Apa itu Enjin Coin (ENJ)? Semua Yang Anda Perlu Tahu

Syiling Enjin bertujuan untuk menjadi cryptocurrency pintar untuk pemain. Ada beberapa percubaan di masa lalu yang difokuskan pada industri permainan, yang mana kebanyakan usaha tidak berhasil. The Projek Enjin Oleh itu telah terbukti menjadi sumbangan yang berharga kepada Minecraft pelantar. Walau bagaimanapun, Enjin lebih daripada sekadar Enjin Coin. Ini adalah penyelesaian berasaskan blockchain yang membantu menyelesaikan banyak masalah jangka panjang yang berkaitan dengan barang digital / maya.

Apa itu Enjin Coin?

Seperti yang disebutkan sebelumnya, konsep ini tidak sepenuhnya baru; ia dimaksudkan untuk berfungsi sebagai cryptocurrency yang popular di antara pelbagai platform permainan yang menerapkannya, membawa mudah alih serta kebolehpindahan barang maya dan aset digital antara platform permainan.

Tidak seperti pesaingnya, Enjin Coin mempunyai sokongan komuniti yang besar yang membantu mereka memperoleh penerapan pasaran. Jenama Enjin juga merupakan jenama yang sangat terkenal di kalangan pembangun permainan dan pemain permainan di seluruh dunia yang menjalankan platform melalui Enjin.

Enjin Coin adalah token yang dibina di Ethereum Blockchain. Ia boleh digambarkan sebagai duit syiling digital yang dapat digunakan di pelbagai laman web dan platform permainan dalam talian. Ia juga dapat ditukar dengan mudah ke objek digital lain seperti item permainan atau emas dalam permainan.

Terdapat banyak faedah yang terdapat pada penggunaan Enjin Coin, terutama bagi mereka yang menjalankan pelayan Minecraft. Selain mengurangkan kos dalam menjalankan pelayan anda, Enjin merancang untuk menghilangkan penipuan, mengurangkan yuran, dan juga membuang masa yang terbuang dalam memerangi tolak bayar.

Faedahnya bukan hanya untuk mereka yang menjalankan pelayan; ia juga merebak kepada pemain. Dengan bermain permainan kegemaran anda, anda akan mendapat wang dunia nyata. Emas / ganjaran anda yang terkumpul semasa permainan boleh ditukar menjadi Enjin Coins dan digunakan untuk permainan lain yang menyokongnya.

Kes Penggunaan Syiling Enjin

Walaupun Enjin Coin akan menjadi jambatan antara pelbagai platform permainan, kes penggunaannya terhad. Populariti duit syiling bergantung pada bila pemaju utama memutuskan untuk melaksanakan cryptocurrency ini di platform mereka. Di pihak pemaju, penyatuan ini akan membolehkan pemilikan item yang benar, nilai kualiti bangunan, dan banyak lagi.

Dompet Enjin

Ini adalah dompet token Bitcoin, Ethereum, Litecoin, dan ERC20 yang direka untuk pengurusan duit syiling yang cepat, selamat dan mudah. The Dompet Enjin adalah bahagian teras ekosistem Enjin.

Berjuta-juta pemain di seluruh dunia boleh menggunakan dompet untuk menyimpan barang maya mereka, Enjin Coins dan token tersuai. Oleh kerana aset pemain boleh bernilai ratusan atau ribuan dolar, pasukan harus memastikan Enjin Smart Wallet seaman yang selamat.

Tidak seperti dompet lain, yang Dompet Pintar Enjin mempunyai pilihan cap jari untuk peranti yang disokong. Pengguna boleh membuka kunci dompet dengan hujung jari dan bukannya kata laluan.

Tempat Membeli Token ENJ?

Selain dari Syiling Enjin (ENJ) token sebagai cryptocurrency untuk ekosistem permainan, ia juga diperdagangkan di bursa untuk cryptocurrency lain seperti BTC, ETH, BNT, QASH, dan USDT.

Token ENJ diperdagangkan di bursa berikut:

Anda perlu memiliki sejumlah mata wang kripto yang disebutkan sebelumnya untuk memperdagangkan token ENJ di mana-mana bursa yang disenaraikan. Apabila anda mempunyai ENJ token, anda boleh menghantarnya ke Enjin Wallet anda selepas itu.

Dompet Cryptocurrency Pihak Ketiga Lain Yang Menyokong Token ENJ

Selain menyimpan token ENJ anda di Enjin Wallet, yang merupakan pilihan terbaik anda, anda juga boleh memindahkannya ke MyEtherWallet. Untuk menunjukkan token ENJ anda, anda telah menatal ke bawah ke “Baki TokenKotak kemudian klik pada “Tambah Token TersuaiButang. Anda diminta memasukkan Alamat Token, Simbol Token, dan Perpuluhan parameter untuk token ENJ pada dialog yang dipaparkan.

Coinomi juga menyokong ENJ dan lain-lain Token ERC20. Ikut langkah-langkah ini, dan anda harus menambah token ENJ anda dengan cara yang serupa.

Pasukan dan Penasihat Enjin Coin

Pasukan ini telah membuktikan pakar yang mempunyai pengetahuan mendalam tentang cryptocurrency, pengembangan perisian, dan juga pemasaran dan perniagaan. Mereka juga telah tersenarai sebagai salah seorang penasihat perniagaan mereka Anthony Diiorio, yang merupakan pengasas bersama Ethereum.

Peta Jalan

Pasukan Enjin mempunyai banyak baju. Perkembangan yang paling menarik untuk jalan yang akan datang adalah perkongsian dengan Efinity. Rangkaian Efinity adalah untuk Enjin seperti Lightning Network untuk Bitcoin. Platform Enjin akan dapat ditingkatkan untuk menampung berjuta-juta pengguna dan juga menawarkan kelajuan tinggi dengan kos transaksi hampir sifar. Dalam kes ini, Efinity dapat dilihat sebagai kerangka untuk pembangun untuk membina permainan yang terdesentralisasi.

Penjelajah Blockchain EnjinX juga merupakan sebahagian daripada rancangan itu. Ini akan menjadi penjelajah berasaskan web yang akan menangani pelbagai rantaian. Ia juga akan membolehkan penjelajahan aset permainan ENJ pada masa akan datang.

Kesimpulannya

Enjin Coin diatur untuk mengganggu dunia permainan. Dengan penemuan ini, permainan tidak hanya akan menyeronokkan, tetapi aktiviti yang menjana pendapatan sampingan. Ia juga akan membolehkan pembangun permainan menjadi lebih kreatif dan meneroka perbatasan baru dalam permainan melalui blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me