Apa itu VeChain Coin (VET)? Semua Yang Anda Perlu Tahu Mengenai Vechain

Rantaian VeChain pertama kali ditubuhkan pada tahun 2015, menjadikannya salah satu syarikat tertua dalam industri blockchain. Platform kontrak pintar terdesentralisasi yang berpusat di Singapura ini difokuskan pada peningkatan proses pengurusan rantaian bekalan. Untuk melakukan ini, pasukan merancang aplikasi perniagaan yang dapat diimplementasikan ke dalam persediaan inventori.

Projek ini baru-baru ini mendapat banyak perhatian daripada pelabur besar, dengan pelbagai tawaran perkongsian yang menjanjikan. Namun, bahkan sebelum kolaborasi terbaru VeChain, aplikasi blockchain mereka sudah digunakan oleh beberapa syarikat dalam industri seperti pertanian, pembuatan anggur, dan barang mewah.

Di samping itu, VeChain juga akan mempunyai penjenamaan semula tidak lama lagi, yang akan mengakibatkan namanya ditukar dari VeChain menjadi VeChain Thor VET. Peningkatan ini akan menjadikan blockchain VeChain mempunyai fungsi yang serupa dengan platform Ethereum.

Teknologi di Sebalik VeChain

Platform

VeChain menawarkan platform yang terdesentralisasi di mana perniagaan dapat berinteraksi dan bertransaksi dengan mudah antara satu sama lain tanpa perlu ada pihak ketiga yang terlibat. Syarikat VeChain bertujuan untuk mewujudkan platform operasi yang dikhaskan untuk penyelesaian perniagaan yang dapat memastikan hingga 10.000 transaksi sesaat.

platform vechain

Objektif mereka adalah untuk mengubah cara pengurusan rantaian bekalan dilakukan dengan memasukkannya ke dalam platform blockchain mereka. Syarikat ini juga merancang untuk membenarkan dApps dan ICO pada ekosistem, serta projek IoT (Internet of Things). Semua perubahan ini menunjukkan bahawa VeChain berhasrat untuk berkembang menjadi platform blockchain komprehensif yang khusus untuk penyelesaian perusahaan.

Keselamatan platform dijaga oleh penggunaan nod rangkaian. Nod rangkaian ini dapat dikendalikan oleh perniagaan dan organisasi yang menjadi penyumbang langsung kepada ekosistem. Nod rangkaian menawarkan perkhidmatan yang merangkumi pemeriksaan kualiti dan perkhidmatan dompet. Mereka bahkan boleh berfungsi sebagai penyedia perkhidmatan pengurusan kunci swasta.

Gunakan kes

Dengan menggunakan gabungan teknologi blockchain dan cip pintar milik mereka seperti RFID dan sensor, VeChain membolehkan pengeluar mengesan produk dengan ciri-ciri unik sepanjang kitaran hayat mereka.

Oleh itu, dengan memasukkan teknologi blockchain ke dalam peranti IoT, platform ini membantu meningkatkan kaedah kawalan kualiti dan kaedah logistik dengan mempermudah proses pengesanan produk.

VeChain membawa penyelesaian yang berkesan untuk masalah pengesahan dan pengenalpastian produk palsu melalui dunia teknologi mereka, membantu pengeluar dan pengguna untuk mengesahkan barang melalui digitalisasi aset.

Pasukan

Sunny Lu adalah Ketua Pegawai Eksekutif Yayasan VeChain dan telah menjadi tokoh penting dalam ruang blockchain. Sebelum dia menubuhkan VeChain, dia bersama-sama menubuhkan syarikat permulaan Internet Cina yang mengembangkan Qtum, aset digital yang sangat penting di ruang crypto. Dia sebelum ini adalah CIO dan COO Louis Vuitton China.

Pasukan di belakang VeChain terdiri daripada lebih dari 90+ ​​pekerja, kebanyakan mereka adalah pemaju. Ketua Pegawai Teknologi, Gu Jianliang, berpengalaman lebih dari 18 tahun dalam bidang seperti peranti mudah alih dan bidang IoT, dan telah mencipta lebih dari 100 paten di beberapa bidang teknologi.

Kevin Feng berfungsi sebagai Ketua Pegawai Operasi Yayasan VeChain. Feng telah terlibat secara aktif dalam banyak projek teknologi dalam 12 tahun bekerja untuk rakan VeChain, PWC, sebagai perunding dan penasihat jaminan. Terakhir, ada CFO mereka Jie Zhang, yang memiliki kepakaran IT yang luas, serta pengalaman dalam berbagai bidang teknologi.

