Bagaimana Membeli Dogecoin?

Terdapat banyak cara di mana anda boleh membeli Dogecoin (DOGE). Mata wang kripto ini dilancarkan sebagai “mata wang jenaka” pada bulan Disember 2013. Walau bagaimanapun, ia berkembang pesat menjadi salah satu yang terbesar dari segi penilaian pasaran di dunia. 

Inilah yang mendorong banyak pelabur untuk mempertimbangkan secara serius untuk membeli Dogecoin. Selama bertahun-tahun, telah menunjukkan bahawa lebih daripada sekadar jenaka, mata wang maya ini ada di sini untuk kekal. Dalam panduan ini, anda akan belajar bagaimana membeli Dogecoin, platform terbaik untuk melakukannya dan apa sebenarnya cryptocurrency ini.

Apa itu Dogecoin?

Sekiranya anda ingin mengetahui cara membeli dogecoin, maka anda perlu mengetahui ciri-ciri mata wang maya ini. Dogecoin adalah salah satu aset digital yang paling popular di dunia. Karakteristik utamanya ialah logo menampilkan anjing Shiba Inu dari meme internet “Doge”.

Ia laman rasmi mendakwa bahawa Dogecoin adalah mata wang digital peer-to-peer yang terdesentralisasi. Aset digital boleh digunakan untuk menghantar dan menerima pemindahan wang dalam talian. Ini serupa dengan Bitcoin tetapi dengan cara yang lebih cepat dan lebih murah.

Salah satu perkara yang paling penting mengenai Dogecoin adalah komunitinya. Ini adalah komuniti yang bersemangat, ramah dan lucu yang berkongsi meme dan bercakap mengenai cryptocurrency. Salah satu perkara menarik untuk disebut mengenai Dogecoin adalah berkaitan dengan aktiviti yang dibuat oleh komuniti.

Logo Dogecoin dengan beberapa syiling di belakang

Sebagai contoh, mereka telah membuat kempen penggalangan dana untuk Pasukan Bobsled Jamaica untuk pergi ke Olimpik Musim Sejuk Sochi. Seluruh komuniti Dogecoin dapat mengumpulkan DOGE bernilai $ 50,000.

Perhatikan bahawa harga token cenderung sangat tidak stabil. Kadang-kadang, ia boleh menjadi lebih mudah berubah daripada Bitcoin. Sebagai contoh, semasa pasaran bull 2017, DOGE berjaya melepasi $ 0.017 setiap duit syiling. Ini membolehkan aset digital menjadi salah satu yang terbesar di dunia.

Sekarang kita mempunyai lebih banyak maklumat mengenai mata wang maya ini, mari kita pergi ke cara membeli Dogecoin.

Cara Membeli Dogecoin?

Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana untuk membeli stok dogecoin, maka izinkan saya memberitahu anda bahawa anda tidak akan dapat. Seperti yang telah kita sebutkan di bahagian sebelumnya, Dogecoin adalah cryptocurrency dan bukan saham. Inilah sebabnya mengapa anda perlu mencari pelbagai cara untuk membeli aset digital ini.

Nasib baik, pasaran menawarkan pelbagai penyelesaian untuk pengguna mendapatkan akses ke mata wang maya ini. Pertukaran cryptocurrency biasanya merupakan pilihan terbaik. Mereka cepat, mudah digunakan, dan bahkan boleh dihubungkan dengan akaun bank. Ini akan menjadikan keseluruhan pengalaman membeli menjadi tugas yang mudah.

Sudah tentu, anda juga boleh membeli Dogecoin dari orang lain. Tetapi ini mungkin bukan penyelesaian terbaik atau ideal. Biasanya sukar untuk mencari orang yang tepat untuk melakukannya. Lebih-lebih lagi, harganya juga sedikit berbeza daripada harga yang anda dapati menggunakan pertukaran kripto.

