Pertukaran Cobinhood: Kuasai Panduan Ulasan Pengguna Crypto

kajian pertukaran kobiniti

Cara Menggunakan, Berdagang dan Mendaftar ke Cobinhood Crypto Exchange

Cobinhood adalah pertukaran cryptocurrency yang menjanjikan yuran rendah dan perdagangan desktop atau mudah alih yang mudah. Pertukaran popular nampaknya telah bertahan dari beberapa kontroversi pada tahun 2019, walaupun masih ada bahagiannya.

ciri-ciri

 • Bayaran perdagangan minimum
 • Token percuma melalui Mesin Permen dan Pusat Airdrop
 • Perdagangan frekuensi tinggi yang mudah

Kaedah Deposit

 • Dolar Amerika
 • Kripto

Kelebihan

 • COB poin program kesetiaan
 • Aplikasi desktop dan mudah alih yang mesra pengguna
 • Tidak diperlukan pengesahan

Keburukan

 • Syarikat saudari mengisytiharkan muflis pada Mei 2019
 • Ketelusan atau kepercayaan terhad
 • Sebab terhad untuk mempercayai pengguna lain di bursa

Pengenalan

Cobinhood adalah pertukaran cryptocurrency yang didaftarkan di Kepulauan Cayman tetapi berpusat di Taiwan. Pada bulan Mei 2019, internet meletus dengan berita bahawa Cobinhood telah menyatakan kemuflisan dan menarik penipuan keluar, hilang dengan wang semua pengguna di bursa. Namun, mulai Oktober 2019, Cobinhood nampaknya masih hidup, dan pengguna dapat mengeluarkan dana sejak pertengahan September. Cobinhood pastinya dikelilingi oleh beberapa kontroversi, tetapi adakah pertukaran itu wajar dilihat oleh rata-rata pengguna crypto?       cobinhood-exchange-bitcoin-crypto

Salah satu perkara pertama yang akan anda perhatikan mengenai Cobinhood ialah tidak ada yuran perdagangan. Cobinhood adalah salah satu dari beberapa pertukaran yang tidak mengenakan sebarang yuran perdagangan, walaupun anda masih perlu membayar yuran deposit dan pengeluaran, faedah pinjaman perdagangan margin, dan bayaran lain tertentu bergantung pada cara anda menggunakan platform.

Cobinhood dilancarkan pada tahun 2017 oleh seorang lelaki bernama Popo Chen. Chen memperoleh gelar Sarjana dalam Kejuruteraan Elektrik pada usia 22 tahun setelah melangkau tahun terakhir sekolah menengahnya untuk memasuki Universiti Taiwan Nasional (NTU). Sebelum mengasaskan Cobinhood, Chen membuat syarikat live streaming bernama 17. Syarikat ini adalah platform live streaming yang popular di seluruh Asia dan mempunyai lebih daripada 5 juta pengguna aktif setiap hari.

cobinhood-crypto-trading-platform

Hari ini, Cobinhood terkenal dengan platform perdagangannya yang mudah dan pelbagai syiling. Pertukaran ini juga dikenali kerana pengawasan peraturan yang terhad dan ketekunan wajar.

Sukar untuk membincangkan mengenai Cobinhood tanpa membicarakan kemuflisan Mei 2019. Pada awal tahun 2019, Cobinhood menjual token untuk syarikat induknya, DEXON Foundation, menaikkan $ 3,5 juta token DXN hanya dalam satu bulan. DEXON Foundation kemudian membuang sejumlah besar token, menyebabkan harga merosot 85%. Token asli Cobinhood, COB juga merosot 50% semasa kejadian. Internet menyala dengan laporan bahawa Cobinhood telah melakukan penipuan keluar.

Tidak jelas apa yang berlaku dengan DEXON Foundation. Namun, Cobinhood mengeluarkan pernyataan tidak lama selepas itu bahawa operasi hariannya tidak akan terjejas. Beberapa bulan kemudian, banyak fungsi pertukaran tersedia lagi, walaupun pengguna dilaporkan menghadapi masalah menarik atau menyimpan mata wang sepanjang musim panas.

Selain itu, Cobinhood menawarkan pelbagai pilihan perdagangan dalam persekitaran peraturan rendah. Perdagangan leverage tersedia sehingga 10X. Perdagangan spot, pesanan pasaran, pesanan had, pesanan had had, dan pilihan perdagangan lain semuanya tersedia dalam versi penyemak imbas Cobinhood dan aplikasi mudah alih. Terdapat banyak pilihan pasangan perdagangan, termasuk cryptocurrency utama yang terkenal dan puluhan token kecil dan kurang dikenali.

