Gemini Exchange: Kuasai Panduan Ulasan Pengguna Crypto

gemini-pertukaran-tinjauan

Cara Menggunakan, Berdagang dan Mendaftar ke Gemini Exchange

Gemini adalah salah satu pertukaran cryptocurrency terbaik dan terkawal di dunia. Ketahui semua yang anda perlu ketahui mengenai Gemini dalam ulasan dan panduan pengguna kami.

ciri-ciri

 • Aplikasi mudah alih untuk iOS dan Android
 • Penyimpanan crypto gred institusi
 • Dagangan lanjutan dalam persekitaran crypto yang paling terkawal dan dipercayai

Kaedah Deposit

 • Kad kredit atau debit Visa, MasterCard, dan American Express
 • Pindahan bank tempatan dari bank AS

Kelebihan

 • Diatur secara meluas di negeri New York
 • Mudah digunakan pada kedua-dua peranti desktop dan mudah alih
 • Penyelesaian hak penjagaan bertaraf institusi yang selamat
 • Perkhidmatan pelanggan yang sangat baik

Keburukan

 • Bayaran lebih tinggi daripada pertukaran yang kurang dipercayai
 • Diperlukan KYC dan proses pengesahan yang luas
 • Sebilangan kecil syiling dan negara yang diterima

Pengenalan

Gemini Trust Company, LLC, yang hanya dikenali sebagai Gemini, adalah salah satu pertukaran cryptocurrency yang paling baik di dunia. Syarikat ini ditubuhkan pada tahun 2014 oleh Cameron dan Tyler Winklevoss – kembar Winklevoss yang sama yang berperanan pada zaman awal Facebook.

Gemini adalah syarikat amanah New York yang dikawal selia oleh New York State Department of Financial Services (NYDFS). Pada bulan Jun 2016, pertukaran tersebut menjadi pertukaran ETH berlesen pertama di dunia. Pada bulan Mei 2018, Gemini menjadi pertukaran Zcash berlesen pertama di dunia.

Walaupun pertukaran lain menawarkan sejumlah besar mata wang dan pilihan, Gemini memberi tumpuan untuk melakukan beberapa perkara penting dengan betul. Pertukaran hanya menerima pengguna dari Amerika Syarikat, Kanada, Inggeris, Korea Selatan, Hong Kong, dan Singapura, misalnya. Gemini juga hanya aktif di segelintir pasar, menawarkan pasangan dengan beberapa kombinasi BTC, USD, ETH, LTC, BCH, dan ZEC.

Satu lagi perkara yang baik tentang Gemini adalah bahawa ia sangat sesuai untuk kedua-dua peniaga pemula dan peniaga maju. Platform ini mempunyai alat dan pilihan antara muka yang cukup untuk pemula untuk memuaskan seseorang yang membeli bitcoin pertama mereka. Ia juga memiliki alat perdagangan maju yang luas untuk menenangkan pedagang yang lebih berpengalaman. Sudah tentu, Gemini juga mempunyai penyelesaian hak penjagaan kripto gred institusi yang menjadikannya lebih mudah daripada sebelumnya untuk institusi pelaburan utama memasuki.

Untuk menambah senarai alasan untuk mempercayai Gemini, pertukaran adalah salah satu dari sedikit ruang kripto yang telah diaudit oleh salah satu firma perakaunan Big Four: Gemini telah diaudit oleh Deloitte. Dengan pengawasan dan kepercayaan peraturan yang luas, mudah untuk melihat mengapa Gemini menyatakan telah “menetapkan standard untuk keselamatan siber crypto.”

Pada akhirnya, Gemini bersaing dengan beberapa pemain terbesar dalam industri – termasuk Kraken, Bitstamp, Binance, Bittrex dan Coinbase – semasa mengendalikan pertukaran cryptocurrency yang sangat terkawal. Teruskan membaca untuk mengetahui kelebihan Gemini, termasuk bagaimana pertukaran berfungsi.

