Dompet Bitcoin terbaik untuk Android

Ketika Bitcoin (BTC) mencapai tahap tertinggi sepanjang masa beberapa minggu yang lalu, banyak pelabur baru mencari dompet Bitcoin terbaik untuk Android. Kami tahu penyimpanan Bitcoin dan crypto adalah perkara dan topik yang sangat penting. Inilah sebabnya mengapa kami memutuskan untuk berkongsi dengan anda maklumat mengenai dompet crypto Android terbaik yang boleh anda gunakan sekarang.

Pada bahagian seterusnya, kita akan memahami sebab mengapa penting untuk menyimpan dana kita dengan betul. Walaupun tidak ada jawapan yang jelas untuk mana dompet Bitcoin Android terbaik, kami akan berkongsi pendapat kami mengenai pilihan utama yang boleh anda buat.

Selanjutnya, kami akan berkongsi senarai dompet cryptocurrency yang boleh anda gunakan dalam peranti Android anda. Terdapat pilihan yang sangat baik sekarang di Play Store. Kami akan cuba menganalisis ciri-ciri utama mereka dan bagaimana ia berguna untuk memenuhi keperluan dan kehendak anda. 

Cara Menyimpan Cryptocurrencies?

Terdapat pelbagai cara untuk menyimpan cryptocurrency kami. Kita biasanya boleh membelinya menggunakan pertukaran cryptocurrency dan menahannya di sana. Tetapi ini mungkin bukan tempat paling selamat untuk menyimpan Bitcoin.

Anda ingin menyimpan sejumlah dana dalam platform cryptocurrency jika anda bercadang untuk berdagang cryptocurrency. Walaupun begitu, untuk pelaburan jangka panjang, ini mungkin tidak sesuai. Memang boleh membahayakan.

Pertukaran biasanya disasarkan oleh penggodam. Mereka dengan mudah mendapatkan akses ke dompet panas dan mencuri dana yang ada di bursa crypto. Perkara ini telah berulang kali berlaku pada masa lalu. Oleh sebab itu, beribu-ribu pengguna kehilangan cryptocurrency bernilai jutaan dolar dalam beberapa tahun kebelakangan ini.

Salah satu platform yang terjejas teruk adalah Mt. Gox. Ia kehilangan Bitcoin bernilai berjuta-juta dolar dari pengguna. Proses undang-undang masih terbuka dalam hal ini, bahkan setelah beberapa tahun sejak serangan itu berlaku.

Atas sebab ini, perkara terbaik yang perlu dilakukan adalah mencari dompet Bitcoin terbaik untuk Android. Sebilangan besar daripada kita mempunyai telefon pintar Android. Sebilangan besar daripadanya sangat mudah diakses dan sangat berguna. Oleh itu, terdapat beberapa dompet Bitcoin untuk Android di pasaran sekarang.

Walaupun begitu, kita harus tahu bahawa tempat paling selamat untuk menyimpan Bitcoin dan cryptocurrency adalah dompet perkakasan yang tidak disambungkan ke internet. Walaupun begitu, dompet Bitcoin terbaik untuk Android akan membantu anda menyimpan dana anda, menggunakannya dan melaburkannya di platform lain.

Dompet Perkakasan vs Dompet Perisian

Salah satu perbezaan utama yang dapat kita dapati di pasaran cryptocurrency adalah antara dompet perkakasan dan perisian. Ini akan membantu kita lebih memahami mana dompet Bitcoin terbaik untuk Android. Walaupun begitu, kami menganggap bahawa memiliki kedua-dua perkakasan dan dompet perisian adalah kaedah terbaik untuk menangani aset digital kami.

Dompet perisian

Dompet perisian adalah dompet yang mudah digunakan yang boleh dipasang di desktop atau telefon pintar. Melalui program ini, pelabur crypto dapat memegang dan menguruskan dana mereka dengan mudah. Sebagai contoh, adalah mungkin untuk menghantar dan menerima dana terus ke dompet anda. Dompet Bitcoin Android terbaik akan menjadi dompet perisian dan bukannya dompet perkakasan.

