Acara Crypto Terbaik: Persidangan Blockchain Bitcoin 2020 Teratas

Acara Blockchain Teratas dan Persidangan Cryptocurrency pada tahun 2020

Contents

Acara Blockchain + Crypto Terbesar untuk Hadir pada 2020

Mari kita mulakan dekad 2020 yang baru dengan banyak dan senaraikan semua acara bitcoin teratas, persidangan cryptocurrency dan pertemuan berpusatkan blockchain tahun ini.

Dengan tahun 2019 di belakang kita, sukar untuk mengabaikan bagaimana transformasi tahun akan datang sebagai kegembiraan untuk komuniti blockchain global tidak pernah lebih tinggi secara keseluruhan. Dalam hal ini, perlu disebutkan bahawa setelah menghadapi keadaan menurun untuk harga bitcoin dan pasaran crypto yang lebih besar untuk bahagian yang lebih baik pada tahun lalu dan sepanjang tahun 2018, industri aset digital menjadi tumpuan untuk perubahan besar ke depan. Kejadian-kejadian yang disertakan ini adalah pemangkin besar-besaran yang memberikan pengalaman memperkaya dalam ekosistem dan juga alasan yang baik untuk meneroka dunia dan keluar dari belakang skrin komputer anda.

Dalam panduan acara crypto 2020 ini, senarai ini mengkaji pelbagai persidangan yang layak, pameran perdagangan yang terkenal dan forum terkenal yang digemari ramai peminat teknologi yang bukan sahaja dapat meningkatkan selera teknikal, kewangan dan ekonomi mereka, tetapi juga rangkaian dengan beberapa nama, pemain dan syarikat terbesar dalam industri crypto.

‘Pertemuan minda’ yang berfokus pada kripto ini merupakan peluang hebat untuk berhubung secara langsung dan berhadapan secara langsung dengan inovator industri dan penggiat kripto yang memimpin pertuduhan ke dekad baru cryptoasset. Walaupun berita dan podcast harian adalah cara terbaik untuk memanfaatkan intipati industri bitcoin yang sedang berkembang, menjelajahi orang-orang berkuasa dan individu inovatif yang menjadikan ruang ini seperti sekarang ini boleh mengubah hidup anda. Keupayaan untuk menjalin hubungan yang berpindah jarum dan perkongsian yang berpotensi dapat meningkat jika anda menghadiri persidangan crypto ini pada tahun 2020.

Sama ada mengambil strategi pemasaran baru, idea perniagaan atau belajar mengenai konsep dApp; jika anda terlibat dengan bitcoin dan blockchain, tidak ada keraguan bahawa membuat usaha dan meluangkan masa untuk menunjukkan kepada mana-mana peristiwa kripto ini akan bermanfaat sementara usaha pendidikan yang dapat memberi tenaga kepada masa depan kewangan anda.

Tanpa basa-basi lagi, mari kita pecahkan persidangan cryptocurrency terbesar pada tahun 2020 dan kongsikan beberapa butiran yang berkaitan (tarikh, lokasi, pembesar suara, tarikan utama) mengenai masing-masing untuk membantu meningkatkan minat anda dan mengembangkan pengetahuan anda mengenai semua perkara bitcoin dan blockchain.

Januari 2020

DForum Wang igital 2020

Forum Wang Digital 2020

 • Tarikh: 7 Januari 2020
 • Lokasi: The Venetian Hotel, Las Vegas, Amerika Syarikat

Sama seperti empat lelaran terakhirnya, Digital Money Forum 2020 juga akan ditaja oleh CES. Acara ini akan berlangsung pada minggu pertama Januari dan akan menampilkan beberapa tarikan yang akan membolehkan anggota komuniti teknologi global meneroka banyak isu penting yang sedang dihadapi oleh industri blockchain / crypto.

Beberapa kakitangan industri yang akan menghadiri acara tersebut termasuk:

 • Combiz Richard Abdolrahimi – Teknologi Muncul & Pemimpin Inovasi untuk Deloitte
 • Jeremy K. Balkin – Ketua Inovasi HSBC
 • Steven Becker – Presiden MakerDAO
 • Stan Bharti – Pengerusi Gear Capital
 • Rick Bleszynski – Ketua Pegawai Eksekutif Splend
 • Michelle Bond – Ketua Kerajaan dan Hal Ehwal Peraturan Ripple, Ripple
 • Michael Casey – Kurator kandungan untuk cawangan media crypto terkemuka CoinDesk

Persidangan Crypto Finance 2020

Persidangan Crypto Finance 2020

 • Tarikh: 15-17 Januari 2020
 • Lokasi: Suvretta House, St. Moritz

Digelar sebagai ‘acara khusus pelabur’, Persidangan Kewangan Crypto mengumpulkan beberapa pelabur swasta / institusi terbesar di dunia bersama dengan beberapa pakar crypto / blockchain. Acara 3 hari ini akan menangani banyak topik mengenai domain ini dan akan membolehkan para peserta mendapatkan peluang pelaburan dan rangkaian berprofil tinggi. Persidangan tahun ini akan menampilkan Gemini’s Cameron dan Tyler Winklevoss, Eva Kaili (Ketua Parlimen STOA, Parlimen Eropah), Michael Sung, Bitfury’s Bill Tai, Coinshare Capital’s Meltem Demirors.

Persidangan Bitcoin Amerika Utara

Persidangan Bitcoin Amerika Utara

 • Tarikh: 15-17 Januari 2020
 • Lokasi: James L. Knight Center, Miami USA

Versi 2020 Persidangan Bitcoin Amerika Utara yang sangat digemari, akan ditaja oleh Keynote. Bukan hanya itu, acara ini akan menampilkan dua hari penuh peristiwa berkaitan crypto / blockchain serta pelbagai perbincangan mengenai teknologi mengganggu sehingga banyak pakar akan mengubah cara industri kewangan global berfungsi. Beberapa personaliti teknologi terkenal yang akan mengambil bahagian dalam acara tersebut termasuk Harry Yeh Binary Financial, Nick Spanos Crypto Pioneer, Netki COO Dawn Newton, Alex Tapscott, dan Charlie Shrem.

Terakhir, ini juga menyebutkan bahawa acara ini terbuka untuk semua orang dan sesiapa sahaja yang ingin hadir boleh hadir di persidangan untuk menyertai.

Sidang Kemuncak Blok Bicara 2020

Sidang Kemuncak Blok Bicara 2020

 • Tarikh: 18 Januari 2020
 • Lokasi: McNally Amphitheatre, New York

Sidang Kemuncak Blok Bicara 2020 terutamanya akan menangani persoalan “Bagaimana penampilan masa depan blockchain di Amerika Syarikat dan China?”. Juga disebutkan bahawa lelaran acara ini akan dihoskan oleh New Power Chain dan akan menampilkan beberapa pakar blockchain teratas (berafiliasi dengan platform pertukaran yang berbeza, firma undang-undang, platform crypto) dari seluruh Amerika Syarikat dan China.

