Senarai 11 Firma Modal Teroka Blockchain

Terdapat lebih daripada 120 syarikat usaha modal yang telah melabur dalam projek blockchain. Senarai kami mengandungi beberapa firma modal teroka blockchain terkemuka dalam industri ini.

Firma Modal Teroka Blockchain

Dalam dekad yang lalu, firma kapitalis teroka telah melabur dalam blockchain dan perniagaan menggunakan teknologi. Tetapi sumbangan kewangan mereka kepada industri menjadi lebih ketara dalam beberapa tahun kebelakangan ini apabila pasaran crypto mula berkembang.

Berikut adalah senarai 11 syarikat modal teroka Blockchain kami:

1. Kumpulan Mata Wang Digital

Ditubuhkan pada tahun 2015, Kumpulan Mata Wang Digital adalah salah satu pelabur modal teroka yang paling berpengaruh di ruang blockchain. Firma yang berpangkalan di New York menyokong syarikat blockchain melalui perundingan, rangkaian, dan akses ke modal. Ia telah melabur sumber lebih banyak daripada pelabur lain dalam industri ini. Bukan sahaja Kumpulan Mata Wang Digital antara pelabur blockchain pertama, tetapi juga merupakan salah satu pelabur paling aktif dalam industri digital.

Pelaburan Blockchain Terkenal: Basis, Ledger, Circle, Blockchain Inc., Abra, Bitpay, Blockstack, Blockstream, Bloq, Circle, Coinbase, Ripple, Veem, Wyre, Zcash.

digtial

Sumber: twitter.com

2. Modal Pantera

Pantera adalah pelaburan yang berpusat di California yang ditubuhkan pada tahun 2003 dan didedikasikan untuk membiayai syarikat dari ruang mata wang digital. Pantera bukan dana modal teroka murni, melainkan hibrid antara dana lindung nilai dan dana teroka yang membuat pelaburan utama dalam syarikat blockchain dan juga token dan cryptocurrency.

Pelaburan Blockchain Terkenal: Asas, Lingkaran, Pelabuhan, DMarket, 0X, Bitcoin, BITPesa, Ethereum, Rangkaian Kyber, Ripple, Stream, VEEM, Zcash, Abra.

3. Modal Blockchain

Modal Blockchain adalah dana teroka yang berfokus secara eksklusif pada sektor blockchain. Pelaburan pertama mereka dalam blockchain dibuat pada akhir 2013 – pada tahun yang sama mereka ditubuhkan – dengan pelaburan Seri A mereka di BTCC, platform perdagangan Bitcoin tertua hingga kini. Tahun ini sahaja, mereka telah melabur dalam lebih daripada sembilan syarikat permulaan. Blockchain Capital mempunyai ibu pejabatnya di San Francisco, CA.

Pelaburan Blockchain Terkenal: Circle, Coinbase, Blockstream, Ripple, Bitaccess, BitGo, BitPesa, Kraken, Ripple, Abra, Circle, Coinbase, Ripple, SOFX.

Modal Blockchain

Sumber: blockchain.capital

4. Andreessen Horowitz

Andreessen Horowitz adalah salah satu firma modal teroka Blockchain terbesar yang berpusat di Silicon Valley yang tidak memberi tumpuan secara eksklusif pada pelaburan aset blockchain dan digital. Pada masa ini, perniagaan berasaskan kripto hanya terdiri daripada sebahagian kecil dari aset mereka yang bernilai $ 4 bilion.

Andreessen mula melabur dalam blockchain pada tahun 2013, dengan pelaburan malaikat di Ripple yang kemudiannya digantikan oleh pendanaan usaha peringkat awal Coinbase. Sejak itu, mereka telah membuat hampir selusin pelaburan blockchain lain di syarikat seperti Basis, Harbour, dan Chia Networks. Syarikat itu baru-baru ini mengumumkan bahawa mereka akan diperuntukkan $ 300 juta untuk dana yang berfokus pada crypto.

Pelaburan Blockchain Terkenal: Asas, Coinbase, DFINITY, Harbour, Blockspring, Dwolla, Facebook, Foursquare, Polychain Capital, Robinhood, Tenfold, Tradeblock.

5. Modal Node

Sebuah firma yang berpusat di Beijing, Modal Node terutamanya melabur melalui tawaran duit syiling awal (ICO), tidak seperti VC lain dalam senarai kami. Node Capital memfokuskan sebahagian besar pelaburannya di ASIA, membiayai hampir dua lusin pelaburan blockchain di syarikat permulaan China, termasuk Fengwo dan ChinaUp.com. Mereka telah aktif sejak 2017, dan pelaburan terbaru mereka adalah permulaan blockchain yang disebut PalletOne. Pengasas bersama Node adalah Jun Du, Ketua Pegawai Eksekutif Cointime.

