Senarai Kedai Dalam Talian Menerima Bitcoin

Walaupun Bitcoin masih dilihat sebagai sesuatu yang patut ditahan daripada dibelanjakan untuk pelbagai produk, terdapat banyak peruncit dalam talian yang berusaha keras untuk menggabungkan pilihan pembayaran untuk cryptocurrency tersebut.

Kedai Dalam Talian Teratas Menerima Bitcoin sebagai Kaedah Pembayaran

Pada masa ini, anda boleh membeli apa sahaja dengan Bitcoin, dari perkhidmatan VPN hingga barang rumah, pizza, atau tiket kapal terbang. Berikut adalah senarai beberapa kedai dalam talian teratas yang menerima Bitcoin sebagai pembayaran untuk produk mereka.

Microsoft

Microsoft adalah salah satu syarikat gergasi teknologi pertama yang menerima Bitcoin sebagai kaedah pembayaran untuk beberapa produk teratasnya sejak tahun 2014. Dengan menambahkan Bitcoin ke akaun Microsoft anda, anda boleh membeli apa sahaja dari lesen Windows 10 untuk permainan, filem, dan aplikasi di Windows dan Kedai Xbox. Microsoft berhenti menerima Bitcoin buat sementara waktu kerana masalah turun naik yang wujud tetapi telah mula menerimanya sekali lagi sebagai bentuk pembayaran di kemudian hari.

microsoft

Sumber: microsoft.com

Overstock

Overstock merupakan salah satu peruncit dalam talian besar pertama yang mula menerima Bitcoin sebagai pembayaran untuk produk mereka pada tahun 2014. Kedai dalam talian membolehkan pelanggannya membayar sejumlah besar produk menggunakan Bitcoin, bermula dari elektronik seperti set TV dan komputer riba atau komputer hingga produk yang berkaitan dengan rumah, seperti bantal.

Yang paling mengagumkan mengenai peruncit ini, khususnya, adalah kenyataan bahawa ia dilengkapi dengan sokongan untuk semua cryptocurrency utama di luar sana, bukan hanya Bitcoin. Ini termasuk Ethereum, Litecoin, Sengkang, Monero, dan Tunai Bitcoin.

Mereka yang berminat membayar menggunakan aset digital boleh melakukannya dengan memilih mata wang pilihan mereka untuk menyelesaikan pembelian. Setelah pembayaran dihantar, sistem pembayaran yang digunakan syarikat akan menukar mata wang menjadi Bitcoin dan mengakhiri pembelian.

Firma itu merancang untuk menjual perniagaan runcitnya untuk mula mengusahakan teknologi blockchain. Walau bagaimanapun, perkara tidak begitu jelas mengenai masa depan yang akan diambil oleh syarikat itu.

Planet Ekspres

Planet Ekspres adalah perkhidmatan penghantaran surat dan pakej A.S. yang sangat berguna untuk individu yang tinggal di luar Amerika Syarikat. Ini berguna terutamanya untuk syarikat dan perniagaan e-dagang yang mempunyai pelanggan antarabangsa dan ingin menghantar pakej ke luar negara.

Syarikat itu kini menyokong pembayaran dalam Bitcoin (BTC), yang memudahkan syarikat membayar untuk perkhidmatan yang mereka minta. Lebih-lebih lagi, ini bagus untuk mula mempromosikan rangkaian pembayaran antarabangsa dalam Bitcoin, dari pelanggan yang membayar dalam BTC untuk produk mereka dan firma e-dagang menggunakan BTC yang sama yang diterima untuk membayar pakej yang mereka kirim.

Adalah mungkin untuk membeli apa sahaja dari syarikat A.S. dengan menggunakan Planet Express dan mendapatkan penghantaran di bahagian lain di dunia. Selain itu, mereka mempunyai alamat penghantaran yang unik yang terletak di California. Ini boleh menjadi cara yang baik untuk mula menggunakan dan membelanjakan Bitcoin untuk pembelian dan perdagangan antarabangsa.

