Negara Terbaik untuk Melancarkan Token Keselamatan Anda

Penawaran token keselamatan (STO) kini sudah biasa di cryptomarket. Strategi penggalangan dana yang unik ini memberi perusahaan kemampuan untuk memantau, menyebarkan, dan mengatur kempen mereka dengan mudah menggunakan teknologi blockchain. STO menggabungkan ciri terbaik ICO dengan peraturan ketat yang terdapat di pasaran tertentu.

Selain keuntungan yang dicapai oleh syarikat yang menggunakan strategi STO, ada juga banyak alasan mengapa pelabur akan mencari jenis pelaburan ini. Pertama, STO jauh lebih telus daripada ICO. Syarikat yang terlibat dalam STO mesti mendedahkan maklumat syarikat sensitif termasuk alamat, pengurusan atasan, dan kewangan mereka.

Maklumat ini melindungi pelabur daripada penipuan yang berlaku di pasaran ICO. Satu lapor yang diterbitkan oleh Statis Group menunjukkan bahawa sebanyak 80 peratus ICO yang dijalankan pada tahun 2017 ternyata adalah penipuan. Ini adalah aktiviti penipuan yang menyebabkan pengembangan token keselamatan.

Sekarang bahawa token keselamatan lebih popular, banyak negara mahu menjadi tuan rumah perniagaan berkaitan STO. Untuk menarik perniagaan ini ke pesisir mereka, pegawai pemerintah siap membuat konsesi serius. Berikut adalah negara terbaik untuk melancarkan token keselamatan anda.

Malta

Negara pulau Malta adalah salah satu lokasi utama untuk melancarkan token keselamatan anda. Negara ini menggunakan teknologi blockchain sejak awal. Perdana Menteri Malta, Joseph Muscat, mengeluarkan pernyataan umum tahun ini di mana dia mengakui kedua-dua ketakutan pengawal selia “dan fakta” bahawa teknologi ini dengan cepat mengubah industri di seluruh dunia.

Malta melalui Master Explorer

Malta melalui Master Explorer

Pegawai Malta serius dengan keinginan mereka untuk menjadi negara blockchain terkemuka di dunia. Dalam pernyataan yang sama, Perdana Menteri menekankan pentingnya mengetuai pendigitan ekonomi. Dia menyatakan sejauh mana – “kita mesti menjadi orang yang disalin oleh orang lain.”

Malta adalah rumah bagi beberapa projek token keselamatan terbesar yang sedang dalam proses. Pada bulan September Malta Stock Exchange (MSX) mengumumkan kerjasama dengan Binance, pertukaran terbesar di dunia mengikut jumlah. Binance berusaha untuk mewujudkan platform token keselamatan baru di negara ini dalam beberapa bulan akan datang.

Lithuania

Lithuania mencapai kemajuan penting tahun lalu ke arah tujuan mereka menjadi modal keselamatan EU. Negara ini memperkenalkan peraturan mesra token keselamatan. Menteri Kewangan negara itu mengeluarkan peraturan token keselamatan yang luas yang meliputi perpajakan, perakaunan, penerbitan, dan kepatuhan.

Syarikat blockchain menghantar projek mereka kepada penyelia pasaran kewangan dan pejabat mereka dengan baik menghantar balik jawapan mengenai status token anda. Pada dasarnya, pegawai Lithuania melakukan versi Howie Test untuk projek anda dan memberi anda jawapan yang kukuh sebelum syarikat anda meneruskan projek mereka.

Oleh kerana Lithuania adalah anggota EU, mereka memperoleh kelebihan besar dengan menghalalkan dan mengatur STO di negara mereka. Pegawai kerajaan berharap dapat menarik seluruh EU untuk menjadi tuan rumah STO mereka di negara ini.

Switzerland

Switzerland mempunyai sejarah panjang sebagai tempat perlindungan kewangan. Negara ini mempunyai cukai yang rendah dan persekitaran yang mesra kripto. Switzerland adalah salah satu negara pertama yang menggunakan peraturan cryptocurrency.

