Review KeepKey Wallet – Dompet perkakasan cryptocurrency yang kuat & serba boleh

Dompet perkakasan seperti dompet KeepKey pada masa ini menawarkan cara paling selamat untuk menyimpan cryptocurrency. Semasa dompet perkakasan pertama diperkenalkan, hampir semua orang menganggapnya sebagai faedah tambahan. Ini tidak lagi berlaku. Dompet perkakasan sangat penting jika anda ingin melabur dalam cryptocurrency.

Dalam artikel ini, saya ingin membimbing anda melalui setiap aspek dari salah satu dompet cryptocurrency terbaik – dompet KeepKey dan semoga dapat membantu anda memahami semua yang anda perlukan untuk membuat keputusan yang tepat. Sekiranya anda belum melihatnya, saya juga telah menulis ulasan tentang Trezor, yang juga harus anda lalui untuk memahami semua pilihan anda dengan betul.

Apa yang Saya Suka dan Tidak Suka mengenai KeepKey

Apa yang saya suka

 • Kami mengharapkan standard kualiti tertentu dalam perkakasan teknologi kami. KeepKey benar-benar direka sebagai perkakasan teknologi moden. Sebilangan besar dompet perkakasan lain kelihatan dan terasa seperti teknologi berusia sedekad.
 • Firmware sumber terbuka memastikan bahawa kelemahan yang mungkin dijumpai segera oleh komuniti dan segera ditambal.
 • Sejauh ini, ia menawarkan pengalaman pengguna terbaik kerana reka bentuk dan reka bentuknya yang unggul.

Apa yang saya tidak suka

 • Titik pertikaian terbesar bagi saya adalah kurangnya sokongan lintas platform.
 • Juga, ketidakupayaan untuk mendapatkan semula dompet saya pada dompet pihak ketiga adalah kelemahan besar. Sekiranya perlu memulihkan dompet saya, saya tidak mahu menunggu peranti baru dihantar. Saya mahu memulihkannya dengan segera.

Juga, jika anda benar-benar baru dalam dunia cryptocurrency atau hanya dompet perkakasan, anda mesti melihat artikel mengenai dompet cryptocurrency. Ini akan membantu anda mempercepat apa itu dompet perkakasan dan pilihan yang boleh anda pilih.

Ringkasan Ciri

Antara muka dompet KeepKeyAntara muka pelanggan KeepKey

Harga

KeepKey tersedia dengan harga $ 129. Ini mungkin bukan dompet termurah, terutamanya jika dibandingkan dengan alternatif Keepkey. Ia masih lebih murah daripada pesaing langsungnya, Trezor Model One.

Kemudahan penggunaan

Bermula dengan dompet KeepKey memang mudah. Tetapi anda masih perlu meluangkan masa untuk memahami semua ciri keselamatannya dengan betul.

Ciri-ciri keselamatan

Selagi anda menggunakan semua ciri keselamatan dompet, peranti ini merupakan peti besi yang tidak dapat ditembus.

Sokongan Altcoin

Dompet KeepKey menyokong pelbagai jenis cryptocurrency, bahkan yang belum pernah anda dengar. Namun, sokongannya terhadap altcoin tidak seluas Trezor.

Syarikat Di Sebalik KeepKey

KeepKey agak terlambat ke pasaran dompet perkakasan. Dompet itu memasuki pasaran pada akhir 2015 setelah Trezor dan Ledger telah menentukan maksud dompet perkakasan. Walau bagaimanapun, dompet KeepKey membezakan dirinya dengan menawarkan pilihan premium untuk pelabur cryptocurrency.

Walaupun kemasukan KeepKey terlambat ke pasaran, ia tidak lama kemudian mendapat tempat di kriptosfera. Pada bulan Ogos 2017, pertukaran cryptocurrency Swiss, ShapeShift AG memperoleh pengeluar dompet perkakasan. Ini dibuat dompet perkakasan bersepadu API yang pertama dengan fungsi pertukaran cryptocurrency asli.

Pandangan Pertama: Ulasan KeepKey

Inilah asasnya yang akan anda dapati semasa anda membuka KeepKey Wallet baru anda. Sumber: BitcoinWalletGuy

Inilah asasnya yang akan anda dapati semasa anda membuka KeepKey Wallet baru anda. Sumber: BitcoinWalletGuy

KeepKey adalah dompet perkakasan cryptocurrency berasaskan USB. Ia disediakan setelah Trezor dan Ledger sudah tersedia tetapi ia menawarkan pilihan premium dari segi dompet perkakasan yang selamat.