Anda akan dapati bahawa dompet ini sangat mudah digunakan dan bagus untuk pendatang baru. Oleh itu, jika anda baru menggunakan crypto, anda pasti akan berasa seronok menggunakan dompet perisian. Mereka mudah digunakan, mereka tidak memerlukan penyediaan yang sukar dan ada di antaranya yang mempunyai penyelesaian fiat on-ramp yang terintegrasi.

Satu-satunya aspek negatif dari dompet perisian adalah berkaitan dengan keselamatannya. Walaupun kebanyakannya selamat, keselamatan crypto utama akan diberikan oleh dompet perkakasan. Walau bagaimanapun, dompet perisian sangat berguna ketika kita ingin menguruskan portfolio dan menggunakan aset digital kita.

Pada bahagian seterusnya, kami akan berkongsi dengan anda yang mana antara dompet terbaik yang boleh anda temukan untuk telefon pintar Android anda.

Dompet perkakasan

Dompet perkakasan agak berbeza. Memang, ini adalah kaedah paling selamat untuk menyimpan cryptocurrency. Anda akan dapat menyimpan dana anda dengan cara yang sangat selamat tanpa disambungkan ke internet.

Dompet perkakasan yang paling popular termasuk Trezor dan Ledger Nano S / X. Dompet ini adalah peranti kecil (ukuran pemacu pen) yang menyimpan kunci peribadi pengguna. Mereka membenarkan individu menyimpan dana mereka dengan selamat dan mengelakkan masalah dengan cryptocurrency mereka.

Dompet perisian boleh disambungkan ke internet. Sekiranya telefon pintar atau komputer anda terkena virus, dana anda mungkin akan terganggu. Inilah sebabnya mengapa dompet Bitcoin terbaik untuk Android mempunyai satu kelemahan utama: jika peranti anda terganggu, dana anda mungkin akan dicuri.

Inilah sebabnya mengapa pengguna harus mempunyai dua dompet yang berbeza. Satu yang boleh digunakan untuk menyimpan pegangan jangka panjang dan besar dan dompet lain yang dapat digunakan setiap hari.

Yang merupakan Dompet Bitcoin Terbaik untuk Android?

Pada masa ini, tidak ada satu jawapan untuk soalan itu. Terdapat beberapa dompet yang boleh berfungsi untuk telefon Android anda. Dengan memuat turun dan mencubanya, anda akan dapat mencari aplikasi dompet Bitcoin terbaik yang sedang disokong oleh telefon Android.

Perkara pertama yang perlu anda pertimbangkan adalah bahawa tidak ada dompet yang membolehkan anda memenuhi semua keperluan anda. Oleh itu, dompet Bitcoin terbaik untuk Android adalah yang dapat menawarkan sebanyak mungkin perkhidmatan dengan cara yang selamat dan cekap.

Dompet Bitcoin terbaik untuk Android akan mempunyai semua ciri yang anda perlukan untuk menyimpan dana anda dengan selamat. Lebih-lebih lagi, ia juga senang digunakan dan ringan. Kami tidak mahu menghabiskan simpanan dari peranti Android kami.

Dompet Crypto ZenGo

ZenGo adalah salah satu dompet crypto yang paling popular dan digunakan untuk Android. Walaupun boleh menjadi dompet Bitcoin terbaik untuk Android untuk sebilangan pengguna crypto, ia mungkin tidak menawarkan semua perkhidmatan yang dicari oleh semua orang.

Dompet ini sangat berguna kerana ia juga membolehkan anda membeli dan menjual Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) dan mata wang maya yang lain. Selain itu, anda boleh menyimpan aset digital anda, memperoleh faedah dari dana anda dan mengesan portfolio anda.

