Pertukaran BitMEX: Panduan Lengkap

Terdapat satu pertukaran cryptocurrency yang bertujuan untuk membantu para pelabur melakukan hal itu, dan ia mengikut nama BitMEX. Pendek untuk Bitcoin Mercantile Exchange, BitMEX adalah platform perdagangan / pertukaran mata wang digital yang sangat kuat yang menawarkan akses kepada pelabur ke pelbagai pasaran global dengan hanya Bitcoin.

Dengan jumlah dagangan harian lebih dari 35,000 BTC dan lebih daripada 540,000 akses setiap bulan dan sejarah perdagangan Bitcoin bernilai lebih $ 34 bilion sejak dilancarkan, BitMEX dengan mudah merupakan salah satu platform perdagangan Bitcoin terbesar yang kini beroperasi.

Platform ini terkenal kerana membolehkan penggunanya melakukan operasi kewangan yang kompleks seperti berdagang dengan leverage. Selain itu, BitMEX menawarkan pelbagai jenis kontrak seperti kontrak Derivates, Futures, dan Prediction, dan ia adalah satu-satunya platform yang menawarkan apa yang disebut “Perpetual P2P Swap.”

Pertukaran kekal adalah serupa dengan niaga hadapan, tetapi tidak ada tarikh luput yang berkaitan dan tidak ada penyelesaian. Pada masa sekarang, BitMEX hadir dengan sokongan untuk 3 pasaran Bitcoin: Bitcoin / USD (XBT), Bitcoin / CNY (XBX), dan Bitcoin / JPY (XBJ).

Ciri-ciri Pertukaran BitmexCiri-ciri Bitmex Exchange

Leverage dan Margin Trading di BitMEX

Pedagang diberi pilihan untuk memanfaatkan kedudukan mereka di platform. Ini bermaksud peniaga boleh membuat pesanan yang sebenarnya lebih besar daripada baki yang ada. Kaedah perdagangan ini biasanya menghasilkan keuntungan yang lebih tinggi, dan disebut “Margin Trading.” Terdapat dua jenis perdagangan margin yang berkaitan dengan BitMEX: margin silang dan terpencil.

Jenis pertama agak berisiko bagi peniaga kerana membolehkan mereka menggunakan semua wang dari dompet mereka untuk memegang kedudukan mereka. Yang terakhir ini sedikit lebih selamat kerana membolehkan peniaga memilih sejumlah wang tertentu dari dompet mereka yang harus digunakan untuk memegang posisi mereka setelah pesanan dikeluarkan.

Platform ini membolehkan pengguna menetapkan leverage 1: 100 berkaitan dengan Bitcoin dan Bitcoin Cash. Untuk meletakkannya dalam perspektif, kebanyakan pertukaran lain jarang melebihi nisbah 1:20.

Bagaimana untuk memulakan dengan BitMEX

Untuk memulakan perdagangan, anda perlu membuat akaun di BitMEX. Anda diminta untuk mendaftar di laman web dengan memasukkan e-mel, nama anda, negara tempat tinggal, kata laluan pilihan anda, dengan mengisi CAPTCHA, dan dengan menerima Syarat Perkhidmatan. Pastikan anda memberikan alamat e-mel yang asli, dan anda perlu mengesahkan akaun sebelum menggunakannya.

Walaupun tidak ada had perdagangan, perlu diperhatikan bahawa BitMEX tidak membenarkan pedagang yang berpangkalan di AS. Aspek lain yang patut diketengahkan adalah hakikat bahawa tidak perlu penyerahan dokumen KYC / AML.

Melindungi akaun anda

Setelah akaun anda dibuat, pastikan anda menyimpan akaun anda dengan selamat. Pastikan anda menggunakan enjin Pengesahan Dua Faktor yang disediakan untuk pertukaran dan akaun e-mel. Tidak perlu dikatakan bahawa kata laluan harus kuat, sekurang-kurangnya 20 karakter, dengan gabungan huruf besar, kecil, dan huruf.

