CEX.io Exchange: Kuasai Panduan Ulasan Pengguna Crypto

Kajian pertukaran CEX.io

Cara Menggunakan, Berdagang dan Mendaftar ke CEX.io Exchange

CEX.io adalah pertukaran cryptocurrency yang ditubuhkan pada tahun 2013. Ketahui semua yang perlu anda ketahui mengenai pertukaran crypto yang telah lama berjalan dalam ulasan dan panduan pengguna kami.

ciri-ciri

  • Pertukaran cryptocurrency yang berpusat di London beroperasi dengan lancar sejak 2013
  • Tersedia untuk peniaga di 99% negara di seluruh dunia (dan 31 negeri AS)
  • Terdapat pelbagai pasangan mata wang kripto dan mata wang fiat

Kaedah Deposit

  • Pindahan bank (SEPA, ACH, SWIFT, Pembayaran Lebih Cepat)
  • Kad kredit (Visa dan MasterCard)
  • Crypto (BTC, ETH, BCH, BTG, DASH, LTC, XRP, XLM…)

Kelebihan

  • Persekitaran perdagangan yang sangat terkawal
  • Ciri beli dan jual cepat
  • Bayaran perdagangan yang kompetitif

Keburukan

  • Proses KYC / AML yang lebih sengit daripada kebanyakan pertukaran lain

Pengenalan

CEX.io adalah pertukaran cryptocurrency yang berpusat di London yang ditubuhkan pada tahun 2013.

Pada tahun 2013, CEX.io adalah penyedia perlombongan awan pertama di dunia. Hari ini, CEX.io menawarkan perdagangan crypto merentas platform melalui laman web dan aplikasi mudah alihnya. CEX.io juga membolehkan pedagang terhubung ke bursa melalui WebSocket dan REST API, yang membolehkan sesiapa sahaja mendapatkan akses ke buku pesanan CEX.io dengan kecairan tinggi.

apakah CEX.io Exchange

CEX.io digunakan oleh peniaga runcit dan peniaga institusi. Platform ini mempunyai sistem akaun pelbagai peringkat yang melayani pedagang dari pelbagai saiz. Ciri utama lain yang ditawarkan oleh CEX.io merangkumi liputan di seluruh dunia, pelbagai pilihan pembayaran, dan sokongan 24/7.

CEX.io menawarkan pelbagai pilihan pembayaran yang mengejutkan, termasuk Visa, MasterCard, transfer bank (SWIFT, SEPA, ACH, Faster Payments), dan crypto. Pedagang juga boleh berdagang dengan leverage sehingga 10x tanpa perlu membuat akaun tambahan.

CEX.io pernah menyediakan perlombongan awan melalui kolam GHash.io. CEX.io memperoleh aset tersebut ke kolam perlombongan itu pada Oktober 2013. Dalam sebulan, GHash.io telah menjadi kumpulan perlombongan nombor satu di dunia. Namun, pada Januari 2015, CEX.io telah menghentikan perkhidmatan perlombongan awannya.

CEX.io beribu pejabat di London, walaupun bursa tersebut juga memiliki alamat surat-menyurat di Jersey City, New Jersey, Amerika Syarikat. CEX.io secara rasmi didaftarkan di United Kingdom dan mempunyai status Business Services Money melalui FinCEN.

CEX.io diasaskan oleh Oleksandr Lutskevych, yang memiliki ijazah sarjana dalam bidang Cybernetics dari Kyiv National University. Sebelum mendirikan CEX.io, Lutskevych bekerja sebagai pemaju dan perunding dalam industri IT dan permainan. Lutskevych masih merupakan CEO CEX.io.

Sehingga Disember 2019, CEX.io berada di luar 100 bursa teratas mengikut jumlah dagangan dengan jumlah dagangan sekitar $ 2 juta setiap hari (kini # 136 dalam senarai, menurut CoinMarketCap).

