Cara Jual Ripple (XRP)

Dalam panduan ini, kami akan membimbing anda bagaimana menjual Ripple (XRP) untuk mata wang fiat atau cryptocurrency lain, melalui pertukaran, serta faktor-faktor yang perlu dipertimbangkan sebelum memilih pertukaran yang sesuai.  

Sebelum menjual XRP anda, anda harus memahami proses pemindahan duit syiling dari simpanan mereka (dompet atau akaun) ke pertukaran. 

Mari kita masuk ke dalamnya!

Anda boleh memilih XRP secara langsung untuk mata wang fiat di bursa yang menerima deposit XRP, atau anda boleh menjual XRP anda untuk mata wang digital lain terlebih dahulu, kemudian menukar mata wang dengan mata wang fiat. Sekiranya anda menggunakan pilihan yang terakhir, anda akan mempunyai lebih banyak pertukaran untuk dipilih, tetapi ada langkah tambahan yang diperlukan. 

Pilihan terpantas dan termudah adalah memperdagangkan XRP untuk mata wang fiat, terutamanya jika anda seorang pemula. 

Pertukaran yang membolehkan anda menjual Ripple termasuk Kraken, Exmo, Bitstamp, Bitsane, Gatehub, Uphold, Cointree, dan Coinbase. Dalam pertukaran ini, anda akan mendapat yang terbaik Harga riak dalam pasaran. 

Jual Ripple Untuk Mata Wang Fiat 

Langkah 1: Buat Akaun Bursa  

Sekiranya anda merancang untuk menjual Ripple (XRP) di bursa yang sama dengan yang anda gunakan untuk membeli XRP, lompat ke langkah 2. 

Sekiranya anda memutuskan untuk menggunakan pertukaran lain, cari pertukaran yang sesuai dengan melakukan usaha wajar untuk menyelesaikan pertukaran yang sesuai dengan keperluan anda. 

Setelah menyelesaikan pertukaran yang sesuai, buka akaun dengan memberikan e-mel anda dan membuat kata laluan. Selain itu, anda perlu memberikan ID anda dan maklumat peribadi lain bergantung pada pertukarannya. Langkah ini dimaksudkan untuk memenuhi peraturan KYC / AML. 

Langkah 2: Masukkan XRP ke dalam akaun anda 

Log masuk ke akaun baru anda, cari alamat dompet yang sesuai untuk XRP dan pastikan token yang anda depositkan dihantar ke alamat tersebut. 

Contohnya, di Kraken, klik pada Dompet dan pilih dompet XRP mereka. Seterusnya, klik Jana Alamat Deposit dan gunakan alamat yang disediakan sebagai destinasi untuk pemindahan XRP anda. 

Langkah 3: Jual Ripple (XRP) 

Dengan XRP yang anda berhasrat untuk menjual di dompet pertukaran baru anda, klik halaman perdagangan bursa dan cari pasangan yang ingin anda jual. Seterusnya, tentukan jumlah XRP yang ingin anda jual dan selesaikan transaksi anda. 

Contohnya, di Kraken, klik Jual di bahagian atas skrin dan cari XRP dalam senarai duit syiling. Klik Jual XRP dan skrin baru yang anda gunakan, ketik jumlah XRP yang ingin anda jual di bidang yang disediakan. Pilih mata wang yang anda mahu jual XRP, dan klik Jual

Jual Ripple

Kaji perinciannya sebelum menyelesaikan transaksi ini. 

Langkah 4: Tarik balik USD 

Akhirnya, anda boleh mengeluarkan mata wang fiat ke dalam akaun bank terpaut anda. Cukup mudah untuk mencari pautan pengeluaran, tetapi sahkan yuran dan masa pemprosesan pertukaran masing-masing. 

Jual Ripple (XRP) Untuk Cryptocurrency 

Sekiranya anda memutuskan untuk menukar XRP dengan cryptocurrency lain, ikuti langkah di bawah. 

Langkah 1: Buat akaun 

Sekiranya anda merancang untuk menjual Ripple pada platform yang sama dengan yang anda gunakan untuk membelinya, lompat ke langkah kedua. 

Walau bagaimanapun, jika anda merancang untuk menggunakan pertukaran yang berbeza, lakukan dengan berhati-hati terlebih dahulu untuk mengetahui pertukaran yang menyokong XRP, kemudian periksa ciri mereka. 

XRP adalah salah satu mata wang digital terbesar di pasaran, sehingga tersenarai di beberapa bursa popular. 

Faktor-faktor yang perlu anda kaji disenaraikan di bawah, ada yang merangkumi bayaran dan ciri. Setelah memilih pertukaran, daftar dengan memberikan e-mel anda dan membuat kata laluan. 