Papan Pemuka Dagangan BitMEX – Dijelaskan

BitMEX menyediakan penggunanya dengan papan pemuka yang mesra pengguna yang membantu sesiapa sahaja memanfaatkan pengalaman perdagangan. Untuk menjadikan segalanya semudah mungkin bagi pengguna baru, kami telah membahagikan antara muka menjadi tiga kategori:

  1. Maklumat Pasaran
  2. Maklumat akaun
  3. Alat Dagangan

Segmen antara muka yang paling utama adalah Maklumat Pasaran bahagian. Bahagian ini terdiri daripada segmen berikut: Gambaran Keseluruhan Pasaran, Pemilihan Pasaran, Maklumat Pasaran, dan Perincian Kontrak Pasaran.

Gambaran Keseluruhan Pasaran boleh didapati di bahagian atas antara muka, dan ia melambangkan simbol ticker dari semua pasaran yang ada. Di bawahnya, anda boleh mendapatkan Pilihan Pasar yang memberikan maklumat pasaran yang relevan mengenai mana-mana pasaran terpilih. Maklumat Pasaran adalah bahagian terbesar dari bahagian antara muka ini, dan inilah tempat di mana anda dapat mencari carta, buku pesanan, dan sejarah perdagangan terkini.

Terakhir, Maklumat Kontrak Pasaran boleh didapati di bahagian kiri bawah antara muka. Di sini, anda dapat melihat maklumat mengenai kontrak atau pasaran yang dipilih di bahagian Pemilihan Pasaran.

Papan Pemuka Pertukaran BitmexPapan Pemuka Pertukaran Bitmex

The Maklumat akaun bahagian terdiri daripada bahagian seperti tab papan pemuka, paparan keseimbangan, dan segmen maklumat akaun. Dua segmen pertama cukup jelas, sementara bahagian maklumat akaun membolehkan anda menyesuaikan pengalaman pengguna anda serta mengakses tetapan akaun / yang lain yang berkaitan.

The Alat Dagangan bahagian boleh dikatakan bahagian paling menarik dari keseluruhan antara muka. Ini terdiri daripada bahagian Pesanan Tempat, Gambaran Keseluruhan Kedudukan, dan Urus Pesanan dan Posisi. Yang pertama adalah tempat di mana anda boleh membuat pesanan dengan memilih parameter yang diperlukan (kuantiti, harga, dll.). Bahagian kedua membolehkan melihat pelbagai maklumat seperti kontrak, harga masuk, Return of Equity (ROE), harga likuidasi, dan leverage yang digunakan. Pesanan aktif dan kedudukan terbuka akan muncul di segmen terakhir, yang terletak di bawah bahagian Maklumat Pasaran.

Setelah perdagangan didaftarkan, mereka dapat dilihat di bahagian perdagangan. BitMEX menggunakan teknologi yang disebut auto-deleveraging. Singkatnya, ia digunakan untuk memastikan bahawa kedudukan yang dilikuidasi dapat ditutup walaupun di pasaran yang tidak stabil.

BitMEX menyokong jenis pesanan berikut: Limit Order, Market Order, Stop Limit Order, Stop Market Order, Trailing Stop Order, Take Profit Limit Order, dan Take Profit Market Order.

Bonus: Cara Mengira Untung BitMEX

Sudah tentu, platform ini memberi anda pilihan untuk menguruskan pesanan dan kedudukan mereka. Apabila anda membuat pesanan, pesanan akan dipaparkan di bahagian tengah tengah papan pemuka perdagangan. Itu juga tempat di mana anda dapat melihat sejarah pesanan anda, mengisi, dan kedudukan lain.

Bayaran BitMEX

Platform ini menyediakan jadual bayaran yang komprehensif kepada para peniaga. Seperti yang dibincangkan di atas, BitMEX menawarkan leverage sehingga 100%. Sudah tentu, peratusan ini berbeza dari produk ke produk. Untuk maklumat tambahan, anda boleh melayari bahagian khusus di laman web platform.

Bayaran BitmexBayaran Bitmex

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai platform, jangan ragu untuk mengakses platform berniaga, niaga hadapan, pertukaran panduan yang merangkumi pelbagai masalah. Anda boleh membaca mengenai ciri keselamatan di sini, dan mengenai API platform di sini.

Atau pergi ke bacaan tambahan kami: Apa itu Bitmex: Yang Perlu Anda Ketahui

Kami harap artikel ini memberi anda gambaran yang sah tentang cara menggunakan Pertukaran perdagangan BitMEX perkhidmatan.

Nasib baik berniaga!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me