Ciri-ciri utama

Ciri utama CEX.io merangkumi:

Berdaftar dan Dikawal Selia: CEX.io secara rasmi didaftarkan di United Kingdom. Pertukaran ini juga mempunyai status Business Services Money (MSB) melalui America’s FinCEN. CEX.io mematuhi syarat undang-undang setiap negara atau bidang kuasa di mana ia berfungsi, dan CEX.io menyekat pengguna dari bidang kuasa yang tidak disokong. Secara keseluruhan, ini adalah pertukaran yang dipercayai dan terkawal dengan baik.

Sokongan Pelanggan 24/7: CEX.io berbangga dengan sokongan pelanggan 24/7, dengan menyatakan bahawa “setiap anggota pasukan sokongan menjalani latihan intensif yang dirancang dengan teliti untuk dapat menangani masalah yang mungkin berlaku.”

50+ Pasangan: CEX.io pada masa ini menyokong lebih daripada 50 pasangan mata wang cryptocurrency dan fiat. Pasangan paling popular di CEX.io merangkumi BTC / USD, BTC / EUR, XRP / USD, ETH / USD, dan BTC / GBP.

Pelbagai Mata Wang Fiat yang Disokong: Seperti pertukaran lain yang diatur dengan baik, CEX.io membolehkan anda menukar mata wang fiat untuk cryptocurrency. CEX.io saat ini mempunyai pasangan dalam USD, EUR, dan GBP.

KYC dan AML Diperlukan: Seperti pertukaran lain yang diatur, CEX.io menghendaki pengguna melengkapkan pengesahan Kenali Pelanggan Anda (KYC) dan Anti Pencucian Wang (AML) sebelum berdagang di platform. Ini bermakna anda perlu mengesahkan identiti anda dan memuat naik bukti dokumentasi alamat.

Keuntungan pertukaran crypto CEX.io

Perkhidmatan Pembrokeran: CEX.io beroperasi sebagai pertukaran dan pembrokeran. Pengguna baru boleh menggunakan pembrokeran CEX.io untuk membeli cryptocurrency untuk pertama kalinya semudah mungkin, walaupun mereka akan membayar yuran yang tinggi. Urus niaga pembrokeran CEX.io berdasarkan pesanan mengisi atau membunuh (FOK).

Yuran Perdagangan yang Murah: Perdagangan standard di CEX.io dikenakan bayaran 0.25%.

Perdagangan Margin: Pada tahun 2019 pernah menawarkan perdagangan margin terus dari platform perdagangannya. Walau bagaimanapun, pada tahun 2019, CEX.io membuka perkhidmatan perdagangan margin khusus yang disebut CEX.io Broker. Anda boleh menggunakan perkhidmatan ini untuk mengakses leverage sehingga 10x. CEX.io juga mendakwa mempunyai perlindungan baki akaun negatif.

Sokongan Kad Kredit: CEX.io menyokong deposit melalui kad kredit atau kad debit, termasuk Visa dan MasterCard.

Sokongan Deposit Bank: CEX.io juga menyokong deposit dalam pindahan kawat atau pindahan bank domestik. Pembayaran SEPA, ACH, SWIFT, dan Lebih Cepat semuanya disokong oleh CEX.io.

Empat Tahap Pengesahan Akaun: CEX.io mempunyai empat tahap pengesahan akaun, termasuk Identity, Address, Enhanced, dan Corporate. Pada tahap terendah, pengguna tahap pengesahan identiti dapat membeli sehingga $ 1,000 BTC sehari dan $ 3,000 BTC sebulan. Alamat, Akaun yang Disempurnakan, dan Korporat tidak mempunyai had.

Sokongan Seluruh Dunia untuk Pedagang di 99% Negara: CEX.io mengiklankan fakta bahawa ia tersedia di “99% negara di seluruh dunia”, termasuk 31 negeri di Amerika. Negara tertentu (seperti negara yang disetujui) tidak dapat menyimpan wang melalui kad kredit dan pindahan wang. Namun, secara umum, CEX.io mempunyai beberapa sokongan antarabangsa terkuat yang dilihat di ruang pertukaran crypto.

