Poloniex Exchange: Kuasai Panduan Ulasan Pengguna Crypto

kajian poloniex

Cara Menggunakan, Berdagang dan Mendaftar ke Poloniex Crypto Exchange

Poloniex adalah salah satu pertukaran cryptocurrency yang terkenal dan paling terkenal di dunia. Teruskan membaca untuk mengetahui semua yang perlu anda ketahui mengenai Poloniex dan cara menggunakannya.

ciri-ciri

 • Pertukaran cryptocurrency yang berpangkalan di AS terdapat di seluruh dunia
 • Bayaran perdagangan yang berpatutan dari 0.15% hingga 0.25%
 • Tidak diperlukan pengesahan jika mengeluarkan kurang dari $ 2000 sehari

Kaedah Deposit

 • Kripto
 • Fiat
 • Kad Kredit / Debit
 • Pindahan Bank

Kelebihan

 • Dikawal selia dengan baik
 • Disokong oleh Circle (syarikat yang disokong oleh Goldman Sachs)
 • 100+ cryptocurrency

Keburukan

 • Deposit kredit / debit tidak tersedia untuk semua pengguna
 • Aduan mengenai perkhidmatan pelanggan yang buruk

Pengenalan

Poloniex adalah pertukaran cryptocurrency yang berpangkalan di AS yang dilancarkan pada tahun 2014 oleh Tristan D’Agosta. Pertukaran ini didaftarkan secara rasmi di negeri Delaware. Pada tahun 2018, Poloniex diambil alih oleh Circle, platform crypto yang disokong Goldman Sachs. Sejak pemerolehan tersebut, Poloniex telah membuat kemajuan yang semakin meningkat untuk menjadi pertukaran yang diatur dengan lebih baik. Poloniex telah mendaftar dengan SEC dan FINRA sebagai broker / peniaga, sebagai contoh, dan merancang untuk berkembang ke pasaran Asia.

apakah pertukaran poloniex

Sebilangan besar orang mengetahui Poloniex kerana mempunyai jumlah dagangan yang tinggi untuk altcoin. Pertukaran adalah salah satu platform utama paling cair yang ada sekarang. Semua cryptocurrency utama diwakili dengan banyak pasangan perdagangan, tetapi anda juga akan menemui banyak cryptocurrency yang lebih kecil dan altcoin yang kurang dikenali dengan jumlah dagangan yang baik.

pertukaran perdagangan poloniex

Poloniex ditujukan kepada peniaga crypto baru dan maju. Antaramuka mungkin sedikit menakutkan bagi seseorang yang baru menggunakan cryptocurrency. Walau bagaimanapun, sesiapa sahaja yang biasa dengan platform pertukaran tidak akan menghadapi masalah untuk melalui Poloniex.

Penting untuk diperhatikan bahawa Poloniex hanya berurusan dengan cryptocurrency, dan tidak ada pasangan mata wang fiat yang tersenarai di platform. Poloniex baru-baru ini mula menerima deposit mata wang fiat (melalui pindahan bank dan kad debit / kredit), walaupun mata wang fiat anda akan ditukar dengan stablecoin (USDT atau USDC) setelah disimpan.

Poloniex sangat popular di kalangan peniaga harian atau peniaga dengan jumlah tinggi kerana kecairannya yang kuat. Perdagangan margin juga tersedia berkat platform pinjaman margin peer-to-peer Poloniex.

Pada tahun 2019, Poloniex mempunyai kira-kira 100 pasangan perdagangan. Walaupun Poloniex tidak menerima deposit atau pengeluaran mata wang fiat, pertukaran tersebut mempunyai beberapa pasangan USD Tether (USDT).

Poloniex juga baru-baru ini memperkenalkan aplikasi mudah alih untuk iOS dan Android. Aplikasi mudah alih membolehkan anda memperdagangkan cryptocurrency dalam perjalanan. Anda boleh mengakses pelbagai ciri Poloniex dari peranti mudah alih anda.

Salah satu ciri yang paling ketara semasa anda pertama kali masuk ke Poloniex adalah pelbagai alat dan carta analisis data. Antaramuka utama Poloniex kelihatan seperti yang dilihat oleh peniaga saham profesional. Anda mempunyai akses segera ke pelbagai jenis pesanan (beli, had berhenti, dan jual), paparan dan garis masa pelbagai carta, buku pesanan pasaran, dan suapan berita terkini, antara ciri lain. Semuanya tersedia dari satu antara muka perdagangan yang mudah.

