Panduan Ulasan Pengguna CoinMarketCap: Crypto Coin Market Cap

CoinMarketCap

Apakah Cap Crypto Market? Bagaimana Modalisasi Pasaran Berfungsi? Bagaimana Anda Menggunakan CoinMarketCap?

“Cap pasaran kripto” merujuk kepada jumlah permodalan pasaran semua cryptocurrency di dunia sekarang. Sekiranya anda menambah jumlah kapitalisasi pasaran Bitcoin, Ethereum, dan ratusan cryptocurrency lain di pasaran, maka anda akan mendapat jumlah keseluruhan pasaran crypto.

Sehingga Oktober 2019, jumlah topi pasaran crypto sekitar $ 220 bilion. Semasa puncak crypto pada akhir tahun 2017 dan awal Q1 2018, jumlah pasaran crypto hampir mencecah $ 1 trilion sebelum turun kembali. Seperti yang anda lihat dalam carta CoinMarketCap di bawah, nilai tinggi sepanjang masa dari jumlah had pasaran adalah $ 828 Billion pada 7 Januari 2018 dan akan turun sehingga $ 102 Billion pada bulan Disember 2018. ‘Panduan ulasan CMC’ ini adalah bertujuan untuk membantu semua peniaga dan pelabur memahami keseluruhan permodalan pasaran.

coinmarketcap-total-crypto-market-value

CoinMarketCap.com menunjukkan nilai sepanjang masa bernilai $ 828 bilion pada Disember 2017

Tetapi seperti yang sudah diketahui ramai, cap pasaran tidak eksklusif untuk dunia crypto. Cap pasaran adalah istilah dalam dunia kewangan tradisional juga. Syarikat boleh dipanggil saham “cap besar” atau “topi kecil” berdasarkan permodalan pasaran mereka, yang merupakan jumlah nilai saham syarikat itu. Mari kita tinjau bagaimana CoinMarketCap berfungsi dan bagaimana menggunakan ciri-ciri terbaik CMC, laman web industri yang paling banyak dikunjungi di dunia dengan kedudukan laman web Alexa di 500 teratas global.

Cara Mengira Permodalan Pasaran di Crypto

Mengira permodalan pasaran di dunia kripto agak mudah. Proses ini berfungsi dengan cara yang sama untuk mengira permodalan pasaran di ruang lain.

Katakan anda mengira permodalan pasaran bitcoin. Setiap BTC bernilai $ 10,000, dan terdapat 18 juta BTC dalam edaran. Anda gandakan dua nombor ini bersama-sama untuk mendapatkan had pasaran semasa bitcoin, yang bernilai kira-kira $ 180 bilion.

Proses ini adalah sama untuk semua cryptocurrency yang ada sekarang. Anda mengalikan nilai semasa satu unit dengan nilai semasa satu unit. Itu sahaja.

Apa itu CoinMarketCap?

CoinMarketCap.com adalah laman web maklumat yang didedikasikan untuk mengesan pergerakan pasaran di seluruh ruang crypto. Hari ini, laman web adalah pelacak harga crypto terbesar dan terkenal di internet dan berpusat di Delaware.

CoinMarketCap.com mempunyai sejumlah ciri bagus yang menjadikannya berharga bagi peniaga crypto. Anda boleh melihat jumlah had pasaran semua cryptocurrency, sebagai contoh. Anda juga dapat melihat pecahan individu untuk setiap duit syiling, bekalan setiap syiling yang beredar, dan jumlah bekalan setiap duit syiling, antara lain maklumat.

CoinMarketCap.com juga memilih syiling mana yang akan disenaraikan, dan masuk ke CoinMarketCap.com adalah masalah besar untuk projek crypto baru. Sehingga September 2019, CoinMarketCap.com secara aktif mengesan 2870+ cryptocurrency.

Bagaimana CoinMarketCap.com Berfungsi?