Expedia

Kami hidup pada masa di mana lebih mudah untuk melakukan perjalanan daripada sebelumnya, oleh itu, menempah perjalanan anda yang seterusnya dengan Bitcoins sangat masuk akal. Expedia adalah salah satu agensi tempahan perjalanan dalam talian terbesar di dunia dan telah menerima Bitcoin sejak 2014. Expedia bekerjasama dengan Coinbase untuk melaksanakan pilihan pembayaran baru ini yang telah terbukti berjaya dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Malangnya, pembayaran Bitcoin pada masa ini hanya diterima untuk tempahan hotel.

eGifter

eGifter adalah perkhidmatan dalam talian yang membolehkan anda menggunakan Bitcoin anda untuk membeli kad hadiah dari tempat yang tidak menerima Bitcoin secara langsung, seperti Amazon, JCPenny, Sephora, Home Depot, Kohl dan banyak lagi. Sama seperti Expedia dan Overstock, eGifter juga merupakan rakan kongsi Coinbase.

eGifter

Sumber: corporate.egifter.com

Shopify (Kedai Shopify)

Anda mungkin biasa Shopify, platform e-dagang terkenal di dunia yang membolehkan pedagang menubuhkan kedai dalam talian mereka sendiri dan menjual barang dengan cara yang serupa dengan Amazon, eBay, dan syarikat gergasi dalam talian yang lain. Pada tahun 2013, semua pedagang Shopify menerima pilihan untuk menerima pembayaran Bitcoin dengan bantuan perkhidmatan yang disebut BitPay.

Secara teori, anda tidak boleh membeli apa-apa dari laman web Shopify sendiri menggunakan Bitcoin, kerana platform SaaS mereka tidak menerima cryptocurrency. Pilihan ini hanya tersedia untuk pedagang yang menggunakan platform Shopify menggunakan perkhidmatan seperti Perdagangan Coinbase.

Udara Murah

Udara Murah adalah perkhidmatan tempahan penerbangan Amerika yang membolehkan anda membayar penerbangan menggunakan pelbagai cryptocurrency, termasuk Bitcoin. Perkhidmatan ini membolehkan anda membuat tempahan penerbangan domestik dan antarabangsa. Untuk memanfaatkan sistem pembayaran Bitcoin CheapAir, anda mesti mempunyai dompet Coinbase.

Newegg

Newegg adalah salah satu syarikat runcit elektronik terbesar dan menerima Bitcoin sebagai kaedah pembayaran standard dengan menggunakan BitPay sebagai rakan pemprosesan pembayaran rasmi. Pada masa ini, Newegg menerima Bitcoin untuk pelbagai produk dan perkhidmatan yang layak kecuali pesanan panggilan, kad hadiah Newegg, item pasaran, pesanan langganan, keahlian perdana, label penghantaran kembali. Beberapa pilihan yang paling popular untuk pengguna yang membayar dengan Bitcoin adalah bahagian perkakasan untuk komputer, dan juga perkakasan perlombongan.

newegg

Sumber: www.newegg.com

PizzaForCoins

Ingat kisah tentang lelaki yang menghabiskan 10,000 Bitcoin untuk dua pizza Papa John pada tahun 2010? Tidak mengatakan bahawa membeli pizza dengan Bitcoin akan menghasilkan kesilapan yang serupa, tetapi pada masa ini, anda boleh mendapatkan pizza anda dengan menghabiskan hampir 50 cryptocurrency (termasuk Bitcoin) di PizzaForCoins.

Perkhidmatan ini bertindak sebagai perantara kerana pertama kali menjumpai usaha pizza dekat dengan lokasi anda, dan kemudian membolehkan anda memesannya dan membayarnya secara digital. Perlu diingat bahawa sedikit bayaran untuk perkhidmatan tersebut termasuk dalam jumlah pembayaran akhir.

Perhiasan Reeds

Perhiasan Reeds adalah penjual barang kemas yang berpusat di AS dengan banyak lokasi yang merangkumi lebih dari 13 negeri. Dari Reeds Jewellers, anda boleh membeli apa sahaja dari perhiasan hingga jam tangan premium dan berlian yang longgar. Anda bukan sahaja dapat membayar dengan Bitcoin di semua lokasi ini, tetapi perkhidmatan ini termasuk penghantaran percuma melalui pengangkutan perisai untuk sebarang pembelian berlian longgar bernilai lebih dari $ 25,000.

Gyft

Gyft adalah perkhidmatan kad hadiah dalam talian yang membolehkan anda membeli barang dari pelbagai peruncit dalam talian yang mengagumkan (lebih daripada 200, tepatnya). Perkhidmatan ini menawarkan kad untuk peruncit seperti Southwest Airlines, Whole Foods, CVS Pharmacy, Hotels.com, dan Target antara lain. Untuk membeli kad dari Gyft, anda perlu mempunyai akaun Coinbase.

