Dompet paling selamat untuk memegang riak pada tahun 2018 | Panduan Permulaan

Terdapat banyak pilihan Riak Dompet XRP tersedia dan agak sukar untuk memilih yang betul. Panduan ini akan membantu anda menentukan jenis dompet Ripple di luar sana dan mana yang sesuai untuk anda.

Sebelum Mendapatkan Dompet

Perkara pertama yang harus anda ketahui sebelum mendapatkan dompet Ripple XRP adalah bahawa tanpa mengira dompet mana yang anda pilih, 20 XRP akan diperlukan dari baki anda untuk menempah alamat dompet anda. 20 XRP tersebut tidak akan tersedia untuk sebarang urus niaga, XRP digunakan untuk memastikan dompet anda tetap terbuka dan mengaktifkan XRP anda di Ripple Ledger. (Ini tidak berlaku semasa menyimpan XRP di bursa.)

Itulah sebabnya anda disyorkan untuk menyimpan dan menggunakan hanya satu dompet Ripple kecuali jika diperlukan.

Pelbagai Jenis Dompet

Sebelum mengetahui jenis dompet Ripple dalam senarai ini, penting untuk mengetahui perbezaan antara pelbagai jenis dompet di pasaran. Dengan mengetahui perbezaannya, anda dapat menentukan jenis dompet mana yang paling sesuai dengan keperluan anda.

Dompet perisian adalah dompet dalam talian yang boleh dipegang pada komputer, tablet atau peranti mudah alih. Mereka memerlukan internet untuk diakses dan disimpan. Mereka mudah digunakan, dan banyak yang boleh dimuat turun secara percuma. Oleh kerana sambungan dalam talian mereka, mereka dianggap rentan terhadap serangan dan memerlukan sambungan internet yang stabil ketika bertransaksi.

Dompet perkakasan adalah dompet fizikal (biasanya kelihatan seperti tongkat USB) di mana anda menyimpan aset digital anda. Mereka dianggap sebagai kaedah menyimpan kripto yang paling peribadi dan selamat. Sebaliknya, mereka lebih berpihak kepada yang mahal.

Dompet panas, juga dikenali sebagai dompet penyemak imbas, adalah jenis dompet yang boleh diakses secara eksklusif semasa dalam talian. Ini membolehkan pengguna melakukan transaksi segera.

Dompet kertas adalah sehelai kertas di mana semua data dana kripto anda dicetak, termasuk kunci dan alamat peribadi.

Lejar Nano S

Lejar Nano S adalah dompet perkakasan yang menyerupai pemacu USB yang mempunyai skrin OLED. Ia dianggap oleh peminat kripto sebagai kaedah paling selamat untuk menyimpan kunci peribadi kerana ia membatasi kemampuan penggodam untuk mengakses mata wang.

Tidak seperti dompet lain, Nano tidak mengehadkan jumlah duit syiling yang boleh anda simpan, yang bermaksud anda boleh menyimpan jumlah duit syiling XRP yang tidak terhad. Ia juga menyokong cryptocurrency lain.

Untuk mengakses dana yang anda simpan di Ledger Nano S, anda hanya memasangkannya ke PC atau telefon bimbit anda, dan anda boleh mula menghantar dan menerima XRP dengan mudah..

Semua kunci peribadi disimpan dalam persekitaran luar talian, dan oleh itu hampir mustahil bagi penggodam untuk mencuri dana anda. Peranti ini serasi dengan PC yang menjalankan Windows, Mac, Linux dan Chrome OS. Dengan menggunakan Kabel OTG, anda juga menyambungkannya ke Telefon Android anda.

Peranti ini mempunyai skrin terpisah yang memaparkan perincian transaksi seperti kunci pilihan. Kunci peribadi disimpan secara berasingan di dalam peranti kerana menjalankan kriptografi yang ditunjukkan, firmware yang dimuat naik dalam seni bina dwi-cipnya. Tambahan pula, apabila anda menyambungkannya ke PC, anda memerlukan memasukkan kod PIN 4 digit.

Selepas menyambung Lejar Nano S ke PC anda, anda perlu memasang aplikasi untuk mengesahkan baki XRP anda dan semua transaksi. Apabila anda ingin mengirim XRP, anda perlu mengakses peranti secara fizikal untuk membenarkan transaksi, yang menjadikannya lebih selamat kerana ia menyekat hubungan dengan pemilik sahaja.

Exarpy

Exarpy, permainan kata-kata pintar di XRP, adalah dompet web Ripple (XRP) yang membolehkan peniaga berinteraksi secara langsung dengan rangkaian Ripple melalui aplikasi mereka yang boleh diakses. Dompet ini membolehkan pengguna melakukan transaksi Ripple dari mana saja, menyediakan hubungan antara pengguna dan rangkaian Ripple global melalui antara muka yang mudah digunakan dan interaktif.

