Pertukaran Bakkt: Panduan Kajian Dagangan Niaga Hadapan Bitcoin

pertukaran bakkt-crypto

Bakkt: Kajian Pertukaran Crypto Dagangan Niaga Hadapan Bitcoin

Bakkt, yang dikendalikan oleh Intercontinental Exchange (ICE), syarikat induk Bursa Saham New York (NYSE), adalah platform perdagangan Bitcoin Futures bertaraf institusi yang terkemuka yang ingin mengesahkan arena pertukaran cryptocurrency dengan membawa ketelusan dan kepercayaan terhadap aset digital secara megah fesyen.

Bakkt, yang berusaha meningkatkan kemampuan membeli, menjual, menyimpan dan membelanjakan Bitcoin serta bertindak sebagai penyelesaian perdagangan, penjelasan dan pergudangan yang dikawal selia, muncul di tempat kejadian pada bulan September 2019 setelah lebih dari setahun menunggu. Rekod sejarah pertama Bakkt kembali pada 3 Ogos 2018 ketika berita mengenai pertukaran niaga hadapan bitcoin pecah mengenai ICE, Microsoft dan Starbucks semua terlibat dalam pelancaran untuk mengambil arus perdana Bitcoin dan menarik wang pelaburan institusi. Mari kaji bagaimana Bakkt berfungsi.

Panduan Pengguna Bakkt: Pertukaran Crypto Gred Institusi

Berikut adalah pecahan titik peluru bagi semua asas asas tawaran pertukaran perdagangan bitcoin baru:

ciri-ciri

 • Kontrak niaga hadapan bitcoin yang dihantar secara fizikal
 • Dimiliki oleh Intercontinental Exchange (yang juga menjalankan NYSE)
 • Ditujukan kepada pelabur institusi

Kaedah Deposit

 • N / A (deposit hanya tersedia untuk pelabur institusi)

Kelebihan

 • Penjagaan dan perdagangan crypto gred institusi
 • Persekitaran yang sangat terkawal dan patuh
 • Menggunakan infrastruktur pasaran institusi ICE yang ada

Keburukan

 • Melayan eksklusif pelabur institusi
 • Pada masa ini hanya menawarkan perdagangan niaga hadapan bitcoin

Maklumat Syarikat

 • Produk ICE Futures US (IFUS): Niaga Hadapan Bitcoin Bakkt + Niaga Hadapan Bulanan Bitcoin Bakkt
 • Ditubuhkan / Dilancarkan: Ogos 2018 / September 2019
 • Lokasi: Atlanta, Georgia
 • Laman web rasmi: Bakkt.com
 • Pemilik: Intercontinental Exchange (ICE), syarikat induk Bursa Saham New York (NYSE)
 • Pasukan: CEO Kelly Loeffler, Adam White COO, Balaji Devarasetty VP Tech, Mike Blandina CPO
 • Profil Sosial: Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram, Blog
 • E-mel: [email protected]

Pengenalan

Bakkt telah menjadi platform perdagangan bitcoin yang sangat dinanti-nantikan sejak diumumkan pada bulan Ogos 2018 kerana ia merancang untuk menjadi yang pertama menawarkan kontrak niaga hadapan Bitcoin yang diselesaikan secara fizikal. Akhirnya, setelah lebih dari satu tahun jangkaan, Bakkt melancarkan perdagangan niaga hadapan bitcoin pada 23 September 2019. Laporan awal Bakkt menunjukkan bersama ICE dan Microsoft, M12 (Microsoft Venture Capital arm), Pantera Capital, Galaxy Digital, Boston Consulting Group dan Horizons Ventures juga merupakan pelabur awal. Bakkt, yang telah mengumpulkan lebih dari $ 182.5 juta hingga kini, juga bersekutu dengan Susquehanna International Group, Parafi Capital, PayU, Goldfinch Partners, Fortress Investment Group dan Eagle Seven dalam usaha menawarkan dana pencen bitcoin, dana bersama dan dana yang diperdagangkan di bursa (ETF) untuk pengurus wang utama pada masa akan datang.

Bakkt, yang secara teknikal bukan bursa atau clearinghouse, adalah penjaga aset digital yang berkelayakan yang ingin memperkuat aplikasi dan pembayaran pengguna untuk mata wang maya dengan melancarkan platform niaga hadapan bitcoin secara rasmi dengan ciri penemuan harga yang diatur yang tidak bergantung pada data perdagangan dari tempat pasar.

