Cara Membeli Bitcoin Dengan Kad Kredit Di Binance

Binance adalah salah satu platform pertukaran yang paling popular di pasaran crypto. Namun, selalu ada satu kelemahan – tidak menyokong perdagangan mata wang fiat. Kini, platform tersebut membuat perubahan yang akan membolehkan pelanggannya membeli crypto dengan mata wang fiat. Baru-baru ini, pertukaran bekerjasama dengan Simplex, pemproses pembayaran untuk menyediakan pembelian kripto dengan kad kredit. 

Penggunaan kad kredit dalam crypto kontroversial, kerana pertukaran teratas telah berulang-ulang mengenai topik ini. Sebagai contoh, Coinbase berhenti membenarkan pembelian kad kredit pada tahun 2018, tetapi ketika digunakan untuk membolehkannya, pelanggan akan dikenakan biaya tambahan. 

Walau bagaimanapun, Binance telah memutuskan untuk melakukan langkah berani ini, tetapi kad kredit hanya dapat digunakan untuk membeli sekumpulan token terhad, iaitu Bitcoin, Litecoin, Ethereum dan XRP. 

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Binance, Changpeng Zhao, “Industri crypto masih dalam tahap awal, dan sebahagian besar wang dunia masih dalam fiat … Membangun gerbang fiat yang kita perlukan sekarang untuk mengembangkan ekosistem, meningkatkan penggunaan dan memperkenalkan crypto kepada lebih banyak pengguna.”

Walaupun begitu, terdapat beberapa batasan. Pertama, kaedah pembayaran tidak disokong di beberapa negara, dan bahkan di Amerika Syarikat, kaedah ini tidak merangkumi beberapa negeri, seperti Washington DC, New Mexico, New York, dan Georgia. Juga, sokongan untuk bank tidak universal, dan mereka yang boleh menggunakan perkhidmatan akan dikenakan bayaran 3.5% dan perlu menunggu 10-30 minit untuk token mereka. 

Dengan latar belakang ini, mari kita lihat bagaimana anda boleh membeli Bitcoin dengan kad kredit dihidupkan Binance.

Langkah 1: Daftar di Binance 

Beli Bitcoin Dengan Kad Kredit Di Binance

Isi tempat kosong dengan maklumat anda, dan gunakan yang sama untuk log masuk akaun. 

Langkah 2: Akses Halaman Kad Kredit Binance 

Pergi ke Dana bahagian pada bar alat Binance, dan pilih Beli dengan Kad Kredit pilihan. 

Pilih Bitcoin sebagai cryptocurrency yang anda ingin beli, kemudian masukkan jumlah pesanan anda. Bar kedua akan memaparkan jumlah yang akan dikenakan, dengan bayaran 3.5% termasuk. 

Beli Bitcoin Dengan Kad Kredit Di Binance

Seterusnya, anda akan diminta untuk mengesahkan pesanan anda. Baca penafian pendek untuk memahami proses pembelian. Setelah membaca dan memahami penafian, klik pada Saya telah membaca dan bersetuju dengan penafian itu, kemudian Pergi ke Pembayaran

Beli Bitcoin Dengan Kad Kredit Di Binance

Fungsi ini telah dikemas kini pada bulan Februari 2019. Beberapa blog yang ketinggalan zaman akan memberitahu anda bahawa anda perlu memasukkan beberapa bentuk altcoin untuk membeli Bitcoin. Ini bukan membeli Bitcoin, tetapi berdagang atau menukar satu duit syiling dengan yang lain. 

Walau bagaimanapun, Binance menawarkan sokongan untuk fiat-to-crypto. 

Petua 1: Untuk pembelian pertama anda, kami mengesyorkan anda memulakan dengan jumlah yang sedikit agar selamat. Setelah jumlah yang kecil ada di akaun Binance anda, anda boleh terus membeli dengan lebih kerap dan bahkan tanpa perlu risau sama ada wang anda akan dikreditkan ke akaun anda. 

Petua 2: Menyetorkan syiling dari satu pertukaran ke Binance mungkin mempunyai beberapa batasan, dan dibebani dengan bayaran pengeluaran. Kami mengesyorkan anda menggunakan ciri baru dan menikmati kemudahannya kerana anda boleh memasukkan terus ke dalam dompet anda. 

Langkah 3: Berikan Maklumat Anda 

Anda akan diarahkan ke laman web Simplex. Isi tempat kosong dengan butiran yang diperlukan, kemudian sahkan nombor Telefon dan e-mel yang anda berikan semasa membuka akaun Binance. 

Anda akan menerima kod pengesahan di telefon anda. Masukkan kod 4 digit di telefon anda. 

Selain itu, anda akan menerima pautan pengesahan melalui e-mel yang anda berikan. Selepas langkah ini, klik teruskan. 

Langkah seterusnya menghendaki anda mengisi butiran kad kredit anda. Pastikan butirannya sesuai dengan alamat pengebilan. Walau bagaimanapun, kad anda belum dikenakan caj — Klik Bayar sekarang untuk membawa anda ke pengesahan ID. 

Beli Bitcoin Dengan Kad Kredit Di Binance

Langkah 4: Pengesahan 

Dalam langkah ini, anda diminta untuk mengesahkan identiti anda dengan mengambil gambar diri anda memegang kad kredit yang anda gunakan untuk pembayaran. 

Apabila diminta untuk menyediakan selfie, berikan:

Nama anda, dan empat digit pertama dan terakhir nombor kad anda mesti kelihatan; anda dibenarkan menutup digit tengah dengan jari anda. 

Anda juga boleh memuat naik ID yang sah, pasport, dan lesen memandu. Pastikan anda memuat naik setiap sisi dokumen mengikut urutan. 

Sekiranya anda mengikuti langkah-langkah ini secara beragama, Bitcoin anda harus dikreditkan ke akaun Binance anda dalam 20 minit atau kurang. Namun, bergantung pada beberapa faktor, seperti kesesakan rangkaian, mungkin memakan masa hingga satu jam. 

Tahniah! Anda baru sahaja membuat pembelian Bitcoin pertama menggunakan kad kredit anda. 

Terdapat banyak pertukaran di mana anda boleh membeli Bitcoin, tetapi Binance sejauh ini merupakan pertukaran yang terbaik dan paling mudah dicairkan. 

Sekiranya anda belum membuka akaun Binance, inilah masanya anda. Pada waktu puncak, pertukaran mungkin berhenti menerima pemohon baru kerana sebilangan besar pemohon, sesuatu yang disaksikan pada bulan Disember 2017. 

Oleh itu, untuk berada di pihak yang selamat, daftarkan akaun Binance secepatnya, dan kumpulkan beberapa Bitcoin. Seperti yang dikatakan oleh Changpeng Zhao, “Sekiranya anda dan saya mempercayai masa depan Bitcoin, jadi yang terbaik adalah menahan seberapa banyak yang mungkin apabila tidak ada yang peduli.” Kesabaran adalah semua yang anda perlukan. 

Ikuti langkah-langkah ini untuk membeli Bitcoin dengan kad kredit di Binance. 

Cubalah Binance Hari Ini

Selama lebih dari dua tahun, UseTheBitcoin telah melakukan penyelidikan, membuat liputan berita, dan membantu pembaca mencari projek blockchain terbaik. Satu perkara yang kita teruskan ialah Binance.

Binance telah meletakkan dirinya sebagai platform perdagangan terbaik untuk pemula dan pedagang berpengalaman, dan memberi anda beratus-ratus syiling untuk dilaburkan. Binance!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me