Antaramuka mereka sangat responsif dan boleh digunakan walaupun oleh peniaga baru. Terlebih lagi, Exarpy tidak menyimpan maklumat ahli, kerana platform tidak memiliki atau menguruskan pangkalan data. Juga, platform ini tidak memantau klien melalui alat analisis akhir seperti Google Analytics. Ini dilakukan kerana menyimpan rekod sedemikian meningkatkan risiko peretasan dalam talian.

Pilihan paling selamat yang ditawarkan dompet adalah langkah keselamatan log masuk PIN mereka. Semasa anda cuba log masuk di Exarpy, satu mesej akan ditunjukkan kepada anda, yang memberitahu anda untuk memutuskan sambungan PC atau komputer riba anda dari internet. Setelah memutuskan sambungan, anda akan dihantar ke halaman log masuk di mana anda diminta untuk memberikan Pin dan kod pengesahan yang anda berikan. Setelah memasukkan butiran anda, anda mengklik butang log masuk. Selepas itu, dompet akan memberitahu anda bahawa selamat untuk menyambung semula ke internet lagi.

Harus diingat bahawa dompet Exarpy mengenakan yuran 0,0025 XRP untuk setiap transaksi (yang merangkumi yuran rangkaian). Menjadi salah satu Ripple Wallets yang paling popular, Exarpy adalah platform selamat di mana anda boleh menyimpan duit syiling XRP anda yang berharga, tanpa perlu risau bahawa pegangan anda akan digodam atau hilang.

Dompet Guarda

Laman web dompet: https://guarda.co/

Jenis dompet: Web, Mudah Alih, Desktop, Sambungan Chrome

Kemudahan penggunaan: Mudah

SelamatYa

Kos: Percuma

Guarda adalah dompet mudah alih sumber terbuka mata wang tunggal. Ini mendukung peranti Android, memberi pengguna kesempatan untuk mengirim, menerima, dan menukar koin XRP langsung dari telefon pintar mereka. Selain itu, pengguna dapat memeriksa sejarah transaksi mereka, berdasarkan antarmuka yang mudah digunakan yang menjadikan aplikasinya mudah, cepat, dan menyenangkan. Pembangun dompet sentiasa mencari kaedah baru untuk meningkatkan pengalaman pelanggan mereka.

Guarda adalah dompet berbilang duit syiling yang menyokong sebahagian besar cryptocurrency arus perdana, termasuk XRP. Cryptocurrency lain yang disokong termasuk Bitcoin (BTC), NEO, Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), dan Bitcoin Gold (BTG), antara lain. Salah satu ciri yang paling menarik dari dompet ini ialah ia menawarkan penyelesaian bukan kustodian untuk memegang cryptocurrency. 

Untuk memastikan bahawa semua orang tetap mengawal dana mereka, Guarda tidak menyimpan maklumat peribadi, termasuk maklumat dompet dan kunci peribadi. Kunci peribadi tetap berada dalam memori yang selamat dari peranti dan memadamkannya dengan segera apabila pengguna keluar dari peranti. Ciri ini menjadikan Guarda sebagai salah satu dompet terbaik Zcash dalam talian.

Seperti yang dilaporkan oleh Trustpilot, Guarda wallet mempunyai 84% komen positif dari pengguna yang menganggap bahawa dompet itu “Hebat” atau “Hebat.” Hanya 13% ulasan negatif, mengingat perkhidmatan yang diberikan oleh dompet “Buruk,” atau “Buruk.” Ini juga menunjukkan bahawa dompet tersebut menawarkan perkhidmatan yang baik kepada pengguna di pasaran cryptocurrency. 

Roti bakar

Roti bakar adalah dompet dalam talian yang dibangunkan oleh StarStone Limited. Pada mulanya dikembangkan untuk menjadi dompet mudah alih, tetapi kini ia juga mempunyai versi desktop yang tersedia. Semua kunci peribadi dihasilkan dan disimpan pada peranti pengguna, dan bukannya menyimpannya dalam talian, sehingga menjadikan semuanya lebih selamat dan kurang rentan terhadap serangan penggodaman. Kod sumber dan binari perisian yang berdasarkannya adalah sumber terbuka.

Toast boleh dimuat turun untuk iOS, Android, Windows, Mac, dan Linux. Dompet ini benar-benar percuma, tidak mengenakan apa-apa di pihak mereka. Mereka tidak mengarahkan sebarang maklumat atau kod laluan rahsia dari peranti anda ke pelayannya, dengan demikian mendakwa telah meningkatkan keselamatan.

Kesimpulannya

Ini adalah tiga dompet terbaik kami untuk XRP anda. Kami berharap pilihan utama kami dapat membantu anda mempersempit pencarian dompet yang anda mahukan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me