Ciri-ciri utama

Ciri utama Gemini merangkumi:

Gemini USD (GUSD) Stablecoin: Setelah timbul kontroversi mengenai Tether’s stablecoin, USDT, Gemini memutuskan untuk melancarkan stablecoin sendiri. Gemini USD, atau GUSD, adalah stablecoin yang dijamin sepenuhnya yang digunakan dalam banyak perdagangan di platform Gemini (dan bursa lain). Setiap GUSD yang beredar disokong oleh 1 USD dalam simpanan Gemini, dan simpanan tersebut diaudit setiap bulan, dengan hasilnya diterbitkan dalam talian untuk dilihat oleh sesiapa sahaja.

Sebilangan kecil Cryptocurrency Berkualiti Tinggi: Daripada menambahkan ratusan cryptocurrency berkualiti rendah ke platformnya, Gemini telah menambah sebilangan kecil cryptocurrency yang sangat dipercayai dan terdesentralisasi. Hari ini, Gemini menyenaraikan hanya enam mata wang kripto dan fiat yang berbeza pada pertukarannya, termasuk BTC, USD, ETH, LTC, BCH, dan ZEC.

Sangat Berkawal: New York adalah salah satu negeri pertama yang mewujudkan badan pengawalseliaan untuk mengawasi pertukaran cryptocurrency yang beroperasi di negeri ini. Gemini adalah pertukaran aset digital berlesen pertama yang memenuhi kehendak badan tersebut. Hari ini, Gemini terus dikawal selia oleh Jabatan Perkhidmatan Kewangan Negeri New York, menjadikannya salah satu pertukaran crypto paling dipercayai yang dapat anda temui hari ini.

Aplikasi Mudah Alih: Gemini baru-baru ini melancarkan aplikasi mudah alih untuk Android dan iOS. Aplikasi ini membolehkan anda membeli bitcoin dengan serta-merta menggunakan telefon pintar atau tablet anda. Buat akaun, kemudian beli crypto dengan serta-merta menggunakan kad debit atau kredit tanpa meninggalkan telefon anda. Ini adalah salah satu kaedah terpantas, termudah, dan paling selamat untuk membeli crypto dari peranti mudah alih.

Pembelian Berulang: Gemini menyokong pembelian berulang, memungkinkan anda menjadualkan pembelian berulang di semua aset yang disenaraikan Gemini. Sekiranya anda ingin membeli 0.5 BTC setiap bulan selama 18 bulan akan datang, misalnya, anda boleh melakukannya dengan Gemini.

Keselamatan Siber Lanjutan: Gemini mendakwa telah menetapkan standard untuk keselamatan siber crypto – dan mereka tidak dijalankan. Perkhidmatan jagaan bertaraf institusi Gemini memastikan aset pelanggan selamat. Gemini juga telah mengembangkan sistem penyimpanan sejuk luar talian miliknya sendiri. Atas semua sebab ini, Gemini adalah salah satu nama yang paling dipercayai dalam permainan.

Diinsuranskan Sepenuhnya: Pada bulan Oktober 2018, Gemini mengumumkan bahawa ia telah memperoleh insurans aset digital yang meliputi token dan syiling yang dipegang oleh bursa. Insurans ini dibiayai oleh Aon, sebuah syarikat perunding risiko yang berpusat di London, dan ditaja jamin oleh konsortium penaja jamin global. Jelasnya, kumpulan insurans ini cukup terkesan dengan keselamatan aset digital Gemini sehingga mereka merasa selesa menginsuranskan aset tersebut.

Perdagangan Asas dan Lanjutan: Gemini menawarkan pelbagai pilihan perdagangan, termasuk had beli / jual, berhenti beli / jual, OCO, baik sampai hari (GTD), dan jual beli pasar. Sama ada anda ingin membeli syiling pada kadar pasaran semasa, atau membuat jenis pesanan yang lebih kompleks, Gemini mempunyai pilihan perdagangan untuk memenuhi keperluan anda.

Deposit Melalui Kad Bank: Banyak pertukaran cryptocurrency berkualiti rendah tidak menerima kad kredit atau debit kerana kebimbangan dengan penipuan. Bagaimanapun, Gemini menerima kad kredit dan debit dari Visa, MasterCard, dan American Express. Anda juga boleh memindahkan wang ke bursa dari bank AS.