Platform lain menawarkan perdagangan niaga hadapan bitcoin sudah. Jadi apa yang membuat Bakkt berbeza? Niaga hadapan bitcoin Bakti diselesaikan secara fizikal, atau dapat dihantar yang bermaksud bitcoin sebenar dipindahkan dengan setiap perdagangan.

bakkt-bitcoin-niaga hadapan-kontrak-perincianBakkt juga membezakan dirinya dari persaingan dengan infrastruktur bertaraf institusi. Pertukaran dilancarkan oleh InterContinental Exchange (ICE), yang memiliki dan mengendalikan Bursa Saham New York (NYSE) dan platform perdagangan utama lain. ICE telah melaksanakan infrastruktur yang mematuhi NYSE dan CFTC ke Bakkt dari awal. Dengan memasangkan infrastruktur ini dengan penyelesaian hak penjagaan gred institusi, Bakkt dapat menarik lebih banyak pelabur institusi untuk bitcoin daripada platform apa pun yang ada sebelumnya.

bakkt-bitcoin-pertukaran-faedah

Penting juga untuk diperhatikan bahawa niaga hadapan bitcoin hanyalah produk pertama yang ditawarkan oleh Bakkt. Platform ini bertujuan untuk melancarkan lebih banyak produk yang bergerak maju, termasuk perdagangan crypto sepenuhnya untuk pelabur institusi dan orang ramai. Dan kerana fungsi penemuan harga bitcoin yang diatur, ia tidak akan dipengaruhi oleh manipulasi jumlah perdagangan seperti perdagangan mencuci dan aktiviti penipuan lain.

carta bakkt-bitcoin-niaga hadapan-perdagangan

Pada akhirnya, Bakkt masih di hari-hari awal pelancarannya, tetapi sudah memberikan cara yang selamat dan mudah diakses oleh pelabur institusi untuk memasuki pasaran crypto. Soalan seterusnya ialah: adakah pelabur institusi akan terus maju?

Ciri-ciri utama

Bakkt, yang bertujuan untuk membolehkan akses bagi setiap spektrum pelabur untuk terlibat dengan cryptocurrency, dari pengguna hingga pedagang hingga institusi, ingin mengutamakan keselamatan dan kepercayaan untuk kelas aset digital yang baru muncul dengan menawarkan penyelesaian penjagaan, pembayaran, pasaran dan pematuhan pintar.

Ciri utama Bakkt merangkumi:

Institusi Crypto Custody: Bakkt menjadikan penyimpanan yang selamat dan bertaraf institusi sebagai ciri utama platformnya. Bakkt menggunakan keselamatan fizikal dan siber canggih yang digabungkan dengan teknologi dan tadbir urus institusi untuk menjamin aset digital untuk pelanggan. Ini adalah pertahanan keselamatan siber yang sama yang menyokong pertukaran seperti ICE dan NYSE. Semua bitcoin pelanggan disimpan di Bakkt Warehouse, yang dikendalikan oleh syarikat amanah terhad yang dikawal selia oleh New York State Department of Financial Services (NYSDFS) yang berfungsi sebagai penjaga yang berkelayakan. Mereka juga memperoleh syarikat Rosenthal Collins Group (RCG – pada 16 Januari 2019) dan Digital Asset Custody Company (DACC – pada 30 April 2019) untuk membantu meningkatkan pengembangan simpanan dan penyimpanan cryptoasset bersama dengan bekerjasama rapat dengan BNY Mellon bank.

Kontrak Niaga Hadapan Secara Fizikal: Bakkt memperkenalkan kontrak niaga hadapan yang dihantar secara fizikal, di mana bitcoin fizikal diperdagangkan melalui kontrak niaga hadapan. Walaupun pasaran niaga hadapan bitcoin lain pasti ada, Bakkt adalah yang pertama menawarkan kontrak niaga hadapan bitcoin yang dihantar secara fizikal.

Terbuka kepada Pelabur Bertauliah: Semua peserta Bakkt menjalani tinjauan AML / KYC yang sesuai dengan pasaran yang dikawal selia dengan CFTC, kemudian menyambung ke Bakkt menggunakan infrastruktur yang ada di ICE.

Persekitaran yang Mematuhi dan Teratur: Bakkt telah dirancang sebagai persekitaran yang sesuai dan diatur dari bawah ke atas baik di peringkat institusi dan pengguna. Analisis dan pengawasan dalam rantaian tersedia untuk semua deposit dan pengeluaran. Bakkt juga akan mengambil bahagian secara berkala dalam audit kewangan dan keselamatan serta tinjauan pematuhan peraturan.

Dagangan Niaga Hadapan Bitcoin yang Dikawal Selia: Dagangan niaga hadapan bitcoin harian dan bulanan Bakkt mematuhi kehendak peraturan CFTC dan juga peraturan pematuhan yang mengatur kontrak lain di IFUS, Pasaran Kontrak Terancang (DCM) yang diatur oleh CFTC dan di ICE Clear US (ICUS), Derivatif yang dikawal selia oleh CFTC Organisasi Kliring (DCO).

Disokong oleh Rakan Korporat: Microsoft, Starbucks, dan syarikat besar lain telah menjadi rakan Bakkt sejak projek ini diumumkan. Terdapat sedikit projek di ruang crypto dengan jenis sokongan korporat yang kita lihat dengan Bakkt.

