Senarai Alternatif untuk CoinMarketCap

Adalah mustahak bagi pelabur dan peniaga crypto untuk memantau pergerakan duit syiling yang mereka beli atau yang mereka ingin beli. CoinMarketCap adalah salah satu laman web yang paling popular untuk memantau pasaran kripto, yang menampilkan kedudukan cap pasaran cryptocurrency, carta harga, jumlah perdagangan 24 jam, maklumat mengenai pertukaran dan banyak lagi.

Bergantung hanya pada satu platform terpusat dapat mengalami penurunan, dan dapat bertentangan dengan falsafah inti yang didasarkan pada cryptos.

Nasib baik, ada banyak alternatif untuk CoinMarketCap, jadi teruskan membaca artikel kami untuk mengetahui laman perbandingan kripto mana yang dapat membantu anda dalam usaha perdagangan atau pelaburan anda.

1. CoinCodex

CoinCodex mengumpulkan harga duit syiling masa nyata, carta, dan data cap pasaran untuk lebih daripada 2,400 syiling dari lebih daripada 110 bursa. Sama seperti CoinMarketCap, mata wang disusun mengikut had pasaran dan, dengan mengklik pada mana-mana duit syiling, anda akan dapat melihat carta harganya, jumlah dagangan 24 jam dan harga terkini dalam senarai pertukaran. Ringkasan ringkas mengenai ciri-ciri koin juga dapat diakses bersama dengan berita terkini yang menyangkut koin tersebut dan sejumlah panduan dan tutorial.

Alat lain yang berguna adalah kalendar yang menampilkan ICO aktif dan akan datang, yang membolehkan pengguna meneliti butiran utama projek crypto baru yang mereka minati.

foto coincodex

Sumber: coincodex.com

2. Harga Crypto.com

Crypto.com, salah satu platform berkaitan cryptocurrency yang paling berguna di dunia juga berkongsi maklumat mengenai mata wang maya yang paling popular di pasaran. The Bahagian Harga Crypto.com, sangat mesra pengguna dan akan memberikan data aset digital terbesar, termasuk harga, perubahan harga dalam 24 jam terakhir, dan penilaian pasaran, antara lain.

Anda juga berpeluang untuk memperdagangkan mata wang digital menggunakan aplikasi Crypto.com. Anda hanya perlu mengklik butang “Trade” dan anda akan dapat membeli atau menjual mata wang maya. 

Antaramuka Harga Crypto.com

Berbanding dengan platform lain, penyelesaian Harga Crypto.com sangat bersih. Ini memudahkan pelabur mendapatkan maklumat mereka dengan pantas dan tanpa masalah. Lebih-lebih lagi, jika anda seorang peniaga, anda berpeluang mendapatkan maklumat berharga hanya dengan beberapa klik. 

Akhirnya, di bahagian atas laman web, anda akan mempunyai data tambahan. Contohnya, anda akan dapat melihat penggerak teratas dalam beberapa jam terakhir dan mencari duit syiling yang berbeza. 

3. CoinGecko

CoinGecko adalah laman web cryptocurrency yang merangkumi aset digital dengan mempertimbangkan pelbagai kriteria penting. Duit syiling diperingkat mengikut faktor seperti aktiviti pemaju, komuniti, kecairan, permodalan pasaran, dan penglibatan orang ramai.

gambar coingecko

Sumber: Majalah Bitcoin

Metrik cryptocurrency lain yang penting terdapat di platform, yang merangkumi segalanya dari pergerakan harga hingga carta. Data ini kemudian diproses untuk menghasilkan penilaian keseluruhan daripada 100.

Peminat kripto dapat memperoleh lebih banyak gambaran mengenai syiling dan token yang mereka minati, menjadikan CoinGecko sebagai pilihan yang sesuai jika anda mencari alternatif CoinMarketCap.