Kongres Blockchain Geneva 2020

Kongres Blockchain Geneva 2020

 • Tarikh: 20 Januari 2020
 • Lokasi: Geneva, Switzerland

Edisi kedua Kongres Blockchain Geneva bertujuan untuk membahas topik ‘Dari makmal ke pasaran melalui etika, peraturan, dan pemerintahan’. Seperti di laman web acara rasmi, Kongres bertujuan untuk membantu memupuk pertukaran pandangan yang sihat antara badan-badan penetapan standard antarabangsa dan agensi-agensi pemerintah nasional yang ditugaskan untuk merancang kerangka undang-undang berorientasikan crypto / blockchain. Peserta yang disahkan merangkumi:

 • Louis de Bruin: Eksekutif di IBM Global Business Services
 • Kavita Gupta: Profesor di Universiti Stanford
 • Marta Piekarska-Geater: Pengarah di Hyperledger
 • Tina Balzli: Ahli Persatuan Crypto Valley

Konvensyen Blockchain Eropah (EBC)

Konvensyen Blockchain Eropah (EBC)

 • Tarikh 20-21 Januari 2020
 • Lokasi: Hotel Hesperia Barcelona Tower, Barcelona, ​​Sepanyol

Konvensyen Blockchain Eropah (ECB) akan berlangsung pada minggu ketiga Januari dan akan menampilkan lebih daripada 600+ pemimpin teknologi, pengawal selia, pelabur, penyelia dari seluruh dunia.

Acara ini bertujuan untuk membantu menyediakan peminat kripto platform untuk rangkaian, membentuk perkongsian perniagaan lama dan sumber rakan berpotensi untuk usaha perniagaan mereka.

Seperti di laman web ECB rasmi, acara dua hari itu akan berusaha untuk menyelidiki kes penggunaan kehidupan sebenar yang berkaitan dengan blockchain dan DLT di pelbagai domain yang berbeza seperti pengedaran tenaga, kewangan, rantaian bekalan, penjagaan kesihatan, runcit, dll..

Blocktech Connect 2020

Blocktech Connect 2020

Iterasi kedua persidangan Blocktech Connect akan berlangsung pada minggu terakhir Januari di Hamilton, Ontario. Fokus utama persidangan tahun ini adalah teknologi baru seperti blockchain, Artificial Intelligence (AI), dan Internet of Things (IoT). Selain itu, acara sepanjang hari itu akan menghimpunkan beberapa pemimpin industri yang bukan sahaja akan menyampaikan pandangan mereka mengenai perkara-perkara tersebut tetapi juga akan berinteraksi dengan para hadirin untuk mendidik dan memberi inspirasi kepada mereka.

Beberapa penceramah utama yang akan memberikan ucapan pada majlis tersebut termasuk kakitangan industri yang mapan seperti Chetan Phull, Ramy Nassar, Stephen Worrall, Jerry Qian.

Forum UNLOCK Blockchain 2020

Forum UNLOCK Blockchain 2020

 • Tarikh: 28-29 Januari 2020
 • Lokasi: Dubai, Emiriah Arab Bersatu

Iterasi ketiga Forum UNLOCK Blockchain 2020 akan menjadi acara dua hari yang akan diadakan di Dubai. Acara ini akan menangani pelbagai masalah yang berkaitan dengan blockchain dan desentralisasi (terutamanya dari sudut pandangan individu yang tinggal di wilayah MENA).

Sejak penubuhannya, UNLOCK telah berusaha untuk meningkatkan hubungan antara beberapa startup blockchain antarabangsa dan serantau. Sehubungan dengan itu, perlu disebutkan bahawa tahun ini, persidangan akan berusaha untuk membincangkan dan mengetengahkan topik-topik tertentu seperti:

 • Kesukaran pengawalseliaan di sekitar blockchain / crypto di wilayah MENA
 • Faedah dan kekurangan yang berkaitan dengan Penawaran Token Keselamatan (STO)
 • Kebangkitan pertukaran dan platform crypto di rantau MENA

Terakhir, kita perlu menunjukkan bahawa persidangan tahun ini akan menjadi tuan rumah seramai 800 orang yang hadir serta 115 penceramah dari 70 syarikat blockchain yang berbeza. Sekiranya itu tidak mencukupi, UNLOCK 2020 juga akan menampilkan 70 rakan media dan 30+ pelabur.

Sidang Kemuncak Crypto 2020 ONLINE

Sidang Kemuncak Crypto 2020 ONLINE

 • Tarikh: 29-31 Januari 2020
 • Lokasi: Berasaskan dalam talian

Sidang kemuncak Dalam Talian Crypto 2020 akan berlangsung pada minggu terakhir Januari. Ia akan menampilkan banyak keperibadian kripto terkenal termasuk Mariano Conti MakerDAO, Joey Krug Pantera Capital, Roger Ver, Tone Bitcoin.com (antara lain).

Sebagai sebahagian daripada persidangan, para peserta akan mengambil bahagian dalam perbincangan yang berkaitan dengan topik tertentu seperti:

 • Mengapa 2020 dijangka menjadi tahun crypto?
 • Projek crypto yang paling menjanjikan pada tahun 2020
 • Mata wang digital yang kemungkinan besar akan melonjak tahun ini.

Februari 2020

Kongres Blockchain Antarabangsa ke-4 (Blockress) 2020

Kongres Blockchain Antarabangsa (Blockress) 2020

 • Tarikh: 6 Februari 2020
 • Lokasi: AON Center, Chicago, Amerika Syarikat

Pengulangan Kongres Blockchain Antarabangsa 2020 (juga biasa disebut sebagai Blockress) akan diadakan di Chicago pada minggu pertama bulan Februari. Acara ini difokuskan terutamanya pada beberapa isu mengenai domain teknikal seperti blockchain, cryptocurrency, kontrak pintar digital dan akan dihadiri oleh banyak personaliti berprofil tinggi dari dalam ruang ini. Sebilangan individu ini merangkumi:

 • Hester M. Peirce: Pesuruhjaya SEC A.S. (juga disebut sebagai Cryptomom)
 • Bill Foster: Anggota Kongres A.S. dari Negeri Illinois
 • Shogo Ishida: Ketua Pegawai Eksekutif di QRC Group
 • Robert Konsdorf: CEO di EOS Detroit

Persidangan Blockchain Dev 2020

Persidangan Blockchain Dev 2020

 • Tarikh: 13 Februari – 14 Februari 2020
 • Lokasi: Pusat Konvensyen Oakland, San Francisco, Amerika Syarikat

Selama 4-5 tahun kebelakangan ini, blockchain telah mengubah bagaimana banyak orang melihat pelbagai teknologi yang berkaitan dengan crypto. Sehubungan itu, Persidangan Blockchain Dev 2020 akan berusaha untuk mendidik orang ramai mengenai keseluruhan utiliti protokol blockchain, kontrak terdesentralisasi, dan inovasi seperti itu.

Acara dua hari pada dasarnya adalah sebahagian daripada Minggu Pembangun yang dijadualkan berlangsung dari 12-16 Februari 2020 dan akan menyaksikan beberapa personaliti teknologi tinggi (seperti Jesse Stockall, Synth, Wyatt Floch) menyampaikan pendapat dan pendapat mereka berkenaan dengan pelbagai isu yang berkaitan dengan ruang yang berkembang ini.