Banyak peniaga maju juga akan menghargai puluhan petunjuk yang ada. Analisis pasaran berdasarkan semua jenis indikator – dari Bollinger Bands asas hingga petunjuk yang lebih maju seperti Commodity Channel Index, EMA Cross, dan Fisher Transform, antara lain. Alat charting Poloniex dikuasakan oleh TradingView.

Dari aspek teknikal, Poloniex melaksanakan kebanyakan kod antara muka perdagangan di sisi pelanggan. Semua kod Poloniex adalah sumber terbuka, dan sesiapa sahaja bebas untuk memeriksa kod tersebut untuk mengesahkan bagaimana Poloniex berfungsi. Poloniex juga menjadikan API tersedia untuk pembangun, menjadikannya mudah untuk menggabungkan Poloniex ke dalam persediaan perdagangan harian anda.

Secara keseluruhan, Poloniex popular di kalangan peniaga menengah dan maju. Pertukaran menyokong strategi dan alat perdagangan yang lebih maju, dan terdapat lebih dari 100 pasangan cryptocurrency yang tersedia di empat pasaran utama (BTC, ETH, USDC, dan USDT).

Ciri-ciri utama

Ciri utama Poloniex termasuk:

Diinsuranskan: Poloniex mempunyai perlindungan insurans untuk aset crypto yang tersimpan di platformnya.

60+ Mata Wang Cryptocurrency: Poloniex menyokong 60+ cryptocurrency dan stablecoin dan lebih dari 100 pasangan cryptocurrency.

Sekarang Menyokong Kad dan Akaun Bank: Untuk sebahagian besar sejarahnya, Poloniex tidak menyokong pilihan deposit mata wang tradisional seperti kad dan akaun bank. Sejak diambil alih oleh Circle, Poloniex mendapat sokongan yang lebih baik untuk kad dan akaun bank.

Leverage: Poloniex menyokong perdagangan margin dalam pelbagai pasangan, membolehkan anda memanfaatkan perdagangan untuk mendapatkan pulangan yang lebih besar.

API pantas: Poloniex membolehkan anda menjalankan algoritma pintar dan strategi perdagangan bot dengan memberi pedagang akses penuh API, menjadikannya mudah untuk mengintegrasikan Poloniex ke dalam persediaan perdagangan anda yang ada.

Aplikasi Mudah Alih untuk iOS dan Android: Poloniex baru-baru ini mengeluarkan aplikasi mudah alih untuk iOS dan Android.

faedah poloniex

Pertukaran Desentralisasi (DEX): Poloniex baru-baru ini melancarkan pertukaran terdesentralisasi yang disebut Poloni DEX. Pertukaran ini membolehkan anda memperdagangkan TRON (TRX) tanpa bayaran perdagangan. Jumlah dagangan lebih kecil daripada pertukaran Poloniex penuh, tetapi anda boleh menukar puluhan pasangan TRX dalam persekitaran perdagangan tanpa bayaran yang terdesentralisasi. Poloniex memperoleh pertukaran yang disebut TRXMarket pada bulan November 2019 dan menjenamakannya semula menjadi Poloni DEX.

ciri pertukaran poloniex

Berdagang Tanpa Pengesahan: Pengguna boleh berniaga tanpa memuat naik ID atau melengkapkan pengesahan KYC / AML. Pengesahan tahap satu membolehkan anda berdagang di Poloniex, walaupun anda hanya boleh mengeluarkan maksimum $ 2,000 setiap hari.

Perdagangan Sisi Pelanggan: Kod antara muka perdagangan Poloniex dilaksanakan di sisi pelanggan.

Sumber terbuka: Semua kod perdagangan Poloniex adalah sumber terbuka dan tersedia untuk diperiksa oleh peniaga.

Terdapat di Seluruh Dunia: Poloniex boleh didapati di mana sahaja di dunia kecuali untuk negara yang dibenarkan.

