Dompet Ethereum Classic (ETC) Terbaik 2019 | Apakah Dompet Paling Selamat Untuk Menyimpan DLL

Ethereum Classic dihasilkan dari garpu keras dari blockchain Ethereum yang asal. Seperti Ethereum, ia juga mempunyai token asli yang disebut Ether, tetapi dengan ticker ETC. Lihat lebih banyak liputan mengenai ETC di sini.

Sertailah masa depan cryptocurrency dan jual syiling kegemaran anda Binance!

Pada masa ini ia berada di antara 20 cryptocurrency teratas, dan walaupun mungkin tidak mempunyai banyak pilihan penyimpanan seperti rakan ETH, ia mempunyai beberapa dompet yang tersedia di pasaran. Berikut adalah senarai kami yang mempunyai dompet ETC terbaik yang boleh anda gunakan untuk menyimpan Ethereum Classic anda.

Ledger Nano Ethereum Classic

Sumber: tokenclub.co

1. Lejar Nano S

Laman Web Dompet:  https://www.ledger.com/products/ledger-nano-s

Jenis Dompet:  Perkakasan, Multicurrency, serasi dengan Windows, MAC, Linux

Kemudahan penggunaan:  Keras

Selamat:  Meningkatkan Keselamatan

Kos: Dibayar

The Ledger Nano S adalah salah satu dompet perkakasan yang paling digemari kerana ia mempunyai pelaksanaan keselamatan terbaik untuk menyimpan Ethereum Classic. Dompet boleh menyambung ke mana-mana peranti yang mempunyai port USB, dan menyokong beratus-ratus cryptocurrency selain Ethereum Classic, seperti Bitcoin, Litecoin, dan Ethereum.

Peranti seperti USB mempunyai skrin OLED, di mana anda dapat mengesahkan perincian transaksi dengan menekan butang.

Keselamatan inilah yang menjadikan Ledger sebagai salah satu dompet Ethereum Classic terbaik. Benih sandaran, pengesahan 2 faktor, kod PIN selamat, adalah antara pelaksanaan yang menjadikan peranti ini sangat selamat.

Trezor Ethereum Classic

Sumber: toshitimes.com

2. Dompet Klasik Guarda Ethereum

Laman web Guarda Wallet:  https://guarda.co/

Jenis Dompet: Ponsel, Desktop, Web, Sambungan Chrome

Kemudahan Penggunaan: Mudah

Selamat: Selamat

Kos: Percuma

Guarda adalah dompet cryptocurrency bukan kustodian yang membolehkan pengguna memegang, menyimpan, menghantar dan menerima mata wang digital. Pengguna Ethereum Classic (ETC) akan dapat menangani aset digital ini dan menguruskan pelbagai jenis cryptocurrency lain. Sebilangan daripadanya termasuk Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), Binance Coin (BNB) dan banyak lagi. 

Oleh kerana dompet Guarda menawarkan pengguna Ethereum Classic kemungkinan untuk mengendalikan banyak syiling melalui antara muka yang sama, ia juga menyediakan penyelesaian pelbagai platform untuk individu yang ingin memperdagangkan mata wang digital melalui pelbagai platform, termasuk web, desktop, sambungan Google Chrome dan mudah alih. 

Guarda telah bekerja selama bertahun-tahun terakhir untuk menawarkan penyelesaian untuk pelabur cryptocurrency yang ingin menangani dan menguruskan mata wang digital mereka dengan cara yang cepat dan mudah. Secara khusus, Guarda telah disebut sebagai dompet Android rasmi di laman web Ethereum Classic. 

Salah seorang pelanggan, J.J. Palmer, mengulas mengenainya:

“Saya pengguna ETC, mengetahui aplikasi Guarda di web rasmi dll. Suka antara muka dan idea untuk mengekalkan kunci peribadi pada peranti. “

Perlu juga dinyatakan bahawa Guarda telah sekitar 84% reputasi positif di Trustpilot. Ulasan buruk hanya 9% daripada jumlah keseluruhan. Sebilangan besar pengguna mendakwa bahawa Guarda tidak hanya menawarkan dompet cryptocurrency multi-platform dan multi-aset tetapi juga sokongan pelanggan yang hebat yang berfungsi 24/7. 

3. Dompet Atom

Dompet Atom

Salah satu pilihan terbaik untuk menyimpan ETC anda ialah Dompet Atom. Ini adalah dompet perisian bukan kustodian dengan antara muka yang mesra pengguna dan sokongan lebih dari 40 blockchain yang berasingan dan 500 token, termasuk mana-mana token ERC-20. Ditubuhkan pada tahun 2018, Atomic telah mendapat populariti hebat di kalangan 500,000 penggunanya di semua platform desktop utama, Android dan iOS, menawarkan perkhidmatan yang luar biasa dan pelbagai ciri. 