Switzerland mempunyai pendirian pro-crypto sejak 2014 ketika pengawal selia mengeluarkan laporan yang memperincikan kepentingan cryptocurrency. Menariknya, laporan itu mengakui bahawa cryptocurrency menangani tugas yang sama dengan wang tetapi berhenti melabelnya sebagai tender sah kerana kekurangan negara penerbit.

STO menyerahkan projek mereka kepada Penguasa Pasaran Kewangan Switzerland (FINMA). Badan pengawalseliaan ini mengkaji setiap STO untuk mengesahkan sebutan apa projek ini berada. Label token merangkumi pembayaran, utiliti, aset, dan token hibrid.

Israel

Israel adalah rumah bagi banyak pemula berasaskan blockchain. Negara ini memimpin dunia dalam penyelidikan & pembangunan mengikut kebelakangan Bloomberg lapor. Laporan itu meletakkan Israel di tempat kedua, hanya di belakang Korea Selatan dari segi inovator. Israel menyambut baik syarikat blockchain dengan mengurangkan cukai crypto pada separuh pada Oktober tahun ini.

Tel Aviv, Isreal

Menurut Cryptoslate lapor, Israel memulakan tahun 2018 dengan 88 permulaan blockchain beroperasi. Pada bulan Mac 2018, Israel melepaskan sementara lapor yang memperincikan peraturan untuk ICO. Laporan itu bertujuan untuk mencapai “keseimbangan antara inovasi teknologi dan perlindungan pelabur.”

Mantan ketua Lembaga Keselamatan Israel, Prof Shmuel Hauser berusaha untuk mengesyorkan negara itu memupuk pembentukan pusat blockchain antarabangsa di persaraan. Langkah ini memastikan Israel tetap menjadi kekuatan dominan di cryptomarket.

Kanada

Kanada terus menerajui revolusi crypto Amerika Utara. Bursa Sekuriti Kanada (CSE) mengumumkan pada bulan Februari rancangan untuk melancarkan platform token sekuriti baru. Platform ini berdasarkan Ethereum Blockchain.

Toronto, Kanada adalah tempat kelahiran Ethereum dan bandar ini terus menjadi hab yang kuat untuk aktiviti crypto. Selain itu, platform ini membolehkan pengguna melancarkan token keselamatan mereka sendiri dengan mudah. Keputusan ini selaras dengan keinginan Toronto untuk menjadi pemimpin industri.

Mengikut siaran akhbar, platform token keselamatan baru direka untuk memberi syarikat alternatif kepada ruang ICO.  Kabuni Technologies adalah token keselamatan pertama yang dijadualkan dilancarkan di platform. Syarikat itu juga mengemukakan prospektus dengan Suruhanjaya Sekuriti British Columbia (BSCE).

Dubai

Dubai tetap menjadi pengaruh kuat di cryptomarket. Negara ini merupakan negara pertama yang mengeluarkan cryptocurrency yang disokong kerajaan pada bulan Oktober 2017. Pada bulan Februari tahun ini, Dubai Multi Commodities Center (DMCC) mula memfasilitasi pasaran cryptocurrency.

DMCC adalah ahli Majlis Blockchain Global. Projek ini pada mulanya dimulakan sebagai sebahagian daripada inisiatif Dubai Smart City. Bercakap mengenai cryptocurrency, pengarah projek, Franco Bosoni, membincangkan bagaimana dia dapat melihat masa depan seperti komoditi untuk aset digital ini. Dubai kini berada di tengah-tengah mengembangkan rangka kerja yang kuat untuk komoditi token keselamatan beroperasi di dalamnya.

Token Keselamatan – Langkah Pintar

Negara-negara menunjukkan semangat inovatif dan keputusan mereka untuk meletakkan pasar mereka sejajar dengan pendigitan ekonomi pasti akan terbayar. Pasaran token keselamatan terus berkembang dan negara-negara ini kini melihat keuntungan dari sikap pro kripto mereka. Anda mesti mengharapkan lebih banyak negara bulan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me