Bitcoin Nampaknya Menembusi $ 7,200 atau Menstabilkan $ 6,900 untuk Chance to Rebound: Crypto Market Daily

Jumaat, 17 April: Pasaran kripto mengalami pertumbuhan yang perlahan selama 24 jam terakhir. Bitcoin (BTC) naik lebih dari satu peratus pada hari itu, diperdagangkan sekitar $ 7,100.

Ethereum (ETH) naik sekitar 2 peratus, masih ditekan oleh rintangan pada $ 176.

XRP Ripple kekal dalam saluran penurunan harga, diperdagangkan di bawah $ 0.19.

Carta 1H Data pertukaran kekal BTC / USD. Sumber: OKEx.com

Carta 1 jam Bitcoin menunjukkan bahawa corak W terbentuk – harganya stabil buat sementara waktu pada $ 6,900 setelah jatuh dari $ 7,200. Ini bermaksud bahawa coraknya mungkin berjaya dibentuk, kerana $ 6,900 adalah garis leher.

Walau bagaimanapun, $ 7,200 masih merupakan titik rintangan yang sukar bagi bulls kerana, setelah jumlah volume yang banyak, levelnya telah berkurang banyak. Berbanding dengan kekuatan rintangan atas, sokongan $ 6,900 lebih lemah. Ada kemungkinan harga jatuh di bawahnya jika trend tidak dapat membuat pelarian baru untuk jangka masa tertentu.

Oleh kerana sebilangan besar kedudukan beli yang dibina sekitar $ 6,500, sukar untuk berada di bawah titik efektif dalam jangka pendek. Walau bagaimanapun, jika percubaan kenaikan harga $ 7,200 gagal, ini akan mempengaruhi keyakinan pelabur. Sekiranya berlaku, penjualan panik mungkin berlaku dan menyebabkan harga jatuh di bawah $ 6,500 untuk mencari sokongan baru sekitar $ 6,150.

Carta harian BTC menunjukkan penyatuan berterusan

Carta 1D Data Pertukaran Kekal BTC / USD. Sumber: OKEx.com

Sebenarnya, melihat trend harian Bitcoin, sangat jelas bahawa penyatuan harga masih berterusan. Namun, perbezaan antara ini dan minggu lalu adalah kebangkitan tren kenaikan secara beransur-ansur.

Carta volum BTC juga dapat menjadi petunjuk kebangkitan, kerana jumlah pembelian terus meningkat. Walaupun tidak dapat dikenal pasti, ini juga memberi isyarat kepada pelabur bahawa bulls mampu menguruskan tekanan jual melebihi $ 6,500 pada masa ini.

Ketika hari Bitcoin semakin hampir pada bulan depan, pasaran pada masa ini seperti keadaan tenang sebelum ribut. Semakin lama tempoh penggabungan berlangsung, semakin kuat penembusannya nanti. Di sana, kebanyakan pelabur, kecuali pedagang jangka pendek, harus memperhatikan bahawa lebih baik tidak melakukan perdagangan pada masa ini, kerana lembu dan beruang hampir seimbang dan mudah untuk kehilangan apa pun arah dibuka. Lebih baik menunggu untuk melihat sama ada trend boleh menembusi bahagian atas atau bawah kawasan semasa, kemudian memasuki pasaran.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 7,200
 • Rintangan jangka sederhana: $ 7.500
 • Sokongan jangka pendek: $ 6,950
 • Sokongan jangka sederhana: $ 6,550

ETH menguji sokongan penting pada $ 165

Data Pertukaran Kekal 4H ETH / USD Sumber: OKEx.com

ETH bergerak ke bawah untuk menguji sokongan penting pada $ 165 pada masa ini. Ini adalah saat yang penting jika harganya dapat stabil, kerana tren mungkin dapat menguji atau bahkan memecahkan puncak baru-baru ini pada $ 176.

Dilihat dari jumlah semasa pemulihan semalam, jelas bahawa pemulihan adalah kuat. Setelah berehat pada hujung minggu, kemungkinan kenaikan harga menaikkan harga $ 176 lagi minggu depan.

Oleh itu, pelabur harus menumpukan pada keberkesanan $ 165. Trend akan mendapat sokongan sekitar $ 150 lagi jika harganya jatuh di bawah $ 165. Itu mungkin keadaan yang paling lemah, kerana mungkin untuk bahagian atas M terbentuk dan kemunduran selanjutnya mungkin berlaku.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 176
 • Rintangan jangka sederhana: $ 180
 • Sokongan jangka pendek: $ 165
 • Sokongan jangka sederhana: $ 150

Bull XRP kekal lemah kerana harga kekal dalam saluran penurunan harga

Data Pertukaran Kekal 1H XRP / USD Sumber: OKEx.com

Carta setiap jam XRP menunjukkan bahawa kenaikan harga lemah – walaupun harga telah menembusi bahagian atas saluran bearish semalam, jumlah dagangan berkurang dalam tempoh pelarian. Corak ini meningkatkan kemungkinan penembusan itu salah.

Dalam jangkaan, trend menurun dan kembali ke saluran penurunan harga lagi dan harganya kini ditekan oleh kelebihan atas. Pasukan penganalisis OKEx mengingatkan pelabur sekali lagi bahawa jika pelarian tidak disertai dengan jumlah perbandingan, maka ada kemungkinan besar ia salah atau perangkap.

Lebih baik perhatikan kekuatan rintangan $ 0.1900 dan keberkesanan sokongan $ 0.1855 dalam jangka pendek. Sekiranya tren gagal memecahkan pinggir atas dengan berkesan, ini bermakna ketiga kalinya gagal mengujinya dan pinggirnya akan menjadi lebih sukar untuk ditembusi pada masa akan datang.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 0.1900
 • Rintangan jangka sederhana: $ 0.1940
 • Sokongan jangka pendek: $ 0.1860
 • Sokongan jangka sederhana: $ 0.1820

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Ikuti OKEx pada:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me