Pelaburan Blockchain Terkenal: Trip.io, Huobi, Delphy Foundation, Fengwo.

6. Tingkatkan VC

Tingkatkan VC adalah pemecut teratas untuk teknologi seperti kecerdasan buatan, blockchain, dan crypto, yang beribu pejabat di San Mateo, California. Boost membuat lebih daripada 30 pelaburan dalam crypto dan blockchain, menjadikannya salah satu firma modal teroka Blockchain paling dinamis di dunia.

Pelaburan Blockchain Terkenal: BlockCypher, Tezos, Ledger, Coinbase, Abra, District0x, Filecoin, Hijro, Libra, Polychain Capital, Ripio, Veem.

7. Draper Associates

Draper Associates adalah firma modal teroka peringkat pertama yang terkenal di dunia selama lebih dari 30 tahun, yang diasaskan oleh pelabur teroka legenda, Tim Draper. Draper melabur dalam pelbagai teknologi, pembuatan, dan syarikat kesihatan, serta syarikat blockchain dan startup. Pelaburan pertama mereka dalam blockchain dibuat pada tahun 2014, dengan pelaburan benih di Augmate, sebuah syarikat IoT dan wearable yang didedikasikan untuk penggunaan perusahaan.

Pelaburan Blockchain Terkenal: Coinbase, Ledger, Factom, CryptoMove, Bancor, Bitpesa, Factom, Kash, Robinhood, Tezos.

Draper Associates

Sumber: http://www.draper.vc/

8. Ceyuan Ventures

Ceyuan Ventures adalah VC peringkat awal yang berpusat di Beijing, China, yang terutama melabur dalam permulaan dari pasaran Asia. Mereka melabur kebanyakannya di syarikat yang memfokuskan pada teknologi dan mempunyai lebih daripada setengah lusin pelaburan blockchain yang signifikan di syarikat seperti Basis, Mars Finance, dan Trip.io. Pada tahun 2014, mereka membuat pelaburan blockchain pertama mereka dan, setelah berhenti pada 2016 dan 2017, mereka mengambil langkah pada separuh pertama 2018 dengan membuat empat pelaburan.

Pelaburan Blockchain Terkenal: Asas, Mars Finance, Trip.io, OkCoin.

9. Rakan Niaga Lightspeed

Berpusat di Menlo Park, Kelajuan cahaya adalah firma modal teroka global di Blockchain yang mempunyai enam pejabat tambahan termasuk di Israel, China, dan India. Mereka terutama melabur di sektor pengguna dan perusahaan, setelah fokus mempercepat teknologi dan inovasi yang muncul. Mereka juga merupakan pelabur awal di BTC China melalui cawangan Cina mereka.

Pelaburan Blockchain Terkenal: Basis, Blockchain Inc., Saga Foundation, BTCC, Ripple.

10. Modal IDG

Modal IDG adalah dana ekuiti swasta dan modal teroka bernilai berbilion dolar yang beribu pejabat di New York. Mereka melabur dalam pelbagai syarikat, bukan hanya aset blockchain dan crypto. IDG membuat pelaburan pertama dalam blockchain dengan pelaburan Seri A di Ripple pada tahun 2013, walaupun mereka biasanya membuat pelaburan usaha peringkat selanjutnya. IDG Capital membuat 13 pelaburan pada bulan Ogos 2018 sahaja, melakukan Pusingan Seri A, B C, D dan Venture. IDG juga mempunyai pejabat satelit yang terletak di Bangalore, India.

Pelaburan Blockchain Terkenal: Ripple, Circle, Mars Finance, imToken.

11. Fenbushi Capital

Ditubuhkan pada tahun 2015, Modal Fenbushi adalah firma modal teroka dari Shanghai yang melabur secara eksklusif dalam syarikat berkemampuan blockchain. Fenbushi membuat kemunculan sulung mereka dalam kancah pelaburan blockchain dengan BTC Media pada akhir 2015 dan, sejak itu, ia membuat 20 pelaburan lagi, terutamanya, dalam usaha memulakan blockchain. Fenbushi adalah antara 50 VC blockchain / crypto teratas yang berpusat di China.

Pelaburan Blockchain Terkenal: Symbiont, Gem, Stream Token, Ripio, Abra, BITPages, Circle, Factom, Hijro, Libra, Parity, Streami, TenX.

Modal Fenbushi

Sumber: http://fenbushi.vc

Dengan ini, kami menyimpulkan senarai kami dengan beberapa syarikat modal teroka terkemuka yang melabur dalam projek blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me