4. Live Coin Watch

Laman web ini mempunyai antara muka pengguna yang bersih dan banyak data crypto yang relevan yang akan membantu anda membuat keputusan yang tepat sebelum anda mula melabur dalam duit syiling tertentu. Laman web ini dilancarkan pada tahun 2017, dan ini membolehkan penonton mengikuti turun naik harga, jumlah dagangan, bekalan syiling yang beredar, dan kapitalisasi pasaran untuk lebih dari 2.000 mata wang.

Aspek yang paling terkenal Jam Tangan Duit Langsung adalah reka bentuknya yang estetik, yang memaparkan semua maklumat yang anda perlukan secara logik dan mudah. Laman web ini juga mempunyai pilihan portfolio dan senarai tontonan, di mana anda dapat melacak tindakan harga dalam pelbagai mata wang fiat dan anda juga dapat memilih kapan anda mahu data laman web disegarkan.

5. OnChainFX

Walaupun beberapa laman web dalam senarai ini lebih minimalis dalam hal data, OnChainFX sejauh ini adalah laman web penjejakan crypto yang paling teliti. Semua ciri yang diharapkan boleh didapati di platform ini, seperti pergerakan harga dan jumlah dagangan 24 jam, tetapi perincian tambahan yang menjadikan OnChainFX menonjol.

Sebagai contoh, jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai duit syiling tertentu, anda boleh menggunakan OnChainFX untuk mengetahui berapa banyak jumlah penawaran yang dikeluarkan, jangkaan had pasarannya pada tahun 2050, angka pulangan pelaburan (ROI) mulai dari masa jangka masa satu minggu hingga lima tahun, dan perincian mengenai kadar pelepasan masa depannya. Anda juga dapat melihat berapa banyak lagi BTC yang anda perlukan untuk menjadi ahli “Vladimir Club”, yang bermaksud memiliki 1% atau lebih daripada jumlah bekalan Bitcoin.

Malangnya, luasnya semua maklumat ini dapat membanjiri peniaga baru, dan laman web ini pada masa ini hanya menawarkan data untuk hampir 100 syiling. Sekiranya anda ingin melihat hanya syiling yang paling popular di pasaran, ini adalah pilihan yang baik, tetapi jika anda mahukan pilihan yang lebih luas, ada pilihan lain yang lebih baik.

6. CryptoCompare

CryptoCompare adalah laman web yang dibuat pada tahun 2014, yang menyediakan harga langsung, grafik dan analisis pasaran dari 65 pertukaran crypto. Laman web ini menyenaraikan lebih daripada 1.000 syiling dan token, dan walaupun antara muka mungkin bukan reka bentuk paling intuitif yang kami temui, masih mudah digunakan dan untuk mencari maklumat apa pun yang anda cari..

Ciri-ciri CryptoCompare yang lain adalah ulasan dan panduan cara, forum pengguna, alat portfolio dan maklumat mengenai ICO yang akan datang dan aktif.

cryptocompare

Sumber: CryptoCompare

7. CoinCap

CoinCap adalah laman web 2015 yang bertujuan untuk menawarkan cara cepat dan mudah untuk mengakses data pasaran cryptocurrency masa nyata. Walaupun antara muka laman web kelihatan terlalu padat dengan maklumat, ini membolehkan anda melihat had pasaran, harga rata-rata berwajaran volume, harga terkini, bekalan yang tersedia dan lain-lain. Untuk melihat carta harga sejarah duit syiling, anda hanya perlu mengkliknya.

CoinCap juga memungkinkan pengguna mengakses platformnya dari peranti mudah alih melalui aplikasi untuk sistem iOS dan Android, memungkinkan mereka memantau pasar crypto dengan cara yang mudah dan mudah.

8. Coinlib

Coinlib adalah pengesan harga cryptocurrency dan portfolio yang memberikan akses mudah ke fakta dan statistik penting untuk pilihan 4,680 mata wang digital yang mengagumkan. Sekiranya anda ingin mencari harga koin, had pasaran, jumlah dagangan atau bekalan, anda dapat mencari butiran yang diperlukan di Coinlib dalam masa yang singkat.

