Dompet Syiling Binance Terbaik yang Perlu Anda Pertimbangkan

Binance Coin (BNB) adalah cryptocurrency berasaskan ERC20 yang mendorong semua operasi di pertukaran Binance. BNB menawarkan pemiliknya pelbagai pilihan dalam ekosistem Binance, seperti penawaran, pertukaran, penyenaraian, pelaburan dalam ICO dan pemotongan dari kos transaksi. Terdapat pelbagai kaedah di mana seseorang boleh menyimpan BNB. Dalam artikel ini, kami akan memaparkan dompet Koin Binance terbaik yang boleh anda pilih.

Dompet duit syiling Binance

Sumber: TokenClub.co

Lejar Nano S

Laman web Ledger Nano S Wallet: https://www.ledger.com/products/ledger-nano-s 

Jenis Dompet Ledger Nano S:  Multicurrency, Dompet Perkakasan

Kemudahan untuk menggunakan: Keras – memerlukan konfigurasi yang kompleks

Selamat: Sangat selamat

Kos: Dibayar

Ledger Nano S adalah dompet perkakasan yang dirancang untuk menawarkan keselamatan sepenuhnya kepada dana crypto. Ia kelihatan seperti pemacu USB yang boleh disambungkan ke komputer riba atau komputer anda melalui port USB. The Ledger mempunyai dua butang sisi untuk pengesahan transaksi dan skrin OLED. Ia juga telah melaksanakan prosedur kriptografi yang mengesahkan integriti peranti semasa dihidupkan.

Semasa anda mengkonfigurasi Ledger untuk pertama kalinya, kod PIN harus dipilih untuk mengamankan dompet anda. Selepas itu, frasa pemulihan 24 kata akan dihasilkan yang boleh anda gunakan untuk mendapatkan semula wang anda sekiranya dompetnya hilang.  

Ledger adalah antara dompet Binance Coin yang paling selamat di industri kerana ia menerapkan pelbagai protokol keselamatan dan prosedur kriptografi, dan semua syiling anda disimpan di luar talian. Perkhidmatan ini menyokong pelbagai jenis syiling dan token, termasuk Bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic, Stratis, Dash, Zcash, Dogecoin, Litecoin, Ripple, Monero dan, tentu saja, Binance Coin.

gambar4 2

Sumber: toshitimes.com

Trezor

Laman web Trezor Wallet: https://trezor.io/ 

Jenis Dompet Trezor:  Multicurrency, Hardware, serasi dengan OS X (versi 10.8 dan lebih tinggi), Windows (versi 7 dan lebih tinggi), Linux dan peranti Android.

Kemudahan penggunaan: Keras

Selamat: Selamat

Kos: Dibayar

Trezor adalah dompet perkakasan Bitcoin pertama yang pernah dibuat, dan ia terkenal dengan ciri keselamatan teratas yang melindungi syiling BNB anda daripada kecurian maya dan fizikal. Tidak diragukan lagi adalah salah satu dompet Binance Coin terbaik jika anda berminat untuk mendapatkan keselamatan terbaik.

Trezor adalah peranti kecil dengan butang dan skrin OLED yang dapat disambungkan ke komputer anda melalui port USB. Anda juga dapat mengakses dan mengurus dana anda dengan menggunakan Google Chrome dan Trezor Bridge.

Semasa menyambungkan peranti untuk pertama kalinya, ia mempunyai kod PIN yang terbuat dari sembilan digit pada layar OLEDnya, dan anda akan diminta memasukkan kod pin yang sama dengan mengklik pada skrin PC yang anda sambungkan. Kod ini dihasilkan secara rawak setiap kali Trezor diakses, dan memastikan bahawa walaupun komputer anda dijangkiti malware, dana anda masih selamat.

Setelah memasukkan PIN, benih pemulihan 24 kata akan dihasilkan, yang akan digunakan untuk pemulihan dompet. Frasa laluan lain boleh ditambahkan pada biji 24 kata untuk perlindungan tambahan. Piawaian keselamatan tinggi menjadikannya salah satu dompet duit syiling Binance terbaik.