Pelbagai Pilihan Carta: Poloniex mempunyai alat grafik yang luas yang tersedia, dan mudah untuk menyesuaikan carta ini sesuka anda. Lihat carta dalam selang waktu yang berbeza seperti 6, 24, atau 48 jam, misalnya.

Pemberitahuan Tolak untuk Perubahan Harga: Siapkan pemberitahuan push pada peranti mudah alih anda untuk mendapatkan makluman mengenai perubahan harga.

Petunjuk Lanjutan: Alat grafik Poloniex menyokong pelbagai indikator, termasuk segalanya dari penunjuk Aroon dan Arnaud Legoux Moving Average hingga penunjuk Williams% R dan Zig Zag. Bagi peniaga yang mencari alat membuat carta yang lebih maju, Poloniex mungkin merupakan pertaruhan terbaik. Semua petunjuk teknikal dan carta dikuasakan oleh TradingView.

bagaimana poloniex berfungsi

Deposit Kredit dan Debit: Pengguna yang disahkan tertentu boleh memasukkan wang ke dalam platform menggunakan kad kredit atau debit.

Pindahan Bank: Poloniex menyokong deposit dan pengeluaran pindahan bank percuma, yang membolehkan anda memasukkan mata wang fiat ke dalam platform. Mata wang fiat anda akan dipindahkan ke salah satu daripada dua koin stabil yang disokong oleh Poloniex (USDC atau USDT).

Fungsi-fungsi tertentu tidak tersedia di Amerika Syarikat: Poloniex mematuhi peraturan AS, dan itu bermaksud peniaga AS di Poloniex menghadapi syarat yang sangat ketat. Aset crypto tertentu tidak tersedia untuk pedagang Amerika, misalnya (DCR, BCN, dan ARDR, antara lain), dan pedagang Amerika mungkin perlu melengkapkan pengesahan tambahan sebelum berdagang.

Mata Wang dan Pasangan Poloniex

Poloniex menyokong 60+ cryptocurrency dan 100+ pasangan perdagangan cryptocurrency. Pasangan dipisahkan menjadi empat pasaran, termasuk BTC, USDC, ETH, dan USDT. Semua cryptocurrency utama disenaraikan di platform, termasuk BTC, ETH, XRP, LTC, XMR, BCHABC, BCHSV, ETC, ZEC, DGB, EOS, dan lain-lain. Anda juga akan menemui cryptocurrency yang kurang terkenal seperti Primecoin (XPM), Livepeer (LPT), MaidSafeCoin (MAID), dan Numeraire (NMR), antara lain.

Kaedah Deposit dan Pengeluaran yang Disokong Poloniex

Untuk sebahagian besar sejarahnya, Poloniex hanya menyokong deposit dan pengeluaran cryptocurrency. Namun pada tahun 2019, Poloniex mula menerima deposit dan pengeluaran melalui pindahan wang melalui bank dan kad. Berkat pemerolehan Poloniex oleh Circle, anda boleh menyimpan dan mengeluarkan wang di platform dengan lebih banyak cara berbanding sebelumnya. Sekiranya anda memasukkan mata wang fiat ke dalam Poloniex, maka ia akan dipindahkan ke USDC atau USDT stablecoin. Poloniex secara teknikal tidak menyimpan mata wang fiat anda sebagai mata wang fiat.

Proses Pendaftaran dan Log Masuk Poloniex

Poloniex mempunyai proses pendaftaran dan log masuk langsung yang serupa dengan pertukaran yang diatur. Anda boleh mendaftarkan akaun dan mula berniaga hari ini hanya dengan memasukkan alamat e-mel dan negara anda. Bergantung pada negara anda, anda mungkin dapat memulakan perdagangan di Poloniex dengan segera. Atau, Poloniex mungkin meminta anda melengkapkan pengesahan tambahan.

Poloniex mempunyai proses pengesahan yang sama langsung. Pengesahan tahap satu memerlukan anda mengesahkan alamat e-mel dan negara tempat tinggal anda. Di tingkat satu, penduduk di banyak negara boleh berniaga di Poloniex tetapi hanya mengeluarkan $ 2,000 setiap hari. Pengesahan tahap dua memerlukan alamat fizikal, alamat pos, tarikh lahir, pasport, dan nombor telefon anda, termasuk memuat naik foto ID atau pasport anda. Setelah diluluskan untuk tahap dua, had deposit dan pengeluaran anda dinaikkan menjadi $ 25,000.

