Pertukaran Bybit: Kuasai Panduan Ulasan Pengguna Crypto

pertukaran bitbit-crypto

Cara Menggunakan, Berdagang dan Mendaftar ke ByBit Exchange

Bybit adalah pertukaran derivatif cryptocurrency yang beribu pejabat di Singapura. Pertukaran ini bertujuan untuk memberi pengguna platform yang cepat, selamat, dan mudah digunakan di mana mereka dapat memperdagangkan derivatif kripto dan kontrak niaga hadapan abadi.

ciri-ciri

 • Derivatif kripto bertukar dengan leverage sehingga 100x
 • Tidak diperlukan pengesahan atau KYC
 • Buat banyak perdagangan di pelbagai cryptocurrency utama

Kaedah Deposit

 • BTC
 • ETH
 • EOS
 • XRP

Kelebihan

 • Berdagang cryptocurrency tanpa nama tanpa pengesahan diperlukan
 • Mudah untuk digunakan
 • Peluang memanfaatkan yang besar
 • Perkhidmatan pelanggan yang luar biasa baik (sembang langsung 24/7 dengan masa tindak balas 1 minit)

Keburukan

 • Ketelusan terhad dari Bybit
 • Pilihan deposit terhad
 • Pasangan mata wang terhad

Pengenalan

Bybit ditubuhkan pada tahun 2018 dengan tujuan menyediakan perdagangan derivatif cryptocurrency, termasuk kontrak berkekalan. Platform ini melayani pelanggan runcit individu dan peniaga derivatif profesional. Sehingga 2019, Bybit mendakwa mempunyai jumlah dagangan 24 jam melebihi $ 500 juta USD dan lebih 100,000 pengguna berdaftar.

Bybit juga menekankan kepantasan. Platform ini mendedikasikan lebih dari 100,000 transaksi sesaat (TPS) untuk setiap pasangan perdagangan yang tersenarai di platformnya, yang bermaksud pengguna seharusnya tidak mempunyai masalah untuk melakukan perdagangan di mana-mana pasangan. Bybit juga tidak mengalami peretasan atau pelanggaran keselamatan yang dilaporkan sepanjang sejarah mudanya.

Niaga hadapan kekal adalah konsep baru dua tahun yang lalu, tetapi sejak itu menjadi lebih utama. Walaupun niaga hadapan BitMEX adalah yang paling terkenal, pesaing seperti Bybit telah membuat niaga hadapan kekal menjadi arus perdana. Kontrak niaga hadapan kekal adalah kontrak tanpa tarikh luput yang ditetapkan. Mereka “berguling” terus-menerus. Bybit menawarkan kontrak berjangka berterusan dengan leverage sehingga 100: 1.

Satu lagi perkara unik mengenai Bybit ialah pertukaran membolehkan pengguna berdagang tanpa nama. Selagi anda mempunyai alamat e-mel atau nombor telefon yang disahkan, anda tidak akan mempunyai masalah untuk melakukan perdagangan di Bybit. Tidak diperlukan pengesahan KYC atau bahkan tersedia. Sejauh yang kami tahu, tidak ada batasan pada nilai perdagangan yang dapat anda buat dengan akaun yang belum diverifikasi.

Atas semua sebab ini, Bybit mendakwa sebagai pertukaran crypto masa depan. Tetapi adakah itu benar? Teruskan membaca untuk mengetahui semua yang perlu anda ketahui mengenai Bybit. 

Ciri-ciri utama

Ciri utama Bybit merangkumi:

Dana Insurans: Bybit mempunyai dana insurans untuk defisit penyelesaian kontrak niaga hadapan. Dalam keadaan di mana peniaga dilikuidasi pada harga di bawah harga kemuflisan, dana insurans akan melindungi perbezaannya. Ini mengelakkan keseluruhan pertukaran dikenakan denda.

Perdagangan Leveraged: Bybit menawarkan leverage hingga 100x pada setiap perdagangan. Sekiranya mengakses leverage hingga 100X, pedagang perlu menetapkan margin 1% dari jumlah nota perdagangan. Leverage tersedia pada perdagangan XRP dan EOS hingga 25X.

Kontrak Dolar: Setiap kontrak Bybit hanya bernilai $ 1.