CoinMarketCap.com mengemas kini statistiknya setiap 5 minit. Untuk memastikan maklumat terkini dan tepat, CoinMarketCap bekerjasama dengan pelbagai pertukaran yang berbeza.

Setelah berhubung secara langsung dengan pertukaran ini, CoinMarketCap menyegerakkan harga dan maklumat bekalan secara berkala, kemudian mengambil harga rata-rata di semua bursa untuk mengelakkan pertukaran tunggal terpengaruh mempengaruhi harga yang dilaporkan dengan cara yang signifikan.

Pada akhirnya, ini memberikan CoinMarketCap.com maklumat terkini mengenai semua cryptocurrency utama dan kecil. Dengan kemas kini yang berlaku setiap 5 minit, anda akan sukar untuk mencari laman web yang tepat dan terkini untuk pergerakan harga kripto.

Pengunjung dapat melihat semua maklumat ini secara percuma pada bila-bila masa. CoinMarketCap didukung oleh iklan, dan anda mungkin melihat pemberitahuan yang meminta anda menonaktifkan penyekat iklan anda ketika mengunjungi CoinMarketCap.com.

Apa yang Boleh Saya Belajar dari CoinMarketCap?

Anda boleh mempelajari pelbagai maklumat dari CoinMarketCap, termasuk:

Permodalan Pasaran: Lihat permodalan pasaran salah satu daripada 2800+ cryptocurrency, yang merupakan harga seunit dikalikan dengan jumlah unit. Sekiranya terdapat 10,000 Koin ABC yang beredar, misalnya, dan masing-masing mempunyai harga $ 2, maka had pasaran untuk Koin ABC akan menjadi $ 20,000. Permodalan pasaran tidak mempertimbangkan jumlah penawaran mata wang – hanya syiling yang telah dicetak (tidak kira sama ada syiling itu beredar atau terkunci).

Harga: Harga adalah harga purata semasa untuk unit tertentu. CoinMarketCap.com menghubungkan ke pertukaran utama di seluruh dunia, menyegerakkan maklumat harga setiap 5 minit. Harga rata-rata, ditimbang mengikut jumlah, kemudian dipaparkan kepada pengunjung.

Isipadu: CoinMarketCap.com menyenaraikan jumlah dagangan 24 jam dari semua 2800+ cryptocurrency yang tersenarai, yang merupakan jumlah nilai yang diperdagangkan dalam pasaran koin tertentu selama 24 jam terakhir. Sekiranya orang telah memperdagangkan $ 10 bilion bitcoin pada satu pertukaran dan $ 25 bilion pada semua pertukaran lain yang digabungkan selama 24 jam terakhir, misalnya, jumlah perdagangan bitcoin akan menjadi $ 35 bilion.

Bekalan: Penawaran adalah jumlah syiling yang sedang diedarkan dari cryptocurrency tertentu. Terdapat kira-kira 18 juta bitcoin dalam edaran, misalnya. CoinMarketCap.com menganggap “Supply” berbeza dari “Total Supply”: “Supply” adalah jumlah syiling yang beredar, sementara Total Supply adalah jumlah bitcoin yang dapat dibuat secara total.

Dominasi BTC: Sejauh mana dominan bitcoin berbanding semua cryptocurrency lain? Sejak dilancarkan, bitcoin telah menguasai ruang crypto sebagai cryptocurrency terbesar di dunia. Selama lima tahun kebelakangan ini, dominasi bitcoin berubah-ubah antara 50% dan 90%. Sehingga September 2019, dominasi BTC berada di sekitar 68%. Itu bermaksud jumlah had pasaran crypto $ 280 bilion, kira-kira 68% terdiri daripada cap pasaran BTC (atau sekitar $ 184 bilion).

Dengan menjejaki maklumat ini di CoinMarketCap, anda boleh mendapatkan pandangan berharga mengenai cryptocurrency tertentu. Anda dapat melihat sama ada banyak orang membeli atau menjual duit syiling tertentu, misalnya, atau jika nilai duit syiling tiba-tiba melonjak atau merosot.

