6,650
 • Sokongan jangka pendek: $ 6,400
 • Sokongan jangka sederhana: $ 6,000

ETH berada di bawah $ 134, tetapi jumlah bear lemah

Data Pertukaran Kekal 1H ETH / USD Sumber: OKEx.com

ETH telah menunjukkan corak kelantangan tertentu sebelum mencapai rintangan keras $ 134. Walau bagaimanapun, setelah harga berhenti di bawah $ 134, jumlah dagangan dengan cepat menyusut. Harganya kini jatuh sedikit di atas $ 130.

Oleh kerana jumlah penjualan tidak aktif pada masa ini, bulls mampu mendorong harga di atas $ 134 hanya dengan jumlah dagangan yang agak besar. Ada kemungkinan bahawa setelah pecah dan stabil pada $ 134, harga ETH cenderung untuk menguji $ 145.

Jika tidak, pelabur harus fokus pada tahap sokongan pertama sekitar $ 130 dan, jika jatuh di bawah, trend akan terus menguji $ 123.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 134
 • Rintangan jangka sederhana: $ 145
 • Sokongan jangka pendek: $ 130
 • Sokongan jangka sederhana: $ 123

XRP terus menghadapi tekanan pada $ 0.1750

Data Pertukaran Kekal 1H XRP / USD Sumber: OKEx.com

Tenaga pemulihan XRP secara beransur-ansur melemah apabila tidak menyentuh tahap rintangan yang kuat sekitar $ 0.1811. Oleh itu, tekanan pada rintangan $ 0.1750 sesuai dengan jangkaan. Sokongan pertama di bawah adalah pada $ 0.1700, jika jatuh di bawah itu. Jika tidak, XRP akan terus mendapat sokongan pada $ 0.1650.

Walau bagaimanapun, seperti yang ditunjukkan oleh carta di atas, jumlah penjualan setiap penurunan selepas kenaikan adalah jauh lebih tinggi daripada jumlah pemulihan. Ini bermaksud bahawa jika harga tidak dapat menembusi rintangan keras semasa, mudah untuk mengalami kejatuhan yang cepat. Maka mungkin untuk menguji sokongan sekitar $ 0.1610.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 0.1750
 • Rintangan jangka sederhana: $ 0.1820
 • Sokongan jangka pendek: $ 0.1650
 • Sokongan jangka sederhana: $ 0.1610

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Ikuti OKEx pada:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me