Aplikasi Tunai: Panduan Ulasan Pengguna Square Crypto Exchange

semakan aplikasi tunai-persegi

Cara Menggunakan, Berdagang dan Mendaftar di Panduan Aplikasi Square Cash

Square Cash App adalah aplikasi pembayaran peer-to-peer yang bertujuan untuk memudahkan pengiriman, perbelanjaan dan penjimatan wang. Aplikasi Tunai juga membolehkan anda membeli dan menjual bitcoin. Ini adalah ulasan Ketua Pegawai Eksekutif Twitter kami Jack Dorsey yang diketuai oleh Square Cash App.

Mari merangkumi semua perkara di Aplikasi Tunai yang sedang tren dari yuran, penggunaan kad, privasi / keselamatan, hingga proses pendaftaran.

ciri-ciri

 • Beli, jual, dan pindahkan bitcoin tanpa bayaran tambahan
 • Tersedia untuk iOS atau Android
 • Hantar dan terima pembayaran dari sesiapa sahaja

Kaedah Deposit

 • Bitcoin (periksa harga BTC langsung di sini)
 • Mata wang Fiat
 • pemindahan bank

Kelebihan

 • Perkhidmatan pembayaran percuma
 • Antara muka dan penyediaan yang ringkas dan jelas
 • Pesan kad debit percuma untuk membelanjakan dana Aplikasi Tunai di mana sahaja

Keburukan

 • Had pembayaran harian yang rendah
 • Tidak banyak digunakan sebagai pesaing seperti Venmo
 • Tiada pembayaran antarabangsa

Pengenalan Aplikasi Tunai

persegi-tunai-aplikasi-beli-bitcoin

Aplikasi Tunai Square adalah aplikasi pembayaran popular yang tersedia secara percuma untuk iOS dan Android. Aplikasi ini membolehkan anda menghantar dan menerima wang secara percuma dengan antara muka pengguna yang sangat mengejutkan. Anda boleh menyambungkan akaun bank, memesan kad debit Visa, dan mengeluarkan wang ke bank anda pada bila-bila masa.

Aplikasi Tunai, yang merupakan nama baru sejak beralih dari Square Cash, juga menyokong bitcoin. Anda boleh membeli dan menjual bitcoin secara langsung dalam aplikasi. Anda boleh membeli bitcoin, kemudian menjualnya untuk mendapatkan keuntungan dan mengeluarkan keuntungan tersebut ke akaun bank anda. Anda juga boleh memindahkan bitcoin dari dompet anda ke Aplikasi Tunai untuk menjualnya atau membelanjakannya.

Aplikasi Tunai tidak mengenakan bayaran untuk kebanyakan transaksi biasa, walaupun perniagaan akan membayar yuran 2.75% semasa menerima pembayaran. Pemindahan peribadi dan pengeluaran standard adalah percuma. Anda tidak akan membayar sebarang bayaran tambahan semasa membeli bitcoin, walaupun Square mungkin menghasilkan wang dari penyebaran.

Aplikasi Tunai hanya tersedia di Amerika Syarikat untuk penduduk 50 negeri (wilayah tidak termasuk). Square baru-baru ini melancarkan versi Aplikasi Tunai di United Kingdom juga.

Terdapat beberapa kelebihan utama yang dimiliki oleh Cash App berbanding persaingan. Ia mempunyai antara muka pembayaran termudah yang akan anda lihat di industri, misalnya, dan sangat mudah bagi sesiapa sahaja – bahkan seseorang yang buta huruf teknologi – untuk menghantar dan menerima wang melalui Aplikasi Tunai. Ini juga salah satu daripada beberapa aplikasi yang menyokong bitcoin. Bayarannya kompetitif dengan platform pembayaran lain, walaupun Aplikasi Tunai mempunyai had harian yang sedikit lebih rendah daripada pesaing seperti Venmo.

Square adalah penyedia perkhidmatan pembayaran yang berpusat di San Francisco yang diketuai oleh CEO Jack Dorsey (yang juga pengasas bersama dan CEO Twitter). Syarikat ini menyediakan penyelesaian tempat penjualan (POS) kepada berjuta-juta perniagaan di seluruh Amerika Syarikat dan di seluruh dunia.