Tersedia untuk Institusi dan Pengguna: Bakkt pada awalnya fokus untuk membawa perdagangan kripto terkawal kepada pelabur institusi, walaupun rancangan utamanya adalah untuk menawarkan platform untuk pengguna dan pelabur institusi.

Sokongan Pedagang: Selain melayani pelabur institusi dan pengguna, Bakkt akan bekerjasama dengan pedagang dan membolehkan mereka mengakses lebih mudah ke ekosistem digital.

Diinsuranskan sepenuhnya: Dompet Bakkt yang sejuk dan hangat dilindungi oleh polisi insurans bernilai $ 125 juta. Ini bukan sahaja bermaksud bahawa dana tersebut dilindungi sekiranya berlaku kerugian, tetapi juga bermaksud syarikat insurans berpuas hati dengan prosedur keselamatan Bakkt.

Mata Wang dan Pasangan Bakkt

Semasa dilancarkan pada bulan September 2019, Bakkt menyokong hanya satu jenis perdagangan: niaga hadapan bitcoin (USD):

 • Niaga Hadapan Harian Bitcoin (USD)
 • Niaga Hadapan Bulanan Bitcoin (USD)

bakkt-btc-usd-daily-future-market-specs

Kontrak Niaga Hadapan Bakkt Bitcoin Daily (BTC) dan Bulanan (BTM) boleh diperdagangkan selama 22 jam setiap hari dari 8:00 ET Ahad hingga 6PM ET Jumaat. Tidak ada juga keperluan pra-dana, penahanan atau pengurangan bitcoin untuk memperdagangkan kontrak niaga hadapan Bakkt.

Kaedah Pengeluaran

Bakkt kini melayani eksklusif untuk pelabur institusi, dan kaedah deposit dan pengeluaran pengguna biasa belum didedahkan.

Proses Pendaftaran dan Log Masuk Bakkt

Bakkt melayani pelabur institusi dan belum membuka pendaftaran kepada pengguna biasa. Maklumat lengkap mengenai KYC / AML dan proses pengesahan belum dikeluarkan.

Walau bagaimanapun, Bakkt memerlukan pelabur institusi untuk melalui banyak peluang untuk menggunakan platform ini. Peserta menjalani tinjauan AML / KYC yang berlaku sesuai dengan pasaran yang diatur CFTC, misalnya, dan menyambung ke bursa menggunakan infrastruktur yang ada ICE. Bakkt mendakwa syarat KYC / AMLnya adalah “peringkat bank”.

Dagangan Bakkt

Bakkt pada masa ini hanya menawarkan niaga hadapan harian dan bulanan bitcoin (USD). Platform dagangan niaga hadapan yang dihantar secara fizikal tersedia secara eksklusif untuk pelabur institusi sejak pelancaran pada bulan September 2019. Apabila Bakkt dibuka kepada pengguna biasa pada suatu masa nanti, kami akan menerangkan lebih lanjut perincian bagaimana perdagangan berfungsi di Bakkt.

Kita hidup!

Perdagangan Bakkt Bitcoin Futures pertama dilaksanakan pada 8:02 malam ET dengan harga $ 10,115

– Bakkt (@Bakkt) 23 September 2019

Pada masa ini, perdagangan kontrak berjangka Bakkt USD disenaraikan di bawah nama hub skrin perdagangan ICUS. Tidak ada had harga harian. Saiz kontrak adalah 1 bitcoin, dengan sebut harga dalam Dolar AS per bitcoin hingga dua tempat perpuluhan. Terdapat turun naik harga minimum $ 2,50 per bitcoin ($ 2,50 per kontrak), dan Block Trades dapat dilaksanakan pada $ 0,01 per bitcoin ($ 0,01 per kontrak). Terdapat Block Trade minimum 10 lot.

carta bakkt-bitcoin-usd-bulanan-niaga hadapan

Inilah yang ditunjukkan laman web Bakkt rasmi sebagai sebahagian daripada carta ‘Bitcoin Futures Workflow’:

carta alur bakkt-bitcoin-niaga hadapan-kerja

Pilihan Bakkt Bitcoin pada Niaga Hadapan:

Kontrak Pilihan Bakkt Bitcoin adalah pengumuman baru yang ingin dilancarkan pada 9 Disember 2019. Sebagai industri cryptocurrency, kontrak pilihan Bakkt untuk niaga hadapan bitcoin akan dilancarkan dengan ciri-ciri utama seperti kecekapan modal, tunai atau penyelesaian fizikal, Pilihan gaya Eropah, bayaran menarik, pengedaran dan kecairan yang luas, pesanan segera, perdagangan blok dan analisis pilihan. Kami akan mengemas kini ulasan Bakkt ini mengenai kontrak Opsyen Bitcoin mereka, yang akan ditanda aras oleh kontrak Futures Bitcoin Bulanan Bakkt mereka, setelah lebih banyak maklumat tersedia pada akhir tahun ini.