DAS London

DAS London

 • Tarikh: 10 Februari 2020.
 • Lokasi: The Rosewood Hotel, London.

Sidang Kemuncak Aset Digital (DAS) London adalah salah satu acara blockchain yang paling dinanti-nantikan pada tahun 2020. Acara ini akan memfokuskan terutamanya kepada pelanggan institusi yang ingin mencipta kejayaan dalam ekosistem aset digital global. Selain itu, sebagai sebahagian daripada acara ini, akan ada lebih dari 500+ peserta yang akan diberi peluang langsung untuk bercakap dan berinteraksi dengan wakil-wakil dari pelbagai institusi kewangan, pengurus aset, dan perintis blockchain mengenai pelbagai isu mulai dari digital kewangan untuk potensi masa depan blockchain.

Seperti di laman web rasmi DAS London, agenda untuk persidangan tahun ini akan merangkumi terutamanya topik utama seperti:

 • Prasarana pasaran
 • Mekanik perdagangan di pasaran pertukaran dan OTC
 • Derivatif kewangan dan cara terbaik untuk menggunakannya
 • Aspek utama ETF

Semua masalah yang disebutkan di atas akan ditangani secara langsung oleh kakitangan yang telah lama dikaitkan dengan arena blockchain / crypto. Juga, beberapa pembicara utama yang telah mengesahkan penampilan mereka di acara tersebut termasuk Steve Kokinos, Dr. Ruth Wandhöfer, Diana Biggs, Michael Ippolito.

Ekonomi Blockchain

Ekonomi Blockchain

 • Tarikh: 20-21 Februari 2020.
 • Lokasi: Pusat Konvensyen WOW, Istanbul / Turki

Secara meluas dianggap sebagai salah satu acara blockchain / crypto paling rumit dan komprehensif yang akan berlangsung di wilayah MENA dan Eurasia, persidangan Blockchain Economy akan diadakan di Istanbul yang indah pada separuh kedua bulan Februari.

Acara ini akan menjadi tuan rumah kepada beberapa penceramah terkenal termasuk jutawan crypto John McAfee, Tomstrat Fund Lee, Alex Alexandrov, dan Nithin Eapen. Bukan hanya itu, tetapi juga diharapkan bahawa beberapa personaliti teknologi besar yang lain juga akan menghadiri acara tersebut, namun perincian yang sama belum dikeluarkan pada masa ini..

Seperti di laman web rasmi Blockchain Economy, agenda utama acara ini akan menangani pelbagai topik yang berkaitan dengan ‘teknologi kewangan masa depan’ yang berpotensi mengubah dunia.

NFT.NYC 2020

NFT.NYC 2020

 • Tarikh: 20 Februari 2020
 • Lokasi: The Edison Ballroom, New York, Amerika Syarikat

Dianggap sebagai acara Non-Fungible Token (NFT) terkemuka di dunia, NFT.NYC 2020 telah wujud selama beberapa tahun sekarang. Acara sehari itu akan menyaksikan seramai 500 hadirin dan 80+ penceramah berkumpul di Time Square NYC untuk mengatasi pelbagai masalah yang sedang mempengaruhi Ekosistem NFT yang baru muncul.

Sebagai sebahagian daripada persidangan, pelbagai pakar NFT akan menyampaikan kepada dunia kes-kes penggunaan yang berbeza di mana Token Bukan-Fungible telah mempengaruhi pengalaman pengguna mengenai pemilikan dan identiti mata wang digital. Juga, menurut laman web acara rasmi, beberapa topik yang akan dibincangkan panjang lebar semasa persidangan termasuk:

 • Berbagai kes penggunaan NFT yang nyata berkaitan dengan perusahaan.
 • Bagaimana pemasaran pengguna dapat difasilitasi melalui penggunaan NFT?
 • Interoperabiliti permainan menggunakan NFT dan NFT berbeza yang memberikan pemilikan digital kepada peminat sukan.
 • Peraturan NFT dan bagaimana aset ini dapat digunakan untuk membangun kepercayaan dan keyakinan di seluruh industri kewangan global.

Persidangan CoinGeek 2020

Persidangan CoinGeek 2020

 • Tarikh: 20 Februari 2020 – 21 Februari 2020
 • Lokasi: London, United Kingdom

CoinGeek Conference 2020 adalah acara crypto yang akan memfokuskan terutamanya pada perkembangan seputar Bitcoin SV, platform blockchain yang dikatakan mesra peraturan dan dapat ditingkatkan pada skala yang sangat besar (yang terlalu mudah dan efisien).

Sebagai sebahagian daripada acara tahun ini, beberapa gabungan utama yang berkaitan dengan projek Bitcoin SV akan hadir. Mereka termasuk Dr. Craig S. Wright, Ketua Saintis nChain dan salah satu penyokong utama ekosistem BSV, Jimmy Nguyen, Presiden Pengasas Kumpulan nChain dan Steve Shadders, CTO untuk projek BSV Node.

Mac 2020

Minggu Blockchain Hong Kong 2020

Minggu Blockchain Hong Kong 2020

 • Tarikh: 2 – 6 Mac 2020
 • Lokasi: Ocean Park Marriott Hotel, Hong Kong

HongKong Blockchain Week 2020 akan dihoskan oleh NexChange dan akan mengumpulkan beberapa pemimpin terbesar yang berkaitan dengan industri yang terus berkembang ini. Menurut laman web acara rasmi, persidangan ini akan berfungsi sebagai tempat pertemuan bagi peminat teknologi, pelabur, kakitangan kerajaan, usahawan, pemilik baru, dan lain-lain. Selain itu, ia juga menyebutkan bahawa lelaran 2019 pada Minggu Hong Kong Blockchain diadakan lebih daripada 3,500 hadirin dan dengan itu diharapkan versi acara tahun ini tidak akan berbeza.

Minggu Blockchain London 2020

Minggu Blockchain London 2020

 • Tarikh: 4 Mac – 11 Mac 2020
 • Lokasi: London, United Kingdom

Ini akan menjadi edisi ke-6 London Blockchain Week (LBW) dan dijangka lebih dari 3000 orang ganjil akan menghadiri acara tersebut. Sepanjang minggu, para peserta akan dibenarkan untuk mengambil bahagian dalam beberapa perjumpaan, jamuan malam, bengkel dan juga hackathon blockchain khas. Sekiranya itu tidak mencukupi, seperti di laman web rasmi LBW, pihak penganjur juga akan mengadakan pertandingan di mana ketua 10 projek crypto / blockchain yang berbeza akan diminta untuk menyampaikan idea mereka kepada panel hakim (yang terdiri terutamanya dari syarikat teratas kapitalis). Dari sepuluh, satu pemenang akan dipilih dan dibenarkan untuk menampilkan platformnya di acara Fintech Worldwide seterusnya secara percuma.

