Panduan: Cara Membeli NEO (NEO) Dari Binance

Platform kontrak pintar mungkin mempunyai potensi perubahan permainan yang paling banyak dari semua projek dalam bidang crypto. Blockchain dijuluki oleh banyak orang sebagai “internet baru”, dan semua orang tahu betapa internet telah mengubah dunia.

Ethereum telah lama menjadi peneraju pasaran untuk platform pengembangan blockchain. Tetapi mereka mula melihat persaingan yang ketara, dari projek seperti EOS, Cardano dan NEO. Yang terakhir, NEO, mempunyai komuniti yang paling bersemangat dan berdedikasi daripada mereka semua (termasuk Ethereum). Atas sebab itu, ia memerlukan pertimbangan dari mana-mana peminat crypto.

Apa itu NEO?

Seperti disebutkan sebelumnya, NEO adalah platform pembangunan kontrak pintar. NEO dilancarkan pada tahun 2014, asalnya sebagai Antshares, kemudian menjenamakan semula menjadi NEO pada tahun 2017. Komuniti, yang ditadbir oleh dewan NEO, sedang berusaha untuk mewujudkan kerangka untuk ekonomi digital. Platform mereka menyokong konsep seperti identiti digital dan penggunaan blockchain industri, serta ICO dan aplikasi terdesentralisasi. Terdapat senarai dApps yang sedang dibangunkan di blockchain NEO di sini.

Perbezaan besar antara NEO dan platform kontrak pintar yang lain adalah model token. Token NEO tidak dimaksudkan untuk digunakan untuk urus niaga dan tidak boleh dibahagikan (bermaksud anda tidak dapat mengirim 0.5 atau 0.25 NEO. Ia harus menjadi token keseluruhan). Sebaliknya, platform menggunakan GAS sebagai mata wang untuk bayaran dan perkhidmatan di platform NEO. Dengan memegang NEO di dompet anda, anda akan mendapat token GAS dari yuran transaksi. Menjadikan NEO sebagai kaedah pintar untuk memperoleh pendapatan pasif.

Dengan Ethereum melalui perjuangan yang serius pada tahun 2018, ini mungkin masa NEO untuk bersinar. Kami akan memberitahu anda bagaimana anda boleh melabur di NEO dan menjadi sebahagian daripada komuniti paling aktif di crypto hari ini.

Pada masa yang sama, NEO dianggap sebagai “Ethereum Cina” kerana berada di China dan mempunyai banyak kerjasama dengan syarikat tempatan. Ini juga merupakan salah satu sebab mengapa rangkaian blockchain ini dianggap berpusat.

Pada masa ini, NEO adalah mata wang digital ke-18 terbesar di pasaran dengan cap pasaran $ 708 juta dan harga setiap duit syiling $ 10.05.

Langkah 1: Daftar di Binance

Binance adalah salah satu pertukaran cryptocurrency terbesar di pasaran. Menurut data yang diberikan oleh CoinMarketCap, platform mata wang digital ini adalah yang kedua terbesar dengan jumlah dagangan dalam 24 jam terakhir sebanyak $ 927 juta. 

Salah satu faedah utama membeli NEO di bursa Binance adalah bahawa platform mempunyai salah satu kecairan tertinggi untuk altcoin. Sebagai contoh, dalam 24 jam terakhir, pasangan perdagangan NEO / USDT berdaftar $ 2.24 juta dalam jumlah dagangan di Binance, sama dengan 0.24% daripada jumlah dagangan di Binance. 

Pasangan perdagangan lain yang boleh didapati di Binance termasuk NEO / USDC, NEO / TUSD, NEO / PAX, NEO / ETH, NEO / BTC dan NEO / BNB. Semua pasangan NEO menyumbang 0.42% daripada jumlah dagangan di Binance. 

Binance juga mempunyai perkhidmatan baru yang membolehkan pengguna dan pelabur membeli beberapa mata wang digital menggunakan kad kredit. Walaupun NEO tidak termasuk dalam perkhidmatan ini, mungkin aset digital ini akan ditambahkan pada masa akan datang.

Kami akan melihat Binance untuk panduan ini. Walaupun merupakan salah satu daripada 20 cryptocurrency teratas untuk masa yang lama, terdapat beberapa tempat yang membolehkan anda membeli NEO secara langsung dengan mata wang Fiat seperti USD atau EUR. Oleh itu, pilihan terbaik anda ialah membeli Bitcoin atau Ethereum terlebih dahulu dan menukarnya dengan NEO pada pertukaran yang dipercayai seperti Binance.

Langkah pertama anda adalah, jika anda belum melakukannya, mendaftarkan akaun di Binance.

daftar binance

Langkah 2: Sahkan akaun anda

Sebelum anda memulakan perdagangan, anda perlu menyerahkan beberapa dokumen KYC (kenal pelanggan anda) untuk mengesahkan identiti anda. Selain itu, sediakan Pengesahan 2-Faktor yang selamat untuk melindungi akaun anda.

Langkah 3: Hantarkan BTC, ETH, TUSD, PAX, USDT atau BNB ke Akaun Binance Anda

Setelah pengesahan anda diluluskan, hantarkan Bitcoin atau Ethereum ke akaun Binance anda. Sekiranya anda belum memegang salah satu duit syiling ini, orang dari hampir mana sahaja di dunia boleh membeli dengan kad kredit dari Coinmama atau Changelly.