Beli Cryptoverse: Ingin mendapat kepentingan di seluruh industri crypto dengan satu pembelian? Ingin membeli pelbagai cryptocurrency tanpa membeli secara individu? Gemini mempunyai pilihan yang disebut Buy The Cryptoverse (istilah yang sebenarnya diniagakan syarikatnya) yang membolehkan anda membeli segelintir mata wang utama dengan serta-merta.

Mata Wang dan Pasangan Gemini

Gemini menawarkan semua mata wang kripto dan fiat berikut dengan pelbagai pilihan pasangan:

 • BTC
 • Dolar Amerika
 • ETH
 • LTC
 • BCH
 • ZEC

Kaedah Deposit dan Pengeluaran yang Disokong Gemini

Gemini menerima deposit melalui pindahan bank AS atau melalui kad kredit dan debit (Visa, MasterCard, atau American Express).

Anda boleh mengeluarkan wang dari Gemini ke dompet BTC atau ETH. Atau, anda boleh mengeluarkan ke akaun USD melalui transfer bank.

Proses Pendaftaran dan Log Masuk Gemini

Gemini adalah pertukaran yang sangat terkawal, jadi masuk akal pengguna Gemini harus melewati lebih banyak gelung. Walaupun begitu, proses pendaftaran dan pengesahan Gemini masih sangat mudah.

Lawati Gemini.com atau muat turun aplikasi Gemini untuk memulakan. Anda boleh memilih untuk menyediakan akaun peribadi biasa. Atau, anda boleh menyediakan akaun institusi. Anda mengesahkan e-mel anda, menyediakan pengesahan dua faktor (2FA), memuat naik foto ID foto yang dikeluarkan oleh kerajaan, kemudian menambahkan akaun bank. Setelah anda mengikuti langkah-langkah ini dan Gemini mengesahkan maklumat anda, anda sudah bersedia untuk memulakan perdagangan.

Perdagangan Gemini

Proses perdagangan Gemini sangat mudah. Pilihan perdagangan yang tersedia termasuk:

Pesanan Pasaran: Anda membeli atau menjual dengan harga pasaran semasa yang terbaik.

Perintah Had: Anda membeli atau menjual dengan harga tertentu (anda memasukkan harga atau had di mana anda ingin membeli atau menjual).

Hadkan FOK (Isi atau Bunuh): Pesanan FOK dibatalkan sepenuhnya melainkan dapat diisi dengan segera atau dengan harga yang lebih baik daripada yang ditentukan. Biasanya, ini digunakan untuk pesanan yang lebih besar.

Hadkan Pesanan IOC (Segera atau Batal): Pesanan IOC diproses dengan segera pada harga tertentu atau lebih baik atau dibatalkan.

Hadkan Pesanan MOC (Buat atau Batal): Pesanan MOC tetap ada di buku pesanan dengan harga tertentu. Sekiranya sebahagian pesanan tidak dapat diisi dengan segera, keseluruhan pesanan dibatalkan.

Hadkan Pesanan AO (Lelong Sahaja): Perintah Limit AO bergantung pada buku pesanan lelong dan diisi pada atau lebih baik daripada harga yang ditentukan pada akhir lelongan. Sebarang kuantiti yang tidak diisi dibatalkan.

Had IOI (Petunjuk Minat): Perintah Limit IOI memulakan aliran kerja perdagangan blok Gemini untuk menghasilkan kecairan untuk jumlah blok yang besar.

Kedua perdagangan terakhir ini kebanyakannya dilaburkan kepada pelabur institusi dan tidak mungkin digunakan oleh pelabur runcit. Walau bagaimanapun, jenis perdagangan yang lebih maju tersedia bagi mereka yang memerlukannya.

gemini-pertukaran-pesanan-jenis

Bayaran Gemini

Gemini mempunyai harga yang kompetitif serupa dengan yang kita lihat dengan pertukaran lain yang sangat terkawal. Anda tidak membayar yuran perdagangan murah-kotoran (0,05%) yang anda lihat di bursa yang lebih terang, tetapi anda juga tidak membayar yuran tinggi yang anda lihat di bursa lain (0.5%). Sebaliknya, Gemini berada di suatu tempat di tengah.