Bakkt Warehouse Custody

Selain pelancaran Bakkt Bitcoin Futures, jagaan Bakkt Warehouse, yang dibina oleh ICE dari bawah ke atas dan mengambil masa lebih dua tahun untuk dibuat, adalah ciri utama seterusnya yang mereka bawa ke ekosistem cryptocurrency.

Bakkt Warehouse, yang merupakan penyelesaian penjagaan crypto pintar untuk membolehkan penghantaran Bitcoin secara fizikal, dirancang dengan mempertimbangkan dua ciri utama. Pertama, ini membantu menghilangkan keperluan pedagang komisen futrues untuk berinteraksi dengan Bitcoin dan kedua berfungsi sebagai penjaga yang berkelayakan kerana Syarikat Bakkt Trustnya, yang sangat penting dalam memenuhi standard institusi.

bakkt-crypto-reserve-review

Dengan pendekatan keselamatan pertama dan dikawal selia oleh New York State Department of Financial Services (NYDFS), penyelesaian penjagaan Bakkt bertujuan untuk melindungi aset pelanggan yang menggunakan kemampuan melindungi peringkat perusahaan, seperti yang mereka gunakan untuk Bursa Saham New York dan puluhan ICE lain platform pertukaran di seluruh dunia.

Bakkt Warehouse yang patuh taraf bank akan memanfaatkan pilihan penyimpanan aset dalam talian (hangat) dan luar talian (sejuk) untuk membantu merapatkan jurang antara fungsi dan kemudahan penggunaan serta meminimumkan risiko yang berkaitan dengan dompet panas. Kedua-dua set dompet, dari peti besi bertingkat bank hingga keamanan bersenjata 24/7 di lokasi, akan mempunyai polisi insurans $ 125 juta dan mempunyai kerjasama dengan BNY Mellon untuk membantu menjaga keselamatan cryptoasset.

Mereka juga menyentuh keselamatan keseluruhan sistem mereka ciri-ciri serta pemulihan bencana kunci kriptografi peribadi penggunanya. Mereka akan melaksanakan semua protokol AML dan KYC (anti pencucian wang dan mengetahui pelanggan anda) serta menerapkan teknik pengawasan dalam rantai untuk mengesahkan asal aset kripto. Dilaporkan bahawa satu-satunya interaksi antara Bakkt dan blockchain Bitcoin akan berlaku di Bakkt Warehouse apabila pengguna mendeposit dan menarik balik pegangan BTC mereka.

Bayaran Bakkt

Bakkt mengenakan bayaran berikut untuk kontrak bitcoin harian dan niaga hadapan:

Bayaran Pertukaran dan Penjelasan – Perdagangan Skrin: $ 1.00 setiap kontrak (setiap hari); $ 1.25 setiap kontrak (bulanan)

Bayaran Pertukaran dan Penjelasan – EPP & Sekat Perdagangan: $ 1.60 setiap kontrak (setiap hari); $ 1.85 setiap kontrak (bulanan)

Bayaran Penghantaran: $ 9.75 setiap kontrak (setiap hari); $ 9.75 setiap kontrak (bulanan)

Yuran Penjagaan: Bakkt telah menjadualkan “cuti percutian” untuk perkhidmatan jagaan Bakkt Warehouse hingga 30 Jun 2020. Perkhidmatan jagaan Bakkt adalah percuma sehingga tarikh tersebut.

Bakkt belum mengeluarkan jadual bayarannya untuk perdagangan kripto lain, dan kami tidak tahu bagaimana struktur yuran Bakkt akan bersaing dengan pertukaran dan platform perdagangan utama yang lain.

Isu dan Waktu Keselamatan Bakkt

Bakkt dilancarkan pada 23 September 2019. Pertukaran ini tidak mengalami pelanggaran keselamatan atau waktu henti yang besar sejak dilancarkan. ICE dan NYSE sama-sama aman dan tidak mengalami pelanggaran keselamatan besar dalam sejarah baru-baru ini. Secara keseluruhan, Bakkt dijangka menjadi salah satu platform perdagangan bitcoin paling selamat dan selamat yang ada. Anak syarikat Bakkt Holdings LLC, Bakkt Trust Company LLC, adalah penyedia jagaan Bitcoin berlesen yang berkelayakan di New York State yang berdaftar dengan Jaringan Penguatkuasaan Jenayah Kewangan (FinCEN). Berikut adalah carta yang menunjukkan hubungan antara badan pengawal selia undang-undang dan Pasaran Niaga Hadapan Bakkt Bitcoin ICE:

bakkt-bitcoin-niaga hadapan-pasaran-peraturan

Kemudahan penggunaan

Bakkt pada masa ini melayani pelabur institusi menggunakan platform yang sama dengan ICE dan NYSE. Platform ini tidak asing lagi bagi mereka yang pernah menggunakan platform ICE lain pada masa lalu. Versi pengguna platform belum dilancarkan, jadi kami tidak tahu bagaimana Bakkt membandingkan dengan antara muka pertukaran kripto tradisional. Juga, berikut adalah waktu dagangan pertukaran kripto Bakkt berdasarkan garis masa New York, London dan Singapura:

bakkt-pertukaran-perdagangan-jam

Kepercayaan dan Privasi

Bakkt mempunyai standard kepercayaan dan privasi yang ketat. Bitcoin semua pelanggan akan disimpan di Bakkt Warehouse, yang dikendalikan oleh syarikat amanah terhad yang dikawal selia oleh New York State Department of Financial Services. Syarikat amanah itu berfungsi sebagai penjaga yang berkelayakan. Bakkt tidak mengalami pelanggaran privasi atau pelanggaran keselamatan sehingga kini.

Khidmat Pelanggan

Bakkt boleh dihubungi melalui e-mel atau borang dalam talian. Firma itu belum melancarkan pilihan perkhidmatan pelanggannya sepenuhnya, tetapi kami menjangkakan akan melihat pilihan tersebut ketika Bakkt melancarkan produknya yang berhadapan dengan pengguna.

Panduan Pengguna Bakkt: Cara Menyiapkan dan Menggunakan Bakkt

Bakkt telah membuka platform perdagangannya kepada pelanggan institusi. Walau bagaimanapun, platform ini belum membuka perdagangan untuk pengguna atau pengguna biasa.

bakkt-pertukaran-kemas kini

Apabila Bakkt membuka platform perdagangannya kepada pengguna dalam masa terdekat, kami akan menerbitkan panduan lengkap yang menerangkan cara mendaftar, mendapatkan pengesahan, dan memulakan perdagangan di Bakkt.

Pelabur institusi yang ingin mendaftar untuk Bakkt, sementara itu, perlu menghantar e-mel [email protected] untuk memulakan.

Masa depan kejayaan Bakkt masih belum dapat dilihat, tetapi seperti yang dinyatakan oleh tagline twitter rasmi mereka, “memperluas akses ke ekonomi global dengan membina kepercayaan dan membuka nilai aset digital” – ramalan pertukaran cryptocurrency Bakkt yang menampilkan penyelesaian fizikal mereka Platform dagangan Bitcoin Futures pasti kelihatan sebagai tempat yang cerah untuk pasaran.

Sebagai bahagian kedua dari tinjauan ini mengenai pertukaran ICE NYSE dan platform niaga hadapan bitcoin, mari kita kembali ke jalan memori dan meretas semua kemas kini berita Bakkt terbaru.

Kisah Sejauh Ini: Pandangan Kembali ke Bakkt

Kami sekarang menyaksikan kesan pelancaran Bakkt rasmi kepada khalayak yang sangat bersemangat dan antarabangsa, dan mengatakan bahawa ia akan menjadi perkembangan yang sangat terpencil dari pasaran yang lebih luas adalah dengan mengakui bahawa anda tidak sepenuhnya ‘mendapatkan’ cryptocurrency.

Dari segi sejarah, setiap kali kita melihat Bakkt muncul dalam berita sejak Ogos 2018, ini bertepatan dengan pelbagai puncak untuk Bitcoin antara jenis cryptocurrency lain. Minggu ini dan semua orang tidak terkecuali daripada itu; ketika semangat meningkat setelah akhirnya dilancarkan, kami telah melihat Bitcoin naik ke atas.

Terdapat banyak nilai yang dibawa Bakkt ke pasaran cryptocurrency, dan pelancarannya berpotensi untuk membawa keseluruhan pasaran ke tahap seterusnya. Dalam temu bual dengan Coin Telegraph baru-baru ini, Tom Lee, Pengasas Bersama Fundstradt Global Advisors tidak disinggung bahawa Bakkt akan memberi kesan positif terhadap kredibiliti crypto di mata peniaga institusi:

“Saya sangat positif terhadap Bakkt dan kemampuannya untuk meningkatkan kepercayaan dengan institusi kepada crypto.”

Walaupun menghadapi banyak rintangan, sama ada dari masalah teknikal atau bahkan desakan keras dari agensi pengawalseliaan, khususnya Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa; telah bermula sebagai cadangan pada bulan Ogos 2018. Ketua Pegawai Eksekutif, Kelly Loeffler, yang merupakan isteri kepada CEO ICE Jeffrey Sprecher, membantu menjalankan laman web blog Bakkt yang berkongsi semua kemas kini dan kemajuan berita terkini..