Bonus Margin: Bybit kini menawarkan bonus margin hingga $ 200 untuk meyakinkan orang ramai untuk mendaftar untuk pertukaran.

Bonus Gabungan: Dapatkan $ 10 apabila seseorang yang anda rujuk mendepositkan sekurang-kurangnya 0,02 BTC ke Bybit.

Pasangan Perdagangan Pelbagai: Bybit menawarkan pasangan perdagangan BTC / USD, ETH / USD, EOS / USD, dan XRP / USD.

Mesin Pencocokan: Mesin pemadan Bybit mendakwa berfungsi 10x lebih pantas daripada enjin pencocokan industri lain, memberikan 100,000 TPS setiap pasangan.

Sokongan Pelanggan Sembang Langsung 24/7: Bybit menawarkan sokongan pelanggan 24/7 melalui sistem sembang langsung yang mudah, dan masa tindak balas serendah 1 minit. Bybit juga menawarkan sembang sokongan Telegram dan e-mel.

100,000+ Pengguna: Bybit mendakwa mempunyai lebih daripada 100,000 pengguna berdaftar.

Sokongan Pelbagai Bahasa: Bybit menyokong bahasa Inggeris, Cina, Cina Tradisional, Korea, dan Jepun.

Mata Wang dan Pasangan Bybit

Bybit menawarkan mata wang dan pasangan berikut:

 • BTC / USD
 • ETH / USD
 • EOS / USD
 • XRP / USD

Kaedah Deposit dan Pengeluaran yang Disokong Bybit

Bybit hanya menerima deposit dan pengeluaran di BTC, ETH, EOS, atau XRP. Anda tidak boleh mendeposit atau mengeluarkan mata wang fiat dari platform.

Proses Pendaftaran dan Log Masuk Bybit

Bybit mempunyai proses pendaftaran dan pengesahan yang cepat dan mudah tanpa pengesahan KYC diperlukan. Cukup daftar di Bybit.com, masukkan nombor atau alamat e-mel anda, kemudian sahkan nombor atau alamat e-mel anda.

Itu sahaja. Setelah anda menyelesaikan pengesahan asas ini, akaun anda akan tersedia untuk diperdagangkan di Bybit

Perdagangan Bybit

Bybit membolehkan anda mengambil posisi panjang atau pendek pada empat pasangan crypto / fiat yang berbeza, termasuk BTC / USD, ETH / USD, EOS / USD, dan XRP / USD.

Bayaran Bybit

Bybit mengenakan yuran berikut:

Yuran Pembiayaan Kedudukan

Bayaran dana kedudukan Bybit ditukar antara pembeli dan penjual dan dikira setiap 8 jam (pada 00:00 UTC, 08:00 UTC, dan 16:00 UTC). Bayaran pendanaan kedudukan menunjukkan jumlah margin yang dipegang oleh sistem untuk membayar pembiayaan seterusnya. Inilah cara pengiraan yuran pendanaan kedudukan:

 • Untuk Kedudukan Panjang: (Harga Kuantiti / Kemuflisan) x Kadar Pembiayaan
 • Untuk Kedudukan Pendek: (Kuantiti / Harga Penyertaan) x Kadar Pembiayaan

Yuran Perdagangan

Bybit memberi ganjaran kepada pembuat dengan wang dan mengenakan bayaran kepada pengambil:

 • Yuran Pembuat: -0.025% (rebat sebanyak 0.025% dari perdagangan akan dikenakan untuk melakukan perdagangan pada buku pesanan)
 • Yuran Pengambil: 0,075%

Bayaran Pengeluaran

Bybit mengenakan yuran pengeluaran 0.0005 BTC, yang sedikit lebih rendah daripada bayaran pengeluaran purata yang dikenakan oleh bursa pesaing.

Isu Keselamatan Bybit dan Waktu Henti

Bybit tidak mengetahui adanya pelanggaran keselamatan, peretasan, atau kebocoran data pengguna sejak dilancarkan pada tahun 2018. Syarikat menekankan keselamatan tahap rendah dan tinggi. Pertukaran SSL sepenuhnya disulitkan untuk mengurangkan risiko serangan pancingan data. Bybit juga telah menerapkan sistem penyimpanan wallet sejuk deterministik (HD) untuk semua asetnya.