 • Yuran Pengambil: 0.35%
 • Bayaran Pembuat: 0.10%
 • Bayaran Lelong: 0.20%
 • Bayaran Deposit: Percuma
 • Yuran Pengeluaran: Percuma

Harga turun dengan ketara dengan jumlah dagangan. Sekiranya anda berniaga lebih dari $ 1 juta dalam tempoh 30 hari, misalnya, maka kos pengambil anda turun menjadi 0.25% dan yuran lelong menjadi 0.15% (bayaran pembuat tetap sama). Apabila berdagang lebih dari $ 10 juta setiap 30 hari, anda tidak membayar sebarang kos pembuat dan bayaran pengambil hanya 0.10%.

gemini-pertukaran-perdagangan-yuran

Anda boleh memeriksa yuran semasa anda pada bila-bila masa dari skrin akaun anda. Gemini dengan jelas menunjukkan jumlah yang telah anda jual dalam 30 hari terakhir dan yuran yang boleh anda harapkan.

gemini-fee-diskaun-contoh

Deposit dan pengeluaran percuma di Gemini, walaupun anda hanya mendapat 10 pengeluaran percuma sebulan dengan kaedah pengeluaran tertentu (termasuk pengeluaran BTC, ETH, LTC, BCH, dan ZEC). Di luar jumlah itu, anda akan membayar sedikit bayaran (0.001 BTC setiap pengeluaran). Pengeluaran wang melalui kawat, pengeluaran ACH, dan pengeluaran GUSD sentiasa percuma tanpa mengira jumlah pengeluaran yang anda buat setiap bulan.

Isu dan Waktu Keselamatan Gemini

Walaupun merupakan salah satu pertukaran terbesar dan paling disasarkan dalam industri crypto, Gemini tidak mempunyai masalah keselamatan utama, masalah waktu henti, atau pelanggaran keselamatan yang ketara. Ada sebab mengapa Gemini dipercayai menyimpan dana institusi berjuta-juta dolar: mereka mempunyai rekod keselamatan yang hampir sempurna.

gemini-jagaan-kripto-penyimpanan

Gemini Penggunaan

Gemini telah melabur dengan ketara untuk menjadikan platformnya semudah mungkin. Pengguna desktop dan mudah alih menikmati pengalaman perdagangan yang sangat mengejutkan di setiap langkah operasi. Aplikasi mudah alih Gemini yang baru boleh dibilang adalah cara termudah bagi pengguna Android atau iPhone untuk membeli crypto menggunakan peranti mudah alih mereka.

Kepercayaan dan Privasi

Gemini sangat telus dan dipercayai. Gemini ditubuhkan sebagai syarikat amanah New York di bawah bidang kuasa Jabatan Perkhidmatan Kewangan New York. Gemini telus pada setiap peringkat operasinya. Deposit Gemini USD (GUSD) mereka diaudit setiap bulan, dengan hasilnya diterbitkan dalam talian. Gemini juga telah diaudit oleh firma perakaunan Big Four, Deloitte. Secara keseluruhan, Gemini wajar menjadi salah satu nama yang paling dipercayai dalam industri crypto.

Khidmat Pelanggan

Gemini menawarkan sistem penyerahan tiket berkuasa Zendesk. Anda boleh memilih dari topik sokongan yang berbeza, seperti “Akaun Saya” atau “Keselamatan”, kemudian menjelaskan permintaan anda. Perkhidmatan tersedia 24 jam sehari, 7 hari seminggu, dan Gemini cenderung untuk menjawab tiket dalam 1 hingga 2 hari bekerja. Namun, sebilangan pengguna mungkin kesal kerana Gemini tidak mempunyai talian sembang langsung atau nombor telefon bebas tol.

Panduan Pengguna Gemini: Cara Menyiapkan dan Menggunakan Bybit

1. Daftar

Gemini menerima pengguna dari Kanada, Singapura, United Kingdom, Korea Selatan, Singapura, dan Hong Kong. Lawati Gemini.com untuk memulakan proses pendaftaran.

panduan pengguna gemini

Klik Bermula untuk mendaftar dalam talian menggunakan penyemak imbas desktop anda.

Sebagai alternatif, anda boleh memuat turun aplikasi Gemini dari Google Play Store atau iOS App Store.

