Senarai Lengkap Dompet NEM (XEM) Pada 2019 | Tempat Menjaga XEM Anda Selamat

Blockchain NEM diciptakan untuk berfungsi sebagai platform pengembangan dApp, serupa dengan Ethereum, tetapi ditulis dalam JavaScript. Duit syiling asalnya adalah NEM (XEM). Pemegang XEM perlu memahami bagaimana mencari dompet NEM terbaik untuk menyimpan pelaburan mereka. Dompet yang betul menggabungkan kebolehgunaan dan keselamatan – keperluan penting bagi mana-mana pemegang NEM.

gambar2 1

Sumber: coingecko.com

1. NEM Nano Wallet

Laman Web Dompet NEM: https://nem.io/downloads/

Jenis Dompet NEM: Desktop, serasi dengan Mac, Windows dan Linux

Kemudahan penggunaan: Sedang

Selamat: Sederhana

Kos: Percuma

Dompet NEM NANO adalah dompet desktop yang dapat dipasang dan digunakan pada kebanyakan platform utama, seperti sistem operasi Mac, Windows dan Linux. Dompet ini membolehkan pengguna menyimpan dan mengurus duit syiling XEM dengan mudah. Ciri-ciri lain termasuk keselamatan yang baik, menghantar mesej dan mosaik ke alamat atau ruang nama mana pun.

Penyediaan dan antara muka dompet juga sesuai untuk pengguna pemula. Akaun berbilang tandatangan dan berbilang pengguna disokong, dan kunci peribadi tidak pernah meninggalkan komputer anda, yang bermaksud anda sentiasa mengawal dana anda. Semua ciri ini menjadikannya salah satu dompet terbaik untuk penyimpanan XEM, kerana pasukan pengembangan Trezor sendiri juga menyatukan sokongan untuk dompet ini. Dompet Nano hanya untuk penyimpanan XEM, dan juga menyokong penuaian NEM.

gambar1 1

Sumber: toshitimes.com

2. Trezor Wallet

Laman web Dompet NEM: https://trezor.io/

Jenis Dompet NEM: Perkakasan, Berbilang Mata Wang

Kemudahan penggunaan: Penyediaan sukar

Selamat: Meningkatkan keselamatan

Kos: Dibayar

Trezor adalah dompet perkakasan crypto yang menyimpan duit syiling di luar talian, sehingga menjadikannya selamat dari sebarang serangan dalam talian. Terdapat frasa laluan sandaran yang membolehkan anda mendapatkan semula wang anda sekiranya dompet hilang. Peranti ini mempunyai dua butang dan skrin OLED kecil yang membolehkan anda mengesahkan transaksi; ia menghubungkan anda melalui USB ke komputer atau telefon peribadi anda.

Dompet ini mempunyai keselamatan kelas atas kerana ia menampilkan sesuatu yang disebut “sambungan USB terhad”, yang melindungi wang anda walaupun komputer anda dijangkiti. Ia juga dijamin dengan kod PIN sembilan digit yang diminta setiap kali ada yang mengakses dompet.

Sebagai tambahan kepada NEM, Trezor juga menyokong beratus-ratus crypto lain, termasuk Bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic, Dash, Zcash, Dogecoin, dan Litecoin. Ia serasi dengan sistem OS X (versi 10.8 dan lebih tinggi), Windows (versi 7 dan lebih tinggi), Linux dan Android. Aplikasi seperti Multibit HD, Mycelium, dan TREZOR Wallet juga serasi.

Proses penyediaan tidak begitu mudah untuk pemula dan mungkin memerlukan bantuan.

gambar5 1

Sumber: Google Play

3. Dompet Guarda

Laman web Guarda Wallet: https://guarda.com/

Jenis dompet: Desktop, Mudah Alih, sambungan Google Chrome, Web

Kemudahan penggunaan: Mudah untuk digunakan

Selamat: Tidak selamat dan selamat seperti dompet luar talian

Kos: Percuma

Guarda adalah dompet cryptocurrency yang dibuat untuk membantu pengguna mengendalikan mata wang maya mereka dengan cara yang cepat dan mudah. Guarda adalah salah satu dompet yang paling dikenali untuk mengendalikan NEM (XEM) dan banyak mata wang maya lain di pasaran. Salah satu ciri Guarda yang paling menarik adalah bahawa ia membolehkan pengguna menyimpan sejumlah besar mata wang maya, termasuk Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), EOS, NEM dan banyak lagi. 

