Dompet Cardano (ADA) Terbaik Pada Tahun 2019 – Tempat Simpan Cardano Selamat

Digelar sebagai blockchain generasi ketiga, Cardano adalah platform berasaskan blockchain yang bertujuan untuk menyokong pelbagai ciri, termasuk rantai sisi, pengiraan pelbagai pihak, kontrak pintar, dan aplikasi terdesentralisasi. Anda memerlukan dompet Cardano untuk menyimpan mata wang asalnya, ADA.

ADA dilancarkan secara rasmi pada tahun 2015 dan merupakan antara cryptocurrency terbesar dari segi saiz pasaran. Berikut adalah pilihan Cardano Wallet terbaik di pasaran, yang boleh anda gunakan untuk memastikan bahawa duit syiling ADA anda selamat dan terjamin.

gambar1 3

Sumber: daedaluswallet.io

1. Dompet Daedalus Cardano

Laman web Cardano Wallet: https://daedaluswallet.io/

Jenis Cardano Wallet: Desktop

Kemudahan penggunaan: Mudah, senang digunakan

Selamat: Sangat selamat

Kos: Percuma

Daedalus adalah dompet desktop rasmi untuk rangkaian Cardano. Ini membolehkan pengguna untuk mengawal sepenuhnya dana mereka dengan tidak menyimpan kunci peribadi mereka. Dompet beroperasi di Electron, yang merupakan platform pengembangan sumber terbuka yang memungkinkannya mengembangkan aplikasi desktop lintas platform dengan HTML, CSS, dan Javascript. Daedalus adalah pelanggan desktop nod penuh. Oleh itu, pengguna harus memuat turun keseluruhan blockchain dan menunggu untuk disegerakkan. Ia menyokong sistem operasi Windows, Mac, dan Linux. Menurut pembangunnya, rancangan sedang dijalankan untuk membuat versi dompet masa depan, yang akan membolehkan pengguna membuat aplikasi mereka sendiri. Ini akan meningkatkan fungsi dompet, terutama ketika berurusan dengan pembayaran berulang atau menukar satu aset maya dengan yang lain.

Perlu diingat bahawa Daedalus masih berkembang dan lebih banyak perubahan akan berlaku, seperti yang dijelaskan dalam Peta jalan Cardano. Bahagian terbaiknya adalah mudah untuk disiapkan, dengan antara muka yang sangat mudah. Ini adalah dompet Cardano terbaik untuk pengguna Mac, kerana ia membolehkan mereka mengirim dan menerima duit syiling ADA dan melihat sejarah transaksi mereka dalam masa nyata.

gambar4 3

Sumber: medium.com

2. Dompet Guarda Cardano

Laman web Cardano Wallet: https://guarda.com/

Jenis Dompet Cardano: Pelbagai Platform

Kemudahan penggunaan: Ringkas, senang digunakan

Selamat: Selamat

Kos: Percuma

Guarda adalah salah satu dompet Cardano yang paling berguna dan senang digunakan di pasaran. Dompet ini membolehkan anda menyimpan, menerima, menghantar dan menukar Cardano dengan cara yang cepat dan mudah. Salah satu ciri utama dompet ini ialah pengguna hanya dapat memegang Cardano dan banyak mata wang digital yang lain. 

Ya, Guarda bukan sahaja membenarkan anda menyimpan Cardano, tetapi juga pelbagai aset digital, termasuk token ERC-20. Beberapa mata wang maya yang disokong oleh Guarda termasuk Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Gold (BTG), XRP, Binance Coin (BNB) dan Litecoin (LTC), antara lain. 

Selain itu, dompet ini menawarkan pengguna kemungkinan untuk membeli cryptocurrency melalui platform mereka. Pada masa ini, anda dapat menikmati dompet ini di komputer desktop, di telefon bimbit, atau melalui krom Google. 