Perbezaan yang paling segera mengenai KeepKey adalah reka bentuknya yang anggun. Sebilangan besar alternatif KeepKey menawarkan reka bentuk utilitarian minimalis. Namun, KeepKey merasa dan kelihatan seperti produk premium. Ia mempunyai skrin sentuh besar yang akan anda gunakan untuk mengesahkan transaksi.

Selain itu, dompet KeepKey juga pertukaran bukan kustodian yang membolehkan kami pelabur cryptocurrency menukar cryptocurrency berbeza tanpa perlu mendedahkan kunci peribadi kami atau dana kami untuk pelbagai ancaman luaran.

Walaupun KeepKey mungkin tidak menyokong sebilangan besar altcoin seperti yang dilakukan Trezor, ia masih menyokong sejumlah besar cryptocurrency dan altcoin. Kecuali anda berminat dengan altcoin topi mikro yang paling tidak jelas, anda pasti sangat gembira dengan jumlah altcoin yang boleh disimpan di dompet KeepKey.

Ulasan KeepKey: Peti Masuk

Di dalam kotak KeepKey, anda akan menemui dompet perkakasan, kabel USB, kad untuk menuliskan ayat pemulihan rahsia anda dan panduan ringkas mengenai cara memulakan dompet baru anda. Anda harus melihat video untuk mendapatkan idea tentang apa yang anda boleh jangkakan semasa membuka bungkusan.

Reka bentuk

KeepKey benar-benar adalah peranti yang cantik. Sumber: KeepKey

KeepKey benar-benar adalah peranti yang cantik. Sumber: KeepKey

Dompet KeepKey adalah peranti besar. Tidak seperti pesaingnya, ia memang menonjol. Anda boleh membawa Trezor dan Ledger dengan selesa di dalam poket anda, tetapi perkara yang sama tidak akan dapat dilakukan dengan KeepKey. Tetapi saya juga harus perhatikan bahawa KeepKey tidak dirancang untuk penggunaan seperti itu.

Sekiranya anda mahukan dompet perkakasan pada anda setiap masa, anda harus menggunakan sama ada Ledger Nano atau Trezor One. KeepKey, sebaliknya, direka bukan untuk mudah alih, tetapi untuk pengalaman dan keselamatan pengguna. Oleh kerana anda boleh berdagang secara langsung dari peranti, anda mungkin ingin menggunakan peranti tersebut untuk menyimpan sejumlah besar cryptocurrency.

Sekiranya anda melihatnya semata-mata dari sudut estetika, tidak ada keraguan bahawa ia adalah perkakasan yang cantik.

Ciri dan Spesifikasi Umum

Dompet perkakasan KeepKey membolehkan anda menyimpan kunci peribadi anda dalam persekitaran luar talian dan selamat. Ini akan melindungi anda daripada kecurian maya dan fizikal. Anda juga boleh menggunakannya di komputer yang dijangkiti perisian berbahaya tanpa risiko kehilangan akses ke kunci peribadi atau aset digital anda.

Bagaimanakah ia berfungsi?

Dompet KeepKey pada dasarnya adalah port Trezor, yang bermaksud pada dasarnya melakukan semua yang dilakukan oleh Trezor dari segi keselamatan. Seperti yang sudah anda ketahui, kunci peribadi kita tetap berada di belakang firewall, yang membolehkan kita menyambungkan peranti ke komputer yang dalam talian tanpa risiko sama sekali.

KeepKey mempunyai sistem pengesahan kod PIN yang bertindak sebagai perlindungan terhadap transaksi yang tidak dibenarkan. Selanjutnya, pad kekunci maya juga secara rawak, yang menjadikannya mustahil untuk menggunakan perisian penekanan kekunci untuk mencuri kod PIN.

Semasa awalnya kami menyiapkan peranti, ia memerlukan kami menghasilkan kod benih yang digunakan untuk membuat sandaran seluruh peranti. Kod benih lalai adalah 12 perkataan, tetapi peranti ini juga menyokong panjang benih 18 dan 24.