Dunia Teknologi Blockchain 2020

Dunia Teknologi Blockchain 2020

 • Tarikh: 11 Mac – Mac 2020
 • Lokasi: London, UK

Seperti namanya, Blockchain Technology World (BTW) 2020 adalah acara yang didedikasikan untuk membantu dalam penggunaan mata wang teknologi dan digital blockchain secara meluas di sebilangan besar domain industri yang unik. Walau bagaimanapun, fokus utama acara tahun ini adalah pada pelbagai aplikasi teknologi ‘dunia nyata’. Dalam hal ini, BTW akan menganjurkan pelbagai kandungan dari beberapa inovator crypto, pengusaha di pelbagai teater yang berbeza.

Terakhir, perlu disebutkan bahawa pada tahun 2019, sejumlah 20K pembeli teknologi dan pengaruh dari seluruh dunia menghadiri persidangan.

Sidang Kemuncak DC Blockchain 2020

Sidang Kemuncak DC Blockchain 2020

 • Tarikh: 11 Mac – 12 Mac 2020
 • Lokasi: Universiti Georgetown, Washington DC

Sidang Kemuncak DC Blockchain edisi ke-5 akan menyaksikan anggota Dewan Perdagangan Digital berkumpul untuk membincangkan isu-isu yang masih mempengaruhi sektor blockchain dan crypto pada umumnya. Acara ini dijadualkan berlangsung pada minggu kedua bulan Mac dan akan diadakan dengan kerjasama Pusat Georgetown University for Financial Markets and Policy. Beberapa peserta yang akan menyampaikan pandangan dan pendapat mereka sebagai sebahagian daripada sidang kemuncak itu termasuk Pengerusi STOA MEP Eva Kaili, Mantan ketua CFTC AS J. Christopher Giancarlo, Presiden CDC Perianne Boring dan CPO CDC Amy Davine Kim.

Persidangan Blockchain Afrika 2020

Persidangan Blockchain Afrika 2020

 • Tarikh: 11-12 Mac 2020
 • Lokasi: Johannesburg, Afrika Selatan

Dikatakan sebagai salah satu acara blockchain / crypto terbesar yang akan berlaku di Afrika tahun ini, acara ini akan berusaha untuk menghilangkan masalah dan menangani banyak cabaran perniagaan yang berpotensi dapat diselesaikan melalui penggunaan blockchain di rantau ini yang matang secara ekonomi. Selain itu, persidangan ini juga akan bertujuan untuk mendidik para hadirin mengenai pelbagai aplikasi dunia nyata (dari teknologi yang berkembang ini) yang telah digunakan oleh pelbagai perniagaan di seluruh dunia dan oleh itu dapat digunakan untuk membantu banyak negara Afrika yang sedang membangun.

Beberapa inovator teknologi dan pemimpin yang akan meraih acara ini termasuk:

 • Tone Vays – Pedagang dan penganalisis cryptocurrency yang dihormati yang sering muncul di banyak rancangan tv yang ditayangkan di seluruh dunia.
 • Akhona Damane – Ahli CSIR
 • Gary de Beer – Pembangun dan Pakar Digital untuk BankservAfrica
 • Mervyn George – Ketua Strategi dan Penasihat SAP Afrika
 • Kadet Carmelle – Pengasas & Ketua Pegawai Eksekutif EMTECH

2020 Blockchain untuk Perniagaan

2020 Blockchain untuk Perniagaan

 • Tarikh: 13 Mac 2020
 • Lokasi: RCED, Fayetteville, Amerika Syarikat

Persidangan Blockchain for Business edisi 2020 akan dihoskan oleh Sam M. Walton College of Business. Ini akan mengumpulkan beberapa pakar akademik / industri terkemuka dari seluruh domain ini untuk datang dan meneroka bagaimana teknologi berdasarkan maklumat dan pertukaran nilai yang terdesentralisasi perlahan tetapi pasti mengubah bagaimana perniagaan beroperasi hari ini.

Untuk menjadi lebih spesifik, penceramah utama pada majlis itu akan membincangkan pelbagai topik seperti:

 • Kelebihan dan kegunaan keseluruhan kerangka kerja terbuka
 • Bagaimana seharusnya peraturan berkembang seiring kita melangkah ke masa depan?
 • Apakah asas teras yang berkaitan dengan rantaian blok awam, swasta, yang dibenarkan, dan hibrid?

Terakhir, perlu dinyatakan bahawa orang-orang yang akan mengambil bahagian dalam persidangan itu termasuk Nick Szabo (penemu kontrak pintar digital), Caitlin Long (Ketua WyoHackathon), Paul Brody (Ketua dan Pemimpin Inovasi Global, EY) dan Archana Mehta Sristy (Pengarah Kejuruteraan Perisian Sr., Walmart).

Blockchain Expo Global

Blockchain Expo Global

 • Tarikh: 17-18 Mac 2020.
 • Lokasi: Olympia, London.

Blockchain Expo Global adalah salah satu acara teknologi terbesar di dunia yang hanya tertumpu pada potensi digital masa depan seperti teknologi crypto dan blockchain. Persidangan ini akan menampilkan beberapa personaliti berprofil tinggi termasuk William Lovell, Ioana Surpateanu, Leanne Kemp, Mariana Gomez de la Villa, Johan Toll dan akan berlangsung di London pada minggu ketiga bulan Mac.

Sebagai sebahagian daripada pameran tersebut, beberapa pameran acara akan diadakan oleh syarikat yang berbeza yang bukan sahaja menjadi pemimpin dalam ruang ini tetapi juga aktif berusaha untuk membuat platform dan penyelesaian blockchain canggih.

Blockchain Week Rome 2020

Blockchain Week Rome 2020

 • Tarikh: 17 Mac – 21 Mac 2020
 • Lokasi: Mercure Hotel, Roma, Itali

Dengan Bitcoin telah membuka jalan untuk revolusi kewangan global pada akhir dekad yang lalu, Blockchain Week Rome akan berusaha untuk mendedahkan para peserta kepada banyak pemimpin industri, pemilik permulaan, pakar untuk membantu mereka memahami selok-belok sektor yang berkembang pesat ini. Dalam hal ini, perlu disebutkan bahawa acara selama 5 hari itu akan menyaksikan ucaptama diberikan oleh pakar industri yang dihormati seperti Giacomo Zucco (penyelidik dan pakar BTC yang terkenal di dunia), Massimo Chiriatti (CTO Blockchain & Mata Wang Digital IBM) dan Gian Luca Comandini (Ahli MiSE).

Sidang Kemuncak Minggu Blockchain Paris 2020

Sidang Kemuncak Minggu Blockchain Paris 2020

 • Tarikh: 31 Mac – 1 April 2020.
 • Lokasi: Stesen F, 5 Parvis Alan Turing, 75013 Paris.

Salah satu acara blockchain + crypto terbesar di Eropah, Sidang Kemuncak PBW akan menampilkan seramai 2500 peserta dari seluruh dunia. bukan hanya itu, persidangan ini juga akan menganjurkan lebih daripada 150 penceramah bersama dengan 50 penaja. Terakhir, acara ini akan diadakan di Paris, Perancis yang indah pada minggu terakhir bulan Mac.

