BTC gagal menembusi $ 7K sekali lagi, menghadapi risiko jatuh ke $ 6K sokongan: Crypto Market Daily

Pasaran kripto terus diperdagangkan sepanjang 24 jam terakhir untuk menekan masa hari ini, 26 Mac. Sebilangan besar 10 syiling teratas menyaksikan perubahan 1-2 peratus pada hari itu.

Bitcoin (BTC) turun sekitar 2 peratus, diperdagangkan sekitar tanda $ 6,600, menurut indeks BTC / USD OKEx.

Ether (ETH) masih menghadapi rintangan kuat pada $ 145, pada masa ini turun sekitar 2 peratus pada hari ini untuk diperdagangkan pada $ 135.

XRP Ripple juga menghadapi rintangan kritikal pada $ 0.165, tidak dapat menembusinya. Duit syiling turun sebahagian kecil dari peratus pada hari itu, diperdagangkan pada $ 0.16.

BTC kelihatan lebih rendah untuk sokongan, $ 6,400 tidak lagi kuat

Carta 1H Data pertukaran kekal BTC / USD. Souce: OKEx.com

Semalam, 25 Mac, BTC gagal menembusi mata $ 7,000 sekali lagi. Hampir perkara yang sama berlaku dengan ujian pertama $ 7,000 pada 23 Mac – sejumlah besar penjualan muncul pada jam berikutnya selepas percubaan yang gagal.

Pasukan analisis pasaran OKEx percaya bahawa dengan kegagalan penembusan, keyakinan kenaikan harga akan berkurang. Walaupun harganya sekarang masih disokong oleh $ 6,500, kemungkinan tidak sah sekiranya penjualan emosi meningkat. $ 6,400 tidak akan menjadi sokongan kuat dalam hal ini.

Namun, kemungkinan harga boleh menembus $ 7,000 jika pelarian disertai dengan peningkatan jumlah.

Pelabur harus memberi perhatian lebih kepada arah aliran menaik dalam jangka pendek. Kedudukan ujian mungkin sekitar $ 6,150.

Peniaga harus ingat bahawa walaupun harga turun di bawah garis tren, itu bukan saat yang tepat untuk segera memasuki pasaran, kerana pasaran memerlukan masa untuk mengesahkan bahawa penembusan itu tidak masuk akal. Lebih baik menutup kedudukan sekitar $ 5,650 kerana tren cenderung mendapat sokongan di sekitar sana.

Jumlah pembelian BTC mendekati tahap terendah dalam dua minggu

Carta 1 hari Bitcoin di atas menunjukkan bahawa trend bergerak ke arah purata bergerak 30 hari. Dulu ini merupakan titik ketahanan keras sebelum ini. Sekiranya harganya tidak dapat menerobosnya kali ini, ini bermakna tenaga mengepam lemah dan pasaran memerlukan lebih banyak dana.

Jumlah pembelian hampir berkurang ke tahap terendah dalam dua minggu terakhir. Ini bererti hampir mustahil untuk melepaskan diri pada masa ini dan terdapat kebarangkalian yang tinggi bahawa arah aliran akan menuju ke arah yang bertentangan.

Pelabur harus perhatikan bahawa pasaran berubah dan tidak dapat diramalkan, oleh itu jika kita menembusi $ 7,000 dalam jangka pendek, kita harus menunggunya stabil dan dapat memasuki posisi panjang.

Ada kemungkinan harga jatuh kembali. Sekiranya trend jatuh ke tahap bawah, ia boleh diramalkan sekitar $ 5,650 kerana ini merupakan sokongan pertama yang berkesan jika trend trend menaik rosak. Kedudukan terendah kedua mungkin sekitar $ 5,000.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 6,900
 • Rintangan jangka sederhana: $ 7,000
 • Sokongan jangka pendek: $ 6,500
 • Sokongan jangka sederhana: $ 6,000

Pasaran ETH menunjukkan tanda-tanda kelemahan

Data Pertukaran Kekal 4H ETH / USD Sumber: OKEx.com

ETH gagal menembusi $ 145 semalam dan sekarang harganya ditekan sebanyak $ 140. Kegiatan perdagangan semakin lemah dan tren bergerak untuk mengisi hampir 90% kawasan segitiga. Ini menunjukkan kelemahan pasaran ETH pada masa ini.

Ada kemungkinan garis aliran kenaikkan harga akan diuji dalam sehari kerana harganya bergerak mengikut corak untuk menghampirinya. Setelah mengesahkan bahawa penembusan itu rasional, sasaran seterusnya adalah sekitar $ 120 kerana tahap sokongan yang kuat. Ingat jika harga melambung kembali ke kawasan segitiga setelah penembusan, ini bermaksud bahawa trend kenaikan harga belum berakhir.

Pelabur boleh menjangkakan penembusan di atas $ 145 dan bahkan mencapai $ 155 jika trend masih boleh disokong oleh trendline. Namun, untuk mengharapkan itu tidak bermaksud masuk pada saat itu. Oleh kerana julat turun naik kecil dan pergerakan akan cepat, tidak mudah untuk mengawal risikonya. Oleh itu, bersabar dan tunggu isyarat yang jelas masuk.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 145
 • Rintangan jangka sederhana: $ 155
 • Sokongan jangka pendek: $ 134
 • Sokongan jangka sederhana: $ 120

XRP diniagakan dengan rintangan $ 0.165

Data Pertukaran Kekal 1H XRP / USD Sumber: OKEx.co

Trend XRP baru-baru ini membuktikan bahawa $ 0.1650 adalah titik rintangan yang sukar untuk ditembusi. Hampir tidak mungkin untuk menguji $ 0.1750 dalam jangka pendek.

Berbanding dengan ETH dan BTC, jumlah dagangan XRP telah menurun ke titik beku. Ini bermakna kenaikan harga akan terus hilang keyakinan dan harganya cenderung untuk menguji $ 0.1440 atau lebih dalam lagi untuk membentuk titik bawah. Oleh itu, kemungkinan akan menjadi dasar dua jika itu menjadi kenyataan.

Harga XRP boleh pulih dan menguji $ 0.1750 jika corak yang ditunjukkan pada carta di atas terbentuk. Pelabur seharusnya melihat kekuatan rintangan sekitar $ 0.1750 dan keberkesanan sokongan sekitar $ 0.1440. Memecahkan salah satu daripadanya mungkin bermaksud kawasan penyatuan musnah, dan kita akan memasuki trend baru.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 0.1650
 • Rintangan jangka sederhana: $ 0.1750
 • Sokongan jangka pendek: $ 0.1440
 • Sokongan jangka sederhana: $ 0.1270

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Ikuti OKEx pada:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me