Spesifikasi

Paparan

Skrin Sentuh Warna Penuh

Skrin

256 x 64 3.21 “OLED

Pemproses

ARM® Cortex ™ – M3

Mesra pengguna
Duit Syiling dan Token

Ciri-ciri keselamatan

PIN

Melalui KeepKey Device

Frasa Laluan

Sebahagian Melalui Peranti dan Komputer KeepKey

Pemulihan Peranti

Melalui KeepKey Device

Ciri Tambahan

Pengurus Kata Laluan
Pengesahan U2F
Penyulitan Melalui GPG
SSH
Pada Penyulitan Peranti
Sokongan Kad Micro SD

Sokongan Premium
UI terbina dalam
Sokongan BIP32

Ciri dan Privasi Keselamatan

Dompet perkakasan KeepKey dibuat dengan tujuan tunggal untuk memberikan keselamatan dan perlindungan mutlak terhadap kecurian fizikal dan siber. Anda boleh pergi dan menjelajahi internet kerana dompet gagal dilindungi daripada penggodam dan anda tidak akan menemui satu contoh di mana dompet tersebut gagal.

Mari kita lihat beberapa ciri keselamatan dan privasi yang ditawarkan dompet KeepKey:

Kod PIN

Perhatikan bagaimana nombor secara rawak? Malah perkara-perkara kecil penting dalam soal keselamatan. Sumber: CoinBuzz

Kod PIN adalah ciri penting dompet. Setelah menetapkan kod benih, anda diminta untuk menyiapkan kod PIN. Kod PIN ini dihasilkan sebahagiannya pada komputer dan peranti dalam proses dua langkah.

Anda akan menggunakan kod PIN ini untuk hampir semua interaksi anda dengan dompet. Setiap transaksi memerlukan anda memasukkan kod PIN untuk mengesahkan setiap transaksi. Sekiranya anda lupa kod PIN, anda perlu menetapkan semula peranti dan gunakan benih pemulihan untuk mendapatkan semula kunci peribadi anda.

Lebih-lebih lagi, KeepKey menghadkan bilangan kemasukan PIN yang salah. Di antara setiap percubaan yang tidak betul, peranti ini memaksakan tempoh pelunasan untuk mencegah percubaan pelbagai kombinasi untuk memaksa masuk ke dalam peranti.

Frasa Laluan

Menambah frasa laluan adalah ciri tambahan yang boleh anda aktifkan untuk keselamatan yang lebih tinggi. Apa yang dilakukannya ialah menambahkan lagi tahap keselamatan pada kod benih pemulihan anda. Anda bahkan boleh menambahkan beberapa frasa laluan untuk menjadikannya lebih sukar bagi orang untuk mengakses kunci peribadi anda.

Oleh itu, sekiranya seseorang tidak berjaya mendapatkan kod benih pemulihan anda, mereka juga perlu mengetahui frasa laluan untuk mendapatkan kunci peribadi anda.

Ayat Pemulihan

Dompet EA KeepKey memaparkan ayat pemulihan 12 perkataan. Sumber: BraveNewCoin

Perkara pertama yang akan anda lakukan semasa boot peranti anda ialah menetapkan ayat pemulihan. Ini membolehkan kita membuat sandaran sepenuhnya. Oleh itu, jika anda kehilangan peranti atau jika anda melanggarnya, anda hanya dapat memulihkan kandungan peranti di dompet KeepKey yang lain. Ini memastikan bahawa anda tidak akan terkunci dari peti besi secara tidak sengaja.

Secara lalai, hukuman pemulihan panjangnya dua belas perkataan. Namun, sekiranya anda memilih, anda boleh memilih untuk menambah panjang kod hingga maksimum 24 patah perkataan. Selanjutnya, kod pemulihan dihasilkan menggunakan kedua-dua peranti dan komputer yang disambungkannya.

Sekiranya anda perlu memulihkan dompet, anda perlu menggunakan aplikasi sambungan Chrome KeepKey. Ini akan menjadi aplikasi yang sama dengan yang anda gunakan untuk menyiapkan dompet anda, yang bermaksud, anda semestinya sudah biasa dengan antara muka klien.

Pengesahan 2-Faktor

Di sisi pengesahan faktor ganda, KeepKey tidak mempunyai ciri utama, ciri yang akan anda temui di dompet Trezor dan Ledger. Walaupun KeepKey mempunyai pengesahan 2FA dalam bentuk kod PIN, ia tidak mempunyai pengesahan 2-faktor universal (U2F), di mana anda mesti mengesahkan setiap transaksi secara fizikal setelah memasukkan kod PIN.

