Apa itu DragonChain (DRGN) – Yang Perlu Anda Ketahui

Pernahkah anda terfikir seperti apa cryptocurrency Disney? Tidak? Saya tidak sampai saya mendapat tahu mengenai Dragonchain, platform ICO dengan nama yang hebat, yang telah berkembang lebih dari 600% dalam beberapa bulan kebelakangan ini.

Apa itu Dragonchain?

Dicipta oleh pasukan di bawah kawalan utama Disney, sebelum diberikan kepada Dragonchain Foundation yang bukan untung, Dragonchain (DRGN) menggunakan cryptocurrency Dragons untuk mengendalikan inkubator, marketplace, blockchain dan platform perniagaan. Pada mulanya, Dragonchain digubal oleh pasukan di bawah Disney.

Bagaimana Dragonchain Diagihkan?

DRGN pertama kali diedarkan oleh ICO yang berlangsung antara Oktober dan November 2017. Untuk ICO, Dragonchain tidak mempunyai had sumbangan, yang bermaksud penyumbang diberi sejumlah token yang sama dengan bahagian mereka dari jumlah sumbangan.

Meskipun tidak memenuhi target untuk pendanaan, Dragonchain tetap memutuskan untuk melanjutkan proyek ini. ICO mengedarkan 55% Dragons, sementara selebihnya dibahagikan seperti berikut:

 • 20% kepada dana Dragonchain
 • 10% dalam simpanan
 • 10% ke asas Dagonchain
 • 5% dalam Dragonfund.
 • Perkara yang perlu diperhatikan ialah, DRGN telah meningkat nilainya sebanyak 600%.

Apa itu Dragonchain Incubator?

“Dragonchain Crowd Scaled Incubator” membantu projek yang lebih kecil untuk mempercepat pertumbuhannya melalui penggunaan infrastruktur yang ada. Ini agak ironis, memandangkan Dragonchain bermula dengan cara yang sama, menggunakan blockchain Ethereum, seperti Monaco dan OmiseGo. Platform Dragonchain boleh digunakan untuk menjalankan ICO, yang bermaksud bahawa mereka dapat berfungsi bahkan sebelum ciri dikembangkan sepenuhnya.

Pengguna Dragonchain akan diberi akses awal ke proyek-proyek yang menggunakan platform Dragonchain, beberapa pengguna juga akan mendapat akses ke potongan bergantung pada “skor tidur” mereka. Skor ini dikira melalui penggandaan kuantiti syiling yang dimiliki oleh pengguna, dan jangka masa mereka menyimpannya.

Skor Slumber tidak dikira oleh Naga yang dipegang di bursa, hanya yang dipegang di dompet di mana anda memiliki kunci peribadi. Sekiranya anda membuat transaksi, skor tidur anda akan diset semula, menjadikan insentif untuk menahan duit syiling, mengurangkan bekalan mereka di pasaran.

Mengira Skor Slumber

Laman web Dragonchain rasmi menyediakan kalkulator, di mana anda boleh memasukkan alamat ERC20 anda. Setelah memilikinya, ia akan mengira skor tidur anda. Sekiranya anda ingin mengetahui matematik di belakang skor, lihat formula di bawah.

Ciri-ciri Lain Dragonchain

Pasar Dragonchain membolehkan token Dragon ditukar dengan kontrak dan perkhidmatan pintar seperti pembangunan perisian, pengambilan, undang-undang dan pemasaran.

Privasi

Untuk kontrak pintar ini, Dragonchain berhasrat untuk menawarkan tahap privasi yang tinggi. “Kontrak pintar” ini memicu apabila syarat dipenuhi, dan disimpan di blockchain, menjadikannya benar-benar terdesentralisasi. Tetapi kontrak ini mengandungi maklumat sensitif, termasuk rekod pelanggan – jadi Dragonchain bertujuan untuk merahsiakan maklumat tersebut, sambil membuatnya dapat diakses dan dapat digunakan.

Fleksibiliti Pengekodan

Walaupun Dragonchain dikodkan di Python, fleksibiliti dibina di pasaran. Membolehkan kontrak pintar ditulis dalam C #, Python, Java, dan Node. Sokongan berbilang bahasa ini penting untuk cryptocurrency, memberikan fleksibiliti kepada perniagaan yang menggunakan bahasa yang berbeza dengan cryptocurrency.

Ethereum tidak mempunyai fleksibiliti ini, sebaliknya memerlukan projek dan kontrak pintar ditulis dalam Soliditi. Walau bagaimanapun, bahasa ini tidak begitu sesuai untuk pemula, dan tidak biasa digunakan.

