Bagaimana dan Di mana Membeli Monero Coin?

Anda berada di tempat yang tepat jika anda tahu mengetahui jawapan untuk “Di mana Membeli Monero?” Monero adalah salah satu cryptocurrency terbesar di dunia. Aset digital XMR menawarkan peningkatan privasi berbanding aset digital lain. Oleh itu, mempunyai akses ke Monero dapat memungkinkan kita melindungi privasi kita ketika mengirim dan menerima transaksi crypto. Dalam panduan ini, kami akan berkongsi dengan anda semua maklumat mengenai XMR. Anda akan dapat mengetahui cara membeli Monero dengan USD dan cara menyimpannya dengan betul. Selanjutnya, anda akan mendapat maklumat berharga mengenai cara mata wang maya ini berfungsi.

Apa itu Monero (XMR)?

Sekiranya anda ingin tahu di mana untuk membeli Monero, maka anda pasti harus tahu apa itu Monero. Monero adalah salah satu duit syiling privasi yang disebut. Matlamat di sebalik cryptocurrency ini adalah untuk melindungi privasi pengguna ketika mereka menggunakan aset digital.

Apabila kami menggunakan Bitcoin (BTC) atau Litecoin (LTC) untuk menghantar atau menerima transaksi, maklumat kami menjadi umum. Semua alamat Bitcoin dan Litecoin dapat dilihat oleh setiap pihak yang berminat melalui penjelajah blockchain.

Pengguna bukan sahaja dapat melihat dan melihat alamat tetapi juga transaksi yang dihantar dan diterima, termasuk baki. Sekiranya anda menghantar 100 BTC kepada pengguna lain, adalah mungkin untuk melihat transaksi ini dalam talian dan semua transaksi sebelumnya dan berikutnya. Oleh itu, privasi secara harfiah tidak ada.

orang yang menyimpan monero emas (salah satu cryptocurrency paling mudah ditambang) dengan latar belakang pertukaran cryptocurrency, salah satu tempat untuk membeli monero

Walaupun nama kami tidak ditunjukkan, adalah mungkin untuk membuat hubungan antara transaksi yang berlaku dan identiti kami dengan mudah. Ini juga mungkin berlaku jika kita menggunakan pertukaran dan perkhidmatan berkaitan kripto lain.

Monero hadir untuk menawarkan privasi sebenar kepada pengguna yang melakukan transaksi aset digital. Inilah sebabnya mengapa banyak pengguna bertanya “Di mana Membeli Monero? atau “Bagaimana membeli Monero Coin?”

Dengan Monero, anda bukan sahaja mempunyai kawalan ke atas dana anda, tetapi anda juga mendapat nama yang anda mahu kirim dan terima wang. Anda pasti tidak mahu orang lain memahami urus niaga yang anda buat.

Di mana untuk membeli Monero?

Oleh itu, jika anda ingin melindungi alamat dan baki dompet anda, maka anda harus menggunakan XMR. Tetapi di mana untuk membeli Monero? Jawapannya sangat mudah. Anda boleh mendapatkan Monero dalam pertukaran cryptocurrency atau dari pengguna crypto lain. Sekiranya anda tidak tahu di mana untuk membeli Monero, senarai berikut akan membantu anda membuat keputusan.

Pertukaran Cryptocurrency

Ini adalah kaedah termudah untuk mendapatkan akses ke mata wang maya ini. Sekiranya anda ingin tahu di mana untuk membeli duit syiling Monero, maka menggunakan pertukaran akan menjadi jawapan yang tepat. Pertukaran senang digunakan dan intuitif bagi kebanyakan pengguna.

Pertukaran cryptocurrency mempunyai kecairan yang besar untuk mata wang digital XMR dan sangat berguna untuk menggunakan aset digital yang lain. Selain itu, pertukaran menawarkan pelbagai perkhidmatan untuk terlibat dalam pasaran cryptocurrency.

