Cara Membeli Token Tron (TRX) di Binance

Pada awal Januari 2018, Tron mempunyai cap pasaran lebih dari $ 16 bilion, dengan jumlah perdagangan 24 jam hampir $ 5 bilion. Walaupun telah merosot di pasaran bear 2018, Tron tetap menjadi platform yang sangat digemari ramai. Berikut adalah panduan untuk pemula atau peniaga dari semua jenis cara membeli TRON TRX Binance.

Setelah memindahkan token TRX dari standard ERC20 ke token asli di mainnet mereka sendiri, Tron semakin kuat, dan token TRX ingin memperoleh senarai pertukaran yang semakin banyak.

Apa itu Tron?

Salah satu idea asas untuk blockchain adalah menjadi “internet percuma” – alternatif yang tidak dapat dikendalikan, dibendung atau ditapis. Tron pada dasarnya ini.

Platform ini dibina sebagai sistem penyebaran kandungan yang terdesentralisasi. Di mana ketika ini internet dikendalikan oleh titan seperti Facebook, Google, dan Amazon, Tron ingin membuat internet di mana data dan kandungan dikendalikan oleh pengguna. Bukan oleh pihak ketiga yang mempunyai kepentingan korporat. Sistem ini juga akan membuka jalan untuk penggunaan dan pengedaran aset digital dalam talian, di mana token TRX memperoleh nilainya.

Sekiranya peta jalan pembangunan projek berjalan seperti yang dirancang, TRX dapat melihat pertumbuhan yang baik pada tahun 2019 dan seterusnya. Oleh itu, mari kita lihat bagaimana anda boleh mendapatkan token pertama anda, dan mula melabur dalam ekosistem Tron.

Langkah 1: Untuk Membeli Tron, Daftar untuk akaun di Binance

Pada ketika ini, beberapa pertukaran atau gerbang Fiat yang signifikan telah menambahkan kemampuan untuk membeli TRX dengan Fiat (USD, EUR, JPY dll). Oleh itu panduan ini akan menunjukkan kepada anda cara membeli TRX dengan BTC atau ETH di Binance.

Langkah pertama, jika anda belum melakukannya, adalah membuat akaun di Binance. Prosesnya harus cepat dan mudah, dan pembuatan akaun terbuka untuk pengguna hampir di mana saja di dunia.

daftar binari 1

Langkah 2: Sahkan akaun anda

Anda perlu mengemukakan beberapa dokumen pengesahan sebelum anda mula berniaga. Binance mempunyai operasi yang besar, jadi pengesahan sering diselesaikan dengan sangat cepat, tetapi dalam beberapa kes memerlukan sedikit masa.

Selain itu, ambil kesempatan ini untuk menetapkan langkah keselamatan pada akaun anda, seperti Pengesahan 2-Faktor.

Langkah 3: Hantar BTC atau ETH ke akaun Binance anda

Setelah akaun anda berjalan dan beroperasi, anda perlu menghantar BTC atau ETH ke dompet Binance anda.

Untuk membuat deposit ke Binance, pergi ke tajuk laman web dan pilih “Dana” kemudian “Deposit”.

wang simpanan 2

Pilih duit syiling yang ingin anda simpan dari menu lungsur. Sekarang anda akan mempunyai alamat dompet untuk menghantar duit syiling anda. Pastikan anda hanya menghantar duit syiling yang dipilih ke alamat ini (iaitu BTC ke dompet BTC atau ETH ke dompet ETH). Sebarang jenis duit syiling yang dihantar di sini mungkin akan hilang.

Langkah 4: Tunggu pengesahan

Urus niaga anda selalunya akan diselesaikan dengan cepat, tetapi mungkin memerlukan sedikit masa bergantung pada beban rangkaian pada masa itu.

Tunggu sehingga Binance mengesahkan semuanya telah berjaya diselesaikan sebelum meneruskannya.

Langkah 5: Cari dan pilih pasangan BTC atau ETH

Apabila anda berjaya menambahkan BTC atau ETH ke akaun Binance anda, inilah masanya untuk beralih ke bahagian pertukaran laman web ini. Untuk sampai ke sini, pergi ke tajuk dan pilih “Pertukaran”, kemudian “Asas”.

Sekarang pergi ke sebelah kanan halaman, dan pilih duit syiling yang anda simpan lebih awal. Cari “TRX” di kotak carian, dan klik pada pasangan yang muncul (TRX / BTC atau TRX / ETH).

trance binance 1

Pilihan: Gunakan alat canggih Binance untuk membeli pada masa yang tepat

Binance menawarkan banyak alat dan data untuk membantu memberitahu perdagangan anda. Ini termasuk grafik harga masa nyata, sejarah harga dan pesanan, dan had pesanan.

Pesanan had bermaksud anda boleh menetapkan harga di mana anda ingin membeli TRX (berkaitan dengan BTC / ETH). Setelah harganya mencapai tahap ini, Binance akan melakukan perdagangan anda secara automatik (beli atau jual).

Langkah 6: Pilih jumlah TRX yang akan dibeli

Pergi ke kotak tepat di bawah grafik harga. Masukkan jumlah TRX yang ingin anda beli, begitu juga dengan harga yang anda inginkan untuk membelinya. Sebagai alternatif, pilih tab “Market” untuk membeli pada harga semasa (ini disyorkan untuk peniaga pemula / pemula).

trx binance 2

Langkah 7: Beli Tron TRX!

Tekan butang hijau “Beli TRX”, dan anda sudah selesai! Tahniah! Anda baru sahaja menyelesaikan langkah untuk membeli Tron,

Langkah 8: Pindahkan duit syiling anda ke dompet Tron yang selamat

Adalah idea yang baik dalam kripto untuk menjauhkan syiling anda semasa anda tidak berniaga. Ini kerana anda mempunyai kawalan penuh terhadap keselamatan dana anda, dan bukannya mempercayai langkah-langkah keselamatan bursa.

Untuk melakukan ini, anda memerlukan dompet yang menyokong TRX. Tron mempunyai senarai dompet rasmi di sini, disediakan oleh komuniti Tron. Ini termasuk Atom dan Keluaran dompet untuk Desktop, yang menyokong sejumlah mata wang yang berbeza, dan juga Satowallet untuk Android dan iOS.

Sebagai alternatif, untuk tahap keselamatan tertinggi, anda mungkin ingin melabur dalam dompet perkakasan seperti Lejar Nano S.

Apabila anda telah memilih dan menyediakan dompet, keluarkan duit syiling anda dari Binance. Pergi ke tajuk laman web dan pilih “Dana” kemudian “Pengeluaran”. Pilih TRX dari menu lungsur untuk membeli Tron.

trance binance 3

Masukkan alamat dari dompet TRX anda, dan berapa banyak syiling yang ingin anda keluarkan. Periksa semula alamat yang betul, dan tekan Kirim.

Setelah transaksi anda selesai, duit syiling anda akan muncul di dompet TRX anda.

Ketahui Lebih Lanjut Sebelum Anda Membeli Tron

Ingin mengetahui lebih lanjut mengenai TRON? Baca tentang bagaimana urus niaga Tron memperoleh syiling utama lain dalam artikel mendalam kami. Anda juga boleh membaca tentang bagaimana harga Tron dinaikkan awal tahun ini dengan khabar angin mengenai perkongsian besar.

Berminat melabur di Tron? Anda ingin memulakan dengan artikel ramalan harga Tron kami dan juga bacaan penganalisis kami mengenai perdagangan TRX dalam Analisis Teknikal Tron kami.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me