Sebaik sahaja anda mengklik Bermula, tetingkap akan terbuka menanyakan kepada anda jenis akaun yang ingin anda buka.

Pilih Buka Akaun Peribadi dan masukkan nama, alamat e-mel, dan kata laluan anda. Sekiranya kata laluan anda terlalu lemah, maka Gemini mungkin akan menolaknya.

Setelah anda menyelesaikan proses pendaftaran, Gemini akan menghantar e-mel ke peti masuk anda.

2. Pengesahan

Klik pada pautan di peti masuk e-mel anda. Gemini kemudian akan meminta anda nombor telefon untuk menetapkan pengesahan dua faktor (2FA). Kami sangat mengesyorkan menyediakan 2FA untuk mengamankan akaun anda sebanyak mungkin.

Namun, penting juga untuk diperhatikan bahawa 2FA tidak kalis peluru: terdapat banyak kisah pengguna crypto kehilangan dana daripada 2FA berasaskan SMS kerana penggodam dapat mengawal nombor telefon mereka. Sebaliknya, semakin banyak pengguna telah beralih ke Google Authenticator, yang merupakan aplikasi mudah alih yang dipasang di telefon anda. Selagi anda mempunyai telefon, anda akan dapat menyelesaikan pengesahan 2FA.

3. Muat naik Dokumentasi

Gemini akan meminta anda membuktikan identiti anda. Untuk melakukan ini, anda perlu menyelesaikan proses pengesahan KYC dengan memuat naik sekeping ID foto yang dikeluarkan oleh kerajaan.

ID ini boleh berupa pasport, lesen memandu, atau kad pendaftaran negara.

Biasanya, proses KYC selesai dalam beberapa jam. Dalam beberapa kes – seperti masa sandaran yang berat – mungkin diperlukan beberapa hari untuk disiapkan.

4. Kaedah Deposit

Untuk memulakan perdagangan, anda perlu memasukkan wang ke Gemini. Kebanyakan orang memasukkan wang ke Gemini melalui pindahan wang dari bank AS. Walau bagaimanapun, anda juga boleh memindahkan wang menggunakan kad debit atau kredit dari Visa, MasterCard, atau American Express.

Setelah pengesahan akaun KYC dan akaun bank selesai, anda boleh memindahkan wang ke dalam akaun Gemini anda dan mula berdagang cryptocurrency.

5. Dagangan Cryptocurrency

Gemini memudahkan untuk memperdagangkan cryptocurrency di platformnya. Seperti disebutkan di atas, ada tujuh jenis pesanan yang tersedia, termasuk pesanan pasaran dan had standard dan jenis pesanan yang lebih maju.

perdagangan-di-gemini-kripto-pertukaran

6. Pengeluaran

Gemini membolehkan anda mengeluarkan wang anda dari platform pada bila-bila masa, secara percuma. Anda boleh mengeluarkan dana USD ke akaun bank AS anda dengan mudah. Atau, anda boleh mengeluarkan bitcoin, ETH, dan cryptocurrency anda yang lain ke alamat crypto anda.

Harap maklum bahawa anda hanya mendapat 10 pengeluaran kripto percuma setiap bulan (anda mendapat pengeluaran wang tanpa wayar setiap bulan). Anda akan membayar sedikit bayaran selepas itu.

Kata Akhir

Gemini boleh dikatakan nama yang paling dipercayai dan dikawal selia terbaik di ruang crypto. Gergasi kripto yang berpangkalan di New York telah membuka jalan dari segi standard peraturan. Hari ini, mereka adalah nama yang dipercayai dan telus yang sesuai untuk peniaga kripto yang mencari persekitaran yang diatur untuk berdagang.

Terdapat beberapa kelemahan Gemini. Pendaftaran hanya dibuka untuk pengguna di enam wilayah (Amerika Syarikat, Kanada, United Kingdom, Korea Selatan, Singapura, dan Hong Kong. Terdapat juga hanya lima cryptocurrency yang tersedia untuk perdagangan (BTC, ETH, BCH, LTC, dan ZEC).

Sekiranya kelemahan kecil ini tidak mengganggu anda, maka anda akan dapati Gemini menawarkan beberapa perdagangan crypto paling selamat yang ada hari ini.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me