Perlindungan dan Keselamatan DDoS: CEX.io menawarkan enkripsi data penuh dan mematuhi piawaian PCI DSS.

Perdagangan Merentas Platform: CEX.io menyokong perdagangan melalui laman web, aplikasi mudah alih, WebSocket atau REST API.

Kecairan Tinggi: CEX.io menjanjikan pelaksanaan pesanan cepat, spread rendah, dan akses ke buku pesanan mudah tunai tinggi untuk pasangan mata wang teratas.

3 Juta + Pelanggan: CEX.io mempunyai pangkalan pengguna lebih dari 3 juta.

Rekod Jejak Terbukti Sejak 2013: CEX.io telah beroperasi dengan lancar sejak 2013. Dana pengguna tidak pernah dicuri dari bursa.

Ciri pertukaran crypto CEX

Mata Wang dan Pasangan CEX.io

CEX.io menyokong sekitar 15 cryptocurrency dan tiga mata wang fiat.

Kebanyakan cryptocurrency utama disokong, termasuk BTC, XRP, ETH, XLM, TRX, DASH, BCH, dan LTC. CEX.io menyokong banyak cryptocurrency yang kurang dikenali, termasuk MHC, BTG, BTT, ONG, ONT, dan OMG.

Tiga mata wang fiat yang disokong merangkumi USD, EUR, dan GBP. CEX.io juga menyokong stablecoin Dollar AS (GUSD) Gemini.

Kaedah Deposit dan Pengeluaran yang Disokong CEX.io

CEX.io menyokong pelbagai kaedah deposit dan pengeluaran, termasuk pemindahan bank (ACH, SWIFT, SEPA, dan Pembayaran Lebih Cepat), kad kredit (Visa dan MasterCard), dan crypto (mana-mana cryptocurrency yang disokong oleh bursa).

Proses Pendaftaran dan Log masuk CEX.io

Seperti kebanyakan pertukaran yang diatur, CEX.io menghendaki semua pengguna mengesahkan identiti, alamat, dan maklumat lain sebelum berdagang di platform. Terdapat empat peringkat akaun di CEX.io:

Identiti: Sahkan identiti anda, kemudian beli dan jual bitcoin menggunakan Visa atau MasterCard sahaja. Had harian maksimum $ 1,000, had bulanan maksimum $ 3000.

Alamat: Sahkan alamat anda untuk membuang had harian atau bulanan. Juga membolehkan anda membiayai akaun anda melalui pindahan wang melalui bank atau kad kredit.

Dipertingkatkan: Lengkapkan pengesahan KYC / AML manual untuk mendapatkan sokongan keutamaan dan had lanjutan untuk akaun anda, termasuk had deposit dan pengeluaran yang lebih tinggi.

Korporat: Sediakan akaun korporat di CEX.io untuk membuang sebahagian besar had dana dari akaun anda sepenuhnya.

Walaupun tidak ada had deposit maksimum pada akaun Alamat, Diperingkat, dan Korporat, anda masih akan menghadkan had deposit pada tingkat Alamat ($ 200,000 sehari, $ 500,000 sebulan). Akaun yang dipertingkatkan dan Korporat mempunyai had dana kad kredit harian dan bulanan, walaupun tiada had pindahan bank.

Perdagangan CEX.io

CEX.io mempunyai antara muka perdagangan yang serupa dengan pertukaran cryptocurrency standard. UI akan dikenali oleh sesiapa sahaja yang pernah berdagang di bursa kripto lain pada masa lalu.

Sekiranya anda benar-benar baru dalam perdagangan crypto, maka CEX.io mempunyai ciri beli cepat yang membolehkan anda membeli crypto dengan serta-merta menggunakan kad kredit, walaupun anda akan membayar yuran setinggi 7%. Ini serupa dengan perkhidmatan pembelian crypto kad kredit yang ditawarkan oleh Coinbase dan syarikat lain, dengan bayaran yang sama tinggi.