ERC-20

Dragonchain adalah token ERC-20, yang bermaksud ia berjalan di blockchain Ethereum, walaupun ia merancang untuk berpisah dari ini, melancarkan platform mereka sendiri pada satu ketika pada tahun 2018. Untuk menyimpan Dragons, menjadi token ERC-20, myEtherWallet, dan Kedua-dua Ledger Nano S menyokong Dragonchain.

Cara mendapatkan Naga

Pada masa ini, Naga hanya boleh dibeli melalui KuCoin dan EtherDelta. Sebagai Dragonchain pada masa ini tidak disenaraikan di mana-mana pertukaran cryptocurrency utama.

Kucoin, pertukaran Cina, menyenaraikan sejumlah cryptocurrency baru yang menunjukkan potensi, serta lebih banyak duit syiling utama seperti Bitcoin, Litecoin, dan Ethereum.

Etherdelta membolehkan anda berdagang dari dompet Ether anda sendiri, kerana ia adalah pertukaran yang terdesentralisasi.

Walaupun tidak disenaraikan di dalamnya, markas Dragonchain berpusat tepat di sebelah pejabat Bittrex di Seattle, Washington. Mungkin ini akan membantu menyenaraikan Naga segera, yang semestinya akan membantu menaikkan harga duit syiling.

Binance, pertukaran utama lain menjalankan peraduan “duit syiling bulan ini”, meminta undi dari komuniti kripto untuk memutuskan syiling baru mana yang harus ditambahkan ke bursa. Ini boleh menjadi peluang untuk Dragonchain. Memandangkan Dragonchain menduduki tempat ketiga dalam peraduan ini pada Januari 2018, dikalahkan oleh Raiblocks dan Experience Points, jadi kami mungkin akan melihatnya memenangkan “Coin of the Month” tidak lama lagi.

Sekiranya ini tidak berjaya, Binance membenarkan penyenaraian berbayar ke pertukarannya. Walaupun tidak ada maklumat rasmi yang dijumpai, terdapat spekulasi bahawa senarai berbayar berharga sekitar $ 100,000 USD.

Bolehkah Dragonchain ditambang?

Tidak. Kerana Dragonchain berjalan di blockchain Ethereum, ia tidak dapat dilombong, walaupun mereka sedang memikirkan untuk menambahkan “sidechains” yang mungkin memungkinkan untuk penambangan di masa depan. Setelah jumlah tetap Naga (433,494,437 DRGN) dilepaskan ke pasaran, tidak ada duit syiling baru yang akan dibuat.

Adakah Sumber Terbuka Dragonchain?

Ya. Kod sumber Dragonchain boleh didapati di pejabat Dragonchain Github.

Apa yang menjadikan Dragonchain Istimewa?

Pasukan Dragonchain menjawab soalan ini sendiri di laman web mereka, dengan menyatakan:

 1. Sistem Hibrid yang membolehkan perniagaan mempunyai rantai sendiri
 2. Pendedahan terhad kepada data kontrak pintar
 3. Sokongan berbilang mata wang, dalam satu rantai
 4. Interaktiviti kontrak pintar pelbagai bahasa
 5. Senibina tanpa pelayan melalui Perkhidmatan Web Amazon (AWS)
 6. Inkubator dan pasarnya sendiri

Oleh kerana mereka berkongsi tujuan yang serupa, dan mereka berkongsi teknologi, akan menjadi menarik untuk melihat bagaimana Dragonchain memberi harga kepada cryptocurrency lain seperti Enigma, Ethereum dan Cardano. Sudah tentu, ciri unik Dragonchain, seperti sistem inkubator dan skor tidurnya, pasti membantu menjadikannya menonjol daripada pilihan kripto lain.

Komuniti Dragonchain

1,181 pengguna telah bergabung dengan komuniti Dragonchain Reddit, ini adalah jumlah yang sedikit berbanding dengan projek duit syiling utama yang lain. Walaupun, kerana itu adalah projek baru, setelah baru-baru ini mulai berniaga, jumlahnya mungkin mulai bertambah segera. @dragonchaingang di Twitter jauh lebih baik, dengan jumlah pengikut 29,000, jadi mungkin ada pengikut di sini.

Masa Depan Dragonchain?

Dragonchain mempunyai beberapa ciri yang cukup hebat dalam pembangunan, jadi akan lebih baik untuk melihat apa yang berlaku seterusnya. Untuk mengetahui apa yang berlaku, ikuti akaun Twitter Dragonchain rasmi di sini dan periksa harganya.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me