Dompet Perkakasan Terbaik untuk Menjaga Crypto Anda Selamat pada tahun 2021

Mempelajari cara menjaga keselamatan kripto anda menggunakan dompet perkakasan adalah langkah pertama untuk menjadi pelabur cryptocurrency yang berpengalaman. Melabur dalam projek blockchain memang menyeronokkan dan menguntungkan, tetapi hanya apabila dilakukan dengan betul. Secara kritikal, terdapat beberapa perbezaan yang wujud antara cryptocurrency dan pelaburan lain yang akan bermanfaat untuk anda fahami. Terutama, anda bertanggungjawab sepenuhnya untuk menjaga keselamatan kripto anda.

Menjaga Crypto Anda Selamat

Terdapat banyak strategi berbeza yang boleh diikuti oleh pelabur untuk melindungi cryptocurrency mereka daripada kecurian pada tahun 2021. Salah satu pilihan terbaik yang tersedia adalah menggunakan dompet perkakasan. Dompet perkakasan mengurangkan risiko serangan dalam talian kerana reka bentuknya. Peranti ini menyimpan mata wang kripto anda di luar talian dalam apa yang disebut “penyimpanan sejuk”. Untuk menyelesaikan tugas ini, kebanyakan peranti menggunakan jurang udara untuk memastikan duit syiling anda tidak dapat digunakan.

Tidak Semua Pilihan Dompet Perkakasan Selamat

Walaupun benar bahawa dompet perkakasan jauh lebih selamat daripada rakan mudah alih atau desktop mereka, mereka masih terdedah kepada kesalahan manusia dan penipu pintar. Baru-baru ini, dompet perkakasan palsu dan diubah mula muncul di pasaran. Peranti palsu ini menipu anda untuk mempercayai bahawa pegangan anda selamat. Untuk mengelakkan risiko ini dan lain-lain, disarankan agar anda hanya berpegang pada pengeluar dompet yang paling terkenal.

Hari ini terdapat banyak pilihan dompet perkakasan yang tersedia. Yang penting, tidak semua dompet sama dari segi kualiti, keselamatan, dan harga. Memilih dompet yang salah boleh memakan masa yang besar. Nasib baik anda tidak perlu meneka. Berikut adalah dompet perkakasan teratas untuk dipertimbangkan pada tahun 2021.

Ledger Nano X – Dompet Perkakasan Terbaik

lejar dompet diiktiraf sebagai salah satu pilihan terbaik di pasaran. Syarikat ini ditubuhkan pada tahun 2014 dan mempunyai pejabat di San Francisco, Paris. Pada masa ini, Ledger mempekerjakan lebih dari 130 pekerja di pelbagai pejabatnya.

The Ledger Nano X berada di bahagian atas senarai kerana reka bentuknya yang mudah dan fungsi serba boleh. Peranti ini sangat sesuai untuk pelabur dalam perjalanan. Selain itu, unit ini menyokong pelbagai jenis syiling dan token. Ia juga berfungsi bersama dengan beberapa Dapp untuk meningkatkan UX anda.

Lejar Nano S

Lejar Nano S

The Lejar Nano X termasuk paparan OLED HD interaktif yang terang yang memudahkan anda melihat dengan tepat apa yang anda lakukan. Anda boleh menguruskan dompet ini dengan aplikasi mudah alih Langsung melalui Bluetooth dan pengguna dapat mengembalikan wang yang hilang menggunakan helaian pemulihan. The Ledger Nano X masuk dalam senarai teratas kerana ciri keselamatan canggih dan reka bentuknya yang ramping. Satu-satunya kelemahan dompet adalah tanda harga yang lebih tinggi.

Baca Ulasan Ledger Nano X kami atau Beli Ledger Nano X.

Lejar Nano S

The Lejar Nano S adalah versi dompet perkakasan utama yang lebih berpatutan. Nano S masih merupakan peranti yang mengagumkan. Seperti kakaknya, Nano S menyokong pelbagai jenis syiling dan token. Pengguna boleh menyimpan sebarang token yang sesuai dengan ERC-20 semasa menguruskan dompet melalui MyEtherWallet.

Peranti ini serasi dengan beratus-ratus aplikasi yang terdesentralisasi menjadikannya pilihan yang ideal bagi sesiapa sahaja yang berminat dalam operasi. Semua peranti lejar adalah dompet Hierarki Deterministik yang bermaksud pemilik unit mempunyai akses penuh ke akaun yang mewakili duit syiling.