Menurut laman web rasmi PBWS, acara dua hari itu akan dipenuhi dengan beberapa ceramah dan bengkel mendalam yang akan dijalankan oleh anggota ekosistem crypto / blockchain global yang dihormati. Sehubungan dengan itu, perlu dinyatakan bahawa beberapa pemain dengan nama besar yang telah menandatangani untuk memberi ceramah pada sidang kemuncak itu termasuk Arthur Breitman, David Chaum, Hadas Gold, Jack Gavigan, Marjan Delatinne (dengan lebih banyak nama akan diumumkan dalam masa yang akan datang beberapa minggu).

Finnovex Timur Tengah 2020

Finnovex Timur Tengah 2020

 • Tarikh: 11-12 Mac 2020
 • Lokasi: Conrad Hotel – Dubai, UAE

Finnovex adalah salah satu acara teknologi terkemuka hari ini yang secara eksklusif berurusan dengan inovasi yang berkaitan dengan bidang perkhidmatan kewangan di Timur Tengah – salah satu pasaran modal yang berkembang pesat di dunia. Persidangan ini akan berlangsung pada minggu kedua bulan Mac dan akan menangani beberapa perkara yang berkaitan seperti:

 • Bagaimana bank dan institusi kewangan lain yang berada di dan sekitar Timur Tengah dapat menandingi atau mengatasi rakan sejawat antarabangsa mereka?
 • Bagaimana syarikat permulaan dan entiti kewangan lain dapat mempelbagaikan produk dan perkhidmatan mereka?
 • Apakah cabaran pengawalseliaan yang dihadapi oleh firma yang beroperasi di Timur Tengah – terutama dalam hal mengembangkan sistem kewangan yang selamat?
 • Apa peranan yang dapat dimainkan oleh pelbagai institusi perbankan / bukan perbankan, organisasi kewangan, firma pelaburan dalam membantu sektor pasar khusus ini berkembang dengan cepat?

Selain itu, ia juga menyebut bahawa iterasi Finnovex 2020 akan menyaksikan beberapa eksekutif peringkat C teratas beroperasi dalam industri perkhidmatan kewangan hari ini.

April 2020

Minggu Blockchain Istanbul 2020

Minggu Blockchain Istanbul 2020

 • Tarikh: 6-10 April 2020
 • Lokasi: Hilton Istanbul, Turki

Iterasi pertama Minggu Blockchain Istanbul siap untuk berlangsung selama 5 hari pada bulan April. Acara ini dikatakan sebagai salah satu acara blockchain yang paling dinanti-nantikan tahun ini dan akan menampilkan beberapa pemain terkenal dari industri ini termasuk crypto YouTuber dan penganalisis Ivan Liljeqvist, tuan rumah pertunjukan Crypto Trader CNBC Ran Neuner, Pengasas EAK Digital Erhan Korhaliller , Eksekutif Cointelegraph Kristina Lucrezia Cornèr dan Pengasas DataDash Nicholas Merten (antara lain).

Blockchain Revolution Global 2020

Blockchain Revolution Global 2020

 • Tarikh: 7-8 April 2020
 • Lokasi: Toronto, Kanada

Edisi kedua Blockchain Revolution Global (BRG) akan menghimpunkan beberapa syarikat, pemimpin, pemikir dan penglihatan yang paling terkenal dari bidang teknologi blockchain dan crypto. Acara ini dikendalikan oleh kumpulan pemikir bebas yang terkemuka Institut Penyelidikan Blockchain dan Kumpulan MCI dan seperti di laman web acara rasmi, tujuan BRG adalah untuk membantu “mendidik, memberi inspirasi, dan mempersiapkan para pemimpin” untuk revolusi blockchain yang akan datang.

Sidang Kemuncak Blockchain Masa Depan 2020

Sidang Kemuncak Blockchain Masa Depan 2020

 • Tarikh: 7 – 8 April 2020
 • Lokasi: Dubai, Emiriah Arab Bersatu

Sidang Kemuncak Blockchain Masa Depan edisi ke-3 akan berlangsung pada minggu kedua bulan April di Dubai. Acara ini akan dianjurkan bersama oleh Smart Dubai dan juga Dubai World Trade Center. Ia akan menyaksikan beberapa pemimpin teknologi tinggi dunia, perwakilan pemerintah, perusahaan, pemula berkumpul untuk membincangkan sejumlah isu yang berkaitan dengan penerapan blockchain pada skala global. Hadirin akan merangkumi Menteri Infrastruktur Sweden David Suomalainen, Ketua Strategi Blockchain Bursa Saham London, Dotun Rominiyi, Dr. Aisha Bint Butti Bin Bishr, dan Hon. Silvio Schembri (Setiausaha Parlimen untuk Kerajaan Malta).

Sidang Kemuncak ANON 2020

Sidang Kemuncak ANON 2020

 • Tarikh: 15-16 April, 2020.
 • Lokasi: Gösserhalle, Vienna, Austria.

Sidang Kemuncak ANON secara beransur-ansur menjadi salah satu destinasi terpanas bagi peminat teknologi di seluruh dunia. Acara dua hari itu akan memberi tumpuan kepada banyak topik seperti Artificial Intelligence, Internet of Things (IoT), platform crypto, aset digital, dan teknologi blockchain.

Pada masa penulisan artikel ini, dianggarkan bahawa ANON akan menampilkan seramai 1500 hadirin dan 100 penceramah tetamu (termasuk beberapa tokoh besar seperti Andreas M. Antonopoulos, Walter Kok, Mariya Gabriel, Maximilian Marenbach). Selain itu, acara ini juga akan menjadi asas bagi usahawan baru yang mungkin ingin menjalin hubungan dengan pemimpin dan pakar industri.

FinnoSec Afrika 2020

FinnoSec Afrika 2020

 • Tarikh: 21-22 April 2020
 • Lokasi: Nairobi, Kenya (tempat tepat akan diumumkan dalam beberapa minggu akan datang)

Seperti yang sudah diketahui oleh banyak pembaca biasa kita, benua Afrika kini menempatkan beberapa ekonomi yang paling pesat berkembang di dunia. Dalam hal ini, banyak pakar percaya bahawa ketika kita melangkah ke masa depan, teknologi blockchain akan membantu wilayah ini mengubah sosial dan ekonomi.

Menurut laman web acara rasmi, FinnoSec 2020 akan berfungsi sebagai pertemuan pemikiran bagi beberapa pakar dari bidang kewangan, keselamatan siber. Sebilangan peserta yang hadir termasuk:

 • Titus Mengich Kimaiyo: Pengarah ICT Daerah & e-Kerajaan
 • Bamidele Oseni (FCA), FICA: Ketua Pegawai Risiko Kumpulan di I&M Bank Ltd
 • Raymond Bett: Ketua Pegawai Eksekutif Salaam dan juga Presiden ISACA (Kenya)
 • Peter Njuguna: CIO Bank Koperasi Kenya
 • Steve Njenga: Ketua Pegawai Maklumat Negara, Barclays Bank
 • Christian H. C. Ayiku: CFO Ecobank Transnasional Togo

Kehidupan Blockchain 2020

Kehidupan Blockchain 2020

 • Tarikh: 22 – 23 April 2020
 • Lokasi: Music Dome Dome, Moscow, Rusia

Blockchain Life 2020 sudah siap untuk menarik lebih daripada 4,800 peserta dari seluruh dunia untuk membincangkan aspek-aspek utama yang berkaitan dengan sektor yang berkembang ini. Selain itu, selama 3-4 tahun terakhir, acara ini menjadi platform yang cukup berprestij di mana beberapa pemimpin pasaran dan wakil kerajaan datang untuk membincangkan pengaruh teknologi blockchain pada pelbagai industri (seperti rantaian bekalan, penjagaan kesihatan, dll).