Memahami Halaman Duit Syiling Individu di CoinMarketCap

CoinMarketCap mempunyai halaman individu untuk setiap 2,800+ cryptocurrency yang disenaraikan di laman web. Anda boleh mengklik mana-mana halaman cryptocurrency untuk mendapatkan pandangan berharga mengenai cryptocurrency itu, termasuk aktiviti terbaharu, jumlah dagangannya, dan bahkan pautan ke profil media sosial rasmi projek itu.

Di bawah Pasaran contohnya, anda akan melihat senarai pertukaran cryptocurrency. Anda boleh menyusun senarai berdasarkan jumlah dagangan aktif di bursa cryptocurrency. Anda dapat melihat pertukaran mana yang mempunyai jumlah paling banyak selama 24 jam terakhir, misalnya. Anda juga dapat melihat peratusan jumlah dagangan yang diuruskan oleh pertukaran itu selama 24 jam terakhir, misalnya, dan juga pasangan mata wang kripto yang diperdagangkan di bursa tersebut. Dari halaman ini, anda juga boleh mengklik pasangan cryptocurrency tertentu – seperti BTC / USD – untuk melihat bursa mana yang mempunyai jumlah perdagangan paling banyak dalam pasangan itu.

CoinMarketCap.com juga mempunyai Alat tab yang memaparkan widget laman web dan ticker API. Anda boleh menambahkan alat ini ke laman web anda sendiri, menyinkronkan data secara langsung dari CoinMarketCap.com untuk dipaparkan di laman web anda sendiri. Sekiranya anda mahu pelawat ke laman web anda melihat harga dan jumlah dagangan ETH terkini, misalnya, maka anda boleh mendapatkan alat dari CoinMarketCap.com.

The Data Sejarah tab, sementara itu, membolehkan anda memeriksa data sejarah untuk cryptocurrency tertentu. Anda dapat melihat sejarah harga dan jumlah dagangan untuk sebarang cryptocurrency. Ingin melihat sejarah sepanjang masa untuk BTC? Anda boleh mendapatkannya dari halaman ini. CoinMarketCap menjejaki harga bitcoin sejak 28 April 2013, ketika 1 BTC sama dengan $ 135.30. Malangnya, CoinMarketCap tidak mempunyai data harga bitcoin yang boleh dipercayai melebihi tarikh tersebut.

Periksa Sosial tab untuk pautan ke pelbagai siaran media sosial mengenai cryptocurrency tertentu. Tab Sosial Bitcoin, misalnya, memaparkan catatan dari bitcoin.reddit.com (iaitu / r / bitcoin). Secara keseluruhan, tab Sosial agak asas, tetapi membolehkan anda melihat apa yang difikirkan oleh bahagian tertentu dalam talian.

Akhirnya, CoinMarketCap kini mempunyai Peringkat tab. Penilaian tidak dikira oleh CoinMarketCap: ia dikira oleh organisasi pihak ketiga. Secara amnya, CoinMarketCap akan memaparkan Skor Aset Crypto Asas (FCAS) dari tab ini, yang menempatkan beberapa cryptocurrency terbesar di dunia mengikut aktiviti pengguna, tingkah laku pembangun, dan kematangan aset. Halaman ini juga memaparkan skor FCAS dari masa ke masa, yang membolehkan anda melihat bagaimana cryptocurrency meningkat atau jatuh. Hari ini, ETH mempunyai skor FCAS tertinggi (dengan 944), sementara BTC berada di 882.

Setiap halaman crypto mempunyai Statistik ringkasan yang merangkumi harga semasa, ROI, had pasaran, jumlah 24 jam, bekalan beredar, jumlah bekalan, bekalan maksimum, tinggi sepanjang masa, sepanjang masa rendah, tinggi / rendah 52 minggu, tinggi / rendah 90 hari, tinggi / rendah 30 hari , Tinggi / rendah 7 hari, tinggi / rendah 24 jam, tinggi / rendah semalam, buka / tutup semalam, perubahan semalam, dan kelantangan semalam.