Ciri Utama Aplikasi Tunai

pembayaran tunai-aplikasi-penggunaan-bitcoin-pembayaran

Ciri utama Aplikasi Tunai oleh Square merangkumi:

Antaramuka Aplikasi Pembayaran termudah: Venmo dan Google Pay kedua-duanya mempunyai antara muka yang mudah digunakan, tetapi tidak satu pun yang baik seperti UI Square Cash App. Sangat mudah untuk digunakan oleh sesiapa sahaja.

$ Cashtag: Aplikasi Tunai telah mencipta sesuatu yang dipanggil ‘$ Cashtags’. Anda boleh menghantar wang kepada seseorang menggunakan URL Cashtag mereka sendiri tanpa meminta alamat e-mel atau nombor telefon. Anda juga boleh menjadikan $ Cashtag anda umum, membiarkan sesiapa sahaja menghantar wang kepada anda (katakan, untuk sumbangan).

Sambung ke Pembayar Melalui Bluetooth: Aplikasi Square Cash membolehkan anda mengimbas penerima tempatan dan berhubung dengan mereka menggunakan Bluetooth LE.

Tersedia untuk iOS dan Android: Aplikasi ini adalah muat turun percuma dari kedai aplikasi iOS atau Android.

Belanja dengan Kad Tunai Visa Kad Tunai Percuma: Aplikasi ini membolehkan anda memesan kad Debit Visa Kad Tunai, kemudian membelanjakan dana dari akaun Aplikasi Tunai anda di mana-mana kedai yang menerima Visa. Ini adalah cara mudah untuk mengakses wang di akaun anda. Beberapa peruncit juga menawarkan pelbagai “Peningkatan” (diskaun) kepada pengguna Aplikasi Tunai.

kad tunai-persegi

Penggunaan Peribadi atau Perniagaan: Semasa menyiapkan apl untuk pertama kalinya, anda akan diminta untuk memilih pilihan peribadi atau perniagaan. Sekiranya anda merancang untuk menggunakan akaun untuk kedua-duanya, maka Square mengesyorkan untuk menyediakan dua akaun yang berbeza dan menukar antara mereka untuk pembayaran.

Hantar dan Terima Wang Melalui iMessage atau Facebook Messenger: Aplikasi Tunai berintegrasi secara langsung dengan iMessages iOS, yang membolehkan pengguna Apple menghantar dan menerima dana hanya dengan menghantar teks. Anda boleh melakukan perkara yang sama dengan Facebook Messenger.

Hantar Wang dengan Siri: Aplikasi Tunai bahkan membolehkan anda menghantar wang dengan Siri. Anda boleh meminta Siri untuk mengirim wang kepada sesiapa sahaja di buku alamat anda. Anda boleh mengatakan, “Hai Siri, hantarkan $ 50 kepada Ayah menggunakan Wang Tunai”, misalnya.

Pemindahan Bank Segera atau Standard: Square Cash boleh memasukkan dana ke dalam akaun bank dengan dua kelajuan: standard atau sekejap. Pemindahan standard memerlukan masa sehingga tiga hari untuk muncul di akaun anda. Pindahan segera akan tiba di akaun bank anda dengan segera.

Tiada Bayaran: Aplikasi Tunai tidak mengenakan bayaran untuk pemindahan wang standard dari akaun debit. Namun, pengirim dikenakan bayaran 3% jika menggunakan kad kredit. Anda juga akan dikenakan bayaran 1.5% jika memilih pilihan deposit dana “segera” dan bukan pilihan “standard”.

Yuran yang Lebih Tinggi untuk Perniagaan: Aplikasi Tunai tidak mengenakan bayaran untuk pemindahan wang standard antara rakan. Pengguna perniagaan, bagaimanapun, akan membayar 2.75% bayaran untuk setiap pembayaran yang diterima, sama dengan PayPal.

Akaun Pedagang: Sekiranya anda memilih pilihan ‘perniagaan’ semasa mendaftar untuk Aplikasi Tunai, anda boleh mengeluarkan bayaran balik. Ini adalah satu-satunya perbezaan antara perniagaan dan akaun Aplikasi Tunai peribadi.