Dompet Android ZenGo Bitcoin

Ini boleh menjadi salah satu dompet Bitcoin terbaik untuk Android jika anda ingin mempunyai akses ke pasaran crypto. Tidak semua dompet menawarkan pengguna dengan integrasi jual-beli atau dengan kemampuan meminjam dan meminjam.

Dompet ZenGo mendakwa bahawa ia berfungsi dengan kriptografi maju. Mereka tidak menggunakan kunci peribadi tetapi sebaliknya, mereka menyimpan aset digital anda untuk anda. Oleh itu, ini adalah sesuatu yang tidak ditawarkan oleh dompet lain. Biasanya disyorkan untuk menyimpan kunci peribadi sendiri di tempat yang sangat selamat.

Dompet Android Coinomi Bitcoin

Coinomi adalah dompet lain untuk pengguna Android yang ingin menyimpan mata wang maya mereka di tempat yang selamat. Dompet cryptocurrency ini juga antara dompet Bitcoin terbaik untuk Android. Oleh itu, anda harus mempertimbangkannya semasa memilih dompet mata wang maya untuk menyimpan aset digital anda.

Dompet Android Coinomi Bitcoin

Dompet ini dapat menawarkan sokongan untuk Bitcoin dan juga lebih dari 1,770 blockchain dalam industri crypto. Ini boleh dianggap sebagai salah satu dompet crypto Android Terbaik di dunia. Bukan tugas yang mudah untuk mendapat sokongan untuk sebilangan besar aset digital. Oleh itu, ini bukan sahaja boleh dianggap sebagai dompet Bitcoin terbaik untuk Android tetapi juga salah satu dompet yang paling berguna.

Dompet ini didirikan pada tahun 2014 ketika industri ini masih dalam peringkat bayi. Selama bertahun-tahun, ia telah berkembang sebagai salah satu dompet paling selamat di ruang tersebut. Firma itu mendakwa mereka tidak pernah diretas atau dikompromikan hingga kini. Oleh itu, ini boleh dianggap sebagai salah satu dompet crypto terbaik untuk Android.

Abra, Salah satu Dompet Bitcoin Terbaik untuk Android?

Mari pergi ke dompet kami yang seterusnya dalam senarai dompet Bitcoin terbaik untuk Android ini. The Abra dompet crypto menyokong pelbagai jenis syiling. Ini termasuk stablecoin. Pengguna dapat menikmati perkhidmatan yang ditawarkan oleh Abra, termasuk minat terhadap aset digital mereka, dan sokongan perdagangan untuk 100 aset digital.

Abra, salah satu dompet Bitcoin terbaik untuk Android

Semuanya akan berfungsi menggunakan antara muka yang lancar dan selamat untuk peniaga. Dompetnya juga sangat fleksibel dan mudah digunakan. Tujuan mereka adalah untuk menjadikan dompet kripto Abra sebagai dompet Bitcoin terbaik untuk Android. Dompet ini bukan sahaja membolehkan anda mendapatkan akses ke Bitcoin tetapi juga ke banyak aset digital yang lain.

Lebih-lebih lagi, pengguna boleh mula membina portfolio crypto mereka menggunakan dompet Abra. Dengan membiayai akaun menggunakan kad MasterCard atau Visa, mereka hanya boleh memulakan perdagangan aset digital. Selanjutnya, mereka dapat mengeluarkan dana mereka dengan serta-merta. Ini boleh menjadi salah satu dompet Crypto terbaik untuk android yang kini tersedia di pasaran.

Dompet Atom

Dompet atom adalah dompet terdesentralisasi dan cryptocurrency yang membolehkan pengguna juga melakukan Pertukaran Atom. Pertukaran Atom membolehkan mata wang kripto ditukar hanya dalam beberapa saat tanpa menggunakan perantara. Ini adalah salah satu kaedah terbaik untuk memegang dan menangani cryptocurrency.