Ada Cryptocurrencies Berkaitan bahagian yang memaparkan sebilangan kecil cryptocurrency yang mungkin serupa dengan cryptocurrency yang anda lihat. Sebagai contoh, ketika melihat ETH, anda akan melihat Crypto.com Coin (CRO), Maker (MKR), NEM (XEM), Bitcoin Cash (BCH), dan UNUS SED LEO (LEO) di bawah bahagian Cryptocurrencies yang Berkaitan.

Setiap halaman crypto juga mempunyai Pautan bahagian yang menghubungkan ke semua sumber dalam talian rasmi yang diketahui untuk projek itu. Bahagian Pautan merangkumi pautan ke laman web projek rasmi, utas pengumuman (ANN), papan mesej, sembang, kod sumber, dokumen teknikal, halaman Github, dan pautan lain yang berkaitan, misalnya.

Akhirnya, bahagian bawah setiap halaman crypto mempunyai bahagian “About” yang merangkumi ringkasan bertulis ringkas mengenai cryptocurrency itu. CoinMarketCap.com merangkum fakta asas mengenai cryptocurrency, misalnya, merangkumi tujuannya, tarikh pelancaran, ciri unik, dan tujuan pembangunan masa depan.

Secara keseluruhan, halaman pemecahan cryptocurrency individu CoinMarketCap.com melakukan tugas yang sangat baik untuk merangkum maklumat penting mengenai setiap cryptocurrency dengan cara minimalis dan mudah difahami.

Memahami Carta CoinMarketCap.com

Sebagai tambahan kepada halaman cap pasaran dan halaman duit syiling individu, CoinMarketCap.com terkenal dengan carta. Carta memaparkan maklumat berharga dari seluruh dunia crypto.

Anda boleh melihat carta dari seluruh komuniti crypto. Atau, anda dapat melihat carta khusus untuk satu cryptocurrency.

Menggunakan carta adalah mudah. Sekiranya anda pernah memeriksa laman web analisis kewangan atau laman web pemeriksa harga saham, maka anda tidak akan menghadapi masalah menggunakan carta.

Anda boleh memperbesar atau memperkecil jangka masa yang dipilih untuk mata wang kripto, misalnya, atau menetapkan julat tarikh untuk diterokai. Anda juga dapat melihat jumlah dagangan dari tarikh tertentu, harga tinggi dan rendah dari tarikh tertentu, dan maklumat lain.

Sesuaikan carta dengan tetingkap yang anda mahukan. Anda boleh memilih untuk memaparkan maklumat lebih dari 1 hari, 7 hari, 1 bulan, 3 bulan, 1 tahun, YTD, atau ‘Semua’, misalnya.

Cara Daftar di CoinMarketCap

CoinMarketCap.com adalah laman web yang dikendalikan secara peribadi. Laman web memutuskan syiling mana yang akan disenaraikan di laman web ini.

Seperti yang dinyatakan di atas, adalah masalah besar bagi projek crypto baru untuk disenaraikan di CoinMarketCap. Ia menambahkan tahap kesahihan bagi sesuatu projek. Ini juga memudahkan pengguna baru yang berminat untuk mempelajari lebih lanjut mengenai projek.

