WebDollar – Cryptocurrency Asal untuk Menyelesaikan Masalah Masa Depan

Pengenalan

Pasaran cryptocurrency terus berkembang dalam beberapa tahun kebelakangan dan aset digital baru dilancarkan ke pasaran. Salah satu aset crypto yang mengaku sebagai cryptocurrency masa depan adalah WebDollar (WEBD). Dalam artikel ini, kami akan menerangkan apa itu WebDollar, apa yang ingin ditingkatkan, dan yang merupakan ciri utama cryptocurrency ini.

Internet menjadi bahagian penting dalam kehidupan seharian kita dan menghubungkan bukan sahaja orang dan perniagaan tetapi juga objek dan mesin. Dengan WEBD, tujuannya adalah untuk memiliki aset asli untuk World Wide Web dan meningkatkan keseluruhan ekosistem www.

Apa itu WebDollar?

WebDollar ingin menjadi cryptocurrency asli World Wide Web dan membantu seluruh industri untuk berkembang, untuk meningkatkan mudah alih, kemudahan dan kesederhanaannya. Walaupun Bitcoin (BTC) kekal sebagai cryptocurrency terbesar di pasaran, ia tidak dapat menjadikan dirinya sebagai mata wang asli ke internet.

Pasukan di belakang WebDollar telah bekerja keras menulis kod asli untuk keseluruhan rangkaian. Dengannya, mungkin untuk menjalankan blockchain yang bebas dan kuat dengan keupayaan yang berbeza.

Perkara yang mengejutkan mengenai projek ini adalah hakikat bahawa mereka tidak bermula dari Penawaran Syiling Permulaan (ICO) kerana kebanyakan token yang kini tersedia di pasaran. Pencipta Alexandru Ionut Budisteanu bersama dengan beberapa pembangun lain sudah mempunyai projek yang sedang berjalan yang tidak menerima dana dari pelabur swasta dalam bentuk ICO.

Kembali pada tahun 2017, ICO adalah alat utama untuk projek berkaitan crypto dan blockchain. Walau bagaimanapun, sebilangan besar ICO ini tidak berjaya dan berkembang. Memang, mereka sangat dikritik oleh peminat pasaran dan banyak negara telah melarang mereka. ICO digunakan untuk menghasilkan keuntungan yang tinggi bagi penciptanya, yang mengakibatkan gelombang projek penipuan yang memberi kesan negatif terhadap desentralisasi secara umum.

WebDollar malah bermula dari awal tanpa ICO dan ia telah memisahkan hanya 10% dari jumlah bekalan yang akan dibuat oleh rangkaian. Dana ini hanya digunakan oleh pencipta untuk membayar pengembangan pasaran yang berterusan dalam pelbagai bentuk ganjaran.

Pasukan WebDollar berusaha untuk menawarkan pengalaman pengguna yang mudah untuk menangani cryptocurrency. Tidak diperlukan pemasangan atau muat turun dan tidak perlu menangani konfigurasi yang rumit. Untuk menjadikannya lebih pantas bagi pengguna, dompet dihasilkan dan dikendalikan secara automatik dan dapat disimpan secara tempatan di mana-mana mesin yang mempunyai simpanan.

Bagaimana WebDollar Berfungsi?

WebDollar kini dikuasakan oleh algoritma konsensus hibrid yang merangkumi 33.33% Proof-of-Work (PoW) dan 66.66% Proof-of-Stake (PoS). Rangkaian ini bergerak maju dengan tujuannya untuk menjadi 90% PoS dan hanya 10% PoW memandangkan ini akan jauh lebih berkesan, hijau (mesra alam) dan selamat untuk seluruh ekosistem. Semasa dilancarkan (26 April 2018) cryptocurrency adalah 100% PoW.

Pengguna boleh mula melombong mata wang digital dengan cara yang cepat dan mudah hanya dengan menjalankan penyemak imbas mana-mana peranti yang disokong. Komputer dapat memulakan penambangan WEBD dengan mudah dan pengguna mendapat ganjaran dengan cepat. Lebih-lebih lagi, WEBD dikuasakan oleh salah satu algoritma konsensus NIPoPoW yang paling maju.