Mei 2020

Sidang Kemuncak Blockchain untuk Eropah 2020

Sidang Kemuncak Blockchain untuk Eropah 2020

 • Tarikh: 2 Mei 2020
 • Lokasi: Brussels, Belgium

Pada minggu pertama bulan Mei, Sidang Kemuncak Blockchain untuk Eropah (BES) akan menyaksikan beberapa pemain blockchain teratas di rantau ini berkumpul untuk membincangkan potensi penggunaan DLT di sebilangan besar sektor yang berbeza (serta menjelaskan implikasi teknologi pada masyarakat amnya).

Selain itu, seperti di laman web acara rasmi, BES bertujuan untuk memfasilitasi kolaborasi antara pemain nasional, serantau dan global untuk membantu penerapan lebih cepat, promosi teknologi blockchain di seluruh Eropah.

Persidangan Antarabangsa IEEE mengenai Blockchain dan Cryptocurrency 2020

Persidangan Antarabangsa IEEE mengenai Blockchain dan Cryptocurrency 2020

 • Tarikh: 3-6 Mei 2020
 • Lokasi: Toronto, Kanada

Angsuran kedua dan terbaru ICBC 2020 akan dihoskan oleh IEEE dan akan berlangsung di Toronto, Kanada pada minggu pertama bulan Mei. Ia akan memaparkan beberapa ucaptama, tutorial, pembentangan kertas teknikal yang disemak oleh rakan sebaya, dan lain-lain untuk membantu mendidik peserta mengenai masa depan domain yang terus berkembang ini. Bukan hanya itu, seperti di laman web persidangan rasmi, penulis beberapa makalah terpilih akan dijemput untuk menyerahkan hasil penyelidikan mereka yang kemudian akan diterbitkan dalam edisi khas Transaksi IEEE pada Pengurusan Rangkaian dan Perkhidmatan secara berkala.

Ethereal New York 2020

Ethereal New York 2020

 • Tarikh: 8 – 9 Mei 2020
 • Lokasi: NYC, Amerika Syarikat

Bersama dengan Consensys, Sidang Kemuncak Ethereal juga dianggap oleh banyak pihak sebagai acara masuk untuk peminat blockchain / crypto di seluruh dunia. Persidangan ini bertujuan untuk menghubungkan pemaju, syarikat, dan pemengaruh terkemuka untuk bersatu dan membantu membentuk masa depan industri ini. Dalam hal ini, perlu disebutkan bahawa versi acara tahun ini akan dihadiri oleh wig besar seperti Joseph Lubin, Taylor Monahan, Robert Leshner dan Laura Shin.

Konsensus 2020

Konsensus 2020

 • Tarikh: 11-13 Mei 2020
 • Lokasi: Hilton Midtown, New York, Amerika Syarikat

Konsensus tersebut diakui secara meluas (sejak 2015) oleh banyak pihak sebagai salah satu pertemuan kripto utama keperibadian teknologi yang akan diadakan setiap tahun. Sehubungan itu, acara tahun ini kemungkinan besar akan menarik hampir semua syarikat, pemaju, pengasas, dan pelabur utama yang berkaitan dengan domain ini untuk membincangkan isu-isu utama yang sedang mempengaruhi industri ini secara keseluruhan. Selain itu, acara tiga hari itu juga akan berfungsi sebagai tempat pertemuan yang sempurna untuk usahawan, pemilik permulaan untuk berkomunikasi antara satu sama lain serta dengan pelbagai eksekutif Wall Street dan Fortune 500.

Walaupun senarai peserta untuk Konsensus 2020 belum dilancarkan, diharapkan beberapa nama terbesar dari dunia crypto akan menghadiri acara tersebut.

Memahami Bitcoin 2020

Memahami Bitcoin 2020

 • Tarikh: 28 – 31 Mei 2020
 • Lokasi: The Westin Dragonara, St. Julians, Malta

Memahami Bitcoin 2020 adalah acara 3 hari yang akan berusaha untuk memberi peminat kripto cara nyata untuk menghilangkan banyak salah faham / FUD yang kini ada di sekitar Rangkaian Tanpa Kepercayaan Bitcoin. Selain itu, persidangan ini juga akan membincangkan masa depan Transfer Value Decentralized Trustless dan akan memaparkan ucaptama daripada kakitangan industri yang mapan seperti Tone Vays (pedagang dan penganalisis crypto yang dihormati), Dr. Adam Back (Pengasas & Ketua Pegawai Eksekutif, Blockstream), Alex Petrov (CIO BitFury).

Jun 2020

Forum Telco Blockchain

Forum Telco Blockchain

 • Tarikh: 9 Jun 2020
 • Lokasi: London, United Kingdom

Sesuai dengan agenda rasmi Forum Telco Blockchain tahun ini, acara ini akan berusaha mendorong penerapan blockchain di seluruh industri telekomunikasi global. Selain itu, persidangan ini akan dipenuhi dengan panel penceramah yang luas yang akan membincangkan potensi blockchain dalam sektor telekomunikasi serta menyiasat pelbagai kes perniagaannya (mengenai domain khusus ini).

Selain itu, forum ini juga akan mengkaji lebih mendalam mengenai pelbagai kegunaan kehidupan sebenar untuk blockchain dalam telekomunikasi (seperti sama ada teknologi itu dapat berfungsi sebagai penjana pendapatan yang layak, atau berfungsi terutamanya sebagai alat pembuka terbuka untuk industri pada umumnya?)

Sidang Kemuncak Blockchain untuk Perniagaan 2020

Sidang Kemuncak Blockchain untuk Perniagaan 2020

 • Tarikh: 10 – 11 Jun 2020
 • Lokasi: Excel London, United Kingdom

Berikutan kejayaan acara tahun lalu, iterasi Blockchain for Business Summit 2020 akan berusaha mengatasi kerenah dan spekulasi di sekitar pasaran aset digital. Selain itu, acara ini juga akan membincangkan pelbagai kes penggunaan teknologi dunia nyata dalam pelbagai domain industri dan sektor pasaran.

Sidang kemuncak itu akan dihadiri oleh banyak pemain besar seperti Ketua Inovasi GE Power Maher Chebbo, Nordea’s Ville Sointu, William Lovell dari Bank of England dan Mariana Gómez de la Villa dari ING (antara lain).

