Binance Jersey: Semua yang Perlu Anda Ketahui

Jersi Binance (Binance.jeadalah pertukaran yang selamat dan boleh dipercayai untuk berdagang Pound Britain (GBP) dan Euro (EUR) dengan Bitcoin dan Ethereum di UK dan Eropah. Platform ini juga menawarkan perkhidmatan pengurusan aset digital kepada pengguna di seluruh dunia.

Dalam siaran akhbar minggu lalu, Binance diumumkan bahawa mereka memasuki pasaran Eropah melalui platform baru. Binance Jersey akan menyokong perdagangan fiat langsung ke crypto menggunakan euro (EUR) dan Pound Britain (GBP). Dengan dua mata wang tersebut, pengguna akan dapat memperdagangkan Bitcoin (BTC) dan Ethereum (ETH).

Pasangan Dagangan Yang Ditawarkan Di Binance Jersey

Platform akan membolehkan pengguna berdagang dengan empat pasangan baru termasuk BTC / GBP, ETH / GBP, ETH / EUR, dan BTC / EUR setelah mereka melengkapkan pengesahan akaun mengikut proses Kenali Pelanggan Anda (KYC).

Dalam siaran akhbar, Binance menyatakan bahawa pengembangan ke pasaran Eropah akan memberikan: 

“Kebebasan dari ketidakpastian Brexit yang menjulang di mana pound dan euro juga menjadi perhatian. Melalui Binance Jersey, kami ingin membantu merapatkan saluran crypto-fiat untuk Eropah dan UK sebagai sebahagian daripada pengembangan global kami untuk menyokong penggunaan cryptocurrency yang lebih luas. “

Ciri-ciri Jersi Binance

Platform baru ini menawarkan pengalaman perdagangan bertaraf dunia kepada pengguna.

  • Ia pantas, selamat dan boleh dipercayai. – Ia menawarkan prestasi terkemuka di industri dengan kemampuan untuk memproses sehingga 1.4 juta transaksi sesaat. Ia juga mempunyai teknologi penyimpanan canggih yang menjamin keselamatan maksimum.
  • Ia menawarkan sokongan bertaraf dunia dengan sokongan pelanggan 24/7 langsung dan pemprosesan KYC yang pantas.
  • Ia mesra pengguna dengan antara muka yang intuitif dan mudah digunakan.

Cara Memulakan

  • Pergi ke laman web rasmi dan daftarkan akaun selepas itu anda akan dibawa melalui proses KYC.
  • Deposit aset sama ada dalam EUR, GDP, BTC atau ETH.
  • Mula berniaga

Bagaimana Jersi Binance Bermula

Pada Jun 2018 Binance ditandatangani memorandum persefahaman (MOU) dengan Digital Jersey, sebuah organisasi bebas yang mewakili industri digital Pulau. Kerjasama itu membawa kepada kelahiran Binance Jersey.

Kerjasama itu akan menyaksikan Binance dan Digital Jersey memberikan latihan melalui program kemahiran digital dan beberapa perkhidmatan lain dengan tujuan mempromosikan blockchain di Jersey. Ia juga akan menyokong Binance ketika berunding mengenai pematuhan terhadap peraturan AML.

Digital Jersey juga akan menyokong pertukaran crypto ketika menjalin hubungan perlesenan dan perbankan di peringkat dasar.

Digital Jersey mendapat sokongan Kerajaan Pulau dan Suruhanjaya Perkhidmatan Kewangan dalam hal pengembangan blockchain di fintech dan juga pertumbuhan bakat tempatan.

Pada masa itu, Tony Moretta, Ketua Pegawai Eksekutif Digital Jersey menyatakan bahawa:

“Kami dapat menyediakan kotak pasir yang permis untuk perniagaan kripto inovatif berkembang maju tanpa menjauhkan diri dari standar peraturan yang umumnya tinggi yang berlaku di wilayah kami. Kami berharap dapat bekerjasama dengan Binance untuk mengembangkan fungsi pertukaran dan pematuhan mereka di Jersey, memberikan latihan blockchain sebagai sebahagian daripada program kemahiran digital kami dan menyokong pertumbuhan syarikat baru dalam bidang ini. “

Menurut Wei Zhou, CFO di Binance, Pulau Jersey sudah mempunyai kerangka undang-undang dan peraturan sedia ada untuk crypto yang membolehkan Binance masuk dengan sempurna. Ia juga merupakan pelopor dalam pengembangan blockchain yang dimanfaatkan oleh kerangka kerja yang kuat dan kumpulan bakatnya.

Dengan melancarkan di Jersey, platform crypto baru berharap dapat meningkatkan kelebihan daya saing Pulau dalam industri perbankan di antara bidang kuasa lain yang juga bersaing untuk perniagaan yang berkaitan dengan crypto.

Pulau Jersey bukan sebahagian daripada Kesatuan Eropah; tetapi ia mengekalkan hubungan baik dengan EU melalui UK. Namun, pulau ini hanya dianggap sebagai sebahagian daripada EU untuk perdagangan barang.

Juga, ia mempunyai hubungan formal dengan United Kingdom yang dinyatakan dalam protokol 3 Perjanjian Aksesi 1972 di UK. Pulau telah berjaya niat jelas kepada Britain tentang hasratnya untuk mengekalkan hubungannya dengan EU dan juga Britain selepas Brexit.

Jadi Jersey berfungsi sebagai rancangan luar jangka selepas Brexit untuk Binance. Pertukaran telah mengikuti jejak Coinbase yang membuka pejabat di Dublin tahun lalu.

Penerimaan Jins Binance Dan Harga Duit Syiling Binance

Pendaftaran di platform bermula dengan segera, dan Menurut kepada Ketua Pegawai Eksekutif, Zhao Changpeng selama ini sangat memberangsangkan. Dia menambah bahawa “Sudah ada pengesahan pengesahan KYC.”  Namun, mereka telah memperuntukkan lebih banyak sumber untuk mengurangkannya.

Pelancaran Binance Jersey juga memberi kesan positif terhadap harga duit syiling Binance. The BNB melonjak lebih daripada 18 peratus berikutan pengumuman platform baru.

Sertai sekarang

Jersi Binance menawarkan beberapa perdagangan diskaun ketika ia mula dilancarkan. Ini adalah kaedah terbaik untuk menyertai pasaran crypto untuk orang Eropah, menggunakan salah satu platform perdagangan terbesar dan paling dipercayai di pasaran. Pergi ke Binance Jersey menggunakan pautan ini dan periksa sendiri.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me