Dagangan Poloniex

Platform perdagangan Poloniex serupa dengan platform perdagangan di mana-mana pertukaran cryptocurrency. Halaman perdagangan utama mempunyai carta dan buku pesanan. Anda akan melihat pelbagai jenis pesanan – termasuk kotak pesanan beli, had, dan jual – di bahagian bawah halaman. Masukkan jumlah yang ingin anda jual, kemudian jalankan perdagangan. Itu sahaja.

Bayaran Poloniex

Poloniex mengenakan yuran perdagangan yang serupa dengan kebanyakan pertukaran yang dikawal selia. Sebilangan besar peniaga (kurang daripada 600 BTC jumlah dagangan setiap bulan) akan membayar yuran pembuat 0.15% dan yuran pengambil 0.25%. Pada tahap perdagangan tertinggi (lebih daripada 120,000 BTC jumlah dagangan sebulan), anda akan membayar 0% yuran pengambil dan 0,05% yuran pembuat. Jumlah dagangan didasarkan pada purata 30 hari.

Bayaran Poloniex

Poloniex sesekali akan menurunkan yuran perdagangannya. Sebagai contoh pada tahun 2019, Poloniex tidak mengenakan yuran perdagangan sehingga akhir tahun.

yuran perdagangan poloniex

Poloniex tidak mengenakan sebarang bayaran deposit atau pengeluaran untuk kabel bank. Walau bagaimanapun, jika wang bank anda ditolak dan perlu dikembalikan (katakan, kerana nombor rujukan yang hilang atau salah eja atau melebihi had deposit), Poloniex akan mengenakan yuran $ 50.

kos poloniex

Poloniex tidak mengenakan sebarang bayaran untuk deposit atau pengeluaran cryptocurrency. Walau bagaimanapun, anda akan membayar yuran rangkaian semasa mengeluarkan cryptocurrency (iaitu bayaran pelombong yang diperlukan untuk semua transaksi bitcoin).

Isu Keselamatan dan Waktu Henti Poloniex

Poloniex mengalami satu peretasan yang ketara pada tahun 2014, yang merupakan tahun pertama keberadaannya. Poloniex kehilangan 12.3% daripada semua bitcoinnya semasa penggodaman. Selepas penggodaman tersebut, Poloniex memberikan pengembalian dana sepenuhnya kepada pengguna yang terjejas.

Seperti kebanyakan pertukaran crypto, Poloniex menyokong pengesahan dua faktor untuk keselamatan akaun tambahan.

Kemudahan penggunaan

Poloniex mudah digunakan untuk sesiapa sahaja yang telah menggunakan pertukaran crypto lain dan biasa dengan antara muka grafik asas. Walau bagaimanapun, jika anda seorang pemula yang lengkap untuk ruang kripto, maka antara muka Poloniex nampaknya luar biasa. Banyak maklumat dipaparkan di skrin perdagangan secara lalai, dan mudah dibanjiri. Oleh kerana itu, Poloniex lebih sesuai untuk peniaga crypto perantaraan atau maju.

Kepercayaan dan Privasi

Poloniex mendakwa menyimpan sebahagian besar simpanan pelanggan dalam simpanan sejuk yang tersekat udara. Satu-satunya dana yang disimpan dalam talian adalah yang diperlukan untuk perdagangan aktif setiap hari. Poloniex juga mendakwa mempunyai program audit yang dijalankan 24/7/365. Sekiranya program pengauditan ini mengesan sesuatu yang mencurigakan, maka aktiviti tersebut disekat sebelum menjadi masalah. Sudah tentu, proses ini serupa dengan yang kita lihat di pertukaran lain.

Poloniex menghadapi sedikit perubahan kerana mengubah syarat penggunaannya pada bulan Ogos 2017 berikutan garpu keras bitcoin yang mencipta BCH. Poloniex mengubah syarat penggunaannya untuk mengelakkan pengguna membawa Poloniex ke mahkamah dengan alasan apa pun atau terlibat dalam tuntutan tindakan kelas, misalnya.

