7 Dompet Perkakasan Cryptocurrency Terbaik untuk 2019

Sekiranya anda berada di cryptoshere untuk sementara waktu, anda semestinya sudah biasa dengan cara untuk melindungi duit syiling anda dan jenis dompet apa yang harus anda simpan. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda dompet perkakasan yang paling terkenal.

Mengapa Anda Perlu Menggunakan Dompet Perkakasan?

Dompet perkakasan memberi anda lebih banyak jaminan untuk menyimpan cryptocurrency anda dengan lebih selamat dan juga memudahkan pembayaran anda dengan lebih cepat. Ini adalah salah satu sebab dompet perkakasan untuk Bitcoin menyaksikan pertumbuhan yang stabil dalam beberapa tahun kebelakangan. Artikel ini menerangkan secara terperinci peranti terbaik anda untuk menyimpan cryptocurrency Bitcoin tanpa perlu mendedahkan akses kepada duit syiling tersebut kepada penjenayah siber. Berita baiknya, anda boleh membeli semua peranti ini dalam talian dan menghantarnya kepada anda di mana sahaja anda berada di dunia dalam beberapa hari.

Di Mana Mata Wang Cryptocurrency Saya?

Apabila orang merujuk dompet perkakasan sebagai dompet luar talian, itu tidak bermaksud bahawa duit syiling disimpan di peranti dan oleh itu tidak dapat diakses oleh sesiapa pun kecuali peranti itu dicuri. Itu salah tanggapan. Dompet perkakasan hanyalah peranti yang tidak mudah dihubungkan ke internet. Apa yang terkandung di dalam peranti adalah aplikasi yang merupakan pintu masuk ke koin anda di blockchain.

Token anda sentiasa ada di blockchain. Oleh itu, apa perlunya peranti perkakasan apabila cryptocurrency anda tidak ada dengan cara yang mungkin anda tanyakan? Ya, mereka tidak memegang cryptocurrency, tetapi mereka menyimpan akses kepada cryptocurrency yang disebut kunci peribadi atau kata kunci yang sebenarnya yang menghubungkan anda dengan cryptocurrency anda di blockchain. Peranti perkakasan ini juga dienkripsi bahawa walaupun peranti hilang atau diambil, kunci ini tidak dapat dicuri oleh itu memastikan cryptocurrency anda selamat. Pembuatan akaun dan penghasilan kata kunci / utama semuanya dilakukan di persekitaran enkripsi peranti perkakasan, dan kerana mereka bukan peranti yang tersambung ke internet sendiri, penyerang siber tidak mempunyai peluang untuk mengakses dan melepaskan akses ke dana orang.

Sebilangan jumlah cryptocurrency lebih daripada yang anda mampu untuk kehilangannya disarankan untuk disimpan pada peranti perkakasan, dan berikut adalah pilihan terbaik untuk melaburkan wang anda untuk keselamatan wang syiling anda dengan lebih baik.

Dompet Perkakasan Cryptocurrency Teratas Untuk 2019

Dompet Perkakasan Ledger Nano S

lejar

The Lejar Nano S adalah salah satu dompet terbaik untuk Bitcoin dan cryptocurrency alternatif yang pernah anda dapat. Wang syiling anda disimpan, dan transaksi juga dilakukan di dalam peranti. Anda boleh memeriksa dan mengesahkan transaksi anda di layar yang terdapat di dalam peranti. Dengan kunci peribadi yang dienkripsi pada peranti, akses ke dana hanya terhad pada peranti sahaja. Ini menjadikan syiling anda selamat. Sekiranya anda berminat untuk mengetahui mengapa anda harus memiliki Ledger Nano S – anda harus membaca artikel kami: 7 Sebab Teratas Mengapa Anda Perlu Memiliki Dompet Lejar

Sokongan Ledger Nano S: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Ark (ARK), Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin Gold (BTG), Expanse (EXP), Dash (DASH), Digibyte ( DGB), Dogecoin (DOGE), Komodo (KMD), Litecoin (LTC), NEO (NEO), Pivx (PIVX), Posw Coin (POSW), Qtum (QTUM), Stealthcoin (XST), Stellar Lumens (XLM), Stratis (STRAT), Ubiq (UBQ), Vertcoin (VTC), Viacoin (VIA), Ripple (XRP), Zcash (ZEC) dan banyak lagi. Secara keseluruhan, dompet perkakasan menyokong lebih dari 1,000 syiling. Anda boleh melihat senarai penuh di sini.

Dompet Bitcoin Trezor

trezor

Dompet bitcoin Trezor juga merupakan salah satu dompet paling selamat di pasaran sekarang. Walaupun digunakan pada sistem yang dijangkiti malware, Trezor tetap membuktikan keselamatannya kerana menyimpan kunci peribadi anda di luar talian dan juga menandatangani transaksi bitcoin. Trezor disyorkan untuk pengguna yang kurang teknikal kerana mudah digunakan.

Cryptocurrencies yang Disokong oleh Trezor: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Dash (DASH), Zcash (ZEC), Namecoin (NMC), Dogecoin (DOGE ), Token ERC-20

Dompet Perkakasan KeepKey

kunci simpanan

The Dompet Perkakasan KeepKey masih merupakan dompet perkakasan cryptocurrency yang mudah dan kuat yang dipercayai untuk melindungi bitcoin anda. KeepKey berfungsi pada semua sistem operasi, Windows, Mac, dan Linux. Ini adalah peranti kelas USB HID, yang bermaksud tidak memerlukan pemandu berfungsi dengan baik dengan sistem operasi anda. Peluang sekali diberikan kepada pengguna untuk menuliskan kunci pemulihan 12 perkataan. Kerana KeepKey tidak memiliki sistem operasi yang terpasang, tidak dapat dijangkiti oleh perisian hasad dan program lain yang digunakan oleh penyerang siber.