Satu lagi ciri keselamatan yang kami hargai dengan Bybit adalah sistem pengurusan risiko untuk penyelesaian kontrak niaga hadapan. Sama seperti platform perdagangan kontrak niaga hadapan yang lain, Bybit mengendalikan dana seperti insurans untuk mengatasi kekurangan dalam penyelesaian kontrak. Dalam situasi di mana pedagang dilikuidasi pada tahap di bawah harga kebangkrutan, dana diganti dengan margin awal yang dimiliki oleh peniaga yang dilikuidasi di luar perdagangan. Perbezaan antara harga di mana peniaga dilikuidasi dan harga muflis akan ditolak dari dana insurans. Platform lain akan “memberi pengguna potongan rambut” dan memotong dana dari setiap akaun pengguna dalam situasi ini.

Bybit juga menawarkan fungsi pengesahan dua faktor (2FA) yang lengkap.

Kemudahan penggunaan

Bybit menawarkan antara muka perdagangan standard yang tidak asing lagi bagi mereka yang telah menggunakan BitMEX dan platform perdagangan yang serupa. Seperti platform perdagangan leverage lain, ini tidak benar-benar dirancang untuk pengguna crypto pemula. Walau bagaimanapun, antara muka masih cukup mudah untuk digunakan oleh sesiapa sahaja.

Kepercayaan dan Privasi

Seperti pertukaran lain dengan peraturan minimum, Bybit mendedahkan sedikit maklumat mengenai pasukannya. Kami tahu pertukaran itu beribu pejabat di Singapura dan didaftarkan di Kepulauan Virgin Britain, misalnya. Kami juga mengetahui nama pekerja dan CEO tertentu, yang lebih banyak maklumat daripada yang kami perolehi dari pertukaran lain. Bybit tentu bukan pertukaran yang paling telus di luar sana, tetapi lebih telus daripada banyak alternatifnya yang teduh. Bybit diketuai oleh CEO Ben Zhou, dan anda dapat melihat maklumat pekerja tambahan di halaman LinkedIn Bybit.

Khidmat Pelanggan

Bybit menawarkan sokongan sembang 24/7 dengan masa tindak balas 1 minit, yang merupakan sesuatu yang hanya menawarkan pertukaran terbesar. Senang melihat bahawa Bybit telah melabur dalam mewujudkan jabatan perkhidmatan pelanggan yang berdedikasi. Sebilangan besar pertukaran baru atau lebih kecil hanya menawarkan borang e-mel atau pilihan serupa. Anda juga boleh menghubungi Bybit melalui Telegram atau melalui e-mel di [email protected]

Panduan Pengguna Bybit: Cara Menyiapkan dan Menggunakan Bybit

1. Daftar

proses bybit-pendaftaran

Proses pendaftaran bermula di laman utama Bybit. Klik Daftar, kemudian masukkan nama dan kata laluan anda untuk memulakan.

Dari halaman seterusnya, anda boleh memilih untuk mendaftar dengan alamat e-mel atau nombor telefon anda (hanya beralih bar navigasi untuk memilih pilihan anda).

Pada ketika ini, anda juga boleh menampal kod rujukan untuk memberi penghargaan kepada orang yang merujuk anda ke platform. Sekiranya anda ingin merujuk orang lain ke platform pada masa akan datang, maka anda akan menerima ganjaran $ 10 USD apabila seseorang yang anda rujuk mendepositkan sekurang-kurangnya 0,02 BTC ke platform.

Kod pendaftaran akan dihantar ke peti masuk e-mel anda.

2. Pengesahan

Bybit nampaknya tidak diatur di negara mana pun. Sejauh yang kami tahu, pertukaran ini tidak memerlukan pengesahan pengguna atau KYC.

Setelah mengesahkan nombor telefon atau alamat e-mel anda, anda akan mendapat akses penuh ke Bybit.

Cukup masukkan kod anda ke halaman ini, kemudian tunggu untuk log masuk ke platform secara automatik.

3. Muat naik Dokumentasi

Bybit bahkan tidak memberi anda pilihan untuk memuat naik dokumen. Tidak ada syarat pengesahan lebih lanjut pada Bybit, dan anda tidak perlu melengkapkan pengesahan KYC atau memuat naik sebarang jenis ID.

