Semua yang Anda Perlu Tahu Mengenai Ardor Cryptocurrency | Panduan Permulaan pada tahun 2018

Ardor (ARDR) adalah salah satu nama yang paling terkenal dalam bidang penyedia Blockchain-as-a-Service (BaaS). Ini adalah platform blockchain awam yang memberi pengguna kemungkinan untuk mengakses Nxt dan semua yang ditawarkan oleh teknologi blockchain. Ia juga menawarkan perniagaan dengan persekitaran blockchain yang kuat dengan infrastruktur yang sangat disesuaikan.

Ardor mempunyai rantai utama dan pelbagai rantai kanak-kanak yang dapat disesuaikan. Rantaian utama menangani segalanya dari keamanan blockchain hingga desentralisasi, sementara rantai anak hadir sebagai penyelesaian siap pakai, disesuaikan, dan dapat digunakan sendiri yang dicipta untuk perniagaan. Rantai utama adalah blockchain yang melindungi semua rantai anak dan membantu memproses transaksi mereka.

rantai utama

Memahami bagaimana Ardor berfungsi

Untuk memahami bagaimana Ardor berfungsi, seseorang mesti mengetahui terlebih dahulu Nxt, kerana rangkaian tersebut sering disebut sebagai “Nxt 2.0.” Ringkasnya, Ardor berdasarkan Nxt, dan ia mempunyai kemampuan yang sama ditambah dengan beberapa ciri canggih.

ciri-ciri

Nxt pertama kali dilancarkan pada tahun 2013 dan mewakili salah satu ICO pertama yang pernah melancarkan cryptocurrency. Nxt mempunyai pencapaian penting lain seperti menjadi salah satu projek pertama dengan blockchain yang dikodkan dari awal. Ia juga merupakan platform blockchain pertama yang sepenuhnya dan berjaya melaksanakan algoritma PoS (Proof-of-Stake).

Sekuat tenaga Nxt, ia tidak sempurna. Masalah terbesar dengan Nxt ditunjukkan oleh penggunaan token asli untuk bayaran transaksi. Platform ini juga terkenal dengan blok blocknya. Ini pada dasarnya bermaksud bahawa mana-mana pengguna yang ingin mengoperasikan nod dikehendaki memuat turun beratus-ratus GB data untuk mendapatkan nod dan berjalan. Apabila semakin banyak urus niaga ditambahkan, penyimpanan yang diperlukan untuk mengendalikan sebarang nod juga meningkat. Satu masalah besar lain dengan Nxt adalah perjuangan membantu pelanggan mengekalkan platform mereka yang dapat disesuaikan.

Ardor berfungsi dengan cara yang hampir sama tetapi memperbaiki cara blockchain baru dilaksanakan. Ini memisahkan fungsi dan keselamatan dengan bantuan pelbagai rantai. Ringkasnya, sebarang projek baru di Ardor akan dibuat sebagai rangkaian kanak-kanak.

Sifat khusus inilah yang memberikan kepantasan yang merupakan salah satu titik penjualan terbesar Ardor. Struktur baru ini bermaksud bahawa rantai kanak-kanak dapat dilaksanakan dalam beberapa minit atau jam. Hanya memerlukan masa sekitar 60 saat untuk memproses blok yang mengandungi semua transaksi anak.

Untuk menjadikan keadaan menjadi lebih baik, platform ini dapat menyelesaikan masalah blockchain biasa yang berkaitan dengan Nxt melalui sistem pemangkasan transaksi pintar. Ini bermaksud bahawa blockchain boleh diskalakan dan ini juga bermaksud bahawa data transaksi rantai anak akan dipangkas untuk mengurangkan ukuran keseluruhan blockchain.

Apa itu Ignis?

Ignis (IGNIS) adalah rangkaian kanak-kanak pertama di Ardor, yang dicipta oleh pasukan pengembangan Jelurida B.V. untuk membuktikan dan menguji prestasi Ardor. Ia juga dilancarkan melalui ICO yang mengumpulkan $ 15 juta, yang didirikan terutama digunakan untuk tujuan pembangunan.