Pertama sekali, selain menghantar dan menerima ETC, BTC, ETH, LTC, XRP, XMR, ZIL, atau crypto pilihan anda, anda boleh menukar, membeli dan mempertaruhkan aset digital dengan mudah di dalam dompet. Lebih-lebih lagi, untuk setiap pertukaran segera dan tanpa nama (60+ pasangan kripto) anda akan mendapat pulangan tunai menyertai program keahlian Atomic. 

Lebih-lebih lagi, beli opsyen kripto kini tersedia untuk 19 aset digital teratas dengan kad bank 17 mata wang fiat tempatan, termasuk USD, EUR, KDNK, RUB, AUD, dan lain-lain. Selain itu, Atomic menawarkan ganjaran kepada penggunanya dengan pemerolehan terdesentralisasi dengan -23% APR untuk 10 PoS seperti XTZ, ATOM, ZIL, KMD, dll., Dan tidak lama lagi ICX, DOT, dan ADA.

Akhirnya, untuk menggunakan Atomic Wallet, anda boleh tetap tidak dikenali kerana tidak diperlukan pengesahan, pembuatan akaun dan KYC. ETC anda dan aset lain dijamin selamat kerana tidak ada seorang pun kecuali anda yang mengawal dana anda dengan kunci peribadi yang disulitkan hanya pada peranti anda. Akhir sekali, jika anda menghadapi masalah dengan aplikasi ini, hubungi perkhidmatan sokongan terbaik yang siap 24/7 untuk memberikan tindak balas yang koheren dan cepat.

4. TREZOR  

Laman Web Dompet:  https://trezor.io/

Jenis Dompet:  Perkakasan, Berbilang Mata Wang, Sesuai dengan Windows, MAC, Linux

Kemudahan penggunaan:  Keras

Selamat: Meningkatkan Keselamatan

Kos: Dibayar

TREZOR adalah dompet perkakasan lain yang mempunyai ciri keselamatan yang mengagumkan dan mempunyai keserasian dengan pelbagai jenis kripto. Peranti kelihatan berbeza dari USB, tetapi kecil, mudah alih, dan mempunyai butang skrin dan fizikal bawaan untuk pengesahan transaksi.

Selain ETC, anda juga boleh menyimpan Ethereum, Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Dash (DASH) dan banyak lagi. Untuk mengakses peranti, anda harus memasukkan kod PIN, dan benih pemulihan 24 kata akan dihasilkan pada kali pertama anda memasukkan dompet anda. Dompet Ethereum Classic ini adalah salah satu pilihan penyimpanan terbaik dan paling selamat di pasaran.

Aplikasi yang boleh dipasang di dompet adalah TREZOR Wallet, Mycelium, dan Multibit HD.

Dompet ini serasi dengan peranti Windows (versi 7 dan lebih tinggi), OS X (versi 10.8 dan lebih tinggi), Linux dan Android.

gambar6 4

Sumber: finder.com

5. Coinomi

Laman Web Dompet: https://www.coinomi.com/en/

Jenis Dompet: Multicurrency, Sesuai dengan sistem mudah alih dan desktop

Kemudahan penggunaan: GUI intuitif

Selamat: Tinggi

Kos: Percuma

Dompet Coinomi adalah dompet mudah alih yang popular yang membolehkan pengguna menyimpan banyak kripto di satu tempat. Aplikasi ini menyokong Ethereum Classic, Ethereum, Bitcoin, Bitcoin Cash dan 200 token lain. Versi desktop juga telah dikeluarkan.

Coinomi adalah dompet HD, yang menggunakan algoritma khas untuk menghasilkan frasa mudah sehingga anda membuat sandaran akaun anda. Dompet HD juga menghasilkan alamat baru untuk setiap transaksi, yang menjadikannya lebih sukar untuk melacak serangkaian transaksi ke satu alamat. Pelayan Coinomi juga menganonimkan alamat IP.

Tidak ada maklumat yang diperlukan untuk proses pendaftaran. Integrasi Shapeshift membolehkan pengguna membuat pembayaran rentas rantai, dan menghantar duit syiling ke alamat lain dari dompet.

Trust Wallet untuk Ethereum Classic

Sumber: bitcoinexchangeguide.com

6. Amanah Dompet

Laman Web Dompet: https://trustwallet.com/

Jenis Dompet: Dompet mudah alih, Android dan iOS.