Ciri-ciri utama

Ciri utama Cobinhood merangkumi semua perkara berikut:

Tanpa Bayaran Dagangan: Cobinhood mengenakan sifar yuran perdagangan “untuk memaksimumkan keuntungan peniaga dan kecairan pasaran” menerangkan laman web rasmi. Walau bagaimanapun, anda masih akan membayar yuran untuk faedah pinjaman perdagangan margin dan pengeluaran tertentu.

Pengawasan Peraturan Terhad: Sekiranya pemeriksaan KYC dan AML mengganggu anda, maka Cobinhood mungkin merupakan pertukaran yang tepat untuk anda. Pengguna boleh berdagang di platform tanpa pengesahan KYC atau AML diperlukan (di luar alamat e-mel dan kata laluan). Sekiranya anda lulus pengesahan tahap dua KYC, maka anda boleh mendeposit USD dan mengakses perdagangan margin, produk kewangan, dan ICO awam.

Tidak Perlu KYC: Pengesahan KYC tahap satu Cobinhood membolehkan anda menyimpan sejumlah crypto tanpa had, walaupun anda dapat “hanya” mengeluarkan 3 BTC sehari. Sekiranya anda tidak mahu melengkapkan pengesahan KYC, Cobinhood adalah salah satu pertukaran paling popular untuk digunakan.

Mesin gula-gula: Cobinhood mempunyai sistem yang popular yang disebut Mesin Permen di mana pengguna boleh mendapatkan token percuma (termasuk token udara) dalam persekitaran seperti peraduan.

Token COB: Cobinhood mempunyai token asalnya sendiri yang disebut COB. Ini adalah token ERC20 yang dikaitkan dengan pelbagai faedah di bursa.

Ganjaran Rujukan: Rujuk pengguna ke platform dan dapatkan ganjaran, termasuk ganjaran 50 hingga 100 COB kerana merujuk pengguna ke platform.

Masa lalu kontroversi: Cobinhood dituduh melakukan penipuan keluar pada Mei 2019 dengan bencana yang melibatkan Yayasan DEXON. Beberapa ciri, termasuk pengeluaran, tidak tersedia untuk beberapa pengguna selama berbulan-bulan hingga akhir tahun 2019.

Menyokong Pelbagai Bahasa: Cobinhood tersedia dalam pelbagai versi bahasa rasmi, termasuk Bahasa Inggeris, Jerman, Rusia, Cina, Sepanyol, Perancis, Itali, Belanda, Portugis, Turki, Jepun, dan Korea.

Pengunderaitan ICO: Kekukuhan bukan hanya pertukaran; ia juga merupakan perkhidmatan pengunderaitan ICO. Sebagai penaja jamin, Cobinhood membantu syarikat ICO membawa ICO mereka ke pasaran – sama seperti bank menaja jamin IPO syarikat tradisional dan membawa IPO mereka ke pasaran. Sebagai pertukaran untuk menyediakan perkhidmatan pengunderaitan, Cobinhood mengenakan bayaran sebanyak 5% dari semua dana yang dikumpulkan semasa ICO.

Tidak Disenaraikan di Coinmarketcap: Salah satu kebiasaan lucu dengan Cobinhood ialah pertukaran tersebut tidak disenaraikan di Coinmarketcap. Coinmarketcap mempunyai polisi di mana mereka tidak menyenaraikan pertukaran tanpa bayaran perdagangan. Token COB disenaraikan di Coinmarketcap, tetapi pertukaran Cobinhood tidak disenaraikan sebagai pertukaran aktif dan disahkan. Walau bagaimanapun, anda dapat melihat maklumat jumlah dagangan asas di halaman Coinmarketcap Coinmarketcap yang tidak disahkan.

Mata Wang dan Pasangan Cobinhood

Cobinhood menawarkan berpuluh-puluh pasangan perdagangan yang berbeza termasuk cryptocurrency utama dan cryptocurrency kecil. Ini adalah salah satu daripada beberapa tempat dalam talian di mana anda akan menemui pasangan perdagangan COB, misalnya. BCH, USDT, BCHSV, BTC, CMT, DAI, ETH, LTC, MIOTA, NANO, LSK, XRP, XMR, ZEC, ZRX, FXT, GUSD, KWATT, LALA, dan pelbagai token lain semuanya tersedia untuk perdagangan di platform.