Dompet cryptocurrency ini juga telah diterima oleh persatuan dan asas yang berbeza. Seperti yang dilaporkan di laman rasmi mereka, Changpeng Zhao, pengasas pertukaran Binance, mengatakan bahawa dompet ini telah menyokong BNB sejak awal. Lebih-lebih lagi, pengasas Bitcoin Gold menganggap bahawa dompet itu sangat berharga bagi komuniti mereka. Guarda juga telah bekerjasama dengan Zcash (ZEC) untuk pengembangan dompet dan perpustakaan SPV dan dengan Ethereum Classic. 

Hampir 85% pengguna Guarda pertimbangkan bahawa mereka mempunyai pengalaman yang sangat baik atau hebat. Hanya 9% pengguna yang mendakwa mereka mempunyai pengalaman buruk. 

3. Dompet ADA Lite

Laman web Cardano Wallet: https://AdaLite.io/

Jenis Cardano Wallet: Web

Kemudahan penggunaan: Mudah, senang digunakan

SelamatYa

Kos: Percuma

Sekiranya anda mencari dompet yang selamat, selamat, dan ringan untuk menyimpan duit syiling ADA anda, maka ADA Lite boleh menjadi pilihan yang ideal. Dompet ini adalah ciptaan Komuniti Cardano — Pembangun Vaccumlabs. Untuk memulakan, pengguna tidak perlu membuat akaun dan mereka juga tidak perlu memuat turun apa pun. Yang perlu mereka lakukan hanyalah mengakses dompet melalui URL rasmi.

Dompet Ada Lite baru dilengkapi dengan frasa Mnemonic 12 kata, yang berfungsi sama dengan kunci peribadi untuk dompet Cardano anda. Sekiranya anda kehilangan kunci ini, semua dana anda berisiko. Oleh itu, anda perlu memastikannya sentiasa selamat. Anda juga harus perhatikan bahawa dompet Ada Lite adalah hosting sendiri, jadi tidak ada yang dapat mengakses maklumat anda kecuali anda.

Perlu diperhatikan bahawa Ada Lite serasi dengan dompet lain, seperti model Trezor T dan Daedalus. Untuk memastikan dompet anda tetap selamat, disarankan untuk menyimpan mnemonik anda dengan selamat dengan memasang versi terbaru antivirus yang disyorkan. Anda juga boleh mempertimbangkan untuk mengakses dana anda melalui dompet perkakasan dan mengelakkan pancingan data dengan selalu menggunakan URL rasmi.

gambar2 2

Sumber: medium.com

4. Dompet Infinito Cardano

Laman web Cardano Wallet: https://play.google.com/store/apps/details?id=io.infinito.wallet atau https://itunes.apple.com/us/app/infinito-wallet/

Jenis Cardano Wallet: Web

Kemudahan penggunaan: Mudah, senang digunakan

Selamat: ya

Kos: Percuma

Infinito adalah dompet sejagat pertama di dunia yang memudahkan proses aplikasi yang selamat, pantas dan mudah. Platform ini menikmati penyelenggaraan menyeluruh dan kemas kini berkala untuk membolehkan transaksi yang cekap dan pantas. Selain itu, Infinito membantu pengguna dengan menyimpan senarai alamat yang kerap untuk transaksi yang lancar dan mudah. Dompet Infinito berlaku untuk kedua-dua peranti iOS dan Android.

Oleh kerana Infinito tidak menyimpan data di mana-mana pelayan, ia tetap menjadi salah satu dompet terbaik Cardano – tidak ada yang dapat mencuri dana anda dalam talian. Namun, disarankan untuk merahsiakan kata laluan dan frasa laluan anda untuk mengelakkan akses yang tidak dibenarkan ke dana yang disimpan.

Berkenaan dengan kapasiti penyimpanan, dompet Infinito adalah peranti pelbagai mata wang. Ia menyokong cryptocurrency arus perdana, seperti Bitcoin, Ether, Bitcoin Cash, ADA, dan banyak lagi. Ia juga memuatkan semua token ERC20 dan NEP5. Token baru menyertai senarai hampir setiap hari. Yang penting, dompet Infinito dioptimumkan untuk mudah alih, dapat menyokong kedua-dua peranti iOS dan Android; ia tersedia dalam 12 bahasa, dengan rancangan untuk menambahkan lagi.