Selain itu, dompet itu boleh digunakan dalam pelbagai platform. Pengguna boleh memuat turun aplikasi mudah alih, versi desktop atau pelanjutan Google Chrome. Walaupun begitu, juga dapat menggunakannya melalui web. 

Dompet NEM (XEM) ini percuma dan boleh digunakan dalam pelbagai format. Lebih-lebih lagi, ia menyokong sebilangan besar aset digital (lebih dari 40) yang bermaksud bahawa pengguna NEM boleh menyimpan semua mata wang maya mereka dalam platform yang sama. Ini memberikan keuntungan kecekapan dan cara mudah mengurus dana. 

Menurut kepada Trustpilot, Guarda wallet mempunyai 84% komen positif dari pengguna yang menganggap bahawa dompet itu “Hebat” atau “Hebat.” Hanya 13% ulasan negatif, mengingat perkhidmatan yang diberikan oleh dompet “Buruk,” atau “Buruk.”

Dompet bukan kustodian ini akan membantu pengguna menangani aset digital mereka, melalui platform yang berbeza, dan menyokong cryptocurrency yang berbeza.

4. Dompet Atom

Dompet Atom

Salah satu pilihan yang paling popular untuk menguruskan Nem ialah Dompet Atom. Ini adalah aplikasi perisian terdesentralisasi yang menyokong Nem, Bitcoin, Etehereum, Litecoin, Ripple, dan 500+ token lain, termasuk projek DeFi dan stablecoin. Dilancarkan pada tahun 2018, Atomic telah mengembangkan basis pengguna lebih dari 500,000 orang di semua platform, OS desktop utama, Android, dan iOS, di mana aplikasi ini tersedia kerana perkhidmatan yang luar biasa, antara muka mesra pengguna yang sederhana, dan rangkaian ciri-ciri penting. Beberapa ciri termasuk:

Opsyen beli crypto menawarkan anda untuk memperbesar portfolio BTC, ETH, LTC, BNB dan 14 aset digital popular lain dengan kad bank 18 mata wang fiat tempatan di seluruh dunia. 

Untuk memperoleh pendapatan pasif, anda boleh melihat kedudukan terdesentralisasi di Atomic. Kini, ia tersedia untuk aset PoS yang paling popular seperti XTZ, ATOM, ZIL, QTUM dan 5 yang lain, termasuk token asli Atomic AWC, dengan 5-23% APR. 

Anda juga boleh menukar 60+ pasangan kripto secara tidak langsung dan dalam satu klik terus di aplikasinya dengan bonus pengembalian wang untuk setiap pertukaran yang mengambil bahagian dalam program kesetiaan Atomic. Akhirnya, Atomic Wallet tidak menghendaki anda membuat akaun, lulus proses pengesahan atau KYC mana pun untuk mula menggunakan aplikasinya, oleh itu, anda boleh tetap tidak dikenali. Akhir sekali, kunci peribadi anda selamat disulitkan hanya pada peranti anda, dan hanya anda yang tetap mengawal dana anda. Sekiranya ada masalah, ada perkhidmatan pelanggan yang sangat baik dengan senang hati memberikan tindak balas yang koheren dan cepat 24/7.

5. Dompet Mudah Alih NEM

Laman Web Dompet NEM: https://nem.io/downloads/

Jenis Dompet NEM: Mudah alih, serasi dengan Android dan iOS

Kemudahan penggunaan: Antara muka mesra pengguna

Selamat: Rendah

Kos: Percuma

Dompet NEM Mobile adalah salah satu dompet terbaik untuk pengguna NEM mudah alih, dan serasi dengan sistem Android dan iOS. Aplikasi dompet mudah alih mudah dipasang dan disediakan, dan membolehkan pengguna menghantar dan menerima NEM dengan mudah, serta mengimport dan mengeksport akaun NEM.

Dompet ini juga mempunyai ciri pelbagai tandatangan, yang menyulitkan semua data dan kunci peribadi anda dari peranti dan dompet anda. Urus niaga dilakukan dengan cepat, dan dana dapat dihantar melalui antara muka yang mesra pengguna dengan mudah.

gambar6

Sumber: freewallet.org

6. FreeWallet

Laman web Dompet NEM: https://freewallet.org/

Jenis Dompet NEM: Antara muka berbilang mata wang, mudah alih dan web

Kemudahan penggunaan: Sedang

Selamat: Rendah

Kos: Percuma

FreeWallet adalah dompet berbilang mata wang yang boleh digunakan di kedua-dua telefon bimbit dan desktop untuk menyimpan dan menguruskan lebih daripada 30 jenis cryptocurrency. FreeWallet merangkumi aplikasi yang berfungsi sebagai dompet yang dihoskan; HD Lite Wallet juga tersedia di mana dompet yang dihoskan dapat digunakan untuk menguji cryptocurrency tanpa memerlukan ciri teknikal dan tetapan yang kompleks. Tidak diperlukan pendaftaran.