Trezor juga menyokong sejumlah cryptocurrency yang mengagumkan selain Binance Coin, termasuk Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Monero, Zcash, dan banyak lagi yang lain.

Dompet ini juga dapat digunakan bersamaan dengan aplikasi seperti Multibit HD, Mycelium, dan TREZOR Wallet.

Dompet duit syiling Binance

Sumber: bitcoinexchangeguide.com

Dompet Guarda

Laman web Guarda Wallet: https://guarda.com

Jenis Dompet Guarda:  Multicurrency, Mobile, Desktop Wallet

Kemudahan penggunaan: Mudah

Selamat: Selamat

Kos: Percuma

Dompet Guarda telah dirancang untuk menawarkan perkhidmatan penyimpanan crypto yang mudah digunakan tanpa memberikan keselamatan. Guarda adalah dompet bukan aset dan pelbagai aset yang menawarkan perkhidmatan kepada sebilangan besar pengguna aset digital yang berbeza. 

Dompet ini akan sangat berguna untuk pemegang Binance Coin (BNB) yang ingin menyimpan aset digital mereka dengan selamat. Ini bukan sahaja membolehkan anda mengendalikan duit syiling BNB anda dengan mudah, tetapi juga dapat membantu anda menerima, menghantar dan menukar duit syiling ini. Selain itu, Guarda Team bekerja 24/7 untuk menyelesaikan masalah pengguna melalui sokongan pelanggan mereka. 

Oleh kerana Guarda adalah dompet berbilang mata wang, pengguna akan dapat menyimpan cryptocurrency lain, termasuk XRP, Litecoin (LTC), Bitcoin (BTC), Bitcoin Gold (BTG), dan Ethereum (ETH), antara lain. Beberapa aset digital ERC-20 juga disokong oleh dompet crypto ini. 

Menurut trustpilot, sekitar 85% pengguna Guarda dituntut untuk mempunyai pengalaman hebat atau hebat semasa menggunakan aplikasi, hanya 9 peratus pengguna mengatakan bahawa mereka mempunyai pengalaman buruk. 

Pengguna Binance Coin dapat memilih pelbagai perkhidmatan dan penyelesaian yang sesuai dengan semua keperluan yang mereka ada. Tambahan pula, dengan perkhidmatan berasaskan web Guarda, individu akan dapat menguruskan aset digital mereka pada setiap peranti yang mereka mahukan. 

Sekiranya anda mempunyai keraguan mengenai Guarda, anda selalu boleh menghubungi mereka di [e-mel dilindungi]

Dompet Amanah | Dompet Duit Syiling Binance

Laman web Trust Wallet: https://trustwallet.com/ 

Jenis Dompet Amanah:  Mudah alih, serasi dengan Android dan iOS

Kemudahan penggunaan: Sedang

Selamat: Sederhana

Kos: Percuma

Trust Wallet adalah aplikasi dompet mudah alih yang mesra pengguna yang boleh digunakan untuk menyimpan dan menguruskan semua token yang dikeluarkan oleh blockchain Ethereum. Dompet tersedia untuk dimuat turun secara percuma di Play Store Google dan App Store Apple.

Trust Wallet boleh digunakan untuk menyimpan hampir semua token ERC-20 dan ERC-223, seperti Ether (ETH), Binance Coin (BNB), Ethereum Classic (ETC), OmiseGO (OMG), Qtum (QTUM), Maker (MKR ), Augur (REP), VeChain (VEN), ICON (ICX), Aeternity (AE), 0x (ZRX), dan banyak lagi.

Mengenai keselamatannya, dompet Trust tidak mempunyai akses ke data pengguna atau dompet dan tidak menyimpan kunci peribadi di pelayannya. Kekunci tidak pernah meninggalkan peranti yang anda gunakan. Tidak perlu prosedur atau pendaftaran KYC untuk menggunakan Trust Wallet. Dompet crypto Binance ini juga boleh digunakan sebagai penyemak imbas web mudah alih 3.0 yang membolehkan anda mengakses semua dApps berasaskan Ethereum.