Persidangan Blockchain Lembah Crypto

Persidangan Blockchain Lembah Crypto

 • Tarikh: 11-12 Jun 2020.
 • Lokasi: Rotkreuz, Switzerland

Edisi ketiga dan terakhir dari Crypto Valley Conference (CVC) akan diadakan pada minggu kedua bulan Jun di Rotkreuz, Switzerland. Acara dua hari itu akan menampilkan banyak perbincangan yang akan menangani isu-isu yang berkaitan dengan teknologi blockchain. Seperti di laman web persidangan rasmi, CVC akan menjadi tuan rumah lebih daripada 50+ persembahan dari pemimpin industri global.

Selain itu, tetapi acara ini juga akan menghadirkan para hadirin dengan:

 • Kajian penyelidikan yang dipilih dengan teliti yang menangani aspek akademik teknologi crypto dan blockchain.
 • Interaksi dengan beberapa individu berprofil tinggi dari persekitaran korporat yang berbeza, institusi akademik, syarikat permulaan, dan entiti kerajaan.
 • Produk mempamerkan sebilangan besar syarikat.
 • Perbincangan panel yang menawarkan pendapat yang mencabar.

Terakhir, ada menyebut bahawa Persidangan Crypto Valley akan dihadiri oleh lebih daripada 700 individu, 100+ pelabur, 10+ peserta pameran, dan 200+ syarikat.

Julai 2020

Sidang Kemuncak Blockchain: Perniagaan Blockchain

Sidang Kemuncak Blockchain: Perniagaan Blockchain

 • Tarikh: 1-2 Julai 2020
 • Lokasi: Pusat Persidangan Olympia, London, UK

Blockchain Summit 2020 akan menawarkan akses kepada para peserta ke sebilangan penggiat teknologi dan pengganggu dari seluruh dunia. Persidangan edisi tahun ini akan menampilkan seramai 200+ penceramah yang berasal dari pelbagai industri seperti blockchain, AI, kewangan dan akan berfungsi sebagai platform bagi pelbagai vendor untuk berbincang, berdemo dan mempamerkan produk mereka ke pasaran teknologi global pada umumnya..

Rangkaian Bekalan di Persidangan Blockchain 2020

Rangkaian Bekalan di Persidangan Blockchain 2020

 • Tarikh: 13 Julai 2020
 • Lokasi: Ruang Acara Fishburners, Brisbane, Australia

Seperti namanya nampaknya, Supply Chain on Blockchain Conference bertujuan untuk menyatukan operator rantaian bekalan dengan pelbagai penyelidik blockchain, pemaju bebas, pegawai kerajaan untuk membincangkan pelbagai isu khusus yang berkaitan dengan domain ini (seperti asalnya, pembiayaan rantaian bekalan , rundingan perjanjian, dan Logistik).

Blockchain Expo Eropah

Blockchain Expo Eropah

 • Tarikh: 17-18 Julai 2020.
 • Lokasi: RAI Amsterdam.

Secara meluas dianggap sebagai salah satu persidangan berorientasikan blockchain terbesar di dunia, acara ini memberi tumpuan terutamanya kepada perkara-perkara seperti:

 • Masa depan teknologi perusahaan
 • Potensi blockchain dan crypto

Sebagai tambahan kepada ini, sebagai sebahagian daripada acara dua hari itu, akan ada sejumlah pameran acara yang akan dilakukan oleh pelbagai jenama terkemuka dari industri yang berkembang pesat ini.

Persidangan Gangguan Mining (MDC) 2020

Persidangan Gangguan Mining (MDC) 2020

 • Tarikh: 22 – 23 Julai 2020
 • Lokasi: DoubleTree by Hilton, Miami, Amerika Syarikat

MDC diiktiraf secara meluas sebagai salah satu persidangan berorientasikan kripto terbesar di dunia untuk menampilkan sebilangan pelombong, host dan malahan pembuat ASIC. Sebagai sebahagian daripada acara tahun ini, para peserta akan berpeluang belajar tentang pelbagai permulaan dan platform blockchain yang mengganggu yang berpotensi untuk merevolusikan industri ini sepenuhnya. Bukan hanya itu, diharapkan MDC 2020 akan dihadiri oleh lebih daripada 1,000+ pakar, penggiat, dan pakar strategi dari seluruh dunia. Sebilangan individu ini merangkumi:

 • Irene Gao – Pengurus Jualan Antarabangsa, Bitmain
 • David Vorick – Ketua Pegawai Eksekutif, pengasas bersama Obelisk ASIC Manufacturer + Lead Developer Sia
 • Navdeep Garg – Eksekutif Teknologi untuk BitTorrent
 • Philip Salter – Ketua Operasi Perlombongan, Genesis Mining

Ogos 2020

Sidang Kemuncak Blockchain Singapura

Sidang Kemuncak Blockchain Singapura

 • Tarikh: Akan diputuskan
 • Lokasi: Suntec, Singapura

Acara sepanjang hari itu akan menampilkan lebih daripada 700 pemimpin industri, inovator, dan pembuat keputusan yang akan berkumpul untuk membantu para hadirin memahami pelbagai selok-belok yang berkaitan dengan teknologi yang terus berkembang ini. Walaupun senarai tamu untuk sidang kemuncak tahun ini belum diumumkan, oleh pegawai yang telah menghadiri acara pada tahun-tahun sebelumnya, diharapkan beberapa nama yang paling terkenal dari ruang ini akan menghadiri persidangan tahun ini.

Persidangan Latihan Blockchain

Persidangan Latihan Blockchain

 • Tarikh: Akan diputuskan
 • Lokasi: Denver, Colorado

Persidangan Latihan Blockchain tahun ini sudah siap untuk menampilkan sejumlah interaksi mendalam dengan anggota sektor blockchain global. Seperti di laman web acara rasmi, persidangan akan dipenuhi dengan kandungan 16 jam kandungan pendidikan yang disesuaikan untuk membantu orang memaksimumkan pengetahuan mereka tentang semua perkara yang berkaitan dengan domain yang berkembang.

Blockmaster Forum

Blockmaster Forum

 • Tarikh: Akan diputuskan
 • Lokasi: São Paulo, Brazil

Forum Blockmaster secara meluas dianggap sebagai acara crypto / blockchain utama Brazil. Versi acara tahun ini akan menyaksikan sebilangan pemaju teknologi, pemilik perniagaan, dan peminat crypto terkemuka di Amerika Selatan berkumpul untuk bukan sahaja menjalin hubungan antara satu sama lain tetapi juga berkongsi pengetahuan, wawasan dan berhubung dengan peserta serantau dan antarabangsa.

September 2020

Blockchain dalam Minyak & Persidangan Gas

Blockchain dalam Minyak & amp; Persidangan Gas

 • Tarikh: 16-17 September 2020
 • Lokasi: JW Marriott Houston, Amerika Syarikat

Edisi ke-4 Blockchain dalam Minyak tahunan & Persidangan gas akan berlangsung pada minggu ketiga bulan September dan seperti pendahulunya akan menyaksikan lebih daripada 40+ pembesar suara dan 200+ hadirin. Selain itu, perlu disebutkan bahawa acara itu akan diadakan dengan kerjasama Oil and Gas Blockchain Consortium – entiti yang terdiri daripada syarikat gergasi industri terkenal termasuk Shell, Equinor, Chevron, Hess, Repsol (antara lain).

