Apa itu Elastos (ELA)? Semua Yang Anda Perlu Tahu

Mengenai Elastos

Elastos adalah sistem operasi Internet pertama yang ingin mewujudkan Internet terdesentralisasi yang dikuasakan oleh blockchain. Elastos juga menggunakan Internet sebagai lapisan di mana DAPP dan APP dijalankan.

Projek ini mempunyai tiga repositori berbeza untuk setiap segmen: Elastos.OS, Elastos.RT dan Elastos.NET. Elastos pertama kali ditubuhkan sekitar 18 tahun yang lalu, dengan kempen pertamanya pada tahun 2003 ketika mereka membuat telefon pintar dari awal; dan kempen kedua adalah pada tahun 2012 yang melibatkan reka bentuk OS untuk peranti IOT industri dan peranti mudah alih. Dalam istilah yang lebih mudah, sistem desentralisasi ini melalui Internet menggunakan blockchain untuk mengesahkan IDS pengguna, aplikasi, dan juga mesin.

Sistem sumber terbuka ini telah mendapat dana lebih dari 200 juta RMB dari Foxconn Group dan syarikat gergasi industri lain yang melihat potensi besar projek ini.

Sistem Operasi Elastos

Sistem operasinya dicipta untuk menyokong Elastos DAPPS dan dengan mudah menyambung ke protokol internetnya, ia akan berjalan pada peranti mudah alih, peranti IOT, dan Raspberry pi.

Pasukan di sebalik projek ini ingin menggerakkan peranti dengan peranti OS dan peranti IoTnya. Ia akan menggunakan antara muka aplikasi yang sama dengan Android (menjadikannya lebih mudah untuk diguna pakai oleh pemaju) dan bahkan akan secara langsung menggerakkan aplikasi android.

Sistem ini menggunakan sumber teknologi yang sama dengan Microsoft COM dan agak serupa dengannya. Perbezaan terbesar ialah Elastos memilih untuk dikendalikan sumber terbuka.

Internet Elastos & Persekitaran Masa Jalan

Dengan mengaktifkan internetnya sendiri melalui blockchain, ia akan, mendigitalkan aset dan kandungan sehingga menyalinnya, dan mencegah peretasan, pancingan data, perisian hasad, dan jangkitan virus.

Internet berasaskan blockchain akan mewujudkan ekosistem yang selamat di mana ekonomi automatik akan dapat berkembang, membiarkan individu bertransaksi tanpa perantara dan sistem yang terdedah kepada ancaman luaran. Diaktifkan oleh ekonomi digital ini, aset dan data maya akan ditukar dengan mudah menjadi pendapatan wang.

Elastos menyediakan persekitaran runtime yang serasi dengan sistem operasi lain seperti Andriod, IOS, Windows dll. DAPP Elastos boleh dijalankan dari sistem operasi lain. Ini akan menjadikan pembangun menggunakan sistem dengan lebih senang.

Rantaian Blok Elastos

Blockchain mereka menggunakan penyelesaian utama dan sampingan untuk membantu pengembangan persekitaran yang cekap untuk membuat dan menjalankan aplikasi yang terdesentralisasi. Ini bermaksud setiap aplikasi dapat merancang rangkaian sampingannya sendiri. Elastos memberikan sokongan rantai sisi lengkap, menjadikannya mudah digunakan dan disesuaikan, sehingga pengguna dapat memilih kaedah konsensus yang berbeza sesuai dengan kes penggunaannya.

Token ELA

Token asli Elasto adalah ELA. Unit terkecil ELA adalah satoshi ELA (SELA), yang sama seperti bitcoin dan Satoshi sendiri, mewakili 1000000000 ELA.