Kaedah Deposit dan Pengeluaran yang Disokong oleh Cobinhood

Cobinhood membolehkan anda membuat deposit dan pengeluaran menggunakan Dolar AS dan cryptocurrency. Sekiranya anda ingin melakukan deposit atau pengeluaran dengan USD, anda perlu lulus pengesahan KYC tahap dua Cobinhood. Sebilangan besar cryptocurrency utama diterima untuk deposit.

Proses Pendaftaran dan Log Masuk Cobinhood

Cobinhood mempunyai tiga tahap pengesahan KYC. Walau bagaimanapun, tahap pertama hadir dengan sedikit sekatan (deposit tanpa had, had pengeluaran 3 BTC sehari). Anda boleh mendaftar dan memulakan perdagangan hanya dengan mengesahkan e-mel anda, memilih kata laluan, dan menyimpan cryptocurrency.

Perdagangan Cobinhood

Cobinhood mempunyai antara muka perdagangan standard untuk pengguna desktop dan mudah alih. Perdagangan serupa dengan yang anda dapati di bursa lain. Secara amnya mudah digunakan dan mesra pengguna untuk peniaga baru dan lanjutan. Lawatan berpandu memperkenalkan anda ke antara muka untuk pertama kalinya. Anda boleh membuat pasaran, menghentikan, atau menghadkan pesanan dan melihat pertukaran data dari satu paparan. Pilih pasar anda, kemudian harga butang “Exchange Buy” hijau atau “Exchange Sell” berwarna merah untuk menyelesaikan perdagangan.

kobinhood-exchange-app-review

Bayaran Cobinhood

Cobinhood tidak mempunyai sebarang yuran perdagangan, termasuk 0 bayaran pengambil dan 0 bayaran pembuat. Terdapat juga bayaran deposit sifar. Syarikat ini mempunyai bayaran pengeluaran 0.001 BTC, yang tinggi berbanding kebanyakan pesaing. Secara keseluruhan, bagaimanapun, Cobinhood mempunyai salah satu struktur yuran termurah di pasaran, terutama bagi pedagang dengan jumlah tinggi yang tidak keberatan dengan risiko berurusan dengan pertukaran yang teduh.

Masalah Keselamatan dan Waktu Henti Cobinhood

Satu masalah keselamatan utama Cobinhood berlaku pada Mei 2019, ketika syarikat itu dituduh mengisytiharkan muflis dan melakukan penipuan keluar. Syarikat rakan kongsi Cobinhood mengisytiharkan muflis dan membanjiri pasaran dengan token yang baru saja dijual semasa ICO, walaupun Cobinhood mendakwa ini mempunyai kesan terhad pada operasi mereka sehari-hari. Selain kejadian besar ini pada Mei 2019, Cobinhood tidak mempunyai insiden keselamatan besar sejak dilancarkan pada tahun 2019.

Kemudahan Penggunaan Cobinhood

Antara muka Bithoven sama dengan antara muka yang digunakan oleh hampir setiap pertukaran cryptocurrency lain di planet ini. Ini adalah UI yang mudah dan mudah difahami yang membolehkan anda membuat perdagangan dengan cepat dan mudah dan melaksanakan fungsi lain.

Kepercayaan dan Privasi Cobinhood

Terdapat sebab terhad untuk mempercayai Cobinhood. Syarikat itu mendedahkan nama tiga pekerja, termasuk pengasas syarikat Popo Chen. Cobinhood juga memaut ke maklumat hubungan dan profil LinkedIn setiap orang. Walau bagaimanapun, pertukarannya kurang telus mengenai lokasi asalnya, dan sukar untuk mempercayai pertukaran yang mengharuskan pengguna menjalani pengesahan KYC terhad. Isu kemuflisan pada Mei 2019 menjadikannya lebih sukar untuk mempercayai Cobinhood, terutamanya memandangkan banyak pengguna mempunyai masalah deposit dan pengeluaran pada bulan-bulan setelah kejadian itu.

Khidmat Pelanggan

Cobinhood mempunyai pusat bantuan di mana anda dapat membaca tutorial terperinci dalam pelbagai bahasa yang menerangkan cara menyediakan akaun yang berbeza, cara membuat pelbagai perdagangan, cara deposit dan pengeluaran wang dari platform, dan melaksanakan tugas asas dan lanjutan yang lain. Anda juga boleh menghantar mesej melalui tetingkap perkhidmatan pelanggan syarikat Zendesk.

Panduan Pengguna Cobinhood: Cara Menyiapkan dan Menggunakan Cobinhood

1. Daftar

Lawati Cobinhood.com untuk memulakan. Klik Buat Akaun, kemudian isi maklumat yang diperlukan di telefon anda.

buat-cobinhood-exchange-account

Masukkan e-mel dan kata laluan anda, terima terma dan syarat, dan sahkan bahawa anda bukan penduduk New York atau Jepun.