Lebih banyak Setem Global

Lebih banyak Setem Global baru-baru ini mengumumkan bahawa ia akan mula menerima pembayaran melalui “empat puluh cryptocurrency popular yang berbeza.” Seperti yang dijangkakan, Bitcoin adalah antara cryptocurrency ini. Lebih banyak Stamps Global membolehkan anda memilih dari penerbangan, penyewaan kereta, tempahan hotel, dan pelbagai jenis pakej perjalanan lain.

Bitcoinshirt.co

Bitcoinshirt.co adalah peruncit dalam talian yang khusus menjual barang dagangan Bitcoin yang “funky”, seperti kemeja-T, hoodies, cawan kopi, topi, poster, dan lain-lain. Kedai dalam talian terkenal dengan reka bentuk kreatifnya, yang boleh dibeli menggunakan lebih daripada 30 jenis cryptocurrency dalam talian.

kedai dalam talian yang menerima bitcoin

Sumber: https://bitcoinshirt.co/

Star Jets Antarabangsa

Salah satu syarikat yang menambahkan sokongan untuk Bitcoin adalah Star Jets International, sebuah syarikat swasta yang berurusan dengan pelanggan perniagaan yang ingin mengadakan penerbangan peribadi mereka di pelbagai tempat di dunia.

Menurut EconoTimes, pengguna kini dapat membayar penerbangan mereka menggunakan Bitcoin, aset digital paling popular di pasaran. Pelanggan boleh memilih destinasi dan memulakan lapangan terbang dengan mudah dan menikmati penerbangan peribadi untuk tiba tepat pada masanya ke mesyuarat penting.

Ricky Sitomer, Ketua Pegawai Eksekutif Star Jets International, menyebut bahawa Bitcoin telah diterima secara meluas di mana sahaja di seluruh dunia.

Mengenai perkara itu, dia mengulas:

“Bitcoin menjadi kaedah pembayaran yang semakin diterima dan kami mahu pelanggan kami mempunyai fleksibiliti untuk membayar melalui media pertukaran tersebut.”

Norwegian Air

Norwegian Air, salah satu syarikat penerbangan terpenting di Eropah mengumumkan bahawa ia sedang berusaha mencari penyelesaian untuk menerima Bitcoin dan cryptocurrency lain untuk tiket yang mereka jual kepada pelanggan di seluruh dunia.

Seperti yang dilaporkan oleh Yahoo Finance, firma itu bukan sahaja akan wujud menerima Bitcoin, tetapi ia juga akan membuka pertukaran cryptocurrency sendiri. Pengguna yang tinggal di Norway akan dapat membeli penerbangan menggunakan Bitcoin dengan cara yang cepat dan selamat. Firma itu mengoperasikan armada 195 pesawat dengan 500 laluan di seluruh dunia.

Dengan pembayaran cryptocurrency, adalah mungkin untuk mengurangkan kos bagi syarikat yang berkaitan dengan operasi kad kredit dan debit mereka. Dengan Bitcoin dan aset digital lain, adalah mungkin untuk mengurangkan yuran yang dibayar oleh syarikat dan mula menawarkan tiket yang lebih murah juga.

Garbarino Viajes

Garbarino Viajes, sebuah syarikat Argentina yang menjual tiket penerbangan dan hotel, dimaklumkan bahawa pengguna kini dapat membeli produk dan perkhidmatan ini menggunakan Bitcoin. Laporan rasmi mereka mengatakan bahawa Bitcoin adalah mata wang yang membolehkan pengguna menukar barang dan perkhidmatan dan mempunyai banyak faedah berbanding dengan mata wang fiat.

Pengguna kini dapat memiliki proses pembayaran yang lebih rapi di mana mereka hanya perlu mengirim BTC untuk mendapatkan tiket dan kamar hotel. Dengan pengembangan syarikat yang menerima mata wang digital terbesar, mereka akan mencapai tahap tertinggi baru dalam masa terdekat.

AT&T

Syarikat gergasi telekomunikasi AT&T mula menerima pembayaran Bitcoin untuk bil awal tahun ini. Menurut siaran akhbar rasmi, firma itu mengumumkan bahawa mereka ingin menawarkan penyelesaian yang lebih baik dan memperluas perkhidmatan mereka.

Mengenai perkara itu, Kevin McDorman naib presiden AT&Operasi Perniagaan T Communications Finance mengulas:

“Kami mempunyai pelanggan yang menggunakan cryptocurrency, dan kami gembira dapat menawarkan mereka cara untuk membayar bil mereka dengan kaedah yang mereka sukai.”