Beberapa pertukaran cryptocurrency yang boleh anda gunakan untuk belajar bagaimana membeli Monero termasuk Binance, OKEx atau HitBTC, antara lain. Setiap platform ini akan menawarkan perkhidmatan dan penyelesaian yang berbeza. Anda boleh menggunakan salah satu daripadanya bergantung pada perkhidmatan yang anda inginkan.

Dengan menggunakan pertukaran kripto, anda akan dapat menyimpan dana menggunakan kad bank atau kad debit dan kredit kadangkala. Ini adalah kaedah termudah untuk mendapatkan akses cepat dan mudah ke cryptocurrency dan bukan hanya XMR.

HitBTC

HitBTC adalah antara pertukaran terbesar dari segi pasangan perdagangan. Platform ini juga menawarkan kemungkinan pengguna untuk membeli Monero dan aset digital lain. Anda boleh membeli XMR menggunakan stablecoin yang berbeza dan cryptocurrency lain seperti Ethereum (ETH) atau Bitcoin (BTC).

logo hitbtc

Platform ini juga membolehkan pengguna memasukkan dana. Di Kesatuan Eropah, pemindahan SEPA dibenarkan. Namun, tidak semua wilayah menyokong pemindahan kawat.

Pertukaran ini dapat membantu anda menyelesaikan persoalan bagaimana membeli Monero dengan USD. Anda boleh menyimpan dana dan menukarnya dengan mata wang kripto yang kemudiannya boleh ditukar dengan duit syiling XMR.

Kraken

Kraken dianggap sebagai salah satu pertukaran yang paling selamat dan dikenali di dunia. Platform ini dibuat pada tahun 2011 hanya beberapa tahun selepas pelepasan Bitcoin rasmi. Pertukaran crypto ini terletak di Amerika Syarikat dan menawarkan kemungkinan pengguna untuk membeli Monero menggunakan USD atau EUR.

logo pertukaran kraken

Sekiranya anda ingin tahu di mana untuk membeli Monero dengan USD atau EUR, maka Kraken akan menjadi platform yang tepat untuk digunakan. Syarikat ini telah memfokuskan pada keselamatan dan privasi pengguna. Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, Kraken menunjukkan bahawa ia adalah antara platform perdagangan kripto paling selamat di dunia.

OKEX

Mari kita beralih ke OKEX. Syarikat ini bukan sahaja membenarkan pengguna membeli XMR tetapi mereka juga dapat menikmati penyelesaian kewangan yang berbeza. Dengan cara ini, mereka dapat menggunakan protokol, penyelesaian dan rangkaian yang berkaitan dengan crypto.

Syarikat ini juga antara yang paling berguna untuk memperdagangkan aset digital dan mendapatkan akses bukan sahaja ke XMR tetapi juga ke mata wang maya yang lain. Selain itu, OKEX juga dianggap sebagai pertukaran crypto yang sangat selamat yang menawarkan beberapa penyelesaian terbaik untuk pelanggannya.

logo okex

Sekiranya anda membeli dan memegang Monero di OKEX, pertimbangkan bahawa ia mungkin hanya berguna jika anda ingin memperdagangkan aset digital. Untuk mendapatkan keselamatan terbaik, anda harus menarik balik XMR anda ke dompet perkakasan atau perisian. Di bahagian seterusnya panduan Tempat Beli Monero ini, anda akan belajar cara menyimpan duit syiling XMR anda dengan betul.

Binance

Dengan menggunakan pertukaran cryptocurrency Binance, anda akan dapat mengetahui cara membeli Monero. Binance telah beroperasi sejak 2017 dan telah menawarkan bukan sahaja perkhidmatan perdagangan tetapi juga akses ke rangkaian dan perkhidmatan cryptocurrency.

Logo dan cogan kata Binance

Walaupun anda tidak dapat membeli Monero dengan USD, anda boleh memperdagangkannya dengan mata wang maya yang lain. Selain itu, anda boleh mengeluarkan XMR dan terus menggunakannya di luar pertukaran cryptocurrency ini. Perkara positif mengenai Binance adalah bahawa ia memberi pengguna pelbagai pilihan on-tanjakan.