Oleh itu, dengan adanya peristiwa yang sangat penting sekarang, sebagai tambahan kepada semua fakta dan angka di atas, ada alasan bahawa kita harus menyelami syarikat dan bagaimana ia beralih dari idea inovatif ke idea yang paling tinggi- jangkaan syarikat yang berpusatkan bitcoin di dunia crypto.

Kembali di Bakkt – Permulaan

Untuk tujuan konteks yang lebih baik – kami menjawab apa sebenarnya Bakkt? Dan apa yang dibawanya ke pasaran di atas? Tetapi untuk permulaannya, Bakkt adalah anak sulung pemain dan syarikat induk Bursa Saham New York (NYSE) – Intercontinental Exchange (ICE). Ini timbul dengan syarikat yang semakin berminat untuk menyediakan penyelesaian Bitcoin Futures untuk basis pelabur yang semakin meningkat.

Hasil akhirnya adalah Bakkt, yang ditubuhkan pada 31 Julai 2008 menurut Bloomberg tetapi tidak tersedia untuk umum sehingga Ogos. Dan beberapa faktor pendorong di sebalik projek ini adalah bahawa sekiranya pelabur mula memasukkan wang ke dalam cryptocurrency, maka mereka akan menghadapi prospek yang menakutkan untuk berurusan dengan pasaran yang berisiko tinggi dan tidak stabil tanpa perlindungan undang-undang untuk melindungi mereka aset. Seperti yang telah kita dokumentasikan berkali-kali, “jagaan pintar” adalah gelombang Bitcoin dan cryptoasset seterusnya dan Bakkt berada dalam kedudukan utama untuk menjadi pemimpin dalam kapasiti ini.

Inilah yang menghalang kripto benar-benar masuk ke arus perdana, jadi jika perniagaan muncul di tempat kejadian dan menyediakan sistem akauntabiliti dan profesionalisme yang sangat diperlukan, maka ia akan disambut dengan lega dari agensi pengawalseliaan, dan mengalu-alukan pelukan daripada pelabur yang semakin berminat dengan ruang tersebut.

Dasar perniagaan ini adalah, dengan kata-kata syarikat dari laman webnya, seperti yang dinyatakan di atas – “untuk membawa ketelusan dan kepercayaan terhadap aset digital” berkat keinginan dari pasukan Bakkt untuk terlibat lebih dekat dengan pelaburan komuniti dan keperluan kolektif mereka untuk pengurusan risiko dan akauntabiliti yang lebih besar dari luar angkasa.

Jadi apa yang benar-benar membezakan Bakkt daripada rakan-rakannya yang terdesentralisasi? Untuk satu, ini lebih daripada sekadar penyedia niaga hadapan, walaupun itulah yang kemungkinan besar kita kaitkan dengan mereka. Sebenarnya, kontrak niaga hadapan adalah salah satu perkhidmatan yang mereka berikan, berikut adalah penyelesaian yang ingin dibawa oleh Bakkt untuk penggunanya:

Penyelesaian Bakkt Crypto Custody

Penyimpanan selamat sebenarnya adalah sesuatu yang sangat diingini oleh komuniti pelaburan, dan itulah satu perkara yang diketahui oleh Bakkt. Bakkt berhasrat untuk memberikan keselamatan bernilai pelaburan bagi penggunanya, yang memungkinkan mereka untuk benar-benar memanfaatkan pasaran, dan memastikan pelaburan dalam pengetahuan bahawa mereka dipegang dengan jenis keselamatan terbaik yang dapat diberikan.

Menurut laman web syarikat:

“Dengan keamanan fizikal dan siber canggih, teknologi dan tadbir urus institusi, dan disokong oleh insurans untuk aset digital yang disimpan dalam dompet beku, Bakkt memberikan standard baru dalam perlindungan aset digital dengan memanfaatkan alat keselamatan siber di mana NYSE bergantung. “

Terdapat lebih banyak penyelesaian untuk perlindungannya daripada sekuriti keselamatan pelaburan, kerana syarikat itu jelas dalam catatan blog pada bulan Ogos:

“Bakkt Warehouse, yang merupakan sebahagian dari Bakkt Trust Company, dibina menggunakan perlindungan keselamatan siber dan fizikal yang menyokong pasaran yang paling aktif diperdagangkan di dunia, termasuk NYSE,” per posting. “Di samping itu, keperluan tadbir urus dan kepatuhan bebas dari penjaga yang berkelayakan bermaksud bahawa Bakkt Warehouse dirancang untuk memenuhi standard pengawasan tertinggi.”

Penyelesaian Pembayaran Khusus

Cryptocurrency terkenal dengan potensi perdagangan, jual beli rakan sebaya. Tetapi walaupun dengan ini, sistem yang boleh dipercayai dan tidak boleh dipercayai masih sangat diperlukan dalam dunia pelaburan institusi.