Pengguna yang ingin membayar menggunakan cryptocurrency yang paling terkenal boleh melakukannya semasa menggunakan myAT&Aplikasi T memilih pilihan BitPay untuk pembayaran. BitPay adalah salah satu syarikat yang paling terkenal yang membantu pedagang, individu dan syarikat memproses pembayaran dalam mata wang maya (Bitcoin dan Bitcoin Cash).

PornHub

Salah satu laman web pron popular sekitar dunia, PornHub, mengumumkan bahawa ia mula menerima mata wang digital pada tahun 2018. Ini akan membantu syarikat menarik lebih banyak penonton dan pelawat premium.

Menurut sebilangan laporan, penyedia porno dalam talian menjelaskan bahawa kurang dari 1% pembelian yang dilakukan melalui mata wang maya. Pada masa ini, tidak ada maklumat mengenai jumlah pembayaran yang dilakukan oleh individu di platform. Ini menyukarkan membuat anggaran yang mana jumlah dana yang diterima syarikat dalam aset digital.

Cryptocurrency pertama yang diterima oleh platform tersebut ialah Verge (XVG), yang kini merupakan aset digital ke-71 terbesar di pasaran dengan penilaian $ 89.68 juta, menurut CoinMarketCap.

Travala

Travala, laman web tempahan hotel dan penginapan dengan sebilangan besar hotel dalam katalognya, kini menerima pembayaran dalam bentuk Bitcoin, XRP, Binance Coin (BNB), TrueUSD (TUSD) dan aset digital lain.

Firma ini serupa dengan CheapAir dan Garbarino Viajes. Terdapat sebilangan besar pengguna yang melakukan perjalanan dan berminat untuk membeli bilik hotel dan tiket pesawat mereka menggunakan mata wang maya. Pengguna di platform boleh melakukan perjalanan ke 82,000 destinasi yang terletak di seluruh dunia dan memilih bilik hotel dari 550,000 tempat penginapan yang berbeza.

Firma ini dilancarkan pada tahun 2018 dan bertujuan menyediakan sistem perjalanan berasaskan blockchain untuk individu di seluruh dunia. Walaupun Expedia menjatuhkan pembayaran Bitcoin, ada firma lain yang bergerak ke arah ini.

PlayBoy

TV PlayBoy dilancarkan tahun lalu pilihan pembayaran baru dengan tujuan untuk membantu pengguna membuat pembayaran menggunakan aset digital. Rangkaian kandungan dewasa telah menggunakan dompet crypto khusus dan mereka diharapkan dapat menerima mata wang digital Vice untuk industri ini.

Reena Patel, Ketua Pegawai Operasi, Perlesenan dan Media untuk PlayBoy Enterprises, berkomentar bahawa terdapat populariti kaedah pembayaran lain yang semakin meningkat. Inilah sebabnya mengapa firma itu berpendapat bahawa penting untuk memberi kelonggaran pembayaran kepada masyarakat mereka. Di masa depan, syarikat mungkin memasukkan pembayaran crypto ke dalam lini perniagaan lain seperti inisiatif realiti maya.

Syarikat Penerbangan Alternatif

Syarikat Penerbangan Alternatif adalah laman web carian penerbangan yang menawarkan cara untuk menempah penerbangan dari lebih 600 syarikat penerbangan global menggunakan pelbagai cryptocurrency termasuk Bitcoin.

Anda boleh membeli tiket kapal terbang kegemaran anda menggunakan cryptocurrency. Ini akan membantu anda mencari kes penggunaan baru untuk duit syiling anda dan simpanan dalam aset digital.

Walaupun hanya ada 600 syarikat penerbangan – yang sudah banyak – mungkin terdapat lebih banyak syarikat yang bekerjasama dengan Syarikat Alternatif untuk membantu menggunakan cryptocurrency mereka, termasuk Bitcoin.

Kata akhir

Seperti yang dijangkakan, ini hanya sebilangan kecil kedai dan peruncit dalam talian individu yang menerima Bitcoin sebagai bentuk pembayaran. Namun, yang disebut dalam senarai kami adalah kedai yang terkenal dengan populariti dan sokongan masyarakat yang baik, yang bermaksud bahawa mereka adalah pilihan yang sangat selamat.

Oleh itu, sekiranya anda memiliki beberapa Bitcoin dan anda ingin membelanjakannya dalam talian, anda tidak boleh salah dengan pilihan ini.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me