Yuran CEX.io

Sebilangan besar peniaga di CEX.io akan membayar yuran pengambil 0.25% dan kos pembuat 0.16%, dengan andaian anda berniaga kurang dari 5 BTC dalam setiap 30 hari. Apabila jumlah dagangan anda meningkat, yuran akan menurun. Sekiranya anda berniaga lebih dari 6.000 BTC sebulan, maka anda akan membayar yuran pengambil 0.10% dan yuran pembuat 0.00%.

Yuran CEX.io

Sementara itu, CEX.io mengenakan jumlah yang berbeza untuk bayaran pengeluaran yang berbeza. Anda akan membayar 2.99% untuk kebanyakan deposit Visa dan MasterCard, misalnya, walaupun deposit bank adalah percuma. Semasa mengeluarkan wang, anda akan membayar caj perkhidmatan hingga 3% ketika menggunakan kad kredit, sementara pengeluaran bank dikenakan yuran 0.3%. Semua deposit dan pengeluaran melalui ACH, SEPA, dan Pembayaran Lebih Cepat adalah percuma.

Bayaran pertukaran CEX.io

Masalah Keselamatan dan Waktu Henti CEX.io

CEX.io mempunyai sejarah keselamatan yang sangat mengejutkan. Pertukaran ini dilancarkan sepanjang tahun 2013 dan mendakwa tidak pernah kehilangan dana pengguna. CEX.io juga tidak mengalami downtime yang besar. Secara keseluruhan, jelas bahawa CEX.io telah melabur dengan ketara dalam keselamatan dari awal-awalnya sebagai kolam perlombongan terkemuka hingga kini sebagai pertukaran.

Kemudahan Penggunaan CEX.io

CEX.io mudah digunakan untuk peniaga kripto pemula, pertengahan dan maju. Ini adalah antara muka pertukaran yang mudah untuk perdagangan konvensional. Anda juga dapat dengan cepat membeli bitcoin dan cryptocurrency lain untuk pertama kalinya – katakanlah, menggunakan kad kredit.

Kepercayaan dan Privasi CEX.io

CEX.io adalah syarikat yang dipercayai, dikawal selia dengan baik, dan dihormati. Institusi mematuhi undang-undang yang berlaku di setiap bidang kuasa di mana ia beroperasi. Ia tersedia di 99% negara di seluruh dunia dan 31 negeri AS. Selain itu, CEX.io mempunyai status sebagai Perniagaan Perkhidmatan Wang (MSB) melalui pengatur kewangan FinCEN Amerika, dan CEX.io adalah syarikat rasmi dan berdaftar di UK.

Perkhidmatan Pelanggan CEX.io

CEX.io menawarkan perkhidmatan pelanggan 24/7 melalui e-mel dan tiket sokongan.

Perkhidmatan Pelanggan CEX.io

Nombor telefon pejabat CEX.io London juga terdapat dalam talian.

bagaimana CEX.io berfungsi

Panduan Pengguna CEX.io: Cara Menyiapkan dan Menggunakan CEX.io

CEX.io mempunyai proses penyediaan dan log masuk yang mudah. Teruskan membaca untuk mengetahui cara mengatur dan menggunakan CEX.io untuk pertama kalinya.

1. Daftar

Cara Menyiapkan dan Menggunakan CEX.io

Lawati CEX.io dan klik ‘Daftar’ di halaman depan.

daftar dengan CEX.io

Masukkan alamat e-mel dan kata laluan anda. CEX.io akan menghantar kod pengesahan ke peti masuk anda untuk mengesahkan alamat anda.

Persediaan pertukaran CEX.io

Platform perdagangan CEX.io

E-mel CEX.io

Seterusnya, CEX.io memerlukan anda mengesahkan nombor telefon.