Di permukaan, ini kelihatan seperti KeepKey tidak mempunyai ciri keselamatan utama, tetapi ada alasan untuk itu. Dompet Trezor dan Ledger adalah peranti yang sangat kecil. Anda juga boleh memasukkannya ke dalam gantungan kunci dan menyimpannya setiap masa. Inilah sebabnya mengapa masuk akal bahawa anda diminta untuk mengesahkan setiap transaksi secara fizikal menggunakan butang fizikal di dompet.

KeepKey, sebaliknya, tidak terlalu kecil atau mudah alih. Dompet itu tidak dirancang untuk dibawa ke dalam gantungan kunci. Ia bertindak lebih seperti peti besi bank yang selamat. Anda tidak sepatutnya menyimpan sejumlah kecil cryptocurrency di dalamnya dan membawanya seperti dompet tradisional. Inilah sebabnya mengapa KeepKey tidak memasukkan ciri U2F.

Pengesahan Firmware dan Firmware yang Boleh Diubah

KeepKey adalah satu-satunya dompet perkakasan yang beroperasi pada firmware sumber terbuka. Ini bermaksud bahawa anda boleh bermain-main dengan firmware dan melakukan pengubahsuaian yang anda mahukan. Alasan di sebalik ini adalah bahawa ini memastikan bahawa ada lebih banyak mata yang meneliti firmware dan ini membantu dalam pengembangan sistem keselamatan yang lebih mantap.

Walau bagaimanapun, ini juga membuka kemungkinan anda menerima dompet yang mempunyai firmware yang diubah suai, yang diubahsuai khusus untuk mencuri kunci peribadi misalnya. Walau bagaimanapun, jika peranti mengandungi firmware tersuai, peranti akan sentiasa memberi amaran kepada pengguna mengenai firmware tersuai. Sekiranya demikian, anda harus segera menghubungi sokongan pelanggan..

Pembungkusan Tahan Tamper

Peranti dibina dengan cara yang tidak dapat dibuka dan ditutup kembali. Sekiranya seseorang berjaya membuka peranti dan memasangnya semula secara fizikal, anda akan melihat dengan jelas bahawa peranti itu dibuka dan dilekatkan kembali.

Privasi

Salah satu ciri utama yang terdapat pada cryptocurrency adalah kemampuan untuk melakukan transaksi tanpa nama. Walaupun cryptocurrency tidak sepenuhnya dinamakan, mereka masih menawarkan tahap kerahsiaan yang tinggi. Ini adalah salah satu ciri utama yang menghasilkan penggunaan cryptocurrency.

Inilah sebabnya mengapa setiap produk atau perkhidmatan yang beroperasi di dalam kriptosfera mesti mematuhi standard privasi pelanggan yang paling ketat. Inilah sebabnya mengapa syarikat tidak menjejaki mana-mana perantinya. Malah, mereka tidak mempunyai keupayaan untuk mengesan dan mengumpulkan maklumat mengenai peranti dan penggunanya.

Keserasian Merentas Platform

Keserasian adalah aspek penting dalam dompet perkakasan. Dompet perkakasan yang anda pilih harus serasi dengan sistem operasi dan perisian yang sudah anda gunakan. Lebih penting lagi, ia harus menyokong semua cryptocurrency yang anda miliki atau berhasrat untuk memperoleh.

Oleh itu, mari kita lihat bagaimana KeepKey mempunyai harga dari segi keserasian antara platform:

Syiling yang Disokong KeepKey

Mata wang kripto berikut boleh disimpan di dompet KeepKey.

 • semakBitcoin
 • cek Tunai Bitcoin
 • semakLitecoin
 • checkDash
 • semakEthereum
 • semakAragon
 • semakAugur
 • semakStorj
 • periksa Tanda Perhatian Asas
 • semakCivic Districtox
 • semakFunFair
 • semakGolem
 • semakGnosis
 • semakOmiseGo
 • semakSALT
 • semakBancor
 • semakICONOMI
 • checkiExec
 • periksa status

Ia juga menyokong semua Token ERC-20. Untuk senarai lengkap syiling yang disokong KeepKey, anda boleh lawati laman web rasmi KeepKey.