Bukti Tidak Interaktif Proof-of-Work adalah rentetan tersendiri yang dapat diperiksa oleh program komputer dan mengesahkan peristiwa yang berlaku di rangkaian PoW. Ini biasanya sangat berkesan untuk dompet mudah alih dan untuk sampingan, antara lain.

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, WebDollar memungkinkan pengguna untuk mulai menggunakannya tanpa harus melakukan download, pemasangan atau pendaftaran tertentu. Lebih-lebih lagi, dompet dihasilkan secara langsung di penyemak imbas, yang membolehkan individu yang tidak pandai mula mengendalikan cryptocurrency. Pada masa yang sama, rangkaian menawarkan urus niaga luar talian dan ia telah dirancang untuk tahan ASIC dan GPU tidak ramah.

Pada masa akan datang, tujuannya adalah untuk meningkatkan anonimitas penggunanya dengan mengembangkan dan menambahkan pengadun transaksi. Pengadun ini sangat berguna untuk individu yang ingin melindungi privasi dan data mereka ketika melakukan transaksi di rangkaian. Terdapat beberapa cryptocurrency yang telah menambahkan ciri-ciri ini tetapi tidak ada yang dapat menawarkan perkhidmatan pantas dan mudah digunakan yang ditawarkan oleh WebDollar.

Pada masa yang sama, pasukan juga ingin melaksanakan kontrak pintar. Ini akan membantu seluruh rangkaian berfungsi bukan hanya sebagai platform blockchain untuk membuat dan memproses transaksi tetapi juga untuk memproses tugas dan arahan yang lebih kompleks.

Satu set ciri baru di masa depan termasuk senarai pertukaran dan pertukaran ekosistem, transaksi skala, pusat pengundian masyarakat untuk kemas kini, multi-sig menggunakan cap jari dan ID pengenalan wajah dan banyak perkara lain.

Perlu disebutkan bahawa projek ini juga mempromosikan rangkaian dengan karunia bulanan di Twitter dan YouTube, anda boleh mengikutinya di Twitter (@ webdollar.io) untuk topik mingguan.

Pengguna yang ingin memperoleh cryptocurrency WEBD boleh melakukannya dengan mendaftar di pertukaran cryptocurrency BitRabbit, platform yang membolehkan pelanggan memperdagangkan aset digital di pasaran. Pertukaran lain yang menyokong mata wang maya ini termasuk P2PB2B, BitMahavi (transfer bank), Swaps Network dan WebD Timi (paypal dan kad kredit). Senarai pertukaran yang lengkap boleh didapati di sini: https://webdollar.io/partners/exchanges

Pertukaran Timi WebD bertujuan untuk memberikan perkhidmatan 24/7 untuk membeli dan menjual cryptocurrency WEBD tanpa halangan dan menggunakan mata wang fiat yang paling biasa di kalangan ahli komuniti WebDollar.

Pasukan ini sentiasa berusaha untuk meningkatkan kecairan cryptocurrency ini. Mereka juga cuba menyenaraikan aset digital di bursa kripto yang popular dan banyak digunakan. Ini akan memberi kesan positif kepada WEBD memandangkan ia akan mempunyai lebih banyak pendedahan kepada pelabur, peniaga dan peminat crypto.

Beberapa syarikat yang kini bekerjasama dengan WEBD termasuk Hostero, Webd.Shop, Ale-Teo, Mojito Club, Crypto Coffee, Shop Aji, dan banyak lagi. Di masa depan, jumlah syarikat yang bekerja dengan WEBD dijangka bertambah apabila pasukan ini menjalin kerjasama baru dan aset digital WEBD berkembang di pasaran.

Kesimpulannya

WebDollar dicipta sebagai cryptocurrency yang ingin menjadi aset asli Internet. Walaupun pasukan tahu ini bukan tugas yang mudah, mereka membina rangkaian yang mudah digunakan dan yang akan memberikan penyelesaian inovatif kepada pengguna.

Dengan NiPoPoW dan algoritma konsensus tahan ASIC, WEBD bertujuan untuk menawarkan kesederhanaan, ringan dan mudah dibawa kepada pengguna yang kini menggunakan Internet di seluruh dunia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me