CoinMarketCap secara individu meluluskan atau menolak setiap duit syiling. Kriteria boleh sedikit berbeza antara setiap duit syiling. Walau bagaimanapun, tiga syarat utama yang akan disenaraikan di CoinMarketCap termasuk:

 • Koin itu mestilah cryptocurrency, yang ditakrifkan sebagai token berasaskan blockchain yang dijamin dengan kriptografi
 • Duit syiling mesti diperdagangkan di bursa awam, dan bursa awam harus lebih tua dari 30 hari; pertukaran itu juga mesti menawarkan API untuk mengesan
 • Duit syiling itu mesti mempunyai URL umum yang memaparkan jumlah keseluruhan cryptocurrency yang beredar terkini

Ini adalah syarat utama untuk disenaraikan di CoinMarketCap. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa syarat teknikal lain. Pada bulan Julai 2019, CoinMarketCap.com mengemas kini polisi dengan syarat penyenaraian khusus yang lain. Sekarang, CoinMarketCap memerlukan cryptoassets untuk mempunyai laman web yang berfungsi dan block explorer, misalnya, bersama dengan maklumat hubungan untuk wakil rasmi syarikat itu, antara keperluan lain. Anda boleh melihat senarai lengkap keperluan di sini.

CoinMarketCap tidak memerlukan syiling baru untuk mendedahkan jumlah bekalan mereka untuk disenaraikan. Sebilangan syiling mempunyai jumlah bekalan tetap, tetapi yang lain tidak. Bitcoin mempunyai jumlah bekalan tetap 21 juta, sementara Ethereum tidak mempunyai had jumlah penawaran tetap.

CoinMarketCap menggunakan bekalan yang beredar – bukan jumlah penawaran – untuk mengira permodalan pasaran cryptocurrency. Jelas, tidak adil untuk mengatakan bahawa duit syiling mempunyai had pasaran $ 1 bilion jika projek itu hanya mengeluarkan duit syiling bernilai $ 1 juta, dengan baki $ 999 juta untuk dibuka.

Kadang kala, CoinMarketCap juga akan menerapkan syarat keempat: duit syiling itu perlu mempunyai jumlah dagangan lebih besar daripada sifar. Keperluan keempat ini dapat dilaksanakan untuk menghilangkan senarai duit lama. Koin yang lebih tua mungkin memenuhi semua syarat di atas, misalnya, tetapi akan dikeluarkan dari CoinMarketCap kerana tiada siapa yang menggunakan duit syiling lagi.

Setelah CoinMarketCap menerima permintaan penyenaraian, laman web akan menyetujui permintaan itu atau menolaknya. Sekiranya diluluskan, projek tersebut akan ditambahkan ke CoinMarketCap sebagai Penyenaraian Tidak Aktif, Penyenaraian Yang Disahkan, Penyenaraian yang Tidak Dilacak, atau Penyenaraian yang Dilacak.

Apakah Perbezaan Antara Bekalan Beredar dan Jumlah Bekalan?

CoinMarketCap.com dan laman web penjejakan kripto lain membezakan antara bekalan yang beredar dan jumlah penawaran. Apakah perbezaan antara dua metrik? Mengapa kita menggunakan bekalan yang beredar untuk mengira jumlah had pasaran tetapi bukan jumlah penawaran?

Berikut adalah pecahan asas:

Bekalan Beredar: Inilah jumlah duit syiling yang beredar di pasaran di tangan masyarakat sekarang.

Jumlah Bekalan: Ini adalah jumlah syiling yang ada sekarang. Walau bagaimanapun, nombor ini tidak termasuk duit syiling yang telah dibakar. Jumlah penawaran termasuk duit syiling yang telah dikunci, disimpan, atau tidak dapat dijual di bursa awam.

Bekalan Maksimum: Ini adalah jumlah maksimum syiling yang pernah ada sepanjang hayat cryptocurrency. Sebilangan duit syiling – seperti bitcoin – mempunyai bekalan maksimum tetap yang tidak dapat dilebihi. Syiling lain – seperti Ethereum – tidak mempunyai bekalan maksimum tetap, tetapi syiling baru ditambahkan ke jumlah penawaran setiap tahun berdasarkan peraturan yang telah ditetapkan.