Mereka yang mahukan keselamatan tambahan dapat mengaktifkan sejumlah ciri keselamatan, seperti sistem pengesahan penanda biometrik yang menggunakan pengimbasan PIN dan cap jari.

gambar5 4

Sumber: medium.com

Dompet Atom | Dompet Duit Syiling Binance

Laman web Atomic Wallet: https://atomicwallet.io/ 

Jenis Dompet Atom: Sesuai dengan sistem operasi Windows, macOS, Ubuntu, Debian, Fedora, Android dan iOS.

Kemudahan penggunaan: Antara muka intuitif dan mesra pengguna

Selamat: Sederhana

Kos: Percuma

Atomic Wallet adalah aplikasi dompet terdesentralisasi yang menyokong pertukaran cryptocurrency rantaian dan transparan dan tidak mengawal sebarang kunci peribadi. Dompet terkenal kerana ciri pertukaran atomnya yang membolehkan pengguna menutupi kripto tanpa meninggalkan dompet. Melalui integrasi ShapeShift dan Changelly plug-in, pengguna juga dapat melakukan perdagangan dengan cara yang lebih tradisional.

Atomic menyokong lebih dari 300 cryptocurrency (termasuk Zcash) dan serasi dengan sistem operasi Windows, macOS, Ubuntu, Debian, dan Fedora. Pengguna mudah alih juga mempunyai versi Android dan iOS. Atomic adalah salah satu dompet terbaik BNB jika anda juga ingin berdagang dan menyimpan banyak kripto.

gambar3 3

Sumber: finder.com

Dompet Coinomi

Laman web Dompet Coinomi: https://www.coinomi.com/en/ 

Jenis Dompet Coinomi:  Multicurrency, Android, iOS dan Desktop.

Kemudahan penggunaan: Mesra pengguna

Selamat: Sederhana

Kos: Percuma

Coinomi adalah dompet crypto mudah alih yang popular yang juga menyokong storan BNB. Ia membolehkan penyimpanan 500 crypto lain, termasuk Zcash, Bitcoin dan Ethereum.

Dompet itu dibuat pada tahun 2014 oleh sekumpulan pakar yang memiliki “rekod prestasi terbukti dalam Fintech, cryptocurrency, dan keusahawanan.” Pada mulanya dompet mudah alih untuk iOS dan Android tetapi, pada akhir tahun 2018, pasukan ini juga mengeluarkan versi Desktop.

Coinomi mempunyai pertukaran bawaan yang membolehkan anda berdagang BNB dengan aset digital lain yang anda miliki. Perkhidmatan ini juga unik, kerana dilengkapi dengan proses pembayaran rentas satu klik. Dari perspektif keselamatan, ia menerapkan pelbagai langkah keselamatan, seperti frasa laluan privasi dan pemulihan lanjutan.

Tidak diperlukan proses KYC atau persatuan IP untuk mengakses dompet. Pelayan Coinomi menutupi alamat IP anda untuk menganonimkan semua permintaan. Semua kunci peribadi disimpan secara tempatan pada peranti anda, yang bermaksud anda mempunyai kawalan penuh terhadap dana anda.

Ini adalah dompet Binance Coin yang hebat kerana ia bukan sahaja mempunyai integrasi ShapeShift / Changelly, tetapi juga membolehkan anda membeli cryptos dengan fiat.

Kesimpulannya

Semasa mencari dompet Binance Coin terbaik, anda mesti mengambil kira beberapa ciri, seperti keselamatan, kawalan kunci peribadi, pengembangan berterusan, sokongan pelanggan, dan kegunaan. Bergantung pada keperluan dan penggunaan anda, terdapat pelbagai pilihan penyimpanan yang sesuai dengan keperluan anda untuk dompet Binance Coin yang anda inginkan.

A Beginner’s Guide To Binance Coin (BNB)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me