Apa itu Ribut (STORM)? Semua Yang Anda Perlu Tahu

Semakin banyak orang beralih ke freelancing di dunia hari ini kerana banyak sebab. Ada yang tidak dapat pekerjaan, sementara yang lain kehilangan pekerjaan dan perlu melakukan sesuatu untuk menyara keluarga mereka secara kewangan.

Sebilangan besar platform di pasaran sama-sama membantu menghubungkan berbilion orang di pasaran freelance global dengan majikan tetapi menghadapi masalah yang ketara. Platform bebas terpusat tradisional ini menghasilkan sebahagian besar wang untuk diri mereka sendiri. Mereka mengenakan bayaran sehingga 40% dari apa sahaja penghasilan penjual.

Pasar Ribut, telah lama berada di pasaran sebagai Pembuat Bit, sekarang Main Ribut, menawarkan pendekatan yang berbeza, dan mungkin yang terbaik untuk para freelancer mendapatkan tenaga yang bernilai sebenar untuk menyelesaikan tugas mikro dan pertunjukan, dengan hanya mengenakan 1% dan pendapatan mereka dan menghantar pembayaran dalam mata wang kripto.

Apa itu Storm Market?

Storm Market, adalah pasar yang terdesentralisasi untuk peserta Storm Market yang disebut Storm Makers (mereka termasuk penjual, pengiklan, syarikat, dll.) Yang berusaha mencari perkhidmatan freelancer untuk menyelesaikan tugas-tugas dari pelbagai peringkat dan Pemain Storm (ini adalah pengguna, penonton , freelancer, dll.) yang membantu melaksanakan tugas-tugas ini.

Sebagai balasan untuk menjalankan tugas oleh Storm Makers, Storm Players mendapat ganjaran selak di platform yang boleh ditebus untuk Token Ribut dan boleh dijual atau ditukar dengan cryptocurrency lain. Pemain ribut juga dibayar dalam cryptocurrency Ethereum dan Bitcoin.

Mengapa Storm Market?

Terdapat peralihan yang signifikan di pasaran bebas untuk beberapa waktu sekarang. Majikan memberi lebih penekanan pada teknologi dan automasi daripada jadual kerja tradisional untuk lebih kecekapan dan pada masa yang sama mengurangkan kos dengan institusi dapat mengambil jurutera perisian dari Kanada, pereka dari Poland, dan pengurus komuniti dari Belanda.

Ini telah menjadi kejayaan bagi majikan dan pekerja kerana tidak ada lagi sekatan geografi pada kedua-dua belah pihak, dan poster tugas dapat mencari pekerja mahir dari kumpulan bakat global.

Masalah dan Penyelesaiannya

Dengan platform terpusat semasa telah mewujudkan pasaran yang kuat, syarikat seperti Fiverr, TaskRabbit, Upwork, MTurk mempunyai rangkaian mereka tersebar di seluruh dunia, tetapi masalah semasa merugikan para freelancer secara kewangan. Freelancer kehilangan hingga 40% daripada gaji mereka ke platform ini dengan sekatan pengeluaran. Semua masalah ini telah mewujudkan hubungan berbahaya antara poster tugas dan pelaku.

Blockchain dapat membuat penyelesaian yang berkekalan melalui dengan membuat platform di mana penyenaraian dan pelaksanaan tugas dilakukan tanpa perantara dan ganjaran dibayar terus kepada freelancer sebagai token yang dapat ditunaikan menjadi wang sebenar.

Bagaimana Storm Play Berfungsi

RibutX, syarikat di belakang Main Ribut, dimulakan dengan mengambil pendekatan yang berbeza untuk pasaran digital dengan memindahkan kekayaan antara peserta platform dengan cryptocurrency melalui sebuah Aplikasi Android Mobile.

Pengguna dapat memperoleh Bolt (mata) dalam tiga bidang yang berbeza:

Main Ribut

Dengan aplikasi Store Play oleh StormX Inc, peluang diposkan di platform yang berjalan di Ethereum Blockchain dan pengguna dapat menyelesaikan tugas untuk mendapatkan hadiah.

Kedai Ribut

Platform ini memberi ganjaran kepada pembeli kerana membeli produk tertentu atau meminta perkhidmatan melalui pasaran dengan token bonus.

Pertunjukan Ribut

Dengan Storm Gigs, pengguna dapat mengakses pasar terdesentralisasi di mana tugas-tugas mikro secara teratur diluncurkan dalam berbagai kategori yang merangkumi ujian QA, pembelajaran mesin, dan tugas bebas.

Tugas-tugas ini memainkan peranan penting dalam ekosistem. Tugas-tugas ini dilaksanakan dengan menggunakan kontrak pintar yang merupakan perjanjian antara task poster (Maker) dan task performer (Player). Kontrak ini mengandungi perincian mengenai pekerjaan, tonggak sejarah, dan syarat pembayaran.

Matlamat Storm Market adalah untuk mengurangkan kos tugas yang diposkan dan juga memastikan mereka yang memenuhi tugas ini mendapat ganjaran yang setimpal untuk masa mereka.