Pengguna boleh mendeposit EUR dan banyak mata wang lain. Selepas itu, mereka boleh mendapatkan akses dengan mata wang maya menggunakan akaun bank atau kad debit atau kredit. Oleh itu, Binance menawarkan fleksibiliti dan perkhidmatan yang mudah digunakan kepada pengguna pakar dan pendatang baru ke pasaran.

Bitfinex

Pertukaran cryptocurrency lain yang membolehkan anda membeli Monero adalah Bitfinex. Platform ini boleh dianggap sebagai salah satu pertukaran yang paling dikenali dalam industri. Bitfinex juga berfungsi dengan aplikasi mudah alih, yang bermaksud bahawa anda tidak perlu memiliki komputer untuk mendapatkan akses ke XMR. Semuanya boleh diproses menggunakan telefon pintar anda.

logo bitfinex

Lebih-lebih lagi, pertukaran ini telah menambahkan sokongan kepada dolar A.S. Sekiranya anda mencari tempat untuk membeli Monero dengan USD, maka Bitfinex boleh menjadi salah satu pilihan terbaik yang ada. Semuanya tentu bergantung pada ketersediaan pertukaran di rantau anda.

Beberapa platform tidak tersedia untuk semua bidang kuasa. Inilah sebabnya mengapa anda harus selalu mengetahui sama ada ia menawarkan perkhidmatan ke wilayah anda.

Pertemuan Peer-to-Peer atau Crypto

Kemungkinan lain yang harus anda ketahui di mana untuk membeli Monero adalah dengan menggunakan platform peer-to-peer. Pada asasnya, anda boleh membeli XMR dari pengguna lain di pasaran cryptocurrency. Anda boleh berjumpa dengan mereka atau hantar dana ke akaun bank mereka dan terima duit syiling Monero anda.

Ini boleh menjadi kurang intuitif dan pastinya tidak secepat dan selesa dengan menggunakan platform pertukaran tradisional. Beberapa pertukaran seperti Binance menawarkan kemungkinan pengguna untuk membeli XMR dari pengguna lain melalui platform P2Pnya. Walaupun begitu, jika anda menggunakan Binance, mungkin merupakan idea yang lebih baik untuk membeli Monero menggunakan platform perdagangan spot.

Terdapat beberapa platform perdagangan P2P yang tersedia sekarang. Sebahagian daripadanya termasuk LocalMonero dan LocalCoinSwap. Jawapan lain untuk “Di mana Membeli Monero?” adalah dengan pergi ke pertemuan Monero atau crypto di rantau anda dan menukar XMR dengan wang tunai di sana atau sebaliknya.

Pertemuan Crypto adalah kaedah terbaik bukan sahaja untuk mengenali masyarakat tetapi juga untuk mendapatkan beberapa kenalan yang berguna dalam industri ini. Pengguna boleh mendapatkan akses kepada individu yang menggunakan untuk membeli dan menjual aset digital dengan wang tunai. Oleh itu, jika anda menemui pertemuan kripto dekat dengan bandar anda, mungkin ada baiknya anda turut serta.

Beberapa kelebihan menggunakan rangkaian P2P termasuk perlindungan privasi dan sebahagian daripadanya tidak mempunyai KYC. Oleh itu, jika anda mementingkan privasi, ini mungkin juga merupakan salah satu kaedah terbaik untuk belajar membeli Monero.

Menyimpan Monero

Sekarang anda tahu di mana hendak membeli Monero, anda perlu tahu cara menyimpannya. Terdapat beberapa dompet crypto yang boleh anda gunakan. Sekiranya anda merancang untuk memperdagangkan Monero, maka anda boleh menyimpan dana anda dalam pertukaran crypto. Pertukaran yang disenaraikan di atas boleh menjadi pilihan yang baik.