Had Pembayaran Harian Rendah: Aplikasi Square Cash mempunyai had harian yang rendah berbanding banyak pesaingnya. Anda boleh menghantar sehingga $ 250 dalam tempoh tujuh hari dan menerima sehingga $ 1,000 setiap 30 hari. Sebagai perbandingan, Venmo mempunyai had mingguan awal $ 300 yang meningkat menjadi $ 3,000 dengan pengesahan lebih lanjut, sementara Google Pay mempunyai had $ 9,999 setiap transaksi.

Had Bayaran Lebih Tinggi Selepas Pengesahan: Setelah anda melengkapkan pengesahan dengan Aplikasi Tunai, had pembayaran anda akan meningkat, walaupun Square masih mempunyai had yang lebih rendah daripada pesaingnya. Dengan pengesahan, anda mempunyai had penghantaran $ 2,500 seminggu dan tiada had penerimaan.

Proses Pengesahan Piawai: Untuk mengesahkan akaun Aplikasi Tunai anda dan membuka had perbelanjaan yang lebih tinggi, anda perlu mengesahkan nama, tarikh lahir, dan empat digit terakhir SSN anda.

Tiada Ciri Rangkaian Sosial: Venmo mempunyai suapan sosial yang membolehkan anda melihat pembayaran yang dihantar antara rakan. Aplikasi Tunai tidak mempunyai suapan sosial.

Tanpa Bayaran Antarabangsa: Aplikasi Tunai tidak membenarkan anda menghantar pembayaran ke peringkat antarabangsa. Sebagai pengguna Aplikasi Tunai Amerika, anda tidak boleh menghantar wang kepada rakan anda di Jerman, misalnya.

Sokongan Apple Watch: Aplikasi Tunai Square berfungsi dengan baik dengan Apple Watch. Anda boleh melakukan tugas mudah seperti menerima atau menolak pembayaran dan mengirim tumpukan tunai maya kepada rakan dan keluarga melalui Bluetooth, misalnya, semua dari Apple Watch anda.

Tiada Sambungan ke Mesin POS Square: Banyak perniagaan kecil dan sederhana menggunakan Square sebagai perkhidmatan tempat penjualan (POS) mereka. Malangnya, tidak ada cara untuk menghubungkan Aplikasi Tunai dengan sistem Square POS, yang bermaksud anda tidak dapat membelanjakan wang Aplikasi Tunai anda di peruncit yang menggunakan Square.

Versi United Kingdom Tersedia: Walaupun Aplikasi Tunai tidak menyokong pembayaran antarabangsa, Square baru-baru ini melancarkan versi Aplikasi Tunai untuk penduduk UK.

Beli Bitcoin: Pada Januari 2018, Square menambahkan sokongan bitcoin ke Aplikasi Tunai, yang membolehkan pengguna membeli dan menjual bitcoin dalam aplikasi tersebut. Anda boleh membeli bitcoin di dalam aplikasi, menahannya, kemudian menjualnya untuk mendapatkan keuntungan dan mengeluarkan keuntungan ke akaun bank anda.

tunai-aplikasi-beli-jual-bitcoin

Tiada Bayaran Semasa Membeli Bitcoin: Aplikasi Tunai tidak mengenakan sebarang bayaran semasa membeli atau menjual bitcoin. Namun, aplikasi tersebut dapat menerapkan nilai tukar berdasarkan ukuran transaksi Anda dan spread yang ditentukan oleh turun naik di seluruh pertukaran crypto AS.

Deposit Bitcoin: Pada bulan Jun 2019, Square menambahkan kemampuan untuk memasukkan bitcoin ke dalam aplikasi. Sekarang, anda boleh menggunakan Aplikasi Tunai seperti dompet, memindahkan dana dari dompet bitcoin yang ada ke dalam Aplikasi Tunai.

sejarah-tunai-aplikasi-pengguna-sejarah

Mata Wang dan Pasangan Aplikasi Tunai Segera

tunai-aplikasi-melabur

Aplikasi Tunai pada masa ini hanya menyokong Bitcoin (BTC). Anda boleh membeli dan menjual BTC dengan harga USD.