2. Pengesahan

Pautan pengaktifan akan dihantar ke alamat e-mel yang anda berikan semasa proses pendaftaran. Pergi ke surat anda, kemudian klik pada pautan pengaktifan untuk mengesahkannya.

pengesahan masuk-sobat

3. Muat naik Dokumentasi

Tanpa pengesahan lebih lanjut, anda sudah boleh menyimpan dan mengeluarkan crypto dan melakukan perdagangan. Untuk mendeposit dan mengeluarkan USD, anda perlu melengkapkan pengesahan KYC tahap dua atau tiga, yang memerlukan penyerahan pasport atau kad pengenalan yang serupa. Walau bagaimanapun, anda boleh membeli dan menjual crypto dengan pengesahan tahap satu tanpa masalah – satu-satunya had adalah anda terhad kepada 3 BTC pengeluaran setiap hari.

4. Pengesahan Dua Faktor

Cobinhood membolehkan anda menetapkan pengesahan dua faktor. Anda boleh memilih untuk menerima makluman setiap kali seseorang masuk ke akaun anda. Seperti pertukaran lain, Cobinhood mengesyorkan menubuhkan 2FA untuk meningkatkan keselamatan.

5. Kaedah Pembayaran

Deposit atau keluarkan cryptocurrency utama atau USD ke dalam Cobinhood untuk membuat perdagangan. Klik pada paparan tab Deposit / Pengeluaran pada skrin anda, yang mengandungi paparan terperinci mengenai semua aset kripto dalam akaun anda, termasuk nilai USD dan jumlah anggaran dalam USD atau ETH.

persekutuan-deposit-pengeluaran

Untuk membuat deposit atau pengeluaran, klik pada kolom “Tindakan” pada duit syiling tertentu yang anda cuba depositkan atau tarik keluar, kemudian kirim dana ke dompet itu.

6. Dagangan Cryptocurrency

Berdagang cryptocurrency di Cobinhood sangat mudah. Anda boleh berniaga menggunakan versi mudah alih atau desktop Cobinhood. Kedua-duanya mudah dan mempunyai reka bentuk yang serupa dengan pertukaran utama yang lain. Klik butang ‘Beli’ hijau atau butang ‘Jual’ berwarna merah pada pasangan yang anda inginkan.

perdagangan sobat-cryptocurrency

Cobinhood akan mengira nilai perdagangan anda secara automatik, kemudian memaparkannya di bahagian Total Price.

bentuk kobinhood-crypto-exchange-order-form

Antaramuka menunjukkan harga dengan tawaran tertinggi (dalam bar hijau) dan permintaan terendah (berwarna merah). Sebilangan besar pasaran sangat cair (berkat sifar yuran perdagangan), jadi pesanan dipenuhi dengan cepat sepanjang masa. Walau bagaimanapun, cryptocurrency yang kurang dikenali mungkin tidak mempunyai kecairan yang mencukupi – terutamanya selepas kejadian Mei 2019.

7. Pengeluaran

Untuk membuat pengeluaran, arahkan ke tab Deposit / Pengeluaran yang sama, kemudian klik pada lajur Tindakan di sebelah cryptocurrency yang ingin anda tarik keluar. Masukkan jumlah yang ingin anda tarik, kemudian periksa semula yurannya (Cobinhood mengenakan yuran pengeluaran 0.001 BTC, yang agak tinggi berbanding pesaing).

Kata Akhir

Cobinhood dilancarkan pada tahun 2017 semasa puncak ledakan crypto. Pertukaran meletus ke tempat kejadian dengan janji tanpa bayaran perdagangan dan persekitaran perdagangan yang mudah. Pertukaran tanpa sifar dengan cepat menjadi popular, didorong oleh peniaga volume tinggi yang berminat dengan pasaran murah dengan peraturan yang terhad.

Kejadian Mei 2019, di mana Cobinhood didakwa melakukan penipuan keluar setelah mengumpulkan $ 3.5 juta dalam sebulan, telah mengurangkan semangat dan jumlah untuk Cobinhood. Pengguna mengadu mengenai masalah pengeluaran sepanjang musim panas.

Namun, ke depan, Cobinhood nampaknya merancang untuk terus beroperasi seperti biasa. Sekiranya anda mahukan platform perdagangan peraturan terhad tanpa bayaran, maka Cobinhood adalah pilihan yang baik, walaupun tentunya ada beberapa risiko yang terlibat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me