Dalam soal keselamatan, Infinito merangkumi pelbagai ciri keselamatan, seperti ID sentuh, frasa laluan, dan kata laluan.

Dengan amalan terbaik dalam talian, anda dapat melindungi dana anda dengan dompet ini. Maklumat peribadi anda dan juga maklumat duit syiling, termasuk kunci awam dan peribadi, tidak terdapat dalam pelayan terpusat. Dompet Infinito pada masa ini menampung lebih dari 1000 syiling.

gambar3 1

Sumber: toshitimes.com

5. Dompet Trezor

Laman web Cardano Wallet: https://trezor.io/

Jenis Cardano Wallet: Perkakasan, pelbagai mata wang

Kemudahan penggunaan: Mudah, senang digunakan

Selamat: Sangat selamat

Kos: Dibayar

Trezor adalah dompet perkakasan Bitcoin perintis. Direka oleh pakar yang berpusat di Czech, dompet ini diakui sebagai salah satu dompet Cardano terbaik. Ia dilengkapi dengan ciri keselamatan tingkat atas, yang melindungi dana pengguna dari kecurian fizikal dan maya. Layar OLEDnya memudahkan pengguna menavigasi antara muka sementara reka bentuk yang kecil dan ramping menjadikannya mudah bergerak. Trezor menyambung dengan selamat ke komputer peribadi atau telefon melalui port USB.

Sekiranya anda mencari dompet untuk menyimpan sejumlah besar Bitcoin, maka Trezor boleh menjadi penyelesaian yang ideal. Kunci peribadi anda tetap di luar talian semasa peranti menandatangani transaksi. Semasa sambungan awal ke komputer anda, anda akan melihat kod PIN 9 digit, yang muncul di skrin OLED dompet.

Apabila kod tersebut muncul, anda hanya perlu mengklik pada skrin PC anda untuk memasukkan kod yang sama. Dompet menghasilkan kod secara rawak setiap kali anda menyambungkan dompet ke komputer anda. Ini memastikan bahawa kunci peribadi anda tetap terjamin dan selamat, walaupun komputer anda mengalami serangan malware. Setelah memasukkan PIN, anda perlu menulis benih pemulihan 24 perkataan yang unik. Hanya melalui benih ini, anda dapat mengembalikan dana anda, jadi anda harus menyimpannya dengan selamat. Anda juga boleh menambahkan lapisan perlindungan lain dengan menambahkan frasa laluan ke benih pemulihan. Ini dapat mengelakkan orang yang menemui frasa laluan anda mengakses dana anda.

gambar5

Sumber: tokenclub.co

6. Lejar Nano S

Laman web Cardano Wallet: https://www.ledger.com/products/ledger-nano-s

Jenis Cardano Wallet: Perkakasan

Kemudahan penggunaan: Mudah, senang digunakan

Selamat: Sangat selamat

Kos: Dibayar

Dompet Ledger Nano S sangat sesuai untuk pengguna yang ingin memiliki peranti dengan keselamatan yang lebih baik. Produk dari syarikat Perancis, dompetnya dapat disambungkan ke mana-mana peranti dengan port USB, tetapi hanya dapat dimulakan apabila disambungkan ke komputer atau peranti mudah alih. Ia tidak mempunyai bateri. Selain itu, Nano S menerapkan prosedur kriptografi yang mengesahkan integriti peranti dengan segera dihidupkan.

Selain skrin OLEDnya, dompet ini mempunyai dua butang sisi yang mengesahkan transaksi. Walaupun ia adalah peranti berbayar, harganya sangat kompetitif dan salah satu daripadanya Dompet perkakasan termurah Cardano.