Jumlah bekalan ELA yang pernah dikeluarkan adalah 33 Juta, dan jumlah penawaran ELA yang beredar akan meningkat setiap tahun sebanyak 4%. Elastos akan digabungkan dengan bitcoin, dengan token yang akan dihasilkan setiap dua minit. Penggabungan penggabungan melibatkan proses di mana kesepakatan dicapai pada kedua rantai secara serentak. Dari duit syiling yang baru dicetak, yayasan ELA akan mengambil 30%, sementara pelombong mengambil baki 70%.

Di Mana Anda Boleh Membeli ELA?

Elastos (ELA) boleh dibeli hanya pada satu pertukaran crypto – Huobi Pro, di mana ia mempunyai jumlah keseluruhan $ 16,035,149 selama 24 jam terakhir. Elastos (ELA) boleh diperdagangkan dengan mata wang berikut: BTC, ETH dan USDT.

Elastos Dompet

Anda boleh menyimpan ELA anda di Dompet Elastos yang boleh didapati di pautan yang dilampirkan. Harap maklum bahawa kata laluan pembayaran anda digunakan untuk pengiriman dana atau token sementara kata laluan fail dompet anda digunakan untuk mengimport dompet.

Pautan berguna tambahan:

Mengenai Pasukan

Pengasasnya Chen Rong adalah profesor modul pascasiswazah di Cyber ​​Intelligent Economy dan Blockchain di Universiti Tsinghua. Rong juga bekerja di Microsoft dari tahun 1992 hingga 2000. Selama bekerja di sana, dia memimpin pasukan Microsoft Research OS, IE3 ActiveX, Ole Automation, .COM, dan.NET.

Selepas pemergiannya dari Microsoft, Rong mula bekerja pada OS Elastos. Dia memulakan Kortide pada tahun 2000, untuk membina OS Elastos dari sifar. Rong pernah menjadi tetamu mantan Perdana Menteri China di Dewan Besar Rakyat, di mana dia dijemput untuk membincangkan kerjanya mengenai Sistem Operasi.

Ahli Lembaga Pengarah Han Feng adalah salah seorang sarjana blockchain yang paling terkenal di China, mempunyai reputasi yang kukuh dalam komuniti blockchain dan crypto. Dia memperkenalkan modul pascasiswazah mengenai Cyber ​​Intelligent Economy dan Blockchain di Universiti Tsinghua.

Feng juga bekerja sebagai penasihat di Huawei Research Institute, Alibaba (dalam pengembangan blockchain), dan juga anggota Tencent Talent Pool.

Elastos telah disokong oleh Foxconn, Pemerintah Pusat China, Universiti Tsinghua, pengasas Bitmain, Jihan Wu, dan pengasas NEO, Da Hong Fei.

Kelestarian dan Prestasi Elastos

Ethereum membuat pengiraan yang boleh dipercayai untuk blockchain dengan menggunakan kontrak pintar dan melaksanakan kontrak ini secara automatik. Tetapi Ethereum menggunakan struktur rantai utama tunggal, yang rentan terhadap kemacetan ketika menggunakan kuasa pengkomputeran walaupun dengan pengoptimuman.

Elastos menggabungkan pendekatan pengiraan arus perdana untuk membuat ‘pengiraan elastik blockchain.’ Pada lapisan blockchain, mereka menggabungkan struktur rantai utama dengan rantai sisi, untuk mengimbangkan beban pelbagai rantai dan ciri teknikal sambungan fleksibel.

Ini menjadikan Elastos dapat menyebarkan kemampuan perkhidmatan blockchainnya hingga tahap yang hampir tidak terhad. Selain itu, melalui Runtime, integriti blockchain dapat dipindahkan ke kes penggunaan asas seperti peranti mudah alih dan PC. Kontrak pintar memastikan bahawa aset digital diperuntukkan dengan ketat seperti yang dinyatakan dalam kandungan kontrak.

Keputusan

Elastos banyak berjanji dan, melalui Internetnya yang kompleks dan bertenaga blockchain, ia bertujuan untuk mengembangkan ekonomi pintar yang akan menghasilkan utiliti teknologi baru.

Kenalan Elastos dan Maklumat tambahan:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me