Binance

Binance kini merupakan pertukaran cryptocurrency yang terkemuka. Platform ini menawarkan sokongan kepada pelbagai aset digital, termasuk Dogecoin. Binance akan menjadi kaedah termudah bagi anda untuk mendapatkan akses ke DOGE.

Binance mempunyai jawapan untuk soalan tersebut ‘Cara membeli Dogecoin dengan Bitcoin?.’Anda boleh membeli Dogecoin menggunakan Bitcoin dan aset digital lain seperti USDT atau BUSD. Cara terbaik untuk melakukannya adalah dengan menggunakan USDT dan BUSD jika anda memilikinya. Ini adalah koin stabil yang ditambat pada harga dolar A.S. Selanjutnya, Binance mempunyai jumlah dagangan yang besar, yang bermaksud bahawa anda boleh membeli atau menjual sejumlah besar DOGE.

Pertukaran cryptocurrency ini juga akan menjadi pilihan yang baik bagi para pelabur yang tertanya-tanya bagaimana untuk membeli Bitcoin dengan Dogecoin. Sesungguhnya, dengan menggunakan Binance, anda boleh menyimpan DOGE anda dan sebaik sahaja membeli Bitcoin, mata wang maya terbesar di dunia.

Cara Membeli Dogecion dengan Bitcoin di Binance

Binance telah bekerja sejak beberapa tahun kebelakangan untuk menjadikan pengalaman perdagangan lebih selesa. Pengguna boleh menggunakan mata wang fiat untuk membeli Bitcoin (di beberapa bidang kuasa) dan membeli dogecoin dengan Bitcoin. Di samping itu, Binance selalu terbuka untuk menawarkan pengguna kemungkinan untuk mengambil bahagian dalam aktiviti masyarakat yang berbeza.

Perlu dinyatakan bahawa Binance juga telah melancarkan bahagian baru untuk peniaga yang membolehkan pengguna membeli aset digital dari pelabur lain. Penyelesaian peer-to-peer (P2P) ini menjadi sangat popular dalam beberapa bulan kebelakangan ini. Anda pasti dapat membeli Dogecoin menggunakan pilihan ini yang akan anda dapati di bahagian “Beli Crypto” di bursa.

Anda akan dapat membuat tawaran untuk DOGE yang ingin anda beli. Lebih-lebih lagi, ada pelbagai kemungkinan yang ada. Sebilangan penjual ingin menerima pembayaran secara tunai, yang lain menggunakan akaun bank. Tambahan lagi, tawaran di platform ini akan berbeza mengikut wilayah anda. Ini adalah perkara penting yang harus anda pertimbangkan sekiranya anda ingin membeli DOGE atau cryptocurrency lain.

Pangkalan Wang Syiling

Coinbase adalah salah satu pertukaran cryptocurrency terbesar dan paling popular. Manfaat utama platform ini adalah berkaitan dengan betapa mudahnya pengguna membeli dan menjual mata wang maya. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Coinbase menjadi platform kegemaran untuk ditangani oleh pendatang baru

Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana untuk membeli Dogecoin di Coinbase, maka berita buruknya adalah mustahil. Buat masa ini, Coinbase tidak menawarkan sokongan kepada Dogecoin. Ini bermaksud bahawa pengguna yang ingin mendapatkan akses ke Dogecoin harus melakukannya melalui platform lain.

Walau bagaimanapun, terdapat beberapa cara untuk membeli Dogecoin di Coinbase. Anda sentiasa dapat memperoleh Bitcoin (BTC) dan mata wang maya lain dan menghantarnya ke bursa yang akan menyokong Dogecoin. Ini boleh berguna jika anda ingin membeli Dogecoin dengan PayPal.

Pada masa ini, pertukaran biasanya tidak menawarkan pengguna kemungkinan untuk membeli mata wang maya dengan akaun PayPal mereka. Walau bagaimanapun, Coinbase membolehkan individu di beberapa wilayah untuk menghubungkan akaun PayPal mereka ke bursa. Ini membolehkan anda memindahkan dana ke Coinbase, membeli aset digital seperti BTC, memindahkannya ke platform lain dan membeli Dogecoin.