Kebaikan Pasar Ribut

Platform ini bertujuan untuk:

 • Hapuskan geseran antara pembeli dan penjual tanpa orang tengah.
 • Kurangkan kos transaksi berbanding dengan platform tugas mikro tradisional yang lain.
 • Menghapus risiko dan kos penyelesaian sengketa dengan menguatkuasakan peraturan dalam kontrak pintar.
 • Memberi ganjaran mikro untuk tugas mikro.
 • Memberi peluang kepada Pemain Storm dan penanda Storm untuk menjangkau khalayak yang luas, membantu perniagaan mereka dengan lebih cekap dan memberi peluang untuk menjana freelancer lebih banyak.

Token Storm dan Dompet yang Sesuai

Token Ribut adalah cryptocurrency rasmi dari Platform Storm Market. Pembuat Storm boleh menghantar tugas di platform menggunakan token.

Token Storm dapat diperoleh dengan menyelesaikan tugas di platform terdesentralisasi Storm Market dengan menonton video antara lain. Mereka juga dibeli semasa penjualan token, dan kini tersedia untuk dibeli / ditukar di platform pertukaran cryptocurrency.

Token tersebut adalah token ERC20 dan dilaksanakan sebagai token pintar menggunakan protokol Bancor.

Menjadi seorang Token ERC20, yang Token Ribut serasi dengan semua dompet cryptocurrency token ERC20.

Dompet perkakasan seperti Trezor atau lejar sangat bagus untuk menyimpannya untuk keselamatan yang lebih baik.

Pemegang juga boleh menyimpan token mereka di dompet perisian seperti MyEtherWallet, MetaMask, Kabus, Pariti, dan Amanah Dompet Ethereum.

Tempat Membeli Token Ribut

Pasar Ribut, sejak penjenamaan semula, telah disenaraikan di beberapa bursa. Token Ribut boleh dibeli menggunakan fiat dan cryptocurrency seperti Bitcoin dan Ether.

Token Ribut (STORM) diperdagangkan di bursa berikut: Binance, HitBTC, Rangkaian Bancor, Coinrail, Terkenal, YoBit, IDEX, Relay Radar, dan ForkDelta.

Ia juga boleh dibeli dengan fiat pada YoBit pertukaran.

ICO Stoken Token

Token Sale bermula 7 November dan berakhir 8 Disember 2017. RibutX berjaya mengumpulkan 64,321 ETH ($ 32 juta pada masa itu) dari Token Sale. Diumumkan bahawa semua token yang tidak terjual akan diturunkan.

1 Token Ribut berharga pada $ 0.0113 pada penjualan token.

Jumlah token ialah 10,000,000,000 CERITA.

Peta Jalan Pasar Ribut

 • 2014: BitMaker dikeluarkan. Aplikasi pengiklanan digital yang mencetuskan kaedah pemasaran tradisional dengan menawarkan bitcoin sebagai pertukaran untuk penglibatan pelanggan.
 • Februari 2017: Ciri BitTask dikeluarkan. Melancarkan pelepasan utama pertama kami untuk membolehkan pengguna memilih lebih banyak pengalaman tahap penglibatan.
 • 1 Ogos 2017: Whitepaper dikeluarkan. Keluarkan kertas putih rasmi untuk Storm Market dan STORM Token.
 • Ogos 2017: Sesi QA awam diadakan. Pegang Q awam&A dan AMA di Reddit untuk memberi peluang kepada orang ramai untuk mengetahui lebih lanjut mengenai penjualan orang ramai yang akan datang.
 • 15 Ogos 2017: Penjualan token STORM bermula.
 • 15 Ogos 2017: 13:00 UTC STORM Token tersedia untuk pembelian awam.
 • S4, 2017: Token STORM & BitMaker untuk disepadukan. Dayakan STORM dengan BitMaker.
 • S1, 2018: BitMaker untuk iOS akan dilancarkan. Lancarkan BitMaker untuk iOS.
 • S1, 2019: Pelanggan mudah alih Storm Market akan dilancarkan. Pasaran tugas mikro terdesentralisasi pertama yang dikuasakan oleh token STORM.

Pasukan Di Sebalik Projek

StormX Inc., sebuah syarikat yang berpusat di Washington, mencipta platform Storm Market dan tokennya. Platform ini sudah mempunyai 250,000 pengguna aktif di platform sebelum penjenamaan semula.

Ahli utama syarikat termasuk Simon Yu yang merupakan CEO dan pengasas bersama, Sean Zhong CTO, dan Arry Yu sebagai COO.

Kesimpulannya

Dengan Pasar Ribut, sesiapa sahaja, di mana sahaja, di mana-mana peranti boleh mengambil bahagian dalam pasaran bebas global. Pengguna dapat mengiklankan kemahiran mereka ke rangkaian di seluruh dunia dan mendapatkan Token Storm yang dapat diperdagangkan dengan wang sebenar menyelesaikan tugas mikro.

Pautan Penting

Facebook

Twitter

Tidak setuju

Telegram

Sedang

Reddit

Bitcointalk

Kertas putih

Laman web

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me