Cara Membeli ZCash di Binance

Hari ini, isu privasi, dalam dan luar talian, lebih relevan daripada sebelumnya. Kebimbangan besar dari banyak kalangan dalam kripto adalah kemampuan sesiapa sahaja untuk mengesan dan mengesan transaksi atau dompet di lejar awam seperti Bitcoin.

Zcash adalah salah satu syiling berpusat pada privasi yang paling terkenal di pasaran hari ini, mendorong alternatif bagi mereka yang ingin urus niaga mereka menjadi rahsia.

Apa itu Zcash?

Pada asalnya adalah garpu Bitcoin, Zcash memanfaatkan positifnya sebagai mata wang digital, sambil menjawab persoalan privasi. Blockchain menggunakan bukti pengetahuan sifar untuk membolehkan transaksi disahkan tanpa mendedahkan maklumat mengenai nilai transaksi, atau pihak pengirim dan penerima.

Salah satu halangan dalam cara koin privasi adalah ketika pengguna ingin mematikan privasi, misalnya untuk audit atau mematuhi peraturan, misalnya. Zcash mempunyai penyelesaian untuk ini. Rangkaian mereka mempunyai sistem di mana pemegang dompet dapat menggunakan dua jenis alamat (masing-masing mewakili dompet yang sama). Yang satu, “alamat-z” bersifat peribadi, sementara yang lain, “alamat-t” dapat dilihat oleh umum. Ini membolehkan pengguna memutuskan kapan mereka ingin mendedahkan butiran transaksi mereka atau tidak, yang memungkinkan lebih banyak fleksibiliti dan kemungkinan kes penggunaan yang lebih luas.

Teruskan membaca untuk mengetahui bagaimana anda boleh membeli ZEC pertama anda, melalui yang popular Pertukaran binance.

Langkah 1: Daftar untuk akaun di Binance

Langkah pertama, jika anda belum melakukannya, adalah membuka akaun di Binance. Prosesnya cepat dan mudah, dan terbuka untuk pengguna hampir di mana sahaja di dunia.

daftar binari 3

Langkah 2: Sahkan akaun anda

Sebelum memulakan perdagangan, anda perlu menyerahkan beberapa dokumen pengesahan kepada pasukan Binance. Selain itu, luangkan masa ini untuk menyediakan Pengesahan 2-Faktor untuk melindungi akaun anda.

Langkah 3: Hantar BTC atau ETH ke akaun Binance anda

Masih sedikit tempat yang mempunyai reputasi dan selamat untuk membeli apa-apa kecuali cryptocurrency yang paling popular dengan Fiat, seperti USD atau EUR. Oleh itu, untuk membeli Zcash, pertama-tama anda memerlukan Bitcoin atau Ethereum. Setelah melakukannya, anda boleh menukar salah satu daripada syiling ini untuk ZEC di Binance.

Sekiranya anda belum memiliki BTC atau ETH, anda boleh membeli salah satu dari pertukaran Fiat seperti Pangkalan Wang Syiling, atau laman web seperti Coinmama atau Changelly.

Untuk menghantar duit syiling ke akaun Binance anda, pergi ke menu di bahagian atas halaman dan pilih “Dana”, kemudian “Deposit”.

Pilih duit syiling yang akan anda hantar dari menu lungsur.

wang simpanan 3

Anda akan ditunjukkan alamat dompet untuk menghantar duit syiling anda. Pastikan anda hanya mengirim duit syiling yang ditentukan ke alamat tersebut (iaitu BTC ke dompet BTC atau ETH ke dompet ETH). Sebarang jenis duit syiling yang anda hantar mungkin akan hilang.

Langkah 4: Tunggu pengesahan

Transaksi sering diselesaikan dalam beberapa minit, tetapi mungkin mengambil masa lebih lama bergantung pada jumlah aktiviti di rangkaian. Tunggu Binance untuk mengesahkan kejayaan transaksi anda sebelum anda meneruskan.

Langkah 5: Cari dan pilih pasangan BTC atau ETH

Setelah dana anda masuk ke dompet Binance anda, inilah masanya untuk beralih ke bahagian pertukaran laman web ini. Pergi ke tajuk navigasi, dan pilih “Pertukaran”, kemudian “Asas”.

Sekarang lihat di sebelah kanan halaman. Cari ZEC di kotak carian, dan klik pada pasangan yang muncul (ZEC / BTC atau ZEC / ETH).

zec binance 1

Pilihan: Gunakan alat canggih Binance untuk membeli pada masa yang tepat

Binance menawarkan data seperti carta analitik masa nyata, jumlah dagangan dan sejarah pesanan untuk membantu anda membuat pergerakan tepat pada waktu yang tepat. Mereka juga memberi anda kemampuan untuk menetapkan pesanan had. Ini bermaksud anda meletakkan harga yang anda ingin beli (atau jual) ZEC, dan pertukaran akan membuat perdagangan anda secara automatik setelah harganya mencapai tahap ini.

Langkah 6: Pilih jumlah Zcash yang akan dibeli

Masukkan harga yang anda ingin beli ZEC, atau pilih pilihan “Pasar” untuk dibeli pada harga semasa (ini disyorkan untuk peniaga pemula atau pemula).

zec binance 2

Seterusnya, masukkan berapa banyak yang anda mahu beli. Jumlahnya boleh berjumlah ZEC atau BTC / ETH, atau anda boleh memilih untuk membelanjakan 25%, 50%, 75% atau 100% dari dompet BTC / ETH anda.

Langkah 7: Beli Zcash!

Tekan butang “Beli ZEC” hijau, dan anda sudah selesai!

Langkah 8: Pindahkan duit syiling anda ke dompet Zcash yang selamat

Amalan terbaik dalam crypto adalah dengan selalu menyimpan duit syiling anda di dompet anda sendiri ketika tidak melakukan perdagangan secara aktif. Meninggalkan duit syiling di bursa meninggalkan dana anda di tangan langkah keselamatan pertukaran, sedangkan di dompet anda sendiri lebih mudah dikendalikan.

Untuk melepaskan ZEC dari bursa, anda memerlukan dompet yang menyokong Zcash. Dompet perkakasan Ledger Nano S dan Trezor Model T menawarkan tahap keselamatan tertinggi. Pilihan alternatif termasuk Keluaran dompet untuk desktop, atau Coinomi untuk telefon bimbit.

Untuk membuat pengeluaran, pergi ke menu tajuk dan pilih “Dana”, kemudian “Pengeluaran”. Pilih ZEC dari menu lungsur turun.

zec binance 3

Masukkan alamat ZEC dari dompet anda, dan jumlah ZEC yang ingin anda keluarkan. Periksa semula alamat yang betul, kemudian klik “Kirim”. Setelah rangkaian menyelesaikan transaksi anda, duit syiling anda akan muncul di dompet ZEC anda.

Ketahui Lebih Lanjut

Baca liputan kami mengenai penyenaraian ZCash di Coinbase Pro pada akhir tahun 2018. Atau, jika anda berminat untuk memperoleh ZEC, anda boleh membaca tentang cara melombongnya dalam panduan kami di sini.

Bagi mereka yang berminat untuk melabur, lihat artikel Ramalan Harga Zcash kami — tetapi selalu buat kajian anda sendiri.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me