The Nano S sangat mudah alih. Berat keseluruhan berat 34g. Walaupun reka bentuknya ringan, peranti ini agak tahan lama. Ketahanannya berasal dari sarung keluli tahan karat yang disikat. Sarung ini memberikan dompet rasa dan penampilan yang berkualiti jika dibandingkan dengan pilihan plastik.

Baca Ulasan Ledger Nano S kami atau Beli Ledger Nano S

Model Trezor T

Trezor Model T adalah dompet terkemuka di sektor ini. Trezor Model T menyediakan pengguna dengan peti besi universal untuk semua aset digital mereka. Tidak seperti peranti Ledger, Trezor mempunyai kod sumber terbuka penuh. Kod sumber terbuka lebih tahan daripada pengkodan peribadi kerana kedua-duanya dikaji semula dan diaudit oleh penyelidik keselamatan.

Terutama, garis dompet Trezor adalah penciptaan SatoshiLabs. Terutama, firma yang berpangkalan di Czech ini adalah syarikat pertama yang mengeluarkan dompet perkakasan Bitcoin. Oleh itu, Trezor mempunyai pengalaman berharga dalam sektor ini. Pengalaman ini terbukti dalam set ciri Trezor Model T..

Model T menyokong lebih daripada 1000 syiling. Selain itu, sistem menyimpan semua kunci peribadi Bitcoin di luar talian dalam chipset yang berbeza. Peranti ini sangat ringan, beratnya pada 22 gram dan casingnya diperbuat daripada logam tahan lama. Pengguna Model T menikmati keupayaan pemulihan sepenuhnya dan antara muka yang cemerlang. Terutama, pengguna mesti memasukkan kod pin empat digit dengan semua pengesahan transaksi.

Baca Ulasan Model T Trezor kami atau Beli Model T Trezor

Model Satu Trezor

The Model Satu Trezor adalah versi Trezor Model T. yang lebih berpatutan. Ini adalah versi yang dipermudahkan tanpa banyak loceng dan wisel rakan sejawatnya yang lebih mahal. Ini adalah kaedah terbaik untuk terjun ke dunia cryptocurrency tanpa perlu berbelanja secara berlebihan dengan harga yang lebih tinggi Model Trezor T.  Keselamatan dan kesederhanaan di sebalik peranti ini menjadikannya kegemaran ramai bagi anggota komuniti cryptocurrency.

Baca Ulasan Model Satu Trezor Kami atau Beli Trezor Model T

KeepKey

KeepKey adalah alternatif lain yang bagus di pasaran. Dompet yang direka dengan elegan ini dilancarkan pada tahun 2015. Terutamanya, dompet itu diperoleh oleh salah satu platform perdagangan paling popular di pasaran, ShapeShift. Integrasi ini membolehkan pengguna dompet KeepKey memperdagangkan mata wang kripto mereka dengan selamat terus dari peranti mereka.

Dompet KeepKey serasi dengan sistem operasi Windows, Linux, dan Mac. Unit ini mempunyai paparan digital besar yang memberikan kejelasan pada setiap aset digital yang dihantar dan diterima. Skrin menjadikan pemantauan transaksi menjadi mudah. Yang terbaik, semua penghantaran mesti disetujui dengan menekan butang fizikal pada peranti.

KeepKey pengguna juga menikmati perlindungan PIN tambahan daripada penggunaan yang tidak dibenarkan. Secara khusus, peranti ini menggabungkan perlindungan frasa laluan tambahan. Terdapat juga kelajuan transaksi yang dapat disesuaikan untuk pengguna. Mengagumkan, KeepKey membolehkan anda membuat dan memantau alamat dompet tanpa had pada satu peranti. Dengan harga $ 100, KeepKey juga sedikit lebih berpatutan daripada pertandingan. Dengan cara ini, KeepKey perlahan-lahan memperoleh pesaingnya yang sudah ada di pasaran.

Klik Di Sini untuk Membeli KeepKey.

Pilihan Dompet Perkakasan Terbaik untuk tahun 2021

Sektor crypto telah berkembang dengan ketara sejak sebelas tahun kebelakangan ini. Walaupun terdapat semua pertumbuhan ini, menjaga keselamatan cryptocurrency anda tetap menjadi keutamaan. Selain itu, tidak banyak perubahan dalam proses dan strategi yang digunakan untuk menyelesaikan tugas ini. Dompet perkakasan masih dan akan tetap menjadi kaedah terbaik untuk menjauhkan cryptocurrency anda daripada tangan penggodam dan penipu lain di pasaran. Ikuti dompet perkakasan terkenal yang disenaraikan dalam ulasan ini, dan anda pasti akan melihat susunan satoshi anda ke siling maya.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me