Sistem operasi

KeepKey telah dirancang dan diuji agar berfungsi dengan sempurna dengan ketiga-tiga sistem operasi utama. Sama ada anda pengguna Mac, pengguna Linux atau pengguna Windows, anda tidak perlu menghadapi masalah menjalankan peranti pada pilihan sistem operasi pilihan anda.

Penyemak Imbas

Sejauh penyemak imbas, anda tidak akan mempunyai pilihan. KeepKey terutamanya dirancang untuk berfungsi pada penyemak imbas Chrome. Syarikat itu menegaskan bahawa pengguna KeepKey secara eksklusif menggunakan penyemak imbas Chrome. Selain itu, aplikasi Chrome berfungsi dengan sempurna di semua sistem operasi.

Dompet Pihak Ketiga

Sayangnya, KeepKey kekurangan dari segi sokongan dompet pihak ketiga. Semasa menulis artikel ini, KeepKey hanya serasi dengan dompet Electrum dan itu memerlukan sedikit permainan. Sebagai contoh, anda akan diminta memuat turun dan memasang klien Python terkini.

Seluruh proses nampaknya berlebihan kerana kebanyakan dompet perkakasan lain sesuai dengan beberapa dompet pihak ketiga yang berbeza. Sekiranya anda berminat untuk belajar mengintegrasikan Electrum dengan peranti KeepKey anda, pertimbangkan untuk mengunjungi Meja sokongan KeepKey.

Pemulihan Dompet Pihak Ketiga

Dalam keadaan malang yang anda perlukan untuk mendapatkan semula dompet anda, anda perlu memiliki dompet KeepKey. Tidak seperti Trezor, yang membolehkan kita memulihkan dompet kita walaupun tanpa peranti Trezor, KeepKey tidak menawarkan pilihan seperti itu. Oleh itu, jika anda kehilangan atau memecahkan dompet anda, anda perlu membeli dompet KeepKey yang lain sebelum anda dapat memulihkan dompet anda yang terdahulu.

Alternatif KeepKey dan Perbandingan Harga

Sekarang kita telah membincangkan apa itu KeepKey dan apa sebenarnya yang ditawarkannya, mari kita teruskan berapa harganya. Penting untuk kita melihat alternatif KeepKey bersama dengan KeepKey. Harga adalah relatif dalam arti harganya dari segi apa yang kita perolehi dan apa alternatif kita di sekitar julat harga.

Di bawah ini anda akan dapati harga dompet perkakasan yang berbeza dan di mana anda boleh membelinya:

KeepKey $ 129
Trezor One 89 € Trezor One
Model Trezor T € 149 Model Trezor T
Lejar Nano S 79 € Lejar Nano S

Seperti yang anda lihat di atas, KeepKey berharga rendah. Ya, mungkin lebih mahal daripada Trezor One dan Ledger Nano S, tetapi mereka bukan pesaing langsungnya. Trezor Model T adalah alternatif langsung untuk KeepKey.

Kedua-dua peranti ini mempunyai skrin sentuh penuh dan mengandungi daya pemprosesan yang cukup besar, yang menjadikannya komputer mini khas. KeepKey masih jauh lebih murah daripada Model T Trezor. Sebenarnya, ia lebih dekat dengan dompet Trezor yang lebih sederhana daripada pesaing langsungnya Trezor Model T.

Walau bagaimanapun, kami tidak boleh mengabaikan hakikat bahawa Trezor Model T menawarkan lebih banyak ciri dari segi keserasian dengan cryptocurrency, dompet pihak ketiga, perkhidmatan pihak ketiga, dan lain-lain. Sekiranya anda ingin membandingkan kedua dompet secara langsung, saya mencadangkan anda baca tinjauan dompet Trezor.

Cara Menyiapkan Dompet KeepKey Baru Anda

Sebaik sahaja anda menyambungkan peranti ke komputer anda, anda akan dibawa ke “BermulaHalaman.

1) Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah memuat turun aplikasi pelanggan menggunakan tab sambungan krom.

Muat turun Pelanggan KeepKey rasmi ke Chrome anda

2) Setelah memasang klien dompet KeepKey, kemungkinan besar anda perlu mengemas kini firmware dompet anda.

3) Setelah anda mengemas kini firmware dompet, peranti akan membawa anda melalui setiap langkah yang terlibat dalam proses inisialisasi.

4) Mula-mula, anda perlu menyediakan kod PIN baru anda menggunakan corak nombor berebut pada peranti anda.