KeepKey kini menyokong Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Dogecoin (DOGE), Ethereum (ETH), Dash (DASH), Bitcoin Cash (BCH), dan Bitcoin Gold (BTG).

Dompet CoolWallet S

coolwallet

CoolWallet adalah dompet kalis air yang fleksibel yang membolehkan akses ke cryptocurrency anda 100% di luar talian. Tidak peduli seberapa rentan sambungan rangkaian anda, kunci peribadi anda tidak pernah meninggalkan peranti CoolWallet. Sistem OTPnya membolehkan pengguna menandatangani transaksi mereka di luar talian. CoolWallet adalah peranti berbentuk kad kredit yang sangat sesuai dengan dompet anda. CoolWallet kini menyokong;

 • Bitcoin (BTC)
 • Ether (ETH)
 • Litecoin (LTC)
 • Riak (XRP)
 • Tunai Bitcoin (BCH)
 • Ikon (ICX)
 • Token ERC20

Tongkat Kredit Bitcoin OpenDime

masa tambahan

Waktu Terbuka adalah peranti USB kecil yang ramping yang membolehkan anda membelanjakan Bitcoin seperti bil dolar. Ia berfungsi dengan mana-mana komputer, komputer riba, atau peranti mudah alih. Walau bagaimanapun, ini berbeza dengan semua peranti lain yang disebutkan kerana kunci peribadi dihasilkan di dalam peranti dan tidak didedahkan kepada sesiapa pun. Walaupun kehilangan peranti boleh bererti kehilangan cryptocurrency anda, tetapi memuatkan beberapa nilai bitcoin dan memberikannya kepada seseorang memberi jaminan kepada orang yang anda tidak dapat mengambil kembali dana tersebut. OpenDime pada masa ini hanya menyokong Bitcoin.

Corazon

Ini agak baru perkakasan cryptocurrency dompet yang telah dibina oleh SatoshiLabs dengan kerjasama Gray, sebuah firma reka bentuk aksesori mewah Singapura. Ini adalah dompet perkakasan pereka yang terdiri daripada titanium perak yang indah di luar. Namun, ia tidak murah. Dengan harga $ 700 hingga $ 1500, Corazon adalah dompet crypto paling mahal.

SatoshiLabs adalah syarikat di belakang Trezor. Oleh itu, secara fungsional di bahagian dalam, Corazon hanyalah Trezor Model T, dan di luar, ia mempunyai casing titanium yang memberikan perbezaan estetik yang signifikan dan beberapa perbezaan fungsi lain.

Sarung titanium kelabu menawarkan dua kelebihan utama jika dibandingkan dengan sarung plastik acuan Trezor Model T; ketahanan tambahan dan mencabar untuk ditiru oleh pemalsuan.

Dompet ini menawarkan keselamatan yang tinggi dan juga menyokong pelbagai jenis cryptocurrency termasuk BTC, BCH, BTG, LTC, DASH, DOGE, ETC, ETH, ERC20, NEM, NMC, ZEC, EXP, dan UBQ.

Dompet Mini Archos Safe-T

Safe-T Mini adalah dompet perkakasan yang agak baru dalam industri crypto. Ia dihasilkan oleh Archos, sebuah syarikat elektronik Perancis yang ditubuhkan pada tahun 1988. Syarikat ini menghasilkan telefon pintar, tablet, peranti media mudah alih, peranti penyimpanan data mudah alih, dan baru-baru ini memasuki crypto melalui dompet perkakasan mini Safe-T.

Ini adalah versi asas dompet perkakasan crypto yang cukup selamat. Setakat ini, dompet tersebut menyokong beberapa koin crypto termasuk; Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, Bitcoin Cash, Ethereum Classic, Token ERC-20, dan Bitcoin Gold.

Beberapa kelebihannya merangkumi; menghasilkan dan menyimpan kunci peribadi anda di luar talian, skrin bersepadu yang memaparkan maklumat transaksi dan memori chipset yang dienkripsi.

Bonus: Kotak Bit Digital

kotak bit

Kotak Bit Digital adalah dompet perkakasan untuk pelbagai cryptocurrency, yang dibuat oleh syarikat yang berpangkalan di Switzerland bernama Shift Devices AG. Peranti ini dilengkapi dengan perisian asli yang tidak termasuk risiko yang berkaitan dengan pelanjutan berasaskan penyemak imbas. Kunci peribadi dihasilkan dan disimpan pada peranti dan bukan pada peranti komputer yang digunakan; ini menjadikannya pilihan utama untuk penyelesaian penyimpanan sejuk. Peranti Bitbox Digital menyimpan Bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic, dan token ERC20 yang lain.

Peranti ini juga menyediakan beberapa ciri perlindungan tandatangan untuk pengesahan transaksi cryptocurrency. Ia juga menawarkan pengesahan pintar dan pengesahan dua faktor untuk peranti Android dan IOS.

Sebab Anda Sentiasa Mempercayai Dompet Perkakasan

 • Kunci peribadi anda disimpan dengan selamat di kawasan yang dilindungi dari peranti dan tidak dapat dipindahkan dalam teks biasa.
 • Dompet perkakasan memerlukan pengesahan fizikal untuk melakukan transaksi. Dia yang tidak mempunyai peranti anda di tangan, tidak dapat mengakses dana anda dengan cepat.
 • Dompet Perkakasan kebal terhadap virus komputer.
 • Oleh kerana syarikat menggunakan perisian sumber terbuka untuk peranti ini, operasi peranti dapat disahkan dengan mudah.

Sumber Gambar: Domba Lame

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me