Ini adalah elemen Bakkt yang benar-benar mensasarkan para pelabur, terutama mengingat hakikat bahawa pelabur yang ingin memanfaatkan bahagian perkhidmatan Bakkt ini perlu memberikan pendahuluan yang cukup besar, di mana pelabur berasaskan pengguna prihatin.

Menurut laporan awal bulan ini, pelabur perlu memberikan bayaran pendahuluan awal sebanyak $ 3,700 Bitcoin untuk kedua-dua kontrak niaga hadapan dan penyelesaian pembayarannya. Oleh itu, tiada deposit kecil.

Inilah yang dikatakan oleh Bakkt mengenai penyelesaian pembayarannya:

“Sama ada antara pengguna dan peniaga atau rakan sejawat, kemampuan untuk melakukan transaksi dalam aset digital sangat menjanjikan kerana mata wang global baru ini berkembang di luar simpanan nilai atau aset spekulatif, dan sebagai skala teknologi lejar yang diedarkan. Bakkt bekerjasama dengan pedagang terkemuka yang menyedari potensi aset digital. “

Penyelesaian Pematuhan

Kami sebelumnya telah menggali topik apa yang memisahkan desentralisasi dari pertukaran terpusat, dan salah satunya adalah jenis hubungan yang ada dengan masalah pematuhan.

Pematuhan peraturan adalah halangan utama yang dielakkan oleh pertukaran terdesentralisasi seperti wabak yang berkaitan dengan cryptocurrency, sementara yang terpusat cenderung mematuhi mereka agar dapat diakui sebagai pemain profesional oleh pelabur.

Bakkt bukan sahaja syarikat yang cepat ditambahkan ke keluarga institusi kerana hubungannya dengan ICE. Tetapi juga berkat kenyataan bahawa ia menyediakan calon pelanggannya rangka kerja pelaburan yang sepenuhnya mematuhi prosedur peraturan yang ditetapkan oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat. Khususnya mengenai keperluannya untuk ciri keselamatan yang kuat untuk pengguna, serta pemeriksaan Anti Pencucian Wang (AML) dan Kenali Pelanggan Anda (KYC).

“Tumpuan Bakkt pada pematuhan merangkumi semua aspek operasi kami. Sama ada AML dan KYC di peringkat institusi dan pengguna, atau analisis dan pengawasan dalam rantai untuk semua deposit dan pengeluaran kripto, kami akan terus menambahkan untuk memastikan milik kami adalah platform yang paling kuat dan dipercayai. Sebagai tambahan, Bakkt secara rutin akan mengambil bahagian dalam audit kewangan dan keselamatan, serta tinjauan pematuhan peraturan. “

Kontrak hadapan

Dan, tentu saja, akan menjadi remeh bagi kita untuk tidak menyelami dunia kontrak niaga hadapan, mengingat kenyataan bahawa itulah yang biasa dikenali oleh Bakkt. Sebabnya adalah kerana syarikat ini membuka jalan baru berkat kenyataan bahawa kontrak ini diberikan kepada pembeli bersama dengan penyelesaian peraturannya sendiri, seperti pusat penjelasan sendiri.

Unsur terakhir ini bermaksud bahawa Bakkt dapat dengan cepat menjadi nama global utama, menyediakan kontrak niaga hadapan Bitcoin untuk pelabur di Amerika Syarikat, serta 30 negara di seluruh dunia.

Menurut pasukan Bakkt, ini jauh lebih daripada sekadar rangkaian kontrak niaga hadapan maya, kerana ia dibeli dan membuat beberapa langkah serius dengan penyelesaian penyimpanan fizikalnya sendiri. Pada akaun Twitter khusus pada 28 Ogos, pasukan Bakkt akan mula menyediakan ruang penyimpanan kepada penggunanya untuk pelbagai kontrak niaga hadapan fizikalnya.

“Pada 6 September, Gudang kami akan mula menawarkan penyimpanan bitcoin pelanggan yang selamat untuk mempersiapkan pelancaran Bakkt Bitcoin Daily & Niaga Hadapan Bulanan apabila dilancarkan pada 23 September. Kontrak ini akan membolehkan penghantaran bitcoin secara fizikal dengan pasaran dan jagaan yang dikawal dari hujung ke hujung. “

Menurut sumber, ruang penyimpanan ini memberikan perlindungan spesifikasi tinggi untuk aset pelabur tetapi juga dilindungi dengan polisi insurans lebih dari $ 125 juta.