Kelemahannya adalah bahawa dompet menyimpan duit syiling di pelayan mereka; oleh itu dompet tidak berada dalam kawalan anda, yang bermaksud ini bukan pilihan paling selamat kerana anda boleh menjadi mangsa pelbagai risiko keselamatan.

Tidak ada sandaran yang tersedia kerana pemulihan dapat dilakukan dengan membekukan akaun anda atau mengaksesnya dari mana-mana telefon bimbit Android atau iOS. Keselamatan tambahan dapat ditambahkan dengan menggunakan kod keselamatan atau dengan mengesahkan nombor e-mel / telefon anda.

Freewallet membolehkan pengguna melakukan transaksi pintar juga. Cryptocurrency boleh ditukar antara satu sama lain di dompet pada kadar tertentu. Dompet crypto NEM ini mungkin bukan untuk semua pengguna, kerana mereka mungkin tidak suka dompet mempunyai kawalan kunci mereka.

gambar4 1

Sumber: nem.io

7. NCC (Pelanggan Komuniti NEM)

Laman web Dompet NEM: https://nem.io/downloads/

Jenis Dompet NEM: Desktop, serasi dengan Windows, Linux, MAC

Kemudahan penggunaan: Konfigurasi yang kompleks

Selamat: Selamat

Kos: Percuma

Pelanggan komuniti NEM adalah simpul rangkaian, dan dompet NCC yang disertakan merangkumi ciri canggih dan menyokong penuaian duit syiling XEM. Ini adalah dompet NEM terbaik untuk pengguna maju yang berminat untuk menuai dan menuai secara langsung. Dompet boleh dipasang pada peranti Windows, Linux dan MAC. Sebelum memasang dompet, anda mesti mengesahkan komputer anda untuk mengetahui virus tersembunyi secara menyeluruh. Proses konfigurasi mungkin terlalu banyak untuk pengguna pemula.

gambar3 1

Sumber: finder.com

8. Coinomi

Laman web Dompet NEM: https://www.coinomi.com/en/

Jenis Dompet NEM: Multicurrency, Sesuai dengan sistem mudah alih dan desktop

Kemudahan penggunaan: GUI intuitif

Selamat: Sederhana

Kos: Percuma

Ditubuhkan pada tahun 2014, Coinomi adalah dompet crypto yang popular yang menyokong NEM sebagai tambahan kepada sebilangan besar kripto lain. Ini adalah dompet yang selamat dan multi-kripto untuk kedua-dua mudah alih dan desktop yang menawarkan sokongan dan kepemilikan sebenar untuk sebanyak 125 blockchain dan 382 token – sejumlah 507 aset. Ribuan token lain boleh digunakan kerana mana-mana token ERC20 dapat ditambahkan. Ini adalah pilihan dompet terbaik untuk pengguna yang ingin mengakses portfolio crypto yang banyak di mana sahaja.

Dari segi keselamatan, dompet Coinomi tidak pernah mengalami peretasan atau pelanggaran keselamatan setakat ini.

Dompet ini mempunyai integrasi Changelly dan ShapeShift juga, membolehkan peniaga menukar kripto mereka ke kripto lain tanpa pernah meninggalkan dompet.

Tidak ada nama, e-mel, atau KYC yang diperlukan semasa pendaftaran, IP anda disembunyikan, dan tidak ada log yang disimpan di pelayannya. Antara muka pengguna sangat intuitif dan membolehkan sesiapa sahaja menavigasi tetapan dan dompetnya dengan mudah.

Ringkasan

Setelah menemui dompet yang sesuai untuk pegangan NEM anda, pertimbangkan untuk mempelajari lebih lanjut mengenai projek tersebut.

Pelabur ingin melihat artikel Ramalan Harga dan Analisis Teknikal NEM yang dikemas kini dengan kejadian baru dalam projek ini. UseTheBitcoin juga merangkumi berita harga seperti kenaikan harga NEM 25% setelah perdagangan NEM di Coincheck disambung semula.

Pihak yang berminat boleh mengikuti panduan cara membeli NEM di Binance atau terus ke pertukaran popular sendiri.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me