CoinMarketCap menggunakan bekalan yang beredar untuk mengira had pasaran cryptocurrency. Ini adalah perbezaan penting kerana (secara teorinya) memberikan gambaran yang lebih tepat mengenai nilai keseluruhan duit syiling tertentu.

Dengan menggunakan penawaran yang beredar untuk mengira had pasaran, serupa dengan penganalisis kewangan tradisional yang menggunakan “public float” untuk menentukan permodalan pasaran syarikat.

Apa Perbezaan Antara Duit Syiling dan Token?

Kami telah menggunakan duit syiling, token, dan cryptocurrency secara bergantian di seluruh halaman ini.

Walau bagaimanapun, CoinMarketCap dan laman web cap pasaran kripto lain mungkin membezakan antara syarat ini. Contohnya, inilah cara CoinMarketCap.com membezakan kedua-duanya:

 • Duit syiling adalah cryptocurrency yang boleh beroperasi secara bebas
 • Token adalah cryptocurrency yang bergantung pada cryptocurrency lain sebagai platform untuk beroperasi

Ethereum mempunyai token ERC-20, sebagai contoh. ERC-20 adalah standard protokol token. Seseorang boleh membuat token ERC-20 di platform Ethereum, kemudian menggunakan token tersebut sebagai sebahagian daripada aplikasi terdesentralisasi Ethereum (DApp) mereka. Ini berbeza dengan duit syiling, yang boleh dibina berdasarkan platformnya sendiri.

Bagaimana Masa Berfungsi di Laman Web Cap Pasar Crypto?

Anda mungkin tertanya-tanya bagaimana masa bekerja di laman web cap pasaran kripto seperti CoinMarketCap.

Sekiranya pasaran crypto tidak pernah ditutup, dan jika crypto diperdagangkan 24/7 di seluruh dunia, bagaimana laman web mengesan maklumat harga dan tarikh? Bilakah statistik jumlah dagangan 24 jam berguling?

Jawapan ini sangat jelas:

 • Sebilangan besar laman web cap pasaran kripto (termasuk CoinMarketCap.com) melaporkan masa di UTC melainkan dinyatakan sebaliknya
 • Jumlah dagangan 24 jam diukur secara berterusan; ia tidak akan diset semula pada waktu tertentu

Di mana CoinMarketCap.com Mendapatkan Data?

CoinMarketCap.com dan laman web analisis kripto lain biasanya mendapatkan data mereka dari beberapa pertukaran utama. Sangat sedikit laman web yang boleh dipercayai menggunakan satu pertukaran sahaja.

CoinMarketCap.com menerbitkan metodologinya di sini. Laman web dengan senang hati menerangkan bagaimana ia mengira harga, jumlah, dan titik data lain, termasuk formula khusus yang digunakan.

Secara amnya, CoinMarketCap mengambil data dari pertukaran yang mempunyai reputasi baik dengan API yang telus. Walau bagaimanapun, CoinMarketCap tidak mendedahkan pertukaran khusus yang digunakannya.

Bagaimana CoinMarketCap Memutuskan Pertukaran mana yang akan disenaraikan?

Pertukaran mesti memenuhi syarat yang ketat untuk disenaraikan di CoinMarketCap. Laman web hanya menggunakan sebilangan besar pertukaran utama untuk mengira maklumat harga dan jumlah dagangan, tetapi ia menyenaraikan ratusan pertukaran secara keseluruhan (CoinMarketCap tidak menarik data harga dari semua bursa).