Seperti di laman web acara rasmi, persidangan tahun ini akan meneroka pelbagai cara bagaimana blockchain dapat digunakan oleh minyak & firma gas untuk menyelaraskan operasi dalaman mereka serta memaksimumkan produktiviti keseluruhan Bukan hanya itu, persidangan ini juga akan menampilkan demonstrasi langsung pelbagai kerangka tadbir urus berasaskan blockchain yang dapat digunakan untuk menggantikan sistem warisan industri yang ada.

Oktober 2020

Suara Blockchain 2020

Suara Blockchain 2020

 • Tarikh: 5-6 Oktober 2020
 • Lokasi Venue SIX10, Chicago, Amerika Syarikat

Menurut sejumlah maklumat yang terdapat dalam talian, persidangan Voice of Blockchain (VoB) versi tahun ini akan berusaha untuk menyediakan anggota ekosistem blockchain global platform untuk berinteraksi antara satu sama lain dengan cara yang sangat lancar – sehingga memungkinkan mereka memaksimumkan peluang rangkaian mereka.

Diharapkan agenda teras untuk acara tersebut akan diumumkan pada 31/1/20/20.

Sidang Kemuncak Crypto Invest 2020

Sidang Kemuncak Crypto Invest 2020

 • Tarikh: 6 Oktober – 7 Oktober 2020
 • Lokasi: Pusat Konvensyen Los Angeles, Los Angeles, Amerika Syarikat

Juga disebut sebagai CIS, acara ini secara meluas dianggap sebagai salah satu persidangan / pameran crypto terkemuka di dunia untuk memberi tumpuan kepada topik-topik khusus seperti pelaburan blockchain, penggunaan crypto, dll. Selain itu, perlu dinyatakan bahawa persidangan tahun ini akan menjadi dihoskan oleh Goren Holm Ventures dan akan dihadiri oleh sebilangan inovator, pemimpin, usahawan, syarikat permulaan, pelabur malaikat, pelabur modal teroka, pelabur runcit, pejabat keluarga, pelabur harta tanah yang telah dikaitkan dengan ruang blockchain selama bertahun-tahun sekarang.

Hadirin sebelumnya termasuk Steve Wozniak, Tim Draper, Dan Morehead, Bill Barhydt, dan Apolo Ohno.

November 2020

WangConf

WangConf

 • Tarikh: 2 -3 November 2020
 • Lokasi: Lisbon, Portugal

MoneConf 2020 adalah acara dua hari yang akan menganjurkan lebih daripada 5000 peserta dari lebih dari seratus negara yang berbeza. Dari segi apa yang ditawarkan oleh acara tersebut, persidangan akan dipenuhi dengan sejumlah ucaptama, bengkel praktikal, sesi rangkaian yang akan membolehkan individu memaksimumkan pengetahuan mereka mengenai topik seperti blockchain, crypto, AI, desentralisasi, DLT, dll..

Blockchain Expo Amerika Utara

Blockchain Expo Amerika Utara

 • Tarikh: 4-5 November 2020
 • Lokasi: Pusat Konvensyen Santa Clara, Amerika Syarikat

Edisi keempat N.American Blockchain Expo tahunan akan menarik para pemimpin, pakar dari sebilangan industri untuk membincangkan isu-isu yang berkaitan dengan pelbagai domain khusus seperti blockchain, IoT, 5G, keselamatan siber, teknologi awan, AI dan data besar.

Selain itu, juga disebutkan bahawa acara itu akan menampilkan sebilangan besar ucapan dasar, perbincangan panel interaktif dan kajian kes berdasarkan penyelesaian yang bukan sahaja membolehkan para peserta belajar tentang pelbagai aspek ruang yang sentiasa berkembang ini tetapi juga membolehkan mereka memperoleh pemahaman yang lebih baik mengenai beberapa perincian teknologi yang lebih baik.

Terakhir, sesuai dengan agenda rasmi acara tersebut, persidangan ini bertujuan untuk membantu orang menemui industri teras yang dapat terganggu melalui penggunaan teknologi blockchain. Beberapa sektor pasaran ini merangkumi peruncitan, kewangan, penjagaan kesihatan, insurans, tenaga, muzik, kerajaan, harta tanah.

Desentralisasi 2020

Desentralisasi 2020

 • Tarikh: 11-13 November 2020
 • Lokasi: Limassol, Cyprus

Dihoskan oleh Universiti Nicosia, persidangan Desentralisasi tahunan keempat akan diadakan pada minggu kedua bulan November. Seperti yang sudah diketahui oleh ramai pembaca kami, acara ini secara meluas dianggap sebagai salah satu persidangan utama Eropah mengenai blockchain dan mata wang digital. Dalam hal ini, perlu disebutkan bahawa Desentralisasi 2020 akan menyaksikan beberapa eksekutif perniagaan terkemuka di dunia, serta pakar akademik, berkumpul untuk membincangkan pelbagai trend dan perkembangan yang mempengaruhi ruang ini. Hadirin yang lalu termasuk Dr. Adam Back blockstream, Perianne Boring CDC, dan Eva Kaili.

IMTC 2020

IMTC 2020

 • Tarikh: 16-19 November 2020
 • Lokasi: Miami, Amerika Syarikat

IMTC 2020 akan menyaksikan seramai 500 peserta ganjil berkumpul dari seluruh dunia untuk bukan sahaja menjalin hubungan antara satu sama lain tetapi juga mengetahui perkembangan terkini yang berlaku dalam dunia kewangan berkaitan blockchain dan crypto. Penceramah pada acara tahun ini akan merangkumi keperibadian besar seperti George Harrap, Leon Issacs, Nina Hulsken.

Acara dan Persidangan Crypto 2020 Terbaik: Kata Akhir

Sungguh penuh kemacetan tahun ini di tanah bitcoin. Ketika era berasaskan blockchain muncul pada kita semua pada tahun 2020 dan seterusnya, dari acara separuh yang akan datang ke salah satu persidangan berpusatkan cryptocurrency yang disenaraikan ini, kata yang bijak untuk semua peminat, penyokong dan peminat kripto adalah untuk membuat pusingan dan memulakan menjalin hubungan dengan rakan sebaya, cari pembekal atau vendor baru yang menarik dan mula meletakkan diri anda untuk peluang terbaik untuk berjaya dalam dunia cryptoasset yang menakjubkan ini.

Sama ada untuk meningkatkan kesedaran anda atau mendapatkan kejelasan, peristiwa crypto yang berkaitan dengan blockchain ini akan menghasilkan tahap inspirasi dan motivasi yang berbeza yang dapat anda bawa pulang. Oh, dan satu pemikiran terakhir – pastikan anda bersenang-senang! Menghadiri salah satu acara bitcoin ini akan bermanfaat untuk mengambil strategi, pandangan dan analisis yang tidak akan anda temui di crypto twitter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me