Kemudahan penggunaan:  Mesra pengguna

Selamat: Rendah

Kos: Percuma

Dompet kepercayaan adalah dompet yang mudah dan senang digunakan untuk pengguna mudah alih. Dompet crypto ETC ini menyokong token ERC20 berasaskan Ethereum Classic, Ethereum, dan Ethereum dan token ERC223. Kelemahannya ialah tidak ada Bitcoin yang disokong. Aplikasi ini serasi dengan peranti Android dan iOS.

Selain Ethereum Classic (ETC), anda juga dapat menyokong Callisto (CLO) dan lebih dari 30,000 token ERC20, seperti OmiseGO, Qtum, Kyber Network, EOS, BAT, TenXPay dan Augur.

Tidak diperlukan pendaftaran atau maklumat peribadi. Dompet itu membolehkan pengguna Android membeli ETH melalui Coinbase, Shapeshift atau Changelly.

Interaksi dengan dApps juga dapat dilakukan langsung dari aplikasi, dan dompet dapat berfungsi sebagai penyemak imbas Web3. Benih cadangan dihasilkan dalam proses penyediaan yang membolehkan pengguna memulihkan dompet mereka dalam masa kurang dari 30 saat.

gambar2 5

Sumber: Captainaltcoin.com

7. Keluaran untuk Ethereum Classic

Laman Web Dompet:  https://www.exodus.io/

Jenis Dompet:  Dompet desktop, Multicurrency, serasi dengan Windows, Mac OS dan Linux

Kemudahan penggunaan:  Antara muka yang mudah

Selamat:  Sederhana

Kos: Percuma

Exodus adalah dompet cryptocurrency untuk Desktop yang menyokong penyimpanan dan pengurusan ETC. Lebih-lebih lagi, ia menggunakan sekitar 30 token dan altcoin, termasuk Ethereum, Bitcoin, Litecoin, Dash, Zcash dan EOS.

Exodus adalah salah satu dompet terbaik ETC untuk pedagang baru yang mencari antara muka yang mudah digunakan yang menggabungkan ciri-ciri yang dirancang dengan baik dan alat membuat peta. Ini juga termasuk integrasi ShapeShift yang memungkinkan pertukaran crypto dalam dompet.

Semua aset crypto dienkripsi dan disimpan terus pada peranti anda, yang bermaksud anda mengawal dana anda. Sistem sandaran tersedia, dan e-mel dengan pautan selamat akan dihantar untuk mengaktifkan semula dompet sebagai tambahan kepada biji. Pautan itu dijamin dengan kata kunci dan 12 kata.

Guarda Wallet Ethereum Classic

Sumber: coindoo.com

8. Guarda untuk Ethereum Classic

Laman Web Dompet:  https://guarda.co/

Jenis Dompet:  Pelbagai Mata Wang, Pelbagai Platform

Kemudahan penggunaan:  Antara muka intuitif

Selamat: Sederhana

Kos: Percuma

Guarda adalah dompet cryptocurrency yang boleh digunakan melalui aplikasi web, mudah alih dan desktop pada semua sistem operasi utama (Android, iOS, Windows, Linux, macOS, sambungan Chrome). Dompet Ethereum Classic ini juga menyokong syiling dan token seperti Bitcoin, Ethereum (dan token ERC20), Zcash, Ripple, DASH, EOS, Monero, dan lain-lain. Kebolehpercayaan dan keserasian platform inilah yang menjadikannya salah satu taruhan dompet Ethereum Classic untuk peniaga serba boleh.

Kelebihan dengan dompet ini ialah Guarda tidak merakam maklumat peribadi sensitif, kunci peribadi atau data dompet. Kunci peribadi disimpan di memori peranti dan apabila anda log keluar dari dompet, ia akan menghapuskannya secara automatik.

Pengguna dapat mengirim dan menerima mata wang, menggunakan pertukaran bawaan, memeriksa sejarah transaksi, membuat pembelian dengan mata wang fiat, serta mengimport dan mengeksport kunci peribadi. Ciri sandaran juga tersedia.

Tidak diperlukan pendaftaran, had atau prosedur pengesahan yang kompleks. Antaramuka penggunanya mudah digunakan di semua platform yang menampilkan semua fungsinya.

Ringkasan

Walaupun tidak banyak dompet yang menyokong Ethereum Classic jika dibandingkan dengan Ethereum, terdapat banyak pilihan yang dapat anda temui. Bergantung pada keperluan perdagangan anda, keserasian sistem, langkah keselamatan, dan kegunaan antara muka, terdapat pelbagai dompet ETC yang sangat sesuai untuk menyimpan duit syiling ini.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me