Kaedah Deposit dan Pengeluaran yang Disokong Aplikasi Tunai Square

Aplikasi Square Cash menghubungkan ke semua bank utama, membolehkan anda memindahkan wang terus ke dan dari bank anda. Anda boleh memilih deposit atau pengeluaran standard, yang percuma dan memerlukan masa hingga tiga hari, atau deposit atau pengeluaran segera, yang bersifat instan dan mempunyai bayaran 1.5%.

Proses Pendaftaran dan Log Masuk Aplikasi Wang Tunai Square

Aplikasi Tunai mempunyai proses pendaftaran dan log masuk yang mudah. Anda memasang aplikasi secara percuma dari kedai aplikasi Android atau iOS. Anda boleh menghantar dan menerima wang dengan segera. Untuk meningkatkan had pembayaran, anda perlu mengesahkan ID anda dengan memberikan nama, tarikh lahir, dan empat digit terakhir SSN anda. Anda mesti berumur 18 tahun dan tinggal di salah satu daripada 50 negeri untuk menggunakan Aplikasi Tunai (versi aplikasi antarabangsa juga tersedia untuk penduduk UK).

Perdagangan Aplikasi Wang Tunai Square

Aplikasi Square Cash membolehkan anda membeli dan menjual bitcoin tanpa caj tambahan. Anda membeli dan menjual bitcoin melalui Square. Ia bukan pertukaran P2P.

pembayaran persegi-tunai-aplikasi-crypto-pembayaran

Yuran Aplikasi Tunai Segera

Aplikasi Tunai tidak mengenakan yuran untuk menghantar pembayaran debit. Namun, pengirim dikenakan bayaran 3% untuk menggunakan kad kredit. Anda juga akan membayar yuran 1.5% jika anda memindahkan wang ke bank menggunakan pilihan “segera” dan bukan pilihan “standard”. Pemilik perniagaan membayar yuran 2.75% untuk setiap pembayaran yang diterima:

 • Menghantar dan Menerima Wang: Percuma untuk kegunaan peribadi (bayaran 2.75% untuk menerima pembayaran perniagaan)
 • Bayaran Pengeluaran: Percuma (untuk pengeluaran standard) atau 1.5% (untuk pengeluaran segera)
 • Bayaran Kad Kredit: 3%
 • Beli dan Jual Bitcoin: Percuma (spread kadar pertukaran mungkin berlaku)

Terdapat enam langkah yang perlu dilakukan untuk berjaya menghantar pembayaran melalui Aplikasi Tunai:

1) buka aplikasi 2) masukkan jumlah 3) ketuk bayar 4) masukkan $ Cashtag, maklumat telefon dan e-mel 5) nota pembayaran 6) ketuk bayar

Isu Keselamatan dan Waktu Henti Aplikasi Square Cash

Aplikasi Tunai disegani dalam industri pembayaran. Ia dibuat oleh Square, salah satu penyedia pembayaran terbesar di industri. Laman web Square menerangkan bagaimana Aplikasi Tunai menggunakan infrastruktur pengesanan penipuan yang sama dan standard keselamatan yang digunakannya untuk pelanggan perniagaannya yang menyelesaikan transaksi tempat penjualan. Selain itu, apabila anda mengirim wang melalui Aplikasi Tunai, maklumat tersebut disulitkan sebelum dihantar ke pelayan Square. Ciri keselamatan lain termasuk pengesahan dua faktor (anda boleh memilih memasukkan kata laluan sebelum menghantar sebarang pembayaran) dan penyatuan dengan Touch ID dan Face ID.

Kemudahan Penggunaan Aplikasi Tunai Square

Aplikasi Tunai adalah aplikasi pembayaran paling mudah untuk digunakan sejauh ini. Ia mempunyai antara muka sederhana yang tidak memerlukan tutorial. Buka aplikasi dan hantar wang. Tidak lebih mudah daripada ini.

Kepercayaan dan Privasi Aplikasi Cash Cash

Square adalah penyedia perkhidmatan pembayaran yang dihormati, yang bermaksud Aplikasi Tunai dibuat oleh salah satu nama yang paling dipercayai dalam industri ini. Maklumat anda dienkripsi sebelum dihantar ke Square, dan Aplikasi Tunai menggunakan PCI DSS (Standard Keselamatan Data Industri Kad Pembayaran) Tahap 1, yang merupakan keselamatan yang sama yang digunakan oleh kad kredit utama. Anda juga boleh mengaktifkan pengesahan Face ID atau Touch ID untuk pembayaran.