Beberapa pertukaran memerlukan anda memberikan beberapa butiran peribadi tambahan seperti ID dan nombor telefon anda. Pengesahan tambahan ini dimaksudkan untuk memenuhi peraturan KYC / AML. 

Setelah membuat akaun, aktifkan 2FA pada akaun anda, sebelum beralih ke langkah seterusnya. 

Langkah 2: Masukkan Sebilangan XRP ke dalam Akaun Baru Anda 

Pindahkan jumlah XRP yang anda ingin jual dari dompet ke dompet pertukaran anda. Pertama, anda memerlukan alamat XRP dompet pertukaran baru anda supaya anda dapat menghantar jumlah XRP. 

Contohnya, jika anda berniaga di Binance, pergi ke Dana pada bar hitam atas, dan klik Deposit, kemudian klik Pilih Syiling Deposit, dan pilih XRP dari menu lungsur turun. Anda akan melihat baki dan pesanan anda. 

Pada ketika ini, laman web ini akan mengingatkan anda tentang dua perkara penting: Hantar XRP sahaja ke alamat deposit ini. Menghantar mata wang lain ke alamat ini boleh menyebabkan kehilangan deposit anda, dan, deposit XRP ke Binance memerlukan KEDUA alamat deposit dan tag. Kegagalan memasukkan tag anda boleh menyebabkan kehilangan dana yang ada. 

Hantar riak

Salin dengan berhati-hati alamat deposit mata wang yang ditunjukkan. Pergi ke dompet atau akaun di mana XRP anda disimpan dan minta penarikan atau pindahkan ke alamat yang anda berikan. XRP akan didepositkan segera setelah 1 pengesahan rangkaian, dan anda dapat mengesan kemajuan di halaman sejarah atau sampai ke Dana>Sejarah transaksi

Langkah 3: Jual Ripple (XRP) 

Setelah menerima jumlah yang anda ingin jual di dompet pertukaran baru anda, pergi ke bahagian perdagangan pada akaun masing-masing. Gunakan kotak carian untuk mencari pasangan mata wang yang ingin anda jual, dan kemudian tentukan jumlah XRP yang ingin anda jual dan jumlah BTC yang ingin anda beli. 

Sebagai contoh, pada Binance, pergi ke Pertukaran di sudut kanan atas skrin dan pilih Asas

Anda akan menemui bar carian di sudut kanan atas. Taipkan XRP ke dalamnya, dan klik sama ada butang BTC atau butang ETH yang akan anda temukan segera di sebelah kanan, bergantung pada yang mana anda mahu menukar XRP. Kemudian klik pasangan perdagangan yang dipaparkan. 

Jual Ripple on Binance

Anda akan melihat paparan perdagangan untuk pasangan yang anda pilih. Cari di bawah untuk kotak yang bertuliskan Sell Ripple (XRP). Ketik jumlah dan harga yang diingini, kemudian klik warna merah jambu Jual XRP butang di bahagian bawah halaman. 

Jual Ripple

Jangan lupa untuk mengesahkan butiran pesanan anda sebelum mengklik butang jual XRP. 

Langkah 4: Pindahkan Duit Baru Anda ke Dompet yang Selamat 

Sekiranya anda ingin menyimpan cryptocurrency yang baru anda perolehi di dompet pertukaran, anda boleh. Walaupun begitu, ini tidak digalakkan, kerana dompet pertukaran tidak selamat dari peretasan. 

Pilihan terbaik adalah menggunakan dompet perkakasan, kerana jauh dari luar peretas dan membolehkan anda menyimpan kunci peribadi anda. 

Memindahkan duit syiling anda cukup mudah. Pada Binance, klik pada Pengeluaran pautan dari Dana menu, dan pilih duit syiling atau token yang ingin anda pindahkan dan masukkan nombor dan alamat pengeluaran. 

Faktor Yang Perlu Dipertimbangkan Sebelum Menetap Di Bursa

Cryptocurrency adalah aset yang rumit dan terkenal dengan turun naik harganya. Oleh itu, sangat penting untuk anda memahami sepenuhnya semua risiko yang terlibat dalam memperdagangkan aset digital ini sebelum meneruskannya. Selain itu, anda harus mempertimbangkan beberapa faktor yang boleh mempengaruhi niat perdagangan anda sebelum menyelesaikan pertukaran, faktor yang perlu dipertimbangkan termasuk, yuran perdagangan, proses pengesahan, keselamatan, sokongan pelanggan, had transaksi, bayaran dan kaedah pengeluaran, dan jenis platform. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me