Terdapat analisis menyeluruh mengenai jumlah dagangan di bursa dan pasangan mata wang yang berbeza, serta alat portfolio, berita dari pasaran, amaran harga dan penukar cryptocurrency.

duit syiling

Sumber: Oracle Times

9. Pemeriksaan Duit Syiling

Ditubuhkan pada tahun 2017, Pemeriksaan Duit Syiling menawarkan data penjejakan syiling asas seperti carta harga, jumlah dagangan, dan analisis yang komprehensif, untuk memberi pengguna maklumat mendalam mengenai duit syiling yang mereka ingin beli.

Setiap mata wang diperingkat berdasarkan beberapa faktor, termasuk pasukan projek, produknya, kesedaran masyarakat, respons pasukan terhadap pertanyaan dan seberapa aktif perkembangannya.

Algoritma setiap duit syiling juga diberi penilaian daripada lima, dan pasukan CoinCheckup telah menyiarkan di laman webnya laporan terperinci yang menjelaskan formula pemarkahan duit syilingnya.

10. Syiling360

Syiling360 juga merupakan penyedia data cryptocurrency yang diiktiraf. Mereka memberikan maklumat yang jelas mengenai keseluruhan ruang kripto dengan harga dan penilaian pasaran mata wang maya, antara lain. 

Salah satu perkara yang paling menarik mengenai penyedia data ini di pasaran adalah sebagai alternatif kepada CoinMarketCap, ia berfungsi dengan baik. Ini memberi pengguna kemungkinan untuk melihat semua maklumat mengenai aset digital dengan cara yang sangat intuitif dan bukan dalam bentuk senarai tradisional dengan semua harga mata wang maya di pasaran. 

Coin360 adalah pendekatan yang lebih menarik yang digabungkan dengan kandungan dan maklumat yang hebat menjadikannya salah satu alternatif kegemaran untuk CoinMarketCap. 

11. Carta BitInfo

Carta BitInfo adalah salah satu platform paling popular untuk mencari kandungan yang berkaitan dengan cryptocurrency dan aset digital di pasaran. Mereka memberikan data mengenai harga, transaksi di rantai, yuran dan banyak lagi. 

Berbanding dengan platform lain yang telah kami sebutkan sebelumnya, BitInfoCharts sangat bagus kerana mempunyai data yang jelas mengenai pelbagai petunjuk. Mereka mempunyai kandungan yang tepat dan antara muka pengguna yang sangat mudah. 

Sangat mudah bagi anda untuk mula mendapatkan maklumat dari laman web ini. Anda boleh membandingkan mata wang digital, menerima data khusus mengenai kadar hash, memahami mana pemegang terbesar dalam rangkaian blockchain tertentu dan banyak lagi. 

12. CoinPaprika

Platform ini akan menjadi tambahan yang bagus untuk senarai laman web alternatif CoinMarketCap anda. CoinPaprika akan menawarkan anda platform yang dapat membantu anda melakukan semua analisis yang diperlukan yang perlu anda lakukan berkaitan dengan cryptocurrency dan pasaran. 

Halaman ini sangat mudah digunakan dan akan dipaparkan di skrin utamanya harga dan permodalan pasaran mata wang maya yang berbeza. Anda juga akan mengalami perubahan dalam 24 jam terakhir dan dalam 1 jam terakhir. 

CoinPaprika juga akan memberi anda data mengenai Penawaran Syiling Permulaan (ICO), Pertukaran, dan banyak lagi. Selain itu, berbanding dengan platform lain, anda dapat memperoleh cryptocurrency melalui laman webnya, yang menjadikannya sangat mudah untuk mendapatkan akses ke pasaran crypto. 

13. WorldCoinIndex

Halaman ini akan sangat berguna bagi anda untuk mendapatkan maklumat langsung mengenai Bitcoin dan cryptocurrency lain. Mereka memberikan maklumat mengenai Bitcoin dan harga berbanding mata wang fiat lain seperti Euro (EUR), Yen Jepun (JPY), dan Pound Britain (GBP), antara lain. 