Perkhidmatan Pelanggan Square Cash App

Square membolehkan anda menghubungi sokongan pelanggan melalui aplikasi (ketuk profil anda, kemudian tatal ke bawah dan ketuk Sokongan Tunai). Aplikasi Tunai mempunyai ulasan buruk untuk perkhidmatan pelanggan. Banyak pelanggan mengeluh kerana menerima mesej seperti ini, dan kemudian berusaha untuk mengaktifkan akaun mereka selepas itu: “Setelah tinjauan baru-baru ini mengenai pemindahan dana anda, kami mengesan penggunaan Aplikasi Tunai untuk aktiviti yang melanggar Syarat Perkhidmatan Square. Akibatnya, anda tidak lagi dapat menggunakan Aplikasi Tunai untuk mengirim atau menerima pembayaran. ” Setelah mendapat mesej ini, mungkin sukar untuk mengaktifkan semula akaun anda.

Panduan Pengguna Aplikasi Cash Square: Cara Menyiapkan dan Menggunakan Aplikasi Tunai

cara-untuk-persediaan-tunai-aplikasi

1. Daftar

Pasang Aplikasi Tunai untuk iOS atau Android.

2. Pengesahan

Anda boleh menghantar dan menerima wang dengan serta-merta dalam aplikasi. Anda boleh menambah kenalan, mengirim wang melalui iMessage atau Facebook Messenger, atau menghantar dan menerima dana melalui $ Cashtag.

3. Pengesahan Dua Faktor

Tanpa pengesahan, Square Cash App mempunyai had pembayaran harian yang rendah. Anda boleh menghantar hingga $ 250 dalam tempoh tujuh hari dan menerima hingga $ 1,000 dalam jangka masa 30 hari.

Untuk meningkatkan had anda, anda perlu melengkapkan pengesahan dengan memberikan nama, tarikh lahir, dan empat digit terakhir SSN anda.

4. Kaedah Pembayaran

Anda boleh memautkan akaun bank dengan Square Cash App untuk mendeposit dan mengeluarkan wang terus dari bank anda.

Anda juga boleh memesan kad debit fizikal percuma yang membolehkan anda membelanjakan dana Aplikasi Tunai anda di mana-mana kedai yang menerima Visa.

5. Dagangan Cryptocurrency

Anda boleh membeli dan menjual bitcoin dalam Aplikasi Tunai tanpa bayaran tambahan (walaupun Square mungkin menghasilkan wang dari penyebaran).

Anda boleh membeli bitcoin serendah $ 1, dan BTC tiba di aplikasi dengan serta-merta. Anda juga boleh memindahkan BTC dari dompet anda ke Aplikasi Tunai.

6. Pengeluaran

Anda boleh mengeluarkan wang anda dari Aplikasi Tunai pada bila-bila masa. Dua pilihan pengeluaran tersedia, termasuk pengeluaran standard, yang percuma dan memakan masa hingga tiga hari, dan pengeluaran segera, yang bersifat instan dan mempunyai yuran 1.5%.

Kata Akhir

cash-app-square-review

Aplikasi Square Cash adalah salah satu aplikasi pembayaran paling popular yang ada sekarang. Saat ini bersaing dengan Venmo, Google Pay, dan Apple Pay untuk bahagian pasaran.

Aplikasi Tunai serupa dengan pesaingnya dalam banyak cara. Ia mempunyai bayaran, had pembayaran, dan kegunaan yang serupa.

Aplikasi Tunai, bagaimanapun, mempunyai UI terbaik dan termudah di industri. Ia juga mempunyai sokongan bitcoin terbaik dari pesaingnya, yang membolehkan anda membeli, menjual, memindahkan, dan menyimpan bitcoin semuanya dari dalam aplikasi. Ia tersedia sebagai muat turun percuma untuk iOS dan Android hari ini dengan pilihan sokongan bitcoin yang luas.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me