Walaupun ini terdengar agak rumit, namun tidak. Mungkin memerlukan sedikit masa dengan pelbagai langkah yang harus anda lakukan, namun ini boleh menjadi kaedah yang baik bagi anda untuk mengetahui cara membeli Dogecoin dengan PayPal.

Dogecoin, Cara Membelinya Menggunakan Kaedah Lain?

Terdapat pertukaran cryptocurrency lain yang boleh anda gunakan untuk membeli DOGE. Semuanya akan bergantung pada pertukaran yang anda suka dan pada platform yang tersedia di wilayah anda. Di mana-mana pertukaran yang telah kami sebutkan di atas, pengguna dapat membeli Dogecoin hanya dalam beberapa minit jika mereka sudah menjadi pengguna yang terdaftar.

Beberapa platform besar lain yang menyokong DOGE termasuk Bittrex, BitMax, Bitcoin.com Exchange, HitBTC, Huobi Global, OKEx, Poloniex, YoBit dan banyak lagi. Beberapa pasangan perdagangan yang paling popular untuk berdagang doge termasuk DOGE / USDT, DOGE / USD, DOGE / BTC, DOGE / TRY atau DOGE / LTC, antara lain.

Kaedah lain untuk membeli Dogecoin termasuk PayPal dan Bitcoin. Anda akan belajar melakukannya di bahagian artikel ini yang akan datang.

Cara Membeli Dogecoin dengan PayPal?

Kami telah menerangkan kepada anda cara membeli Dogecoin di Binance. Ini akan sangat membantu anda untuk mendapatkan akses ke DOGE dengan PayPal. Untuk melakukannya, anda perlu menyambungkan akaun PayPal anda ke akaun Coinbase anda.

Ini membolehkan anda menyimpan dana ke Coinbase dan membeli Bitcoin. Kaedah terbaik untuk membeli Dogecoin dengan PayPal adalah dengan menggunakan BTC sebagai aset perantara. Ia akan lebih murah daripada dengan aset digital lain seperti Ethereum.

Setelah anda memperoleh BTC menggunakan akaun Coinbase anda, anda perlu menghantarnya ke Binance. Binance mempunyai pasangan perdagangan iaitu DOGE / BTC. Ini akan membantu anda memahami cara Membeli Dogecoin dengan PayPal.

logo paypal dengan latar belakang putih

Pemindahan akan mengambil masa beberapa minit untuk diproses. Sekiranya anda tahu bagaimana Bitcoin berfungsi, ini tidak menjadi masalah bagi anda. Apabila dana BTC mencapai akaun Binance anda, anda akan dapat membeli Dogecoin dengan Bitcoin.

Ingatlah bahawa untuk mengeluarkan dana anda dari Coinbase, anda perlu membayar komisen kecil. Selain itu, pemindahan BTC juga akan merangkumi yuran. Akhirnya, membuat perdagangan di Coinbase dan Binance juga akan membuat anda dikenakan bayaran. Ini bermaksud bahawa jika anda ingin membeli Dogecoin dengan PayPal anda tidak akan mendapat harga terbaik.

Beli Dogecoin dengan Bitcoin

Seperti yang telah kita lihat, adalah mungkin untuk membeli Dogecoin menggunakan cryptocurrency yang berbeza. Membeli Dogecoin dengan Bitcoin memerlukan anda memiliki Bitcoin terlebih dahulu. Anda boleh memiliki BTC di dompet atau di bursa anda. Walau bagaimanapun, jika anda hanya ingin memperdagangkan pasangan perdagangan DOGE / BTC, anda boleh membeli Bitcoin dan mula melakukannya.