Anda hanya boleh memperdagangkan duit syiling XMR anda yang cuba mendapat keuntungan dari turun naik pasaran. Kemudian memindahkan dana anda ke dompet lain mungkin tidak masuk akal. Walau bagaimanapun, ingat bahawa pertukaran akan menjadi penjaga wang anda. Ini pasti berisiko.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, puluhan pertukaran telah diretas dan banyak dari mereka akhirnya kehilangan berjuta-juta dolar dana pengguna. Sekiranya anda tidak mahu menghadapi masalah ini, anda harus mengeluarkan dana anda ke dompet yang akan memberi anda simpanan wang anda.

Dompet Perkakasan dan Perisian

Dompet perkakasan dan perisian boleh menjadi beberapa tempat terbaik untuk menyimpan duit syiling XMR. Memandangkan anda tahu di mana untuk membeli Monero, memahami kelebihan dan kekurangan dompet ini akan menjadi perkara penting.

Dompet Perisian

Dompet perisian adalah dompet crypto seperti yang anda dapati di App store atau yang boleh anda muat turun ke desktop anda. Mereka berfungsi dengan sangat cekap dan kebanyakannya membolehkan anda menyimpan mata wang maya yang berbeza.

Ini sangat berguna untuk pengguna yang tidak mahu menyimpan aset digital mereka di bursa tetapi masih ingin mendapat akses mudah ke dana mereka. Walaupun begitu, mereka bukanlah yang paling selamat. Anda perlu menyimpan kunci peribadi anda dengan betul dan juga mengelakkan memuat turun fail berniat jahat.

Sebilangan besar dompet perisian ini digunakan secara percuma. Ini bermakna bahawa anda tidak perlu risau untuk membelinya. Sebaliknya, menggunakan dompet perkakasan memerlukan anda membelinya.

Dompet Perkakasan

Dompet perkakasan adalah tempat paling selamat untuk menyimpan XMR yang baru anda beli. Sekiranya anda pemegang jangka panjang atau anda ingin memegang XMR dan tidak memperdagangkannya, maka, dompet perkakasan akan menjadi pilihan yang tepat.

Beberapa perkakasan yang paling popular termasuk Ledger Nano S dan Trezor. Kedua-dua dompet ini boleh digunakan bukan sahaja untuk menyimpan XMR tetapi juga puluhan aset digital yang lain. Mereka meminta anda melindungi kunci peribadi anda dan bertanggung jawab mengurus dana anda.

Namun, mereka akan selamat dari serangan jahat dari internet, memandangkan mereka menyimpan kunci peribadi anda di luar talian. Seperti disebutkan sebelumnya, ini adalah dompet paling selamat yang terdapat di pasaran. Satu-satunya kelemahan adalah anda perlu membayarnya.

Perkataan Akhir Mengenai Tempat Membeli Monero

Monero adalah salah satu cryptocurrency terbaik yang terdapat di pasaran. Ini membolehkan pengguna melindungi privasi mereka dan memastikan mereka tidak berkongsi data dan maklumat yang berharga. Dengan menggunakan penyelesaian kriptografi canggih, pengguna dapat melindungi identiti dan privasi mereka dengan mudah.

Kaedah termudah untuk membeli Monero adalah dengan menggunakan pertukaran cryptocurrency. Platform ini mudah digunakan, cepat dan sangat mesra pengguna. Walau bagaimanapun, pengguna yang tidak mahu menggunakan pertukaran crypto boleh mendapatkan akses ke XMR melalui platform peer-to-peer. Namun, ini tentu lebih sukar dan berbahaya juga.

Untuk lebih banyak soalan mengenai Monero bagaimana membeli cryptocurrency ini dan di mana anda boleh menggunakannya Laman web rasmi Monero. Mereka berkongsi dan memberikan maklumat berharga mengenai aset digital ini yang dapat digunakan untuk mengirim dan menerima transaksi peribadi melintasi sempadan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me