Langkah Keselamatan

Bersama dengan mempunyai polisi insurans dalam ratusan juta, Bakkt menyediakan pelbagai penyelesaian keselamatan untuk penggunanya, termasuk rangkaian dompet ‘sejuk’ dan ‘hangat’, menurut syarikat itu:

“Bakkt Warehouse terdiri daripada simpanan aset digital dalam talian (” hangat “) dan luar talian, udara-celah (” sejuk “). Sistem Bakkt secara algoritma menyeimbangkan antara kedua-dua peringkat penyimpanan panas dan sejuk untuk meminimumkan risiko yang berkaitan dengan penyimpanan panas. “

Bergantung pada jenis simpanan selamat yang dicari pelabur, mereka mempunyai pilihan sama ada dompet ‘hangat’ ini; yang terdiri daripada modul keselamatan tahap-3, sementara juga disambungkan ke rangkaian, yang membolehkan pelabur mempunyai akses siap ke aset mereka. Ini memberi implikasi bahawa penyimpanan jenis ini ditujukan lebih kepada mereka yang berminat dalam perdagangan kedudukan sederhana hingga pendek.

Sementara itu, penyelesaian penyimpanan sejuk untuk pelabur terdengar seperti sesuatu yang serupa dengan Fort Knox cryptocurrency;

 • Sebilangan besar bitcoin yang disimpan di Gudang Bakkt berada di luar talian
 • Sistem jurang udara yang disimpan di peti besi bertaraf bank dengan kawalan keselamatan fizikal yang canggih
 • Kunci dompet dilindungi dan dienkripsi semasa dibuat, dengan beberapa kunci kunci diperlukan untuk menandatangani satu transaksi
 • Penandatanganan transaksi pelbagai tandatangan yang diedarkan secara geografi
 • Pemisahan tugas antara pasukan dalaman
 • 24 × 7 di tempat, keselamatan bersenjata

Oleh itu, adalah selamat untuk mengatakan bahawa pelabur mendapat nilai wang mereka ketika mereka membeli kontrak dengan Bakkt.

Mengenai keselamatan pelabur dan pematuhan peraturan, Bakkt bersedia menghadapi beberapa situasi yang cukup unik. Sekali lagi, ini menurut syarikat itu sendiri, dan pembacaan ringkas mengenai ciri keselamatannya.

Ciri-ciri ini merangkumi dasar tindakan dan perancangan untuk bencana besar yang melibatkan kehilangan kunci peribadi pelabur. Bakkt memasuki pasar dengan kontingensi “Pemulihan Bencana (DR) dan Perancangan Kesinambungan Perniagaan (BCP)” yang dibuat sebelumnya dengan pengakuannya sendiri.

Berita Bakkt Terkini

Walaupun ini merupakan ringkasan dari apa yang sedang berlaku dengan Bakkt, dan dari mana produknya terdiri, Penting untuk melihat beberapa perkembangannya yang terbaru juga. Tahun 2019 telah menyaksikan syarikat memulakan sejumlah perkongsian baru menjelang lampu hijau.

Beberapa di antaranya termasuk pemerolehan Syarikat Aset Digital Aset (DACC) yang berjaya pada awal tahun 2019. Pengambilalihan ini pada dasarnya berfungsi untuk memberikan ruang yang lebih besar terhadap penyelesaian kustodiannya sendiri; membawa kepakaran DACC ke tahap yang lebih baik untuk menyempurnakan persembahan Bakkt dengan lebih baik.

Seiring dengan ini, Bakkt baru-baru ini menjalin kerjasama yang lebih erat dengan BNY Mellon untuk meningkatkan lagi penyelesaian storannya, baik secara lebih luas, tetapi juga lebih khusus mengenai penyimpanan kunci peribadi.

Terus Kembali untuk Kemas Kini Bakkt: Kata Akhir

Bakkt telah menjadi platform perdagangan crypto yang dinanti-nantikan sejak diumumkan pada bulan Julai 2018. Pada mulanya dijadualkan untuk dilancarkan pada awal 2019, pelancaran Bakkt diturunkan pada 23 September 2019, iaitu ketika platform itu secara rasmi melancarkan bitcoin / USD harian dan bulanannya niaga hadapan untuk pelabur institusi.

Melangkah ke hadapan, Bakkt merancang untuk menarik pelabur institusi dengan persekitaran perdagangan yang sangat selamat, terkawal, dan patuh. Pada masa yang sama, Bakkt akhirnya akan membuka perdagangan kepada masyarakat umum.

Pelancaran bulan September adalah tonggak, tetapi bukan garis penamat. Kerja keras – pengembangan pasaran – berlaku dalam beberapa bulan akan datang, bersama dengan produk dan kontrak baru. https://t.co/zPvH7oQNiQ

– Adam Putih (@WhiteAdamL) 25 Oktober 2019

Dengan sokongan beberapa syarikat terbesar dan platform perdagangan kewangan Amerika, Bakkt dapat dengan mudah menjadi kekuatan yang paling berpengaruh dalam kancah perdagangan bitcoin. Kami berharap panduan pengguna ini dapat membantu semua orang memahami betapa pentingnya pertukaran dagangan Bakkt Bitcoin Futures baru untuk pasaran cryptocurrency secara keseluruhan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me