4. Pengesahan Dua Faktor

Bybit mendorong pengguna untuk membuat pengesahan dua faktor (2FA). Untuk melakukan ini, klik pada nama pengguna anda di sudut kanan atas halaman, kemudian klik “Akaun & Keselamatan ”, maka Pengesahan Dua Faktor. Anda boleh menyediakan 2FA dengan SMS, e-mel atau Google Authenticator.

5. Kaedah Deposit

Sebelum memulakan perdagangan, anda perlu memasukkan wang ke dalam Bybit. Bybit hanya menerima empat cryptocurrency, termasuk BTC, ETH, EOS, dan XRP.

Untuk membuat deposit dalam cryptocurrency pilihan anda, klik Aset di bahagian atas halaman. Anda dapat melihat semua aset dalam akaun anda.

Klik Deposit, kemudian ikuti arahan untuk memindahkan wang ke dompet cryptocurrency itu.

6. Dagangan Cryptocurrency

Untuk membuat perdagangan di Bybit, anda perlu mengambil kedudukan panjang (beli) atau pendek (jual). Sekiranya anda menjangkakan harga akan meningkat, maka anda akan membeli pesanan lama atau beli. Sekiranya anda menjangkakan harga akan menurun, maka anda akan membuat pesanan pendek atau jual.

platform bybit-trading-exhange-platform

Tiga pilihan pesanan di Bybit termasuk:

 • Perintah Had
 • Pesanan Pasaran
 • Perintah Bersyarat

Anda juga boleh menetapkan stop loss dan / atau mengambil had keuntungan. Seperti mana-mana platform perdagangan leveraged, had stop loss boleh menjadi sangat penting untuk mengelakkan pembubaran.

Bybit memudahkan untuk mengatur stop loss. Halaman memaparkan peratusan yang telah ditentukan dari jumlah keseluruhan aset perdagangan anda di mana anda ingin menghentikan kerugian atau mengambil keuntungan. Secara automatik, Bybit menghasilkan “Anggaran Harga Likuidasi” yang menunjukkan jumlah kemungkinan pembubaran berdasarkan nilai leverage.

pilihan bybit-pertukaran-berhenti-kerugian-pelaburan-pelaburan

Dalam tangkapan skrin di atas, kami telah menetapkan peratusan di mana kami bersedia mengambil keuntungan sebagai 50% dari nilai perdagangan. Bybit secara automatik menunjukkan jangkaan keuntungan dalam BTC. Bybit juga menunjukkan jangkaan kerugian di layar pada stop loss yang telah anda tetapkan (dalam kes ini, $ 8800).

Anda juga boleh membuat pesanan pasaran untuk mendapatkan aset dengan harga terbaik yang tersedia, atau membuat pesanan bersyarat untuk menetapkan stop loss lanjutan untuk had atau pesanan pasar. Dengan pesanan bersyarat, anda boleh menghantar hanya untuk posisi panjang atau menutup pada pemicu untuk posisi pendek. Menutup pencetus bermaksud anda harus memasukkan harga di mana pesanan anda akan memasuki buku pesanan. Apabila harga pencetus tercapai, pesanan akan dihantar ke buku pesanan.

7. Pengeluaran

Untuk mengeluarkan wang di Bybit, pergi ke tab Aset anda di bahagian atas halaman dan lihat cryptocurrency dalam akaun anda.

Anda perlu melengkapkan pengesahan 2FA sebelum wang dapat dikeluarkan dari akaun anda.

Kata Akhir

Bybit adalah pertukaran cryptocurrency yang berkembang pesat sejak dilancarkan pada tahun 2018. Bursa beribu pejabat di Singapura menawarkan empat pasangan perdagangan asas, termasuk BTC / USD, ETH / USD, EOS / USD, dan XRP / USD. Anda boleh mengambil posisi panjang atau pendek pada pasangan mana pun, menikmati leverage dari 25x hingga 100x.

Bybit tidak memerlukan pengesahan pengguna sama sekali: anda boleh melakukan perdagangan tanpa nama tanpa menyelesaikan pengesahan KYC. Selagi anda mempunyai alamat e-mel atau nombor telefon, anda boleh berdagang di Bybit tanpa masalah.

Bandingkan juga ByBit dengan Kraken, Gemini, Binance dan Bittrex.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me