Daripada menggunakan platform terpusat seperti pertukaran, pengguna hanya boleh bergantung pada penyelesaian terdesentralisasi ini untuk menangani aset digital mereka. Walaupun ini boleh menjadi salah satu dompet Android Bitcoin terbaik, ia juga telah dilaporkan berkali-kali bahawa pengguna menghadapi masalah teknikal.

Dompet atom untuk Android

Selanjutnya, dengan menggunakan teknologi yang disediakan oleh ShapeShift, ChangeNOW dan Changelly, pengguna hanya dapat menukar aset digital mereka dalam beberapa saat. Dompet ini akan bagus untuk pelabur jangka panjang yang mengimbangi portfolio mereka secara berkala.

Akhirnya, perlu dipertimbangkan bahawa ini adalah dompet bukan kustodian yang menawarkan sokongan kepada 300 mata wang maya. Ini juga merupakan kebaikan bagi pelabur ini yang suka memegang token yang lebih kecil daripada yang terbesar.

Menggabungkan Dompet Perisian dengan Dompet Perkakasan

Tujuannya adalah untuk tidak membiasakan diri dengan hanya satu dompet tetapi untuk mengakses sebanyak mungkin perkhidmatan dengan cara yang cekap. Inilah sebabnya mengapa menggabungkan kedua-dua dompet perkakasan dan perisian boleh menjadi pilihan yang baik.

Seperti yang kami sebutkan sebelumnya, dompet perisian sangat bagus untuk tujuan kepelbagaian portfolio, untuk menguruskan dana crypto, mendapatkan akses ke perdagangan dan menggunakan aset digital secara berkala, antara lain. Sebaliknya, dompet perkakasan direka untuk menawarkan keselamatan terbaik yang ada di pasaran crypto.

Ini bermaksud bahawa dompet perkakasan akan sangat berguna bagi kita untuk menguruskan pegangan jangka panjang kita. Pelaburan jangka pendek akan diuruskan menggunakan dompet perisian kami. Selanjutnya, jika kita ingin menggunakan mata wang maya kita, maka dompet perisian akan sangat berguna.

Sebaik sahaja anda memilih dompet Bitcoin terbaik untuk Android, anda boleh mula menikmati kelebihan memiliki dompet perkakasan dan perisian. Anda dapat dilindungi daripada serangan dari penggodam dan pada masa yang sama mendapat akses mudah ke pasar crypto melalui pelbagai perkhidmatan yang ditawarkan oleh dompet perisian.

Lebih-lebih lagi, dompet Crypto terbaik untuk Android sedia menawarkan lebih daripada sekadar memegang duit syiling anda tetapi juga banyak penyelesaian lain. Di masa depan, dompet perkakasan juga dapat meningkatkan perkhidmatan mereka kepada pelanggan dan membolehkan mereka berpartisipasi dalam industri crypto.

Kata Akhir Mengenai Dompet Bitcoin Terbaik untuk Android

Seperti yang telah kita lihat, terdapat dompet cryptocurrency yang berbeza untuk telefon pintar. Kami telah melalui perbezaan utama antara dompet perkakasan dan perisian dan bagaimana ini boleh memberi kesan besar terhadap cara kami menguruskan aset kami.

Dompet Bitcoin terbaik untuk Android tidak akan sempurna. Kita sudah mengetahuinya. Tidak semua dompet sama. Tambahan pula, sebilangan dari mereka tidak selamat seperti yang lain. Inilah sebabnya mengapa memahami bagaimana menggunakan dompet perkakasan dan perisian sangat penting.

Selain itu, dompet Bitcoin terbaik untuk Android tidak akan menawarkan sokongan hanya untuk Bitcoin. Terdapat beberapa (ribuan) aset digital di pasaran. Inilah sebabnya mengapa sangat penting untuk mencari dompet yang akan memberi kita akses ke sebahagian besar rantaian crypto yang ada. Dari segi kepelbagaian portfolio, ini akan menjadi perkara penting.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me