Pasukan ini dikendalikan oleh Lior Yaffe, pengasas bersama, pengarah urusan, dan pemaju kanan yang telah memasuki komputer dan pengaturcaraan sejak usia 13 tahun. Nama besar lain termasuk Kristina Kalcheva, pengasas bersama, pengarah urusan, dan pakar undang-undang, Petko Petkov, pengasas bersama dan pemaju teras, dan arkitek perisian utama Tomislav Gountchev.

rantai kanak-kanak

Keadaan pasaran

Token Ardor berada di kedudukan ke-63 CoinMarketCap dengan jumlah kapitalisasi keseluruhan $ 175,729,006 dan bekalan beredar sebanyak 998,999,495 ARDR. Ignis (IGNIS) kini berada di kedudukan ke-159 CoinMarketCap dengan jumlah permodalan $ 48,583,514 dan bekalan beredar 761,143,950 IGNIS daripada 999,449,694 IGNIS.

Nxt terletak betul-betul di antara kripto yang disebutkan di atas, dalam keadaan terhormat Tempat ke-96. Jumlah permodalan pasaran adalah $ 96,913,784 dan bekalan beredar 998,999,942 NXT daripada jumlah keseluruhan 1,000,000,000 NXT. Pada masa penulisan ini, Ardor (ARDR) diniagakan pada $ 0,17, IGNIS pada $ 0,06 dan Nxt pada $ 0,09.

Ardor kini disokong oleh beberapa pertukaran crypto yang paling popular di luar sana seperti HitBTC, Upbit, Bittrex, Poloniex, OKEx, dan LiteBit.eu.

pasar

Menyimpan Ardor

Oleh kerana Ardor didasarkan pada Nxt, tidak menghairankan anda dapat menyimpan token ARDR di mana-mana dompet Nxt rasmi, dan juga token pihak ketiga berkemampuan Nxt. Walau bagaimanapun, kaedah terbaik untuk menyimpan ARDR adalah dengan menggunakan rasmi Dompet Blockchain Ardor. Dompet ini dirancang untuk menawarkan pengguna akses ke semua teknologi canggih pada rantai block Ardor dan dilengkapi dengan sokongan untuk Tingkap, MacOS, Linux, dan Android.

Dompet web lain yang berguna termasuk Dompet Ardor Lite, Dompet Luar talian Sigbro, dan Wallet Percuma.

Peluang pelabur

Ramai yang bersetuju bahawa ketiga-tiga platform, Ardor, Nxt, dan Ignis mewakili peluang pelaburan yang sangat baik, terutamanya jika pasaran akan berkembang dan berkembang. Ardor, khususnya, mempunyai salah satu penyelesaian berasaskan blockchain terbaik di luar sana. Tidak dapat dinafikan bahawa syarikat Jerurida memberikan banyak pemikiran kepada para pelabur ketika melabur dalam salah satu produknya.

Aspek yang paling menarik bagi mana-mana pelabur adalah bahawa Ardor, Nxt, dan Ignis adalah cryptocurrency yang sangat berbeza dari hampir semua perkara lain yang kini ada di pasaran, kerana kebanyakan kripto lain berdasarkan Ethereum atau Bitcoin. Sekiranya anda jenis pelabur yang berpendapat bahawa kaedah terbaik untuk mengurangkan risiko adalah dengan mempelbagaikan portfolio anda, maka ketiga-tiga cryptocurrency di atas layak mendapat perhatian anda.

Akhir sekali, penting untuk tidak lupa bahawa Ardor adalah platform yang sangat kuat yang boleh diterima pakai oleh banyak syarikat di seluruh dunia kerana ia menawarkan masa yang singkat untuk pelaksanaan dan penyesuaian yang sangat luas. Ini menjadikannya ideal untuk syarikat yang ingin bekerja dengan teknologi blockchain tetapi tidak mempunyai sumber untuk membuat yang khusus dari awal.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai projek dan pengguna boleh mengunjungi laman web rasmi. Sumber lain yang penting termasuk projek Repositori BitBucket, kertas putih, peta jalan, forum, Laman Facebook, Reddit, dan Twitter, Tidak setuju, dan Kendur saluran.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me