Anda akan dapat membeli Dogecoin menggunakan Bitcoin di beberapa bursa. Bitcoin adalah cryptocurrency terbesar di dunia dan mempunyai kecairan yang besar. Ini bermakna bahawa anda boleh memasukkan BTC ke dalam pertukaran dengan pasangan perdagangan DOGE / BTC dengan mudah dan membeli Dogecoin dengan Bitcoin. Ini hanya memerlukan beberapa minit bergantung pada sama ada anda harus membeli Bitcoin sebelum ini atau tidak.

Sekiranya anda sudah mempunyai Bitcoin di bursa, anda boleh pergi ke pasangan perdagangan DOGE / BTC dan mula berdagang. Binance adalah salah satu pertukaran yang menawarkan kemungkinan ini kepada anda. BitMax dan Bittrex juga membantu pengguna membeli Dogecoin menggunakan Bitcoin.

Anda mesti memilih harga yang anda mahu bayar untuk ANJING yang anda ingin beli. Ingatlah bahawa anda mungkin tidak dapat membeli 1 DOGE sahaja. Anda mungkin perlu memperoleh lebih banyak duit syiling agar transaksi dapat dilakukan oleh platform. Perlu diingat bahawa beberapa platform perdagangan tidak membenarkan anda membuat pesanan dengan jumlah yang kecil.

Beli Bitcoin dengan Dogecoin

Anda juga boleh membeli Bitcoin dengan Dogecoin. Perkara ini akan menjadi perkara yang tidak biasa dilakukan. Peniaga biasanya memegang portfolio mereka dalam mata wang USDT, Bitcoin atau fiat dan bukannya DOGE. Namun, mungkin ada peminat DOGE di luar sana yang ingin mengetahui cara membeli bitcoin dengan Dogecoin, dan itu baik-baik saja.

Prosesnya akan menjadi sangat mudah. Pertama sekali, anda perlu mempunyai DOGE dalam dompet atau pertukaran dengan pasangan perdagangan DOGE / BTC. Seperti yang anda lihat, pasangan perdagangan akan sama seperti jika anda ingin membeli Dogecoin dengan Bitcoin. Namun, kali ini anda akan membeli Bitcoin daripada menjualnya dengan duit DOGE.

Kedua, anda perlu membuka pasangan perdagangan yang betul. Seperti yang telah kami sebutkan, pasangan perdagangan yang harus anda cari adalah DOGE / BTC. Pasangan perdagangan ini boleh didapati di platform seperti Binance, Bittrex dan BitMax.

Akhirnya, anda sekarang perlu membuat pesanan di DOGE untuk membeli Bitcoin. Umumnya mungkin menggunakan pasaran dan had pesanan. Pesanan had akan membolehkan anda menetapkan harga di mana anda ingin membeli Bitcoin dan pesanan pasaran akan segera dilaksanakan.

Kata Akhir mengenai Cara Membeli Dogecoin

Membeli Dogecoin adalah perkara yang mudah dilakukan sekiranya anda mengetahui pertukaran mana yang hendak digunakan. Selain itu, mekanisme yang telah kami jelaskan berkaitan dengan cara membeli Dogecoin adalah kaedah terpantas dan termudah untuk melakukannya.

Pada masa yang sama, jika anda mencari maklumat tentang cara membeli stok Dogecoin, sekarang anda tahu tidak mungkin melakukannya. Binance akan menjadi platform terbaik untuk mendapatkan akses dan pendedahan kepada DOGE. Coinbase, sebaliknya, akan menjadi penyelesaian yang baik untuk anda membeli Dogecoin dengan PayPal (jika misalnya, dana anda tersekat di akaun ini).

Membeli Dogecoin dari orang lain mungkin bukan perkara terbaik untuk dilakukan memandangkan kekangan yang ada untuk melakukannya. Walaupun begitu, ini juga boleh menjadi pilihan sekiranya penyelesaian di atas tidak tersedia di wilayah anda.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me