Keselamatan CEX.io

2. Pengesahan

Sebagai pertukaran crypto yang dikawal selia, CEX.io menghendaki semua pengguna melengkapkan beberapa tahap pengesahan KYC / AML sebelum berinteraksi dengan platform dengan cara apa pun.

Pengesahan CEX.io

Sebilangan besar pengguna ingin melengkapkan pengesahan Identiti Tahap 1 dan Pengesahan Alamat Tahap 2. Dengan akaun Tahap 1, anda hanya dapat membiayai akaun anda menggunakan kad kredit dan anda mempunyai had harian dan bulanan tertentu. Dengan akaun Tahap 2, anda boleh membuat deposit melalui pindahan bank dan kaedah lain, tanpa had perdagangan dan had deposit bulanan sekitar $ 500,000.

Pengesahan Identiti Tahap 1:

Masukkan negara tempat tinggal anda. Pilih negara anda dari senarai juntai bawah dan pilih negeri, wilayah, atau bidang kuasa anda.

Semua penduduk AS mesti memasukkan Nombor Jaminan Sosial (SSN) mereka pada ketika ini.

Sekiranya anda bukan penduduk AS dan anda mempunyai Nombor Pengenalan Cukai (TIN), maka anda perlu menentukannya. Sekiranya anda tidak mempunyai TIN, hapus centang kotak dan tekan Next.

Seterusnya, muat naik dokumen bukti pengenalan anda. CEX.io menerima pasport, kad pengenalan, atau lesen memandu. Muat naik foto dokumen itu. Untuk lesen memandu dan kad pengenalan, anda perlu menghantar foto kedua-dua sisi dokumen (depan dan belakang).

cara menggunakan CEX.io

Anda boleh mengambil foto dengan peranti mudah alih anda, mengimbas kod QR di skrin dengan telefon pintar anda dan kemudian mengambil foto. Sebagai alternatif, anda boleh memuat naik fail foto dari komputer anda (format PDF, PNG, JPG, dan GIF disokong).

Akhirnya, anda perlu mengambil gambar diri dengan dokumen anda bersama dengan catatan tulisan tangan yang menyatakan, “Saya pelanggan CEX.IO” dengan tarikh dan tandatangan semasa. Anda boleh mengambil gambar selfie dengan peranti mudah alih anda atau memuat naik fail dari komputer anda.

Petua pertukaran crypto CEX.io

Masukkan jantina, nama depan, nama tengah, nama belakang, kewarganegaraan, dan tarikh tempat lahir.

Kemudian, masukkan maklumat dari dokumen pengenalan diri anda, termasuk nombor siri, tarikh terbitan, negara penerbitan, dan tarikh luput.

Pengesahan Alamat Tahap 2

Untuk meningkatkan had akaun dan membenarkan pembiayaan dengan pindahan bank, anda perlu melengkapkan pengesahan Alamat Tier 2 CEX.io. Setelah menyelesaikan semua langkah di atas, anda perlu memuat naik dokumen yang membuktikan alamat anda.

Pertama, ambil gambar dokumen yang mengesahkan alamat semasa anda. CEX.io menerima bil utiliti dan elektrik, penyata bank, dokumen penyata cukai, dan sebarang dokumen lain dengan alamat dan nama depan dan nama belakang anda. Pastikan dokumen tersebut dikeluarkan dalam tiga bulan terakhir. Anda boleh mengambil gambar dokumen dengan mengimbas kod QR di telefon anda. Atau, anda boleh memuat naiknya dari komputer anda.

Pengesahan CEX.io

Kemudian, nyatakan alamat tempat tinggal anda, termasuk alamat jalan, pangsapuri dan suite, bandar, poskod, negeri / wilayah, dan negara. Penduduk AS juga perlu memasukkan daerah mereka.

