BTC Gagal Menstabilkan $ 7K, Penyatuan Boleh Berlanjutan Lebih lama Dari yang Dijangka: Crypto Market Daily

Jumaat, 3 April: pasaran cryptocurrency terus melantun hari ini, dengan kenaikan tertinggi sebanyak 10 peratus pada hari untuk menekan waktu.

Bitcoin (BTC) naik sekitar 5 peratus, melayang di bawah pasaran $ 7,000 setelah menerobosnya pagi ini.

Ether (ETH) telah menyaksikan pertumbuhan 6 peratus selama 24 jam terakhir, menembusi rintangan keras sebelumnya pada $ 135 untuk diperdagangkan sekitar $ 145 pada waktu akhbar.

XRP Ripple juga telah menyaksikan pertumbuhan yang kukuh, walaupun sedikit lebih sederhana pada hari itu, menembusi rintangan jangka pendek $ 0.175 untuk diperdagangkan sekitar $ 0.1801.

BTC menghadapi kawasan rintangan pada $ 7,000- $ 7,300

Carta 1H Data pertukaran kekal BTC / USD. Souce: OKEx.com

Pagi ini, BTC menembusi titik rintangan penting pada $ 7,000, tetapi gagal stabil di sana. Harganya boleh mencecah $ 7,300, tetapi turun dengan cepat.

Pasukan analisis pasaran OKEx percaya bahawa $ 7,000- $ 7,300 adalah kawasan rintangan. Walau bagaimanapun, ini bukan dua titik rintangan yang berasingan, tetapi membentuk tepi bawah dan atas bawah pada akhir 2019, oleh itu diharapkan penurunan.

Kenyataan bahawa trend tidak dapat stabil pada $ 7,000 mungkin menunjukkan bahawa kedudukan panjang yang hilang semasa terjun pada bulan Mac masih ada dan berusaha mendapatkan kembali modal atau keuntungan mereka. Oleh itu, mudah dibayangkan bahawa pecah perangkap lembu boleh berlaku lagi pada masa akan datang.

Pelabur harus perhatikan bahawa jika harganya dapat terus mendapat sokongan sekitar $ 6.700, mungkin untuk menguji $ 7.000 pada hujung minggu. Tetapi sukar untuk stabil di sana kecuali penembusan disertai oleh kenaikan harga yang tinggi.

Pasaran memerlukan masa untuk menyatukan

Carta 1D Data Pertukaran Kekal BTC / USD. Souce: OKEx.com

Carta 1 hari Bitcoin di atas menunjukkan bahawa walaupun trend telah menembus purata bergerak 30 hari (MA (30)) hari ini, kedudukan sekitar $ 7,300 memberikan rintangan keras. Buat masa ini sukar untuk mengesahkan bahawa harganya boleh stabil pada MA (30) atau tidak.

Walau bagaimanapun, satu perkara yang dapat kita yakinkan ialah $ 7,000 adalah mungkin untuk diuji berulang kali sehingga bulls dapat mengekalkan harga dan posisi kehilangan sebelumnya mendapatkan modal mereka kembali. Pasaran memerlukan lebih banyak masa untuk menyatukan.

Kerana beberapa kegagalan breakout baru-baru ini, beberapa bull boleh mengubah kedudukan mereka menjadi pendek. Ini mungkin membawa kepada penurunan kecil dalam jangka pendek, tetapi sukar untuk jatuh di bawah $ 6,000 kali ini.

Pelabur harus ambil perhatian bahawa selagi tahap $ 5,650 dapat berkesan, penurunan yang ketara tidak akan berlaku lagi.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 7,000
 • Rintangan jangka sederhana: $ 7,300
 • Sokongan jangka pendek: $ 6,700
 • Sokongan jangka sederhana: $ 6,500

ETH melihat pemulihan yang lebih lemah

Data Pertukaran Kekal 4H ETH / USD Sumber: OKEx.com

Pantulan ETH pagi ini tidak sekuat BTC. Bulls hanya boleh menaikkan harga sekitar $ 150 tetapi tidak dapat menembus harga tinggi sebelumnya sekitar $ 153. Kini harganya mendapat sokongan buat sementara pada $ 140.

Walaupun carta kelantangan menunjukkan bahawa selama 36 jam terakhir, bull aktif, tahap kelantangan tidak mempunyai isyarat peningkatan yang jelas. Corak tukul terbalik menunjukkan bahawa tekanan jual sangat besar pada harga $ 146- $ 150.

Pelabur harus perhatikan bahawa kegagalan berterusan untuk mengepam akan mempengaruhi keyakinan kenaikan harga dan mudah untuk penurunan besar berlaku. Oleh itu, kawasan sokongan sekitar $ 140 dan $ 130 akan menjadi dua kawasan yang agak penting. Sekiranya harganya boleh berhenti jatuh sekitar $ 130, ini bermakna kenaikan boleh dijangka.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 146
 • Rintangan jangka sederhana: $ 150
 • Sokongan jangka pendek: $ 138
 • Sokongan jangka sederhana: $ 128

XRP menghadapi rintangan jangka pendek baru pada $ 0.1830

Data Pertukaran Kekal 1H XRP / USD Sumber: OKEx.com

Walaupun pemulihan XRP mencipta tinggi baru sekitar $ 0.1880, tekanan penjualan yang besar membuat harga turun dengan cepat. Sehingga hari ini setakat ini ia berada di bawah tahap sokongan pertama sekitar $ 0.1780, tetapi sekarang harganya bergerak sementara sekitar $ 0.1800.

Sudah jelas bahawa kekuatan pemulihan kali ini lebih lemah daripada pada 28 Mac, seperti yang jelas ditunjukkan dalam carta volum.

Oleh itu, hampir tidak mungkin untuk membuat yang baru dan memecahkan kawasan penyatuan ini dalam jangka pendek. Walau bagaimanapun, jika trend jatuh di bawah $ 0.1780, ini mungkin membuktikan bahawa pasaran perlu menarik lebih banyak untuk membetulkannya. $ 0.1650 akan menjadi tahap sokongan terkuat jika trend pemulihan yang lebih lama akan bermula.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 0.1830
 • Rintangan jangka sederhana: $ 0.1878
 • Sokongan jangka pendek: $ 0.1750
 • Sokongan jangka sederhana: $ 0.1660

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Ikuti OKEx pada:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me