Pilih kod PIN anda

5) Setelah anda menetapkan kod PIN, peranti akan menghasilkan benih pemulihan. Ini adalah satu-satunya masa peranti akan memaparkan pemulihan. Pastikan untuk merekodkannya dengan hati-hati menggunakan kad benih yang disertakan bersama peranti.

Hukuman pemulihan KeepKey

6) Setelah anda mencatat hukuman pemulihan anda, dompet KeepKey anda akan siap menerima transaksi pertama.

Ulasan dan Testimoni

Di bawah ini anda akan mendapat ulasan positif dan kritikal teratas mengenai KeepKey di Amazon.

Kajian KeepKey Amazon Kajian KeepKey Amazon

Walaupun anda harus membaca seberapa banyak testimoni dan ulasan pelanggan, saya masih harus menyertakan sekurang-kurangnya ulasan positif dan kritikal teratas di Amazon.

Seperti yang anda lihat dari ulasan, komen positif membicarakan harga, pengalaman pengguna, reka bentuk dan rekaan pada peranti. Ulasan kritikal menunjukkan beberapa perkara yang kita bahas dalam artikel. Sebagai contoh, dompet tersebut tidak mempunyai beberapa ciri asas dan keserasian silang yang seharusnya ditangani sekarang.

Beberapa Soalan Penting Sebelum Mendapatkan KeepKey

Soalan: Bagaimana jika saya mahu menggunakan aplikasi dompet yang saya suka dan bukannya pelanggan dompet KeepKey?

Jawapan: Malangnya, KeepKey pada masa ini hanya serasi dengan Electrum Wallet. Sekiranya dompet Electrum adalah pilihan utama anda, maka anda bernasib baik. Jika tidak, anda harus membiasakan diri dengan pelanggan dompet baru.

Soalan: Betapa pentingnya untuk mendapatkan semula dompet pada pelanggan dompet pihak ketiga?

Jawapan: Sejujurnya, tidak banyak masalah dalam arti bahawa cryptocurrency anda akan selamat. Namun, dari segi emosi, saya memahami perlunya memulihkan dompet dengan segera. Bayangkan duduk dan tunggu dompet baru anda dihantar sehingga anda dapat memulihkan dompet anda pada peranti baru.

Soalan: Betapa pentingnya penyatuan ciri pertukaran asli pada dompet perkakasan?

Jawapan: Itu bergantung pada skala penggunaan anda. Sekiranya anda seorang pelabur atau peniaga sentiasa mencari pulangan yang lebih baik dengan beralih antara altcoin yang berbeza, maka itu pasti penting. Malah, ia boleh menjadi faktor penentu bagi anda. Walau bagaimanapun, jika anda hanya menggunakan mata wang kripto anda untuk keuntungan jangka panjang, maka ia tidak akan menjadi masalah.

Pemikiran Akhir Saya

Sekiranya anda membaca ulasan saya tentang Trezor, maka anda harus tahu bahawa saya sangat berat sebelah terhadap dompet Trezor. Tetapi saya juga ingin menyatakan bahawa saya berusaha sebaik mungkin untuk menjadi objektif demi tinjauan ini dan saya melakukan yang terbaik untuk menyatakan dengan jelas di mana kecenderungan saya mempengaruhi pendapat saya.

Dengan pemikiran itu, saya dapat mengatakan dengan yakin bahawa walaupun terdapat kekurangan dari KeepKey, ia tetap menawarkan banyak perkara yang tidak dimiliki oleh dompet lain. Sebagai contoh, jika anda ingin berdagang antara cryptocurrency yang berbeza maka KeepKey adalah pilihan yang tepat untuk anda. Ini memungkinkan anda untuk menghindari risiko menyimpan dana anda di bursa sementara masih memiliki kemampuan untuk mengakses pasar secara langsung dari keselamatan dompet perkakasan anda.

Namun, kami juga tidak boleh mengabaikan kekurangan KeepKey. Saya rasa sangat tidak masuk akal bahawa KeepKey masih tidak serasi dengan dompet dan perkhidmatan pihak ketiga. Seperti semua pilihan, ada kos peluang. Mudah-mudahan, ulasan ini dapat memberi maklumat yang cukup kepada anda untuk membuat keputusan berdasarkan keadaan dan keperluan peribadi anda.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me