Untuk memulakan dengan dompet lejar baru, anda harus menyediakan kod PIN unik yang akan memastikan bahawa dompet anda tetap selamat. Langkah seterusnya adalah menuliskan frasa pemulihan anda dan menyimpannya dengan selamat kerana kunci lain yang memberikan akses kepada dana simpanan anda. Dompet Ledger Nano S menyediakan simpanan selamat dan selamat ke syiling ADA anda kerana kunci peribadi anda tetap di luar talian. Ini boleh digunakan untuk komputer dan telefon Android mana pun. Sebagai tambahan kepada ADA, syiling yang disokong lain termasuk Bitcoin, Ether, DASH, ZEC, dan banyak lagi.

gambar6 1

Sumber: medium.com

7. Dompet Cardano Atom

Laman web Cardano Wallet: https://atomicwallet.io/

Jenis Cardano Wallet: Kedua-dua desktop dan mudah alih

Kemudahan penggunaan: Mudah, senang digunakan

Selamat: Sedang

Kos: Percuma

Atomic Wallet menggunakan teknologi pertukaran atomic, yang membolehkan pengguna melakukan perdagangan cryptocurrency dengan cara yang tidak disimpan, tidak berubah, dan telus. Dompet menyokong kedua-dua sambungan desktop dan mudah alih dan membolehkan pengguna melakukan transaksi tanpa perlu melalui tahap pengesahan yang mungkin mendedahkan perincian peribadi atau transaksi mereka. Selain itu, ia dilengkapi dengan plug-in bawaan untuk ShapeShift dan Changelly, yang membolehkan pengguna menukar token mereka secara konvensional.

Dompet atom dapat menampung lebih dari 300 mata wang digital, termasuk ADA Cardano. Yang penting, dompet berfungsi dengan baik dengan sistem operasi Windows, Ubuntu, Mac, Fedora, dan Debian. Ia juga menyokong peranti iOS dan Android. Ciri popular dompet atom termasuk sokongan aset crypto yang mengagumkan, antara muka yang boleh dilayari dan mesra pengguna, perdagangan ShapeShift / Changelly, dan pertukaran atom antara lain.

Selain itu, dompet ini menawarkan penyimpanan data tempatan bukan kustodian, sokongan peningkatan berterusan, dan frasa sandaran 12 perkataan. Beberapa kelemahan dompet atom adalah format sumber terbuka dan ketidakupayaan untuk memasukkan ciri pengesahan multi-sig dan dua faktor. Walaupun begitu, ini adalah salah satu dompet terbaik Cardano untuk dipertimbangkan.

8. Dompet Yoroi 

Laman web Cardano Wallet: https://yoroi-wallet.com/#/

Jenis Cardano Wallet: Kedua-dua desktop dan mudah alih

Kemudahan penggunaan: Ringkas, mudah, Cepat

Selamat: Selamat

Kos: Percuma

Yoroi adalah dompet Cardano yang ringan dan berasal dari perisai samurai Jepun. Dompet ini menggunakan krom dan membolehkan pengguna menguruskan mata wang digital di telefon mereka. Dompet dilancarkan dengan cepat, sehingga membolehkan pengguna mula mengirim atau menerima ADA dalam beberapa minit. 

Dompetnya selamat, cepat dan ringkas. Dompet mengandungi kunci peribadi yang disulitkan yang dikongsi dengan penyemak imbas atau penyedia pihak ketiga. Untuk memastikan privasi, dompet tidak melaksanakan analisis. Selain itu, anda tidak perlu memuat turun blockchain semasa membuka dompet, jadi anda boleh segera menghantar dan menerima transaksi. 

Ketahui Lebih Lanjut Mengenai Dompet ADA Dan Cardano

Cardano adalah projek berprofil tinggi. Untuk mengetahui yang terkini, periksa UseTheBitcoin untuk mengetahui berita dan analisis Cardano yang penting seperti bagaimana pemergian Michael Parsons mungkin mempengaruhi projek tersebut, atau kemas kini projek pengasas Charles Hoskinson. Lihat juga mengapa eToro mengatakan Cardano adalah antara projek paling menarik di crypto.

Berminat melabur dalam ADA? Lakukan penyelidikan sendiri terlebih dahulu. Dan kemudian baca artikel Ramalan Harga ADA kami. Anda boleh mengetahui cara membeli ADA di Binance menggunakan panduan kami, dan cara menyimpan token Cardano di dompet baru.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me