Untuk membuat deposit BTC, ETH, TUSD, PAX, USDT atau BNB, klik “Dana” kemudian “Deposit”. Pilih duit syiling yang ingin anda hantar dari menu lungsur. Ini akan memberi anda alamat dompet untuk menghantar dana anda. Pastikan duit syiling yang anda hantar ke alamat ini hanya dalam mata wang itu – jika anda mengirim dana ke alamat yang salah, duit syiling anda mungkin akan hilang.

wang simpanan

Langkah 4: Tunggu pengesahan

Bergantung pada beban rangkaian, anda mungkin perlu menunggu waktu yang singkat untuk deposit anda disahkan. Pastikan deposit telah selesai sebelum menavigasi dari halaman.

Langkah 5: Cari Pasangan BTC, ETH, TUSD, PAX, USDT atau BNB

Setelah anda menyimpan Bitcoin atau Ethereum, inilah masanya untuk berpindah ke Bursa. Klik “Tukar” di bar navigasi atas, kemudian “Asas”.

Setelah anda berada di Bursa, cari pasangan NEO untuk duit syiling yang anda depositkan lebih awal. Untuk melakukan ini, pergi ke bar carian di sebelah kanan atas, dan cari NEO. Ini akan menghasilkan pasangan untuk Bitcoin, Ethereum, TrueUSD, Paxos Standard, Tether atau Binance Coin, cryptocurrency asli Binance.

perduaan neo

Klik pada pasangan yang anda inginkan, dan ia akan memaparkan skrin perdagangan untuk NEO.

Pilihan: Gunakan alat canggih Binance untuk membeli pada masa yang tepat

Binance menawarkan sebilangan alat dan data untuk membantu anda membeli rendah dan menjual dengan tinggi. Pada skrin perdagangan, anda akan dapat melihat sejarah harga dan pesanan untuk pasangan yang anda pilih. Anda juga boleh menetapkan had untuk membeli atau menjual. Ini bermaksud anda boleh menetapkan harga di mana anda ingin membeli atau menjual, dan setelah harga NEO mencapai tahap ini, Binance akan melaksanakan perdagangan anda.

Dengan pelbagai alat yang tersedia di bursa lanjutan yang disediakan oleh Binance, pengguna akan dapat mengawal dana yang mereka uruskan dengan lebih baik. Binance adalah pertukaran yang dibuat untuk pemula dan juga untuk peniaga profesional yang memerlukan banyak alat lain untuk mengambil keputusan yang lebih baik semasa berdagang. 

perduaan neo 2

Langkah 6: Pilih berapa banyak NEO yang anda mahu beli

Pilih harga yang ingin anda beli, atau klik tab “Market” dan beli dengan harga sekarang.

Anda boleh memilih untuk membeli sejumlah NEO, atau membelanjakan 25%, 50%, 75% atau 100% duit syiling yang anda simpan lebih awal.

Langkah 7: Beli NEO!

Klik “Beli NEO” untuk menyelesaikan pesanan anda.

Langkah 8: Pindahkan duit syiling anda ke dompet NEO yang selamat

Apabila tidak berniaga, adalah amalan terbaik untuk menyimpan duit syiling anda di dalam dompet selamat anda, terpisah dari Bursa. Ini lebih penting lagi untuk NEO, kerana anda mahukan dompet yang mampu menghasilkan GAS dari pegangan NEO anda.

Untuk keselamatan tertinggi, anda boleh memegang NEO anda di Lejar Nano S dompet perkakasan. Sebagai alternatif, NEON dompet desktop adalah dompet yang popular, dengan keupayaan untuk menyimpan kedua-dua NEO dan GAS.

Setelah pesanan anda selesai dan token NEO anda muncul di dompet Binance anda, pergi ke “Dana” kemudian “Pengeluaran”. Pilih NEO dari menu lungsur turun. Masukkan alamat pengeluaran (alamat dari dompet NEO anda), serta jumlah NEO yang ingin anda pindahkan.

Walaupun pertukaran Binance menawarkan akaun untuk berurusan dengan mata wang maya, perkara terbaik yang perlu dilakukan adalah mengeluarkan dana ke dompet lain. Cara paling selamat untuk menyimpan syiling NEO adalah dengan memasukkannya ke dalam perkakasan atau dompet luar talian.

The dompet perkakasan terbaik untuk NEO adalah peranti Ledger Nano S. Binance terjejas oleh peretasan beberapa bulan yang lalu yang mengakibatkan kehilangan lebih dari 7,000 BTC dari dompet mereka. Menggunakan dompet perkakasan adalah perkara terbaik untuk pelabur jangka panjang. 

perduaan neo 3

Klik “Hantar” untuk menyelesaikan proses.

Kesimpulannya

Pembelian NEO di platform Binance adalah salah satu kaedah terpantas untuk memperoleh aset digital. Dengan cara ini, anda akan mendapat pendedahan kepada ekosistem NEO dan seluruh ruang crypto dengan mempelbagaikan portfolio anda. 

Terdapat juga pertukaran lain yang membolehkan anda mendapat akses ke ekosistem NEO. Setiap platform ini mempunyai spesifikasi ciri tersendiri. Anda harus memperhatikan pertukaran yang menawarkan penyelesaian terbaik untuk keperluan anda. 

Sekarang anda tahu bagaimana untuk mula melabur di NEO, anda boleh bergabung dengan salah satu komuniti yang paling bersemangat di crypto hari ini.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me