Mengenai VeChain Thor

Vechain mengumumkan kemas kini untuk projeknya yang dikenali sebagai “VeChain Apotheosis Part II: THOR Power Forged.” Kemas kini ini akan dilaksanakan pada suku kedua 2018. Penjenamaan semula ini dari VeChain ke VeChain Thor akan menjadikan syarikat itu menjadi projek pengurusan rantaian bekalan menjadi penyelesaian dApp perusahaan yang lengkap..

Rangkaian akan menggunakan dua token asli untuk operasi dalamannya:

 1. Token VeChain (VET) (Kini dikenali sebagai VEN) – cryptocurrency yang akan digunakan sebagai pembayaran dalam ekosistem blockchain VeChain.
 2. Kuasa Thor (THOR) – token yang akan digunakan untuk melaksanakan kontrak pintar dan menjalankan aplikasi di blockchain THOR.

Yayasan VeChain

Yayasan VeChain bertanggungjawab untuk membina rangkaian bersama dengan menangani penyelidikan dan pengembangan teknologi. Yayasan mendorong dan menyokong kerjasama dengan perusahaan dan perniagaan yang ingin menggunakan teknologi blockchain sebagai perkhidmatan.

VeChain kini terlibat dalam perkongsian dengan syarikat dan syarikat berikut:

 • Babyghost
 • BitOcean
 • China Unicorn
 • Barangan yang Diimport
 • DNV GL
 • eGrid Consulting Co.
 • Fanghuwang
 • Healthcare Co Ltd
 • Hyperledger
 • Jiangsu Printed Electronics Co Ltd
 • Kuehne & Nagel
 • MadeForGoods
 • Microsoft
 • PwC (Singapura dan China)
 • Renault
 • Xiamen Innov Information Technology Co Ltd
 • Pentadbiran Monopoli Tembakau Negeri China
 • Perbadanan Tembakau Nasional China

Mengenai token VeChain

Platform ini menggunakan token asalnya sendiri yang dikenali sebagai token VeChain (VET). Token ini akan digunakan sebagai GAS, yang diperlukan untuk melaksanakan kontrak pintar. Selain itu, VET juga akan digunakan untuk memberi insentif kepada pengguna, kerana token akan diberikan kepada node rangkaian yang membantu ekosistem melalui operasi mereka.

token rantai

Harga Vechain mencecah paras tertinggi sepanjang masa pada Januari 2018, melebihi nilai $ 9, dengan kenaikan lebih dari 4000% sejak pertama kali disenaraikan di bursa. Pada ICO, nilai VEN hanya $ 0.24. Harga Vechain mula meningkat pada bulan Disember dan kini diperdagangkan pada nilai $ 3,32. Harga Vechain dijangka melonjak setelah Q2 2018.

Dompet VET

Pada masa ini, tidak ada dompet yang dikhaskan untuk penyimpanan VET / VEN. Syarikat itu mengumumkan bahawa dompet akan dikeluarkan pada Q2 tahun 2018. Sehingga itu, memandangkan VEN adalah token ERC-20, anda boleh menyimpannya di mana-mana dompet yang sesuai dengan Ethereum, seperti MyEtherWallet, Mist, dan MetaMask.

Di Mana Anda Boleh Membeli VET?

Walaupun VeChain (VEN) telah beralih ke (VET) setelah kemas kini Thor, banyak pertukaran masih perlu memperbarui senarai mereka. VeChain (VEN / VET) tersedia untuk pembelian di LBank, Binance, Bithumb, Huobi dan banyak lagi yang boleh anda temui CoinMarketCap (CMC).

Token boleh diperdagangkan untuk BTC, BCH, ETH, BNB, INR, USD, USDT, KRW, LA, dan TRY. VEN kini berharga $ 3,80 USD, dengan kapitalisasi pasaran $ 1,996,527,284 USD dan mempunyai bekalan yang beredar 526,047,017 VEN dari jumlah penawaran 873,378,637 VEN.

Keputusan

VeChain menawarkan perniagaan dari pelbagai industri penyelesaian berasaskan blockchain untuk masalah operasi mereka. Dengan senarai rakan kongsi berprofil tinggi yang semakin meningkat, VeChain sedang dalam perjalanan untuk menjadi perkhidmatan yang sangat dicari yang digunakan untuk pemprosesan dan kawalan produk.

Kenalan dan maklumat tambahan:

Laman web VeChain: www.vechain.com

Twitter rasmi VeChain: https://twitter.com/vechainofficial

VeChain weibo: @ 唯 链 基金会 _VeChainFoundation

Akaun wechat rasmi VeChain: 唯 链 VeChainFoundation

VeChain Reddit: https://www.reddit.com/r/Vechain/

VeChain Github: https://github.com/vechain

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me