Khidmat Pelanggan

Salah satu kelemahan Poloniex adalah perkhidmatan pelanggannya. Anda boleh mendapatkan jumlah aduan yang lebih tinggi daripada rata-rata mengenai perkhidmatan pelanggan Poloniex dalam talian. Pengguna mengeluh mengenai masa tindak balas yang panjang, misalnya, dan penyelesaian aduan dana yang hilang dengan lemah. Aduan ini dapat dijumpai dengan pertukaran apa pun, walaupun nampaknya lebih biasa dengan Poloniex.

perkhidmatan pelanggan poloniex

Panduan Pengguna Poloniex: Cara Menyiapkan dan Menggunakan Poloniex

Poloniex mempunyai proses pendaftaran yang sederhana, dan pendaftaran terbuka untuk hampir semua orang di dunia (kecuali yang berada di negara yang mendapat sanksi). Inilah cara untuk menyediakan dan menggunakan Poloniex untuk pertama kalinya.

1. Daftar

Daftar ke Poloniex dengan memasukkan nama, alamat e-mel, negara tempat tinggal, tarikh lahir, dan kata laluan anda.

daftar ke poloniex

2. Pengesahan

Sahkan alamat e-mel anda dengan mengklik pada pautan yang dihantar oleh Poloniex:

pengesahan poloniex

Kemudian, selesaikan proses pengesahan untuk memulakan perdagangan (diperlukan di beberapa negara tetapi tidak di negara lain). Untuk menyelesaikan pengesahan, anda perlu memasukkan alamat yang disahkan, kemudian memuat naik ID foto yang dikeluarkan oleh kerajaan anda (seperti lesen memandu, kad pengenalan nasional, atau pasport).

profil pertukaran poloniex

keselamatan identiti poloniex

keselamatan perdagangan poloniex

3. Pengesahan Dua Faktor

Poloniex menyokong pengesahan dua faktor. Poloniex menggunakan Google Authenticator untuk 2FA.

pengesahan poloniex

Poloniex juga mempunyai kunci 16 digit dan kod QR yang boleh anda gunakan untuk memulihkan akaun anda. Kod ini akan berubah setiap kali anda mengaktifkan 2FA. Poloniex mengesyorkan menuliskan atau mencetak salinan kunci 16 digit anda dan meletakkannya di tempat yang selamat. Anda memerlukan kunci pemulihan ini jika telefon anda (digunakan untuk 2FA) hilang, dicuri atau dipadamkan.

4. Kaedah Pembayaran

Anda boleh memasukkan dana ke Poloniex menggunakan 60+ cryptocurrency yang disokong di platform.

kaedah pembayaran poloniex

Sebagai alternatif, anda boleh menyimpan dana melalui pindahan wang melalui bank. Atau, jika anda adalah pengguna yang disahkan, anda boleh menggunakan kad debit atau kredit untuk menyimpan dana.

5. Dagangan Cryptocurrency

Setelah dana masuk ke akaun anda, anda boleh membuat perdagangan. Membuat perdagangan di Poloniex sangat mudah. Cukup pilih pasangan cryptocurrency yang anda inginkan, kemudian pilih pilihan beli, jual, atau hadkan dari bahagian bawah skrin. Laksanakan perdagangan apabila sudah siap. Itu sahaja.

cryptocurrency perdagangan poloniex

6. Pengeluaran

Anda boleh mengeluarkan dana dari Poloniex pada bila-bila masa. Pengeluaran wang melalui bank adalah percuma. Pengeluaran cryptocurrency juga percuma, walaupun anda akan membayar yuran rangkaian.

Kata Akhir

Ditubuhkan pada tahun 2014, Poloniex adalah pertukaran cryptocurrency yang telah lama berjalan dan telah membina reputasi yang kuat selama bertahun-tahun dalam perniagaan. Bursa ini mempunyai struktur yuran yang kompetitif, sistem perdagangan maju, perdagangan margin, dan ciri lain yang akan menarik minat pedagang menengah dan maju.

Poloniex bukan pertukaran paling mesra pemula yang ada sekarang, dan terdapat beberapa aduan mengenai perkhidmatan pelanggan Poloniex. Secara keseluruhan, bagaimanapun, Poloniex adalah salah satu pertukaran kripto paling popular di dunia dengan alasan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me