Akhirnya, anda boleh memasukkan profil rangkaian sosial anda untuk meningkatkan peluang anda untuk mendapatkan pengesahan pengesahan. CEX.io mengesyorkan meninggalkan pautan ke sekurang-kurangnya salah satu profil media sosial anda, seperti Facebook, LinkedIn atau Twitter anda.

Kirimkan semua maklumat ini, kemudian ikuti status pengesahan anda:

Pengesahan CEX.io

Tahap 3 dan 4 Peningkatan dan Pengesahan Korporat

Untuk membuang semua had dari akaun anda atau membuat akaun institusi, anda perlu melengkapkan pengesahan Diperingkat (Tahap 3) atau Korporat (Tahap 4).

Tahap pengesahan ini memerlukan kelulusan manual, dan anda perlu menghubungi pengurus CEX.io yang berdedikasi untuk menyelesaikan prosesnya.

3. Pengesahan Dua Faktor

CEX.io sangat mengesyorkan menyediakan pengesahan dua faktor (2FA) untuk akaun anda. Sebenarnya, anda perlu memilih beberapa kotak amaran jika anda tidak menyediakan 2FA.

Keselamatan pertukaran CEX

Dengan perlindungan 2FA, anda perlu mengesahkan kod SMS atau kod aplikasi mudah alih sebelum masuk ke akaun anda, melakukan perdagangan, atau melakukan penarikan.

4. Kaedah Pembayaran

Anda sekarang sudah bersedia untuk memasukkan wang ke dalam CEX.io. CEX menerima deposit melalui kad kredit (Visa atau MasterCard), pindahan bank (ACH, SWIFT, SEPA, atau Pembayaran Lebih Cepat), atau crypto (semua cryptocurrency yang disokong).

Keselamatan pertukaran cryptocurrency CEX.io

Untuk memulakan deposit transfer bank, klik butang ‘Deposit’ di halaman Kewangan di sebelah mata wang yang ingin anda depositkan. Anda juga boleh mengklik ‘Deposit’ di sudut kanan atas mana-mana halaman di CEX.io.

5. Dagangan Cryptocurrency

Setelah wang itu masuk ke akaun CEX.io anda, anda sudah bersedia untuk berdagang atau membeli cryptocurrency.

Cryptocurrency Dagangan CEX

Anda boleh membeli crypto dengan serta-merta dengan mengklik butang ‘Buy Now’. Pilih cryptocurrency dan kaedah pembayaran anda, kemudian masukkan butiran kad debit atau kad kredit Visa atau MasterCard anda.

beli crypto di cex.io

Atau, untuk membuat perdagangan konvensional, pergi ke halaman ‘perdagangan’ CEX.io. Di sebelah kiri carta, anda akan melihat senarai mata wang yang ada. Pilih pasangan yang sepadan dengan mata wang fiat yang telah anda depositkan. Sekiranya anda mempunyai USD dalam akaun anda dan ingin membeli bitcoin, misalnya, anda akan pergi ke pasangan BTC / USD.

CEX.io beli pilihan crypto

CEX.io membolehkan anda membuat pasaran atau had pesanan. Pesanan pasaran diletakkan pada harga pasaran terkini yang tersedia, sementara pesanan had diletakkan pada had beli atau jual tertentu.

Pertukaran crypto CEX.io beli btc

6. Pengeluaran

Untuk mengeluarkan wang dari CEX.io pada bila-bila masa, cukup klik ‘Withdraw’ di sudut kanan atas skrin. Pengeluaran boleh didapati melalui kad kredit, pindahan bank dan crypto.

Kata Akhir

CEX.io adalah pertukaran crypto yang telah lama berjalan dengan sebilangan kecil mata wang fiat dan cryptocurrency yang tersedia untuk perdagangan. Ia adalah pertukaran yang sangat terkawal yang tersedia untuk 99% negara di seluruh dunia (dan 31 negeri AS).

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai CEX.io atau untuk memulakan perdagangan hari ini, lawati https://cex.io

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me