Sebaik sahaja anda memasuki halaman, anda akan melihat bagaimana mata wang digital mengubah harga dan bagaimana prestasi mereka dalam 24 jam terakhir. Mereka juga akan memberi anda jumlah dagangan untuk setiap aset tertentu dan permodalan pasaran syiling ini. 

WorldCoinIndex juga menawarkan statistik, data pasaran, pertukaran maklumat, berita dan sumber. Ini akan meningkatkan kemungkinan anda untuk mendapatkan maklumat yang lebih terperinci mengenai aset digital.

14. Messari Crypto

Messari Crypto adalah cara terbaik untuk mendapatkan maklumat segar mengenai pasaran dan ia juga merupakan pilihan yang baik untuk digunakan sebagai laman alternatif CoinMarketCap. Mereka memberikan maklumat mengenai setiap cryptocurrency, termasuk Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) dan Litecoin (LTC), antara lain. 

Pengguna berpeluang menggunakan lebih banyak maklumat termasuk metrik on-chain, peringkat syiling Proof-of-Stake, cap pasaran yang dicairkan dan aktiviti pemaju bagi setiap projek. Ini adalah cara terbaik untuk mendapatkan gambaran keseluruhan yang jelas tentang apa yang sedang berlaku di pasaran dan bagaimana reaksi terhadapnya. 

Selain itu, mereka juga menawarkan perkhidmatan lain termasuk laporan risikan pasaran data yang telah disampaikan kepada penganalisis, pelabur dan profesional yang memerlukan maklumat crypto yang tepat dan jelas secara berkala. 

15. Jam Tangan Duit Langsung

Satu lagi platform popular untuk mengikuti pasaran cryptocurrency adalah Jam Tangan Duit Langsung. Sebaik sahaja anda memasuki laman web ini, anda akan melihat beberapa carta yang membolehkan anda mendapatkan maklumat istimewa mengenai bagaimana perilaku cryptocurrency dan bagaimana ia dapat berkembang dari masa ke masa. 

Mereka menawarkan lajur harga diikuti dengan kapitalisasi pasar, volume dalam 24 jam terakhir, kecairan, variasi harga dalam 1 dan 24 jam dan kedalaman pasar. Tambahan pula, terdapat carta mingguan di sebelah kanan skrin dengan turun naik harga setiap crypto yang disenaraikan di laman web ini selama 7 hari terakhir. 

Live Coin Watch juga menawarkan widget, berita, data mengenai pertukaran dan banyak lagi. 

16. CoinRateCap 

Agregator cryptocurrency terakhir yang boleh berfungsi sebagai alternatif CoinMarketCap dipanggil CoinRateCap. Platform ini sangat mudah digunakan dan cukup mesra pengguna berbanding laman web lain yang merangkumi banyak maklumat. 

Mereka mempunyai maklumat harga tradisional untuk setiap aset digital dan nilai pasaran masing-masing. Selain itu, mereka juga melaporkan maklumat mengenai jumlah 24 jam dan bagaimana harga setiap mata wang maya berkelakuan dalam 1 jam, 24 jam dan 7 hari terakhir. 

Selain itu, mereka menawarkan pengguna kemungkinan untuk membeli dan menjual cryptocurrency melalui butang yang telah disisipkan ke dalam platform mereka. Hanya dalam beberapa saat peniaga dan peminat boleh mula memperoleh aset digital dengan mudah.

Kesimpulannya

Sekiranya anda peminat kripto atau pelabur mencari pelbagai laman web penjejakan untuk membantu anda memilih duit syiling baru untuk portfolio anda, senarai ini mempunyai beberapa alternatif terbaik untuk platform CoinMarketCap.

Cole adalah penulis bebas yang memberi tumpuan kepada cryptocurrency dan teknologi baru muncul. Artikel sebelumnya tentang Masternodes telah dipaparkan di laman web kripto terkemuka dan dipetik dalam Whitepapers.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me