Beberapa syarat pertukaran untuk disenaraikan di CoinMarketCap termasuk:

 • Pertukaran mesti mempunyai laman web berfungsi dengan jumlah dagangan yang sepadan dengan data APInya
 • Pertukaran mesti menerbitkan ringkasan titik akhir API yang memperlihatkan harga terakhir dan jumlah dagangan 24 jam setiap cryptoasset yang diperdagangkan di bursa
 • Pertukaran mesti beroperasi sekurang-kurangnya 60 hari
 • Pertukaran mesti membolehkan peniaga membuat pesanan beli dan jual pada buku pesanan
 • Pertukaran mesti membolehkan pengguna melihat semua pasangan pasaran dan memesan buku tanpa perlu log masuk ke laman web
 • Pertukaran mesti mempunyai halaman status sistem yang menunjukkan semua senarai dan perincian duit syiling, termasuk nama lengkap, logo, URL projek, dan penjelajah blok untuk koin tertentu
 • Pertukaran mesti menyenaraikan maklumat hubungan wakil yang boleh dihubungi oleh CoinMarketCap untuk komunikasi terbuka

Walaupun bursa menyenaraikan semua syarat ini, tidak dijamin kedudukan penyenaraian di CoinMarketCap.

Penting juga untuk diperhatikan bahawa CoinMarketCap tidak menjejaki pertukaran yang tidak mempunyai bayaran. Itu kerana mudah untuk menipu data perdagangan di bursa ini. Tidak ada yang menghalang pertukaran membeli dan menjual dengan sendirinya untuk menghasilkan jumlah perdagangan yang dilaporkan besar, misalnya.

Apakah Perbezaan Antara Isipadu yang Diselaraskan dan Isipadu yang Dilaporkan?

CoinMarketCap.com dan laman web analisis cap pasaran kripto lain membezakan antara jumlah yang disesuaikan dan jumlah yang dilaporkan.

Untuk beberapa pertukaran, kedua-dua nombor ini serupa. Untuk pertukaran lain, terdapat jurang yang ketara, dan jumlah yang dilaporkan boleh hampir dua kali ganda daripada jumlah yang disesuaikan.

Jadi apa perbezaannya?

Nah, banyak laporan kripto mendapati bahawa banyak pertukaran kripto – bahkan pertukaran terbesar – memanipulasi data perdagangan untuk membuatnya seolah-olah pertukaran itu lebih sibuk daripada yang ada. Ia disebut spoofing, dan mengisi buku pesanan pertukaran dengan pesanan beli dan jual untuk meningkatkan kecairan.

Pada asasnya, pertukaran akan berdagang dengan dirinya sendiri untuk meningkatkan kecairan pertukaran yang dirasakan. Bursa akan melaporkan semua jumlah ini, sementara jumlah yang disesuaikan hanya akan merangkumi jumlah dagangan ‘nyata’:

Jumlah yang Dilaporkan: Nilai keseluruhan semua aktiviti perdagangan yang dilaporkan oleh pertukaran kepada CoinMarketCap menggunakan APInya.

Isipadu yang Diselaraskan: Anggaran jumlah dagangan sebenar di bursa.

Kata Akhir

Jumlah had pasaran cryptocurrency pada masa ini melambung antara $ 220 bilion dan $ 250 bilion, turun dari puncaknya hampir $ 830 bilion sepanjang pasaran tinggi sepanjang bulan Disember 2017 hingga Januari 2018.

Angka-angka itu mungkin kelihatan mengagumkan, tetapi jumlahnya sedikit jika dibandingkan dengan kapitalisasi aset utama yang lain.

Emas, misalnya, mempunyai cap pasaran sekitar $ 7.5 trilion. Kekayaan global dianggarkan sekitar $ 317 trilion.

Kami tidak tahu ke mana arah tuju pasaran cryptocurrency seterusnya – tetapi laman web seperti CoinMarketCap.com akan dapat memberitahu kami dalam semua keadaan pasaran. Kami juga akan mengemas kini gambaran keseluruhan pengguna Coin Market Cap (CMC) ini mengenai kemas kini terbaru mereka seperti ‘Produk Minat’ mereka dan juga aplikasi mudah alih baru mereka.

Tidak kira sama ada anda seorang peniaga atau pelabur, kami di Master The Crypto berharap